Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Vært på kurs!

Recommended Posts

Nå har jeg og bikkja vært på gjeterhund kurs med Egil Syversbråten i Snertingdalen, dette var vårt første offisielle kurs med en litt proffere instruktør. Vi har jo vært på treninger sammen med andre dyktige gjetere også, men dette ble noe helt nytt. Jeg klarte å se hva jeg måtte trene på, han ga meg nyttige tips jeg aldri hadde tenkt over og han klarte å studere meg å hunden nøye å si akkurat hva vi gjorde feil eller riktig! :) Etter kun en helg med kurs og trening har jeg nå ett helt nytt treningsopplegg planlagt opp i hodet, motivasjonen er større en aldri før.

Han kom med noen fine kommentarer til oss og som: likte veldig godt bikkja di, han var lydig. Dette klarer jo dere bra. Wow stoppa han så lett der! Blir litt stolt må jeg påstå, men merker selv att vi fortsatt har en liten vei å gå for å ta prøven. Høyre og venstre må finpusses, fikk noen trenings råd der.

MEN vi klarte kryss driving, noe som var gøy siden det var første gang vi prøvde det der! :) Læret også å lese sauene bedre! :)

Bilder kommer! :)

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Så gøy! :) Hva menes med kryss driving?

vanskelig å forklare...men det er rett og slett att hunden skal drive sauen vekk fra deg, forbi deg og på skrå foran deg, hunden og sauene krysser linen din på en måte...:) Så hvis du står vendt rett fremover så skal hunden lede sauene forbi deg/foran deg...:) hvis du skjønte dette da :P

Er nok sikkert mer avansert på de store konkurransene osv men var dette vi holdt på med ihvertfall. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Ugh 🤢 Heldigvis ingen av mine som spiser det, men de får jo verken luktet eller gjort fra seg når de ikke kan gå ut i veikanten. Langs en vei jeg gikk i dag var det minst en ruke per meter. Greit nok at man kan glemme pose en dag, men da går man i det minste tilbake ved første anledning og plukker opp. Og det at noen lar hundene drite midt i innkjørsler, ved inngangspartier eller under postkasser, - og ikke plukker det opp, - har jeg opplevd selv.  Lurer på hva som feiler folk egentlig.  
  • Jeg også... Har en hund som synes bæsj godt kan fungere som snacks  I tillegg til at det er ekkelt er jeg også redd for smitte. Og så ligger det så mye dritt langs veikanten, så til og med noen som hadde latt bikkja si gjøre fra seg rett utenfor trappa til noen uten å plukke opp. Hva er det med enkelte? 
  • Det er vel allmen kjent at det ikke lønner seg å være lojale mot banker og forsikringsselskap, med mindre man er LO-medlem. Vi bytter forsikringsselskap ca. annenhvert år. Vi har innbo, hus, bil, reise og ulykke (hundene kuttet vi etterhvert ut, vi har god nok økonomi og de er så gamle at premiene og egenandelene er skyhøye), og betaler litt over 10k i året. Det er nesten 50% mindre enn vi betalte like før vi flyttet. Jeg får vanligvis tilbud fra 2-3 selskaper, og presser de så hardt jeg kan på pris. Og så har vi noen som utgår pga. tidligere dårlig erfaring (Gjensidige). Akkurat nå har vi veldig bra avtale med Tryg gjennom NITO, men får se hvor lang tid det går før de setter opp prisene...
  • Ja, forsikringsselskaper er ofte utsugere. Noe sier meg imidlertid at vi ikke helt får den riktige forklaringen her. At hundens alder på hund skulle påvirke bilforsikringen kan umulig stemme. Da blir jo konseptet totalkunde helt meningsløst. Om det er slik så er i alle fall Gjensidige strøket for evig og alltid. Uansett, bra han skiftet!  Det avhenger av så mye. Kjørelengde, bilmodell, bosted, kasko, kasko+ feks. Men det er enorme forskjeller fra selskap til selskap. Med fri kjørelengde varierte tilbudene fra ca 17 000 til over 50 000 (før bonus) da jeg kjøpte bil sist. Og det var 25 000 mellom billigste og nest billigste.
  • AN er jeg forbannet på alle som ikke klarer å plukke opp etter hundene sine. Håper bikkjene deres tråkker godt i sin egen dritt og drar det inn i hele huset før eierne oppdager det. 🤬
 • Nylig opprettede emner

×