Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

NSG - Min mening ...

Recommended Posts

Ønsker de ikke flere medlemmer? Jeg kontaktet de første gang oppunder jul i fjor for å melde meg inn da jeg ikke fant ut av hjemmesiden deres. Fikk ikke svar, purret på mailen og har fremdeles ikke fått svar og nå er det snart 10 måneder siden jeg kontaktet de første gang!

Så lurer jeg på, en person som sitter som ansvarlig i et distrikt ... Burde ikke den svare på henvendelser? Jeg har sendt mail og melding pr tlf om han skal ha noe kurs i høst uten å få noe svar. Dette sendte jeg i slutten av Juli!

Så var jeg et sted å prøvde å gjete med Riskusen min da. Der fikk jeg beskjed om at jeg ikke trengte å komme tilbake før hunden min var mer lydig! Jeg prøvde å fortelle de at han er lydig i hverdagen, men jeg får ikke trent lydighet på sau uten sau ... Neida, jeg trengte ikke å komme tilbake før hunden var mer lydig!

:blink:

Jeg sitter da med tanker om at det er jaggu meg ikke rart folk regelrett driter i gjeterhundprøve på borderen sin hvis det er slik man blir mottatt i gjeterhundmiljøet!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har helt samme inntrykk av miljøet som deg! Jeg sendte også maaange mailer før jeg til slutt fikk svar av faren til en jeg har gått i klasse med(han driver med gjeting, og jeg fikk mailen av datteren). Han gav meg en link til en "hjemmeside" som ikke var oppdatert på ørten mnd. Og han skulle sende meg mailer om det kom opp kurs/konkurranser/møter ol. i "klubben", noe jeg siden da ikke har fått noen ting om.

Jeg synes det er veldig vanskelig å spørre om noe som helst hjelp når det lyser lang vei at de ikke er interessert i å "holde på med" og hjelpe nybegynnere som ikke kan noen ting.

Veldig dumt det er slik. Jeg tror også mange flere hadde prøvd seg på prøven om miljøet hadde vært mer åpent og imøtekommende enn det er nå.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest lijenta

Det er da ikke altid det er ting som internett som ligger høyest hos dem som driver med gjeting. Det kan godt hende dem må prioritere ting og ta en tlf og ring det tror jeg er det letteste og følg med på nettsiden. Flere av dem som driver på med sau har full jobb vedsidenav en gård og sauer å ta seg av og har da vanskelig for å svare alt og alle for tiden strekker ikke til. Info her i distriktet komemr i hvertfall så alle som er medlememr kan være så aktive som dem vil. Sønn meldte seg inn her og det var vanskelig hihi han har meldt seg ut men dem sender fortsatt info.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har veldig god erfaring. Gikk inn på nsg og så at det var faste treninger i Vestfold. Sendte mail, fortalte hvilke kurs jeg har gått og hvilket nivå jeg var på og fikk være med på treningen (så sant jeg var medlem av nsg). Det kan være lurt å gå et kurs eller to før man blir med i vanlige treningsgrupper. Heidi Billkvam er en kjempedyktig instruktør i gjeting. Hun har oppnådd gode resultater selv, og er veldig flink til å lære bort.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har veldig god erfaring. Gikk inn på nsg og så at det var faste treninger i Vestfold. Sendte mail, fortalte hvilke kurs jeg har gått og hvilket nivå jeg var på og fikk være med på treningen (så sant jeg var medlem av nsg). Det kan være lurt å gå et kurs eller to før man blir med i vanlige treningsgrupper. Heidi Billkvam er en kjempedyktig instruktør i gjeting. Hun har oppnådd gode resultater selv, og er veldig flink til å lære bort.

Helt greit å gå kurs altså, men når du sender personen som er ansvarlig i distriktet mail og melding pr sms om det er noe kurs og du ikke får svar, da er det ikke bare bare ...

Jeg vet at Heidi Billkvam er flink, men det blir litt i lengste laget å reise fra Bergen til Sverige å ta et kurs om man kan ta et kurs på denne siden av landet liksom ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

For de som er nye i gjeterhundmiljøet kan det være et godt hjelpemiddel å bruke Facebook (for de som har det)for å komme i kontakt med gjeterhundfolk, da jeg vet mange aktive gjeterhundfolk bruker fb til diskusjoner og informasjon. Det finnes flere åpne grupper som kan være til hjelp,en gruppe heter "Border Collie, brukshund" der diskuteres det ulike temaer om gjeterhund, og en annen gruppe heter "Gjeterhundkurs" (adm. er Martin Andre Helgesen fra Bergen) der folk annonserer kurs over hele landet. I tillegg er det opprettet en gruppe som heter "NSG Gjeterhund", det går jo an å prøve noen av disse sidene for å få svar/informasjon på spm man måtte ha om gjeterhund/medl.skap :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Mine hunder spiser heldigvis ikke pinner. Men jeg kjenner ei som har en BC som også spiste pinner. Som jo kan være ganske farlig. Hun var ekstrem streng med hunden, med en gang den ville røre en pinne, så var hun raskt ute å korrigere/avlede/ta pinnen vekk fra hunden. Hun sa hun ville bryte denne vanen så raskt som mulig, før vanen ble umulig å få vekk. Selv med en BC måtte hun bruke lang til, alltid ha kontroll på hunden. Men hun fikk heldigvis vekk uvanen med mye arbeid. (Border collier hører kanskje mer på hundefører enn mange andre raser? 😉)
   I skogen, hvor det er overflod av pinner, hadde hun hunden i bånd for å ha kontroll på henne. Hunden fikk kun gå løs der det var lite pinner, som på grusveier, stranden O.l.
  • Har dessverre ingen råd å komme med, har en pinnespiser selv. Min liker rett og slett å tygge og spise, og pinner er jo lett tilgjengelige ute. Det kan jo ha en sammenheng med stress, min bruker gjerne pinnespising som en overslagshandling, men jeg ser klart forskjell på den type adferd (som er sjelden) og når hun gjør det bare for å kose seg. Min er ikke så fiksert på pinnene, jeg kan lett få henne med meg videre. Utfordringen er når vi tar pauser. Jeg har nå bestilt tyggepinner fra kaffetre som visstnok er veldig holdbare og ikke fliser som vanlige pinner som jeg har tenkt å ha med på tur til pauser. Ja, jeg har betalt for en pinne 
  • Det er alltid gøy å oppdage nye raser, jeg tror jeg knapt har hørt om Field spaniel før du fikk Lotta. Du er veldig flink til å promotere rasen din da, jeg får lyst på en ut ifra dette hvertfall   Fine Lotta og Nora (og utrolig søtt bilde det av Nora som er pakket inn i dekken) ❤️
  • Mio har begynt å spise pinner. Virkelig tygge dem i seg og svelge biter, som kommer ut igjen den ene veien eller den andre. I går gikk vi tur hvor jeg hadde han i langline en halvtimes tid, så da fikk jeg ikke fulgt så nøye med på alt han gjorde hele tiden, og i natt ble jeg vekket klokka fire av at han måtte kaste opp. Da var det stort sett fliser som kom ut. På morgenen i dag har han normal avføring og virker i fin form, men han har et par ganger tidligere (uten å kaste opp) hatt en del fliser i avføringen.  Han har gjort noe av dette tidligere (altså plukket opp og tygd på pinner og svelget småbiter i blant), men de siste dagene syns jeg det har blitt ekstremt. Jeg er først og fremst redd for at han skal skade seg, men jeg må jo innrømme at det i tillegg er fryktelig irriterende med en hund som plutselig kan bli helt fiksert på pinner. Vi har en slipp-kommando som fungerer på leker (selv midt i ganske heftig belønningslek), men den fungerer ikke på pinner. Jeg belønner alltid med godbit når han slipper, selv om leken i seg selv har vært belønning. Vi har aldri kastet pinner med han eller så vidt jeg kan se gjort noe annet for å øke verdien på pinner, det virker rett og slett som om han syns de er gode å tygge på. Han virker på en måte ikke så opptatt av pinnen i seg selv, jeg oppfatter det som at tyggingen er det store poenget og pinner er det han finner utendørs som er praktisk å tygge på. Mistenker jo at dette kan være koblet til stress, men i går var det bare han og jeg på tur i kjent område, vi så ingen andre hunder eller vilt, han sporet ikke noe voldsomt som han ofte gjør når han har ferten av vilt og jeg oppfattet han ikke som spesielt stressa. Han har en lengre periode nå vært på streng diett og dermed hatt begrenset med ting å tygge på, men de siste to ukene har vi sakte gått tilbake til normalt fôr og få restriksjoner på dietten. Da har han fått noe å tygge på (i hovedsak oksemuskel og fryst kong) ca en gang om dagen. Dette er ting han har fått mye av tidligere og ikke hatt noen reaksjoner på. Han ble kirurgisk kastrert i starten av januar, kan det spille inn?  Vi er rett og slett litt rådville her, både med tanke på hvorfor han gjør dette og hva vi kan gjøre med det. Noen som har tanker eller tips? Ser for meg at vi må begynne å systematisk trene på slipp med pinne, men er det noe annet vi burde tenke på? 
   Kan det være noen fysiske plager? Burde vi ta en generell sjekk hos veterinær? Han var til kontroll mtp urinstein på veterinærhøgskolen senest i forrige uke, og selv om de ser over hunden sånn generelt, så er det jo ikke en detaljert kontroll. 
  • Så fin hun er og du tar virkelig flotte bilder 😍!! Er det nye agilitykurset også 6 ukers? Jeg bor i Bergen selv og ser etter agilitykurs som ikke bare er helgekurs 😅.
 • Nylig opprettede emner

×