Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Turkompis?

Recommended Posts

Heisann!

Har en ca 2,5 år gammel kastrert "rottmann" som den siste tiden har blitt litt tøff mot yngre hunder. Ikke noe biting eller alvorlige ting, han er absolutt ikke aggresiv! Men kan i møte med enkelte mindre eller yngre hunder fremstå som litt "bøllete",jage dem rundt, eller legge dem i bakken selv om de underkaster seg. Dette er ikke et stort problem foreløpig , men ble tipset av hundepasseren/treneren vår om å forsøke å sosialisere ham med større, rolige hunder feks irsk ulvehund, grand danoise eller litt store rottistisper. Dette for å lære ham litt bedre "manerer", han er nemlig vant med å ofte være den størst og blir dermed ofte litt "høy på seg selv". Vi har også kanskje skjemt ham bort med at i møte med andre hunder, er det bare lek og moro, så han har desverre liten trening i å være rolig sammen med andre hunder. I møte med større, trygge, eldre hunder er han svært underdanig og rolig, så håper noen kunne tenkt seg å tatt noen turer med oss både i bånd og mens de var løse. Var desverre så uheldig at han ble bitt av en eldre stor hannhund for ca 1 uke siden,(uprovoset) så jeg vil gjerne gå sammen med noen som er sikre på at hunden deres ikke kan finne på å være aggresiv. Trenger rett og slett noen som kan være en god "rollemodell". Dersom noen kunne tenke seg en tur med oss, så send en mail, så kan vi avtale nærmere.

hilsen Elvis og Melissa

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • De er vel ikke pålagt å stenge med mindre vedkommende er smittet da..?  Ikke sett noen andre klinikker ha stengt?  Ser på Facebooksiden deres at det virker som om det er ryggplager som er utfordringen, ikke korona? 
  • Jeg liker katter, altså, generelt veldig dyreglad 😄 er mer den at vi har en lov på disse hundene, men katter som da også er et såkalt "problem" på sine områder får fritt spillerom både på eiendommer og natur 😁
  • Haha! Så du er en av «dem» 😛  Jeg er vel en av dem som tenker at katter er koselige dyr som mange har stor glede av og derfor er jeg villig til å se gjennom fingrene med slike bivirkninger. Har så mye annet jeg irriterer meg over at det må bare ta slutt en plass, tror jeg ...   Men når det gjelder at de dreper fugler så mente jeg ikke at det var uproblematisk altså - det er ornitologer som har ropt varsko i mange år. Det er bare av en litt annen natur enn det hunder kan stelle i stand.
  • Mener du at det ikke er en grei andel bevisstløse hundeeiere i Norge? Og poenget er jo at bevisstløse hundeeiere er dårlige på risikovurdering. Jeg har ikke møtt en eneste som har blitt irritert over «signaleffekten». De har blitt irritert over det de mener er uansvarlighet som vil føre til dyrs død. Når det er sagt så kan signaleffekt av å bryte båndtvangen nok være et argument, men da tenker jeg først og fremst ute i det virkelige liv. Når noen slipper hunden sin på et turområde følger gjerne andre etter. Noen steder er det nærmest anarki på tross av at det er båndtvang hele året. Plasser jeg - når jeg ikke unngår dem - selvsagt alltid holder hunden i bånd. Selvsagt er poenget med loven at folk ikke skal vurdere selv. Det er jo det  jeg argumenterer - til en viss grad - mot. At det blir for sort/hvitt når en og samme dato og lov gjelder for hele landet - uansett vilttetthet, beitedyrtetthet og enorme variasjoner i når hekkesesongen starter, feks. Ergo tror jeg bedre bruk av kommunale båndtvangsregler og håndheving av både disse og det generelle aktsomhetskravet i loven vil gjøre andelen bevisstløse hundeeiere mindre, og at både folk, hunder og andre dyr vil komme bedre ut av det totalt sett.
  • Velkommen
   Kjekt å se at du har tatt til deg en dp ❤️ 
    
 • Nylig opprettede emner

×