Jump to content
Hundesonen.no

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Drar i kobbel'et

Recommended Posts

Rocky har altid gått pænt i kobbel. Men i det sidste er han begyndt og dra hele tiden Flaming :''(

Kan dette være fordi han er i trass alderen ell? Det er jo helt stressende og gå med han, når han hele tiden skal dra.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det kan jo være at det er en tispe med løpetid i nærheten. Aro gjorde også det første gan han var stor nok til å like den lukten veeeeldig godt :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Rocky er jo snart et år så det kan nok være trassalderen som kommer da ja. Er heldigvis ferdig med den på Tinka nå, men det var to fæle måneder.. Alt som man kan gjøre galt skal gjøres, det var Tinka sin mening i trassalderen som varte fra hun var nesten elleve måneder og til hun var nesten tretten måneder.. Og "alt galt" bestod av draing i bånd, riding på oss, hopping, matstjeling, gnaging på veggen.. Gled deg med andre ord, selv om Rocky kanskje ikke er like ille som Tinka var..

Vil forresten anbefale et bånd: Retrieverkobbel. Det fungerer forsåvidt som helstrup, men det er ikke et eget halsbånd og et eget kobbel - begge to i et om du forstår. Bruker det veldig mye på Tinka, og synes det fungerer kjempeflott. Hun drar nesten aldri i båndet mer, og gjør hun det så er det et lite rykk som skal til før hun går pent igjen. Så lenge verken du eller hunden drar så sitter båndet helt løst rundt halsen på hunden. I tillegg til retrieverkobbelet så bruker jeg et lett lærhalsbånd for å ha telefonnummer i jeg da.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg ville først hørt med en fysioterapeut eller veterinær om det faktisk er tilfelle at hunden har svake mellomhender 😊 Man kan få mye rart på en utstillingskritikk som ikke nødvendigvis stemmer. Vi fikk også det på en kritikk, så vi hørte med en fagperson som sa det ikke stemmer. Slike kritikker må man ta med en klype salt og heller se an om kritikkene viser en trend over tid. Husker vi var med på tre utstillinger i løpet av en måneds tid hvor hunden først fikk "for lavt ansatt hale", neste utstilling fikk han "bra ansatt hale" og på den tredje fikk han "for høyt ansatt hale" 😂
  • Takk for svar @Kristin_nord og mange gode tips @tillien! Det jeg bør huske er altså at blenderåpning er viktigst dersom dybdeskarphet er målet, lukkertid er viktigst hvis motivet er i bevegelse, og at høy ISO kan gi mye støy.  Skal sjekke ut GIMP!
  • Hvordan har du jobbet inn ståen? Jeg syns hoppstå gjør det veldig tydelig for hunden at han skal bli stående.  Har du jobba noe særlig med selvkontrolløvelser og omvendtlokking? Jeg syns det hjelper for å lære hunden at noen ganger skal man fryse i posisjon. Omvendtlokking, som dette, men i stå:     Denne leken er også fin, og man kan gjøre den i alle posisjoner:    Det blir jo også en hjelp man må fade ut. Jeg ville prøvd å gjøre omvendtlokking (når hunden kan det) i det hunden står i to repetisjoner, så en repetisjon uten hjelp, så to med hjelp igjen. Bare et halvt sekund i starten og øke sakte. Og jeg ville parallelt trent på selvkontrolløvelser som indianerleken for å hjelpe hunden å forstå at det er riktig at han skal bli igjen mens du går unna selv om du ikke har sagt bli. Når han begynner å skjønne det er riktig å stå, kan du begynne å ta steg til hver side og belønne at han står, først bare et halvt steg og så øke til du kan løpe runder rundt ham mens han står. 
  • Hei, på en utstilling fikk vi på kritikken at hunden vår hadde svak mellomhånd. Er dette noe vi kan gjøre noe med, og trene opp? Hvis ja, hvordan? Eller er dette noe medfødt?
  • Jeg har nylig begynt å trene på øvelsene til bronsjemerket og LP1, for å få litt avveksling. Jeg sliter litt med stå under marsj. Han står som en prest, men må ha et "bli" for å skjønne at han skal stå igjen. Sier jeg bare "bli", ikke "stå", setter han seg. Jeg har en stund tenkt at det vil komme etter hvert, at jeg gradvis kan fade ut "blien", men han er fremdeles like avhengig av å få beskjed om å bli som han var da vi begynte å øve i april. Er det noen gode ideer til hvordan jeg kan få "stå" til å bety både stå og bli? Det skal sies at stå i seg selv var utfordrende for oss, det tok lang tid før han skjønte hva det ville si å stå, så jeg vil nødig krølle det til for mye for han heller. 
 • Nylig opprettede emner

×