Jump to content
Hundesonen.no

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

tur med hundene i bånd

Recommended Posts

kenzo hadde trengt å øvd med å gått tur, i bånd. med andre hunder.. da gjerne hann hunder.. hvor de ikke fikk hilse da.

han er en usikker hund i bånd, og bjeffer og styrer da en del.

var å gikk tur en dag på hamresanden med ei, hvor vi begge gikk med de i bånd, og lot de ikke hilse. jeg må si det gikk kjempe fint :innocent: men han trenger mer øvelse...

noen som kunne tenke seg det :banana:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi er med!

Var hjemme i helgen og oppdaget at min kunne trengt litt mer trening med å skulle gå fot med andre hunder rundt seg, han får nemlig gullfiskhukommelse så fort det er andre hunder tilstede :innocent:

Share this post


Link to post
Share on other sites

har du tispe eller hann hund?

kenzo bjeffer en del med hannhunder.. men han trenger virkelig treningen, finne ut at man kan passere, eller gå tur med bånd, og treffe hannhunder..

hvor bor dere?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har en hannhund av typen pyse som leker tøff, spørs om de kanskje er den beste kombinasjonen slik sett. Men min er vant til å måtte kontrollere seg i møte med andre så vi kan jo alltids prøve.

Bor egentlig i Vennesla, rett ved grensen til Kristiansand, men vi er ganske fleksible så lenge man kan ta kollektiv transport til møtestedet :ahappy:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Hei:)

Vet ikke om det har blitt noe treff på dere, men jeg har en gutt som er svært usikker i bånd. Han har blitt angrepet uprovosert flere ganger av en hund i nabolaget, noe som har satt sine spor...Jeg er veldig interessert i å trene passering og oppøve trygghet rundt ukjente hunder, da han ofte utagerer og lager mye lyd når vi treffer andre på tur!

Målet er jo at hunden skal lære å fokusere på meg og ikke på den/de andre hundene, (ikke komme inntil og hilse) så om den andre også lager litt lyd tror jeg ikke det gjør noe. Det blir bare mer utfordring for oss, hehe :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ser han er kastrert (snoket på bloggen din). Kenzo går egentlig sammen med kastrerte.. men uansett har han gått av bånd trening :lol:

bor på hånes her. så ikke så langt vekk det da...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja,han er det !Men han vet det ikke selv :) Kjennes såklart på lukta for de andre hundene, men vi kunne jo forsøkt og sett hvordan de reagerte en gang iallefall :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det tenker jeg og. Og så er det fint med ukjente, nye hunder for med de kjente blir det liksom ikke helt samme effekten!Vi får finne en dag det passer. Har litt mye på plakaten de nærmeste par ukene, men etter det blir vi gjerne med :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg har 4 hunder som ofte er med på treninger- de er 12.5, 9, 6 og 2.5 år. 3 av de konkurrerer jeg med. Vi konkurrerer i lydighet, spor og Rally. Eldstemann er med de gangene jeg vet vi er plasser der hun kan være litt løs og kose seg med å tigge godbiter i pausene ❤️
   9 åringen trener jeg kun Rally med nå, så hun er med når jeg har overskudd til å trene det (i tillegg til lydighet). De to som alltid er med er yngstemann og 6 åringen. De går nå begge i kl 3 lydighet. 6 åringen er pensjonert bra bruks (spor) konkurranse, men trener felt. Og yngstemann skal opp i B-spor til neste år. Alle har konkurrert Rally, men kun en som konkurrerer det nå.
   Jeg har ALLTID med meg to stk på trening. Tar økter på rundt 10 min pr hund- de andre venter i bilen. Fellestreninger er ikke noe problemer- da bytter jeg på- men passer på å avtale f.eks fellesdekk med den som trenger det mest osv osv.
   Jeg har absolutt ikke dårlig samvittighet for at de må vente i bilen. De fikk være med på trening- de fikk trene/komme ut og da er de mer fornøyd enn om de måtte være hjemme  I skogen så får alle f.eks løpe i feltet, om de ikke direkte trener- så er de med som tråkkehund og hjelper å rydde inn igjen.
   MEN jeg har som regel en plan pr hund, og prøver å gjennomføre det. Nå er alle sammen på ca samme nivå, så treningen trenger ikke så mye planlegging som da yngstemann var helt fersk Lager de leven i bilen, så lukker jeg enten ørene, eller trener på at de skal være stille- kommer ann på hvilken hund det er snakk om, og hvorfor de lager leven. Hadde aldri klart meg med bare en hund 😆
  • Samme vi tenker, vi har også hørt at f eks passeringstrening, som vi har jobbet mye med, kan bli mye værre. Men vi tenker som deg at da vet vi ihvertfall hva vi har å jobbe med, og slipper denne berg og dalbanen av medgang og motgang hele tiden.  Det skjedde brått så mye her hjemme at vi har ikke kommet lenger i selve prosessen, men det som skjedde var at løpetiden kom ca en månede før vi forventet denne gangen. Rett etter jeg skrev denne tråden, og da altså like etter perioden med innbilt hadde gitt seg. Vi hadde vel rett under en uke som var rolig før løpetiden var i gang. Det gjorde oss mye sikrere på at kastrering er riktig. Nå er løpetiden akkurat over, og hun er tilbake til sitt glade selv, elsker å trene og være med på alt som er gøy. 😊  Åh, høres ut som drømmen. Håper det er den veien det går her også 😊
  • Håper denne blir riktig, får ikke til og Quote.    Uke 42: Mandag - @Kristin_nord Tirsdag - @LinsorCollie Onsdag - @Kaja Torsdag - @Ozzy Fredag  @Tine Kristine Lindbeck Lørdag Søndag - @Vvoffen   Uke 43 Mandag  @LinsorCollie Tirsdag  Onsdag Torsdag  Fredag Lørdag Søndag   Uke 44 Mandag  Tirsdag  Onsdag  Torsdag  Fredag Lørdag Søndag   Uke 45 Mandag Tirsdag  Onsdag  Torsdag  Fredag - @Tins Lørdag - @Kristin_nord (da skal vi på utstilling i letohallen
  • Er det sterke jaktinnstinktet som er det største utfordringen for oss. Vil ha en hund som kan være løs ute på gården sammen med oss, noe som fort blir vanskelig hvis jegeren er for fremtreden.  Håper det kommer border terrier til rasetorget på dogs4all, hadde vært interessant å snakke med noen eiere. Har vært fascinert av rasen lenge, så vil gjerne vite mer om de før jeg helt legger de vekk.  Hvilke andre "mykere" terriere tenkte du på? Tar gjerne i mot tips 😊
 • Nylig opprettede emner

×