Jump to content
Hundesonen.no

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Er det for tidligt?

Recommended Posts

Nu er sneen jo kommet, og Rocky blir 1 år den 9 desember!

Jeg har læst at man kan begynde at sykle, og la hunden trekke en, når hunden er 1-1.5 år gammel.

Næste sommer flytter vi til Danmark så dette er sidste vinter vi kan nyte sneen på et par år. Og vi ville jo gjerne prøve og la Rocky trekke os på en spark.

Men er det for tidlig når han er blevet 1 år? Og kan vi godt gjøre det hvis vi hjelper han når han trekker så han ikke gjør al jobben??

Vi vile så gjerne prøve til vinter, men vil jo ikke gjøre det hvis det er for tidlig!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eg hadde venta til han var fylt 1 år.... Skal du ta røntgen av han da? Det eg har gjort med mune hunder er å vente til de har tatt bilder for å være sikker på at jeg ikke påfører de noe AD eller HD.... Kan ikke du heller la Rocky få springe ved siden av sparken da?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg havde tenkt meg og vente til han var 1 år. Ja jeg skal ha tatt røntgen, men hvornår vet jeg ikke. Hvad koster sånn egentlig?

Jo vi havde jo tenkt at selv kjøre spark og så kunne han løpe ved siden av :)

Jeg vil nemlig ikke belaste han, før jeg kan vettu :D:x

Share this post


Link to post
Share on other sites

Visst du skal ta bilde både foran og bak på hunden så tror jeg du må regne med sånn ca 1500,-

Nå er det to år siden vi gjorde det, og da betalte vi 1350,-

Får Rocky springe ved siden av så er det super trim for han! :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja det er sikkert dejligt for han :)

Uff det var dyrt det da :? Men plejer det ikke være i det bagerste parti de får HD?? Er slet ikke så mye inde i alt det HD og AD. Det er kanskje AD man sjekker foran??

Hehhe, kanskje dum nå, men har ikke fått satt meg så mye ind i det :oops: :oops:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Hmmer lige i tvil om noe. Du skriver AD, men jeg troede det het AA det gjør det kanskje bare på dansk?? Er det det samme??

Jeg rettede det nemlig i mit forrige indlæg, fordi jeg troede at jeg havde taget feil, men var inde og sjekke på en dansk side og der stod det AA. (albueledsartrose)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uff da! Ja, jeg nevnte visst alder i sta.... :oops: HD er hoftene, og AA er albuer. Eg har alltid tatt bilder av begge deler, og nå tror jeg at NKK har fått det igjennom at begge deler skal takes bilde av, og status skal vere kjent både AA og HD. Har jeg svart på alt nå?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Teo trenger en ny refleksvest 😊 Noen som vet om noen gode med godt med reflekser, som ikke koster skjorta? 😁
  • Jeg har en gang kjøpt to hunder med 1 år imellom og av to ulike kjønn. Det meste går om man er interessert og dedikert, men man kommer ikke unna at det er stor sjanse for at det blir mye mer arbeid enn å ha voksen hund/valp eller to av samme kjønn. For min del var det en krevende periode å ha to valper rett etter hverandre, valp og unghund i en periode og så to unghunder samtidig. Som andre sier, det er enklere å ha valp når den eldste hunden er helt voksen og satt i hodet. To unge hunder blir ofte dobbelt opp med arbeid. De har hver sine utfordringer, girer hverandre opp og drar ofte hverandre med på unotene til hverandre. De voksne lar seg ofte påvirke mindre av valpe- og unghundsprell, og derfor blir det også mye enklere å håndtere og trene valpen/unghunden. Hjemme er det ikke vanskelig å ha to unge hunder, det er når man skal ut å ferdes blant folk og fe at to unge pubertetslus kan bli utfordrende. En hannhund er gjerne 3-4 år før han er ferdig med alt av hormonelle perioder. Samtidig er alle hunder forskjellige og noen er enkle hele livet. Hvilken erfaring du har med hund, hvilke raser det er snakk om, hva hundene skal brukes til og hvor du bor har jo også noe å si. Hva som passer for deg kan bare du avgjøre. Jeg vil fraråde å holde både intakt tispe og intakt hannhund, det er mer pes under løpetiden enn det finnes fordeler. De må holdes adskilt på noe vis og hannhunden kan være av den typen som mister hodet fullstendig. Særlig når det er snakk om hunder som potensielt skal leve sammen i 10-12 år vil jeg fraråde det, det er veldig mange perioder med løpetid. Når det er snakk om hanner av omgjengelige raser, vil neppe 1 år i aldersforskjell føre til trøbbel mellom dem.
  • Trivelig å ha rundt husvegga.. https://www.facebook.com/groups/1134486106674214/permalink/2369741863148626/
  • Det har mest med linjer å gjøre. Politiet bruker schæfer fra brukslinjer, de er ulik de man finner på utstilling. Det er fine hunder, men de må brukes til noe, det er ikke sofahunder.
 • Nylig opprettede emner

×