Jump to content
Hundesonen.no

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Tispe eller hanhund?

Recommended Posts

Jeg har nok samme mening som kjæresten din :wink:

Jeg syns at hannhunden blir mere muskuløs og kraftigere. Og syns mange hannhunde har flottere pels end tisper.

Men gjorde det også fordi jeg ville undgå sånn som løpetid. Men man siger jo at det er nemmere og opdrage en tispe, og at de generelt er nemmere og ha med og gjøre. Noen som er enige i dette?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg er både enig og litt uenig med deg... En hanne kan være like lett å få til som en tispe. Tispene kan være lettere å ha med å gjere, men mange av dem har noe som ikke hannen har. En tispe kan være ganske utspekulert for å få det som hun vil... Hannen er mye mer "rett frem" om du forstår kva eg meiner... Det er ikke så mye skuespill med han. (Mine hunder er i værtfall slik) Men det er nå bare min mening og erfaring med tispe og hanne. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det med at det var nemmere med en tispe var noe som jeg har hørt andre steder. Aner det ikke selv da jeg ikke har hatt en :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

jeg har både tispe og hann hund.. (tispen bor hos min far)

syntes det er fordeler og ulemper m begge to.. banana

trisha er som skrevet over litt utspekulert for å få det slik som hun vil, menst speedy er mer rett fram.. han viser hva han vil og vi "diskuterer" litt og kommer som regel fram til noe... tror jeg:) speedy markerer litt inne av og til og det gjorde aldri tispen..

men jeg merker at trisha var litt lettere å trene enn speedy.. men de er jo ikke samme rase så det kan jo ligge der..

banana

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Jeg hørte om noen som valgte en hann hund for å unngå løpetiden, men det var ris til egen bak fant de ut. Mangen tisper i nærheten og når de hadde løpetid ble hann hunden helt vill. og ingen av tispene hadde løpetid på likt, så det ble løpetid mesten året rundt :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Oj, dette var jo midt i blinken (for meg)!! Er det vanskelig å flytte fra bil til bil? Jeg driver å bytter mellom to biler.
  • Sjekk ut 4pets caree. Kan festes i baksetet med isofix. For hunder opp til 8 kg. Har det selv til min hund. Jeg elsker det! 
  • Har du innboforsikring? Sjekk om du kan få advokatrådgivning gjennom den. 
  • Fryktelig leit at det skulle bli slik, sender deg og lille en klem. Jeg tenker ditt beste trekk er forbrukerrådet. Send oppdretter forbrukerrådet sitt klageskjema. Dersom oppdretter sier nei, eller 1-2 dager etterpå uten svar, melder du inn saken til forbrukerrådet. De har flere ukers ventetid, så viktig at du gjør dette raskt.
  • Joda, det er tillat å skyte ulv - uansett ulv - om den skytes under et direkte angrep på bufe. På akkurat det punktet skiller ikke loven mellom verken hunder eller ulver. Forskjellen er at ulven er sky og man sjeldent ser den under direkte angrep, mens det derimot oftere skjer med hunder som ikke er redde for folk. Jeg regner med at politiet tar forklaringene til alle som skyter i nødverge like alvorlig, om det er en ulv eller en hund det dreier seg om. De er nok like lite interessert i å ha folk som er lette på avtrekkeren uten gyldig grunn rundt seg i samfunnet som alle oss andre. Jeg vil tro de er kompetente nok til å se om forklaringen henger på greip med hvor dyret ble skutt og andre beviser på stedet. Ikke minst vet de alle fakta i saken, noe vi som spekulerer ut fra en avisartikkel ikke vet. Jevnlig? Hvor mange saker kan du nevne der hunden har blitt skutt under et angrep på husdyr og i hvilke saker mener du at det har vært helt usannsynlig at hunden jaget? Jeg må bare si at jeg ser langt flere saker om fortvilede bønder med skadde husdyr etter hundreangrep enn jeg ser saker om skutte bikkjer. Hundens rettsvern i forhold til (hva som bør regnes som) skader på mennesker blir en annen diskusjon. For alle hundeeiere har et heelt objektivt og nyansert bilde av egne hunder, mener du?  At dama kjenner hunden sin, betyr ikke at den faktisk reagerer som hun tror i alle situasjoner med alle typer mennesker. Ifølge han som skjøt ble flere ting forsøkt før han gikk til det drastiske tiltaket som var å skyte. Jeg vil tro han som var til stede vet bedre hva som skjedde enn hundeeieren som var langt borte og "kjenner" hunden sin. Som du skriver øverst i dette avsnittet, det er vanskelig å avgjøre om den som skjøt gjorde det med god begrunnelse eller ei. Det blir opp til hva man selv tror og mener, og du har helt klart en oppfatning av disse sakene som "uforståelige hundedrap etter påståtte husdyrangrep". Jeg tenker at det kan godt hende at disse "hundedrapene" var helt nødvendig for å beskytte andre dyr, like godt som de var fullstendig unødvendige. Uansett er det hundeeiers ansvar å overholde båndtvangen, ikke slippe hundene sine løse i nærheten av sau/andre dyr og sikre dem tilstrekkelig. Jeg tror mange av disse sakene kunne vært unngått om folk hadde vært litt mer fornuftige med hvor de slapp bikkjene sine løse.
 • Nylig opprettede emner

×