Jump to content
Hundesonen.no

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Løpetid!!

Recommended Posts

Da har Goshi fått sin første løpetid! :roll: Så nå får jeg vel oppleve hva det vil si å ha tispe med løpetid og en MEGET våken hanne i et og samme hus. :? Er det noen som har erfaring med sånt? Eg tar gjerne i mot gode forslag! :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm nei har ikke erfaring med det, men ville lige høre om en ting!!

Jeg har hørt at når en tispe får sin første løpetid, da stopper hun og vokse i højden. Er dette rigtig? I såfall hvor høj er Goshi nå?? :)

Vil Hero ikke helt vildt parre seg med hende da?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jo, huns stopper å vokse i høyden nå. Hun kan kanskje vokse 1-2 cm til, men ikke noe mer. No er hun ca 62 cm høg. Jo, det er jo det som er travelt da, at Hero er helt på styr!! :evil: Men hun er ikke mottagelig heldigvis. Men jeg må hele tiden følge med. Visst hun begynner å legge halen til siden så må jeg virkelig være på vakt... Skal være glad når det hele er over. (Om ca 4 uker )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hehe ja!! Men er det ikke vanskelig og ha både en tispe og hannhund sammen?? Hva skjer da når hun er modtagelig?? Kan de da ikke være i samme hus eller??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eg er redd for at det blir noen slitsomme uker her.... :? Jo de kan være i samme hus, men jeg må selvfølgelig passe godt på. Når hun er motagelig så kan de parre seg. men etter som jeg har forstått så er det bare noen få dager at hun er det.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen
Guest

Hey med dig...

Du har forstået det ganske korrekt at din tispe er modtagelig i nogle få dage...de få dage er altså ca uge 2 i løpetiden...men du kan selv tjekke efter for det er når hendes blod begynder at blive klart så det er nærmest pink...En løpetid varer i tre uger og den sidste uge er hun ikke modtagelig længere(heldigvis)!

Har selv for tiden en tispe i løpetid og hun har været meget meget arrig og vil ikke lege med katten min særlig meget mere og heller ikke andre hunde måtte komme i hendes nærhet...men det er ovre nu og nu har hun været i løpetid i tre dager...jeg holder øje med om hendes blod bliver klart for så skal jeg også være ekstra varsom med at slippe hende fri at lege...

Kram CD :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei!

Ok, men det er en ting jeg tenker litt på, jeg har hatt tisper før, men når de nærmet seg løpetid så ble de som forvandlet! Alt var skummelt, endatil sitt eget speilbilde... Men denne tispen har jeg ikke merket noe forskjell på, hun er akkurat slik hun har vært, leker både med vår andre hund og katten... Skal eg ta det som et godt tegn, er hun sterk i psyken da? Eller vil dette kunne endre seg ved senere løpetider?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei igen

Ja jeg vil tage det som et godt tegn at din hund ikke reagerer så voldsomt på sin løpetid...jeg ville tro det er fordi hun er godt tilpas og har de ting som hun skal bruke omkring sig...men måske det kan ændre sig til næste gang...det er jo også hendes første løpetid så det kan måske være derfor hun ikke reagerer som de andre tisper har gjort...

Min hund reagerede heller ikke sådan på sine første løpetider og dette er den tredje hun har allerede og hun er kun fra juli sidste år...min dyrlæge siger det er fordi hun er hurtig voksen og det skal jeg kun tage som et godt tegn...hun skiftede også alle tænderne inden hun var 6 mdr gammel så jeg har ikke haft så store problemer med at hun ville bide alting i stykker...

Held og lykke med løpe tiden...håber det lykkes at holde hannen fra tispen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tusen takk for det! Men er tispen din født i juli 2003 og holder på med sin tredje løpetid? hvor gammel var hun første gang? Jeg synes det hørtes mye ut når hun er så ung...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei igenner

Jo det syns jeg jo også...men min dyrlæge sagde at hun bare var hurtig moden og at det skulle jeg være glad for...så jeg må jo tro på hende!

Jeg har også kun haft tisper i min tid men aldrig selv det var mens jeg boede hos mine foreldre...der tænkte jeg ikke over hvornår hundene var i løpetid for det havde min mor styr på...så nu er jeg selv blevet hundeejer og skal holde øje med det...synes faktisk det er utroligt spændende at se en tispes adfærd skifte på den måde bare på grund af løpetid...

kram

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei jeg har lenge hatt både hannhund og tispe i samme hus, og det har no alltid gått greit. Mine hannhunder har aldri vært noe spesielt innteresert i tispene før de er klar og det skal jeg love deg at når tispen er klar så merker du det på hannhunden din. Min ene tispe er det faktisk så gale med at når hun er klar så kan hun faktisk finne på å stille seg for hannhunden helt til løpetiden er over(så hun går alltid i bånd til hun er ferdig å løpe) du kan faktisk være maks uheldig slik at en tispe parrer seg helt på slutten av en løpetid og det blir valper av det. :? Men jeg håper nå ikke at din tispe er sånn.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg ville først hørt med en fysioterapeut eller veterinær om det faktisk er tilfelle at hunden har svake mellomhender 😊 Man kan få mye rart på en utstillingskritikk som ikke nødvendigvis stemmer. Vi fikk også det på en kritikk, så vi hørte med en fagperson som sa det ikke stemmer. Slike kritikker må man ta med en klype salt og heller se an om kritikkene viser en trend over tid. Husker vi var med på tre utstillinger i løpet av en måneds tid hvor hunden først fikk "for lavt ansatt hale", neste utstilling fikk han "bra ansatt hale" og på den tredje fikk han "for høyt ansatt hale" 😂
  • Takk for svar @Kristin_nord og mange gode tips @tillien! Det jeg bør huske er altså at blenderåpning er viktigst dersom dybdeskarphet er målet, lukkertid er viktigst hvis motivet er i bevegelse, og at høy ISO kan gi mye støy.  Skal sjekke ut GIMP!
  • Hvordan har du jobbet inn ståen? Jeg syns hoppstå gjør det veldig tydelig for hunden at han skal bli stående.  Har du jobba noe særlig med selvkontrolløvelser og omvendtlokking? Jeg syns det hjelper for å lære hunden at noen ganger skal man fryse i posisjon. Omvendtlokking, som dette, men i stå:     Denne leken er også fin, og man kan gjøre den i alle posisjoner:    Det blir jo også en hjelp man må fade ut. Jeg ville prøvd å gjøre omvendtlokking (når hunden kan det) i det hunden står i to repetisjoner, så en repetisjon uten hjelp, så to med hjelp igjen. Bare et halvt sekund i starten og øke sakte. Og jeg ville parallelt trent på selvkontrolløvelser som indianerleken for å hjelpe hunden å forstå at det er riktig at han skal bli igjen mens du går unna selv om du ikke har sagt bli. Når han begynner å skjønne det er riktig å stå, kan du begynne å ta steg til hver side og belønne at han står, først bare et halvt steg og så øke til du kan løpe runder rundt ham mens han står. 
  • Hei, på en utstilling fikk vi på kritikken at hunden vår hadde svak mellomhånd. Er dette noe vi kan gjøre noe med, og trene opp? Hvis ja, hvordan? Eller er dette noe medfødt?
  • Jeg har nylig begynt å trene på øvelsene til bronsjemerket og LP1, for å få litt avveksling. Jeg sliter litt med stå under marsj. Han står som en prest, men må ha et "bli" for å skjønne at han skal stå igjen. Sier jeg bare "bli", ikke "stå", setter han seg. Jeg har en stund tenkt at det vil komme etter hvert, at jeg gradvis kan fade ut "blien", men han er fremdeles like avhengig av å få beskjed om å bli som han var da vi begynte å øve i april. Er det noen gode ideer til hvordan jeg kan få "stå" til å bety både stå og bli? Det skal sies at stå i seg selv var utfordrende for oss, det tok lang tid før han skjønte hva det ville si å stå, så jeg vil nødig krølle det til for mye for han heller. 
 • Nylig opprettede emner

×