Jump to content
Hundesonen.no

QUEST

Medlemmer
 • Content Count

  3725
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

QUEST last won the day on October 29 2019

QUEST had the most liked content!

Community Reputation

4300 Excellent

About QUEST

 • Rank
  Vanedyr

Recent Profile Visitors

6113 profile views
 1. Hadde det vært for en god del år tilbake siden, så kunne jeg svart omtrent som deg her. Erfaring og økende innsikt har dog endret mitt syn på saken ganske så betraktelig. Heldigvis, for både for egen del og ikke minst for de hunder jeg har i mitt eie. Nå skal ikke dette misforståes som at jeg har endt opp som hobbysosionom/pølsetante, så langt derifra men i den grad det er mulig vil jeg nå bruk positiv tilnærming og ikke bare kjøre på ala ‘ vil du ikke , så skal du! ‘ Noen individer tåler en slik tilnærming, andre ikke. Jeg klippet også klør i mange år på andres hunder, i alle størrelser og jeg meldte bare pass for en eneste , da jeg ønsket å beholde hendene sånn noenlunde intakte.. Fikk senere høre fra eier at hunden måtte dopes kraftig ned hos veterinær for kloklipp. Summa summarum , jeg følte med rimelig sikker på at jeg kunne takle det meste når det kom til kloklipp. Det var ‘bare’ å være rolig og bestemt, så gikk det så bra atte.. En omplasseringshund på knappe to kilo fikk meg kjapt ned fra min høye hest. Prøv å klippe klør på en bitteliten hund som er hysterisk redd, vrir seg som en ål og biter . Bitingen kunne jeg overlevd, men når det er snakk om en så liten hund, er det faktisk en viss fare for fysisk skade på hunden med for hård handtering. Etter noe som kjentes som timevis, måtte jeg svett og sliten innse at noe kloklipp ble det ikke snakk om denne dagen.. Hunden var også både sliten og oppkavet og jeg anså det ikke som greit overhodet å fortsette. I dag går det faktisk ganske greit å klippe klør men veien dit var lang og den gikk ikke gjennom tvang..
 2. QUEST

  Ikke så interessert i andre hunder negativt?

  Til TS; Du har en staff hannhund som ikke er interessert i andre hunder, om jeg forstår riktig? Pris deg lykkelig og kryss alt du har, for at det fortsetter slik! Rasen(e) det er snakk om er jo ikke akkurat kjent for sin kompatibilitet med andre hunder. Tvert om ville jeg gjort det jeg kunne for at det fortsatte slik og det innbefatter ikke minst å unngå nærkontakt med fremmede hunder du ikke vet noe om. At eiere forsikrer om at deres hund er SÅÅÅ grei atte, er null verdt. Får din hund en ngativ opplevelse eller flere md andre hunder, kan du fort ende opp med en hund det ikke er gøy å ha i nærheten av andre hunder.
 3. https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/3JQlE9/kvinne-tiltalt-for-ulovlig-bruk-av-stroemhalsbaand-paa-hunder og ..hvor sikre føler folket seg på at hundene faktisk har det bra på pensjonat/dagis? Det aner meg at det foregår mye tvilsomt på slike steder..
 4. https://www.nrk.no/urix/tysk-laboratorium-anklages-for-omfattende-mishandling-av-aper-og-hunder-1.14742188?fbclid=IwAR24fQKcVrWflq5sRCA1ib5tdLMuKelVi4xUzJYULl3_loK-_LVr7fMDvu0
 5. QUEST

  Hvorfor er titler så stas?

  Regnet med det ja
 6. QUEST

  Hvorfor er titler så stas?

  Nja...en sannhet med modifikasjoner, i alle fall om man snakker om eksteriør utstillinger. Her er det ikke uten betydning hvem som er i den andre enden av snøret Og før noen begynner på regla om ‘dårlige tapere’ , nei det er slett ikke bare observasjoner fra dårlige tapere vi snakker om her, ( joda, de finnes så absolutt de også) men ganske så åpenbare snørebedømmelser. Legger man til dommere som åpenbart ikke er i ‘toppform’ i bedømmelsesøyeblikket, for å si det på en pen måte, dommere som knapt har hørt om rasen(e) de dømmer o.s.v, så er det ikke rart at det forekommer endel mildest talt underlige premieringer.
 7. Som svar på overskriften; Jeg drar frem alt det negative med og ha hund og så litt til. Det fødes alt, alt for mange hunder hvert år her i landet( både renrasede og mix’er) og det er helt åpenbart og udiskutabelt at , alt, alt for mange uegnede eiere som skaffer seg hund, hver år. Tviler man så er det bare å se på alle omplasseringsannonsene overalt. Helt klart har endel av disse eierne legitime grunner for omplassering men svært mange burde åpenbart ikke skaffet seg hund i utganspunket..
 8. https://www.personskadeadvokat1.no/9-av-10-hundeeiere-betaler-erstatning-de-ikke-trenger/?fbclid=IwAR3zf6i87Ra7SV92k40Ax5Jw3rdOUgTXycYIV6JkDwqOkwfzQZDhHEO02Ik
 9. Spot; det du og jeg ( og en hel del andre som også er mildest talt skeptiske til dyrevelferden i denne ‘sporten’) åpenbart ikke har skjønt, er at ‘trekkhunder’ ( her er betegnelsen brukt om alt av hunder som brukes, renrasede eller mix’er) slett ikke har samme behov for et minimum av det som rimelig mange mener er et minstekrav for hunder.. Jeg er rimelig sikker på at det hadde kommet reaksjoner fra mange hold om jeg fortalte at jeg hadde 20-50 ( eller enda flere..) f.eks. schæfere, golden retrievere og dalmatinere stående på kort kjetting, året rundt med en kasse med fuktig halm i, som eneste skydd..( i beste fall) . Heldigvis så er ikke trekkhunder som vanlige hunder ( uansett hva de måtte være krysset med) ikke fryser de om de er aldri så kortpelsa, ikke har de behov for mental stimulans eller oppmerksomhet fra eier og mosjonere gjør de jo ved å springe i ring, frem og tilbake så langt kjettingen rekker..Man kan jo se at det er søkk i bakken etter all ‘mosjoneringa’ .. Hadde dette dreid seg om ‘vanlige’ hunder ville nok svært mange reist bust og gitt eieren inn , gjerne med påfølgende anmeldelse til MT , for elendig dyrehold..
 10. https://www.nrk.no/ostfold/mann-tiltalt-for-a-ha-mishandlet-hund-med-hammer-1.14586743?fbclid=IwAR2lgrTPcAp5L6Ul-pdRbMe6DAgSz3dK531iEK_HJMol5E6DvTsLF0lLApg
 11. https://investigations.peta.org/iditarod-kennel-neglect/?utm_source=PETA%3A%3AFacebook&utm_medium=Social&utm_campaign=0619%3A%3Aent%3A%3APETA%3A%3AFacebook%3A%3Asnickers+iditarod+video%3A%3A%3A%3Atop+com&fbclid=IwAR0LhRDjmRNf3zMCcouw1CIGEBSIU-u8-qSadZzNTnqmg1fU82ZTOmu4CDQ
 12. Uansett hva foranledningen var, når denne personen sparker hunden, (istedenfor føreren) så har vedkommende tapt og vist sitt sanne jeg. Blir som om naboen rev kjeft til meg og jeg sparker til hans 5 årige sønn istedenfor naboen.. Skikkelig tøft..
 13. Interessant vinkling, da kastrerte menn f.eks rapporterer om nedstemthet ( og her snakker vi om frivillig kastrasjon) Kastrering er ikke bare, bare og selv om det i en del tilfeller er snakk om valg mellom pest og kolera, så er det ingen quick fix for diverse ‘mentale issues’ som en del later til å tro. Tvert om kan man ende opp med en hund som er verre etterpå. Når det gjelder bruk av diverse antideppressiva, angstdempende og beslektede medisiner, for meg er det absolutt nei. Som nevnt lenger opp av flere grunner men jeg ser faren for misbruk som særdeles stor og ikke minst vil nok inntjeningsmuligheten for produsentene være ikke ubetydelige..Noe som aldri borger for etisk bruk, om man nå skal kalle kua noe.. Hvis det er behov for beroligende midler for å gjennomføre treninger/ øvinger f.eks, så er det enten noe galt med hunden, føreren eller treningen i seg selv. Det er hakke galt i mine øyne og dope hunder for at ee skal være i stand til å gjennomføre øvelser/ utstillinger eller leve et normalt liv. Da er vi virkelig ute på villspor..
 14. QUEST

  Alkohol rundt hunden

  Så sant, så sant.. Personlig ville jeg ikke latt noen som drikker mens de var hundepassere passet hund. Selv om alkoholinntak kan gi seg veldig ulike utslag fra person til person. Hva slags dynamikk det er mellom paret det her er snakk om, er vel også av en viss interesse her. Hvem er ‘sjefen’ i huset? Mannen eller kona? Hvis det er mannen hadde jeg vært svært skeptisk, i og med at han er rusmisbrukeren her.
 15. Skal man dømme etter annonser på Finn og andre steder, så avles det svært mange ‘trekkhunder’. Hvalper/unghunder/voksne individer dumpes ofte ut til gibortpriser/gratis omplassering med påfølgende ‘egnede’ kjøpere i kø.. Hva slags liv disse får, for kortere eller lengre tid..vel..det finnes plenty av eksempler på det, både lokalt og lengre bort.. Det ER overproduksjon av ‘trekkhunder’ og så lenge man avler hunder for utnyttelse i en tildels ekstrem sport, så vil det fortsatt være det. Jeg vil på ingen måte dra alle under samme kam men det er ikke til å komme bort fra, enten man liker å innrømme det eller ei, at synet på hund og hundens egenverdi, er pent sagt noe variabel i miljøet.. Etter mitt syn er det tullete å bruke argumenter ‘som at de elsker det’ ( trekking) for de er avlet for det’. Vel, da må man jo kunne forsvare f.eks hundkamper ut fra samme mal? De må jo elske det, siden de er avla for det? At hunder som i svært mange tilfeller står på kort kjetting 24/7 ‘ elsker’ trekking er vel ikke det minste merkelig.. Det er jo stort sett eneste sjansen de har til fysisk utfoldelse og opplevelser. Jeg undres over om trekkhunder som ble holdt som løshunder under mer normale forhold og der man mosjonerte hundene uten sele og pulk, ville ‘elske det’ like meget..
×