Gå til innhold
Hundesonen.no

QUEST

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3,588
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  11

QUEST last won the day on 2. Mai

QUEST had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

4,118 Excellent

Om QUEST

 • Rang
  Vanedyr

Nylige profilbesøk

5,199 profilvisninger
 1. Tittelen er den som står i overskriften på artikkelen. Jaha? Og hvorfor det?
 2. Saluki

  Jeg har aldri hatt rasen men vurdert den. Dog er det forbausende mye og kraftig lyd i de individer jeg har møtt ( og hørt) og jeg vil si at adferden ift andre hunder er variabel.. Så de ble strøket fra min 'kanskjeliste'.
 3. Underernært husky

  Du skriver at hunden spiser ca 400 gram pr.dag. Er hun interessert i å spise mer? Forer dere bare en gang pr.dag, eller flere?
 4. Hunderase til hundepark

  Jeg kunne ikke engang drømt om å ta mine hunder med i en såkalt hundepark. Helt uavhengig av hvor kompatible mine er med fremmede hunder. Av flere grunner. Først og fremst, det er mange mentalt skrudde bikkjer ute og går, minst like mange skrudde /på bærtur eiere , smittepresset på et slikt sted og så er undertegnede høyst sannsynlig den minst 'sosiale' av hele flokken. Jeg går tur med den intensjon å ikke treffe på folk i det hele tatt. Jeg ville heller aldri anbefalt noen å benytte et slikt sted, sjansen for mer eller mindre fatale hendelser er absolutt til stede og som flere har nevnt allerede, hvor godt trives nå den gjevne hund på et slikt sted..?
 5. Hvordan definerer du størrelse på hund?

  Nå var det altså ikke ferister det var snakk om. Ekstremturer? Jøsses, da er jeg på 'ekstremtur' hver dag altså.. Jeg ville ikke hatt noen som helst mulighet til å bære en labrador med meg hjem fra dagens turer( som chi'ene gladelig er med på..) . Jeg går i bratt og ulendt terreng og å bære 30+ pluss foran meg, over en slik distanse, hadde jeg ikke hatt mulighet til. Jeg har dog aldri tenkt på det som ekstremturer men helt alminnelige turer. Det er langt fra åpenbart for 'alle' at man avliver en skadet hund på stedet, om man ikke klarer å få den med seg alene.. Og hvor mange går tur med skytevåpen for den del? Eller skal man slå den ihjel med stein eller bruke kniv? Ingen av delene er lovlige eller humane 'for folk flest'.
 6. Hvordan definerer du størrelse på hund?

  Spesialtilfelle? Å bare løfte en hund og holde den en kort stund, er vel noe de fleste klarer medmindre vi snakker om riktig store raser. Jeg tenker på at er man på tur ute i naturen og nå snakker vi ikke om kjørbar vei/sti men i terreng, så kan det være et poeng i at man har mulighet til å få med seg hunden, skulle det skje et uhell av et slag som gjør at hunden ikke kan gå selv. I verste fall kan det bety at man må forlate hunden på stedet og håpe på at den er der når man kommer tilbake med hjelp. Ikke alle ønsker å ha med seg mobiltelefon ut i terrenget.
 7. Hvordan definerer du størrelse på hund?

  Da må du være ualminnelig sterk, særdeles til kvinne å være. Jeg vil gjerne se en person/kvinne bære en 30 kilo + hund av et slikt format et godt stykke i kupert terreng, foran seg, uten annen hjelp enn armene..
 8. What The Fluff

  Jeg har da aldri hevdet at jeg er hyggelig? Men jeg er heller ikke medlem i 'KRENKA!. no'.. Tja..det spørs jo helt HVEM alle hadde vært helt like det da..
 9. Hvordan definerer du størrelse på hund?

  For meg fremstår det som helt logisk at det er massen som avgjør hvorvidt en hund skal klassifiseres som stor eller liten. Høyden spiller selvsagt inn men den er langt fra så avgjørende som massen. Det kan være SVÆRT store forskjeller i vekt på to like høye hunder og da er det vel rimelig selvsagt at det er massen som er avgjørende. Endel IM er rimelig høye nå og kan ha en mankehøyde som overskrider en EB's , men vekten vil være svært forskjellig. En whippet på 50 cm kunne jeg nok båret et godt stykke om nødvendig, særdeles om jeg kunne båret den over nakken. Jeg ville ikke drømt om emgang å skulle bære en labradorf.eks med samme høyde. Disse fremstår jo ofte som tønner med ben og jeg ville segne sammen om jeg prøvde.. Hunder med unormal bygning som f.eks basset og EB, vil jo også fremstå som relativt store hunder, med tanke på kroppsmasse/vekt.
 10. What The Fluff

  Du er nå så diplomatisk Wilhelmina.. Jeg derimot som ikke er plaget av slike tendenser, tenker at dette er morro for slike ehm..'mennesker' som deltar på Paradise Hotel.. Det skal være rimelig sparsommelig møblert i øverste etasje, før dette blir morro.. Derimot syns jeg ikke dette var ondskapsfullt, bare ualminnelig tåpelig.
 11. Hjelp meg å forstå DogWeb?

  En chi..Hm..har du truffet foreldrene? Sett dem løpe/leke? Diverse luftveisplager er svært utbredt i rasen, selv om det fra mange hold bagatelliseres som 'bare' chihuahoste.. Av erfaring kan jeg si at det så langt fra er 'bare', det kan i praksis bety en hund som må begrense løping/leking og mange andre aktiviteter pga av pusteproblemer. Jeg ville ikke tatt en eventuell oppdretters ord for god fisk mtp på egne hunder, jeg ville sett dem selv i 'aksjon'.
 12. https://www.dagbladet.no/nyheter/pa-innsida-av-slakterhuset---dette-er-*******-pa-jord/69925141
 13. Sweet..akkurat en sånn mix man ikke ønsker i nabolaget.. To store og potensiellt kneppe raser mixet, det kan jo ikke bli annet enn suksess..
 14. Hjelp meg å tenke utafor boksen

  Må si meg enig her. Ekstrem kjønnskdrift er ikke noe man bare 'oppdrar bort', når hunden er så gira at du ikke engang når inn til den, så er det ikke bare snakk om oppdragelse, så langt der i fra. En slik ekstrem og overdreven kjønnsdrift er alt annet enn ønskelig, i noen hund. Jeg har hatt en hannhund som ble helt frakoblet når det var løpetid og jeg er ikke akkurat noen 'pølsetante'. En slik hund er bare slitsom, både for seg selv og omgivelsene og hr man også hatt motsatsen, som jeg har, en hannhund som kun var interessert i tispene under stådagene ( og selv da i høyst 'normale' former) så forstår man at forskjellen er enorm og beror ikke bare på 'fri oppdragelse'.
 15. Hjelp meg å tenke utafor boksen

  Du er en smule i overkant positiv, om jeg skal si det slik.. 'Elsker alt og alle'..veeel..det anser jeg ikke som rasetypisk, en noe mer laidback holdning og liten interesse for fremmede anser jeg som ønskelig. Dette er IKKE og skal ikke være en rase som ukritisk hiver seg på alle. 'Fantastisk gemytt'...Tja..tja..de hadde engang fantastisk gemytt, mye søppel nåtildags pga av ukritisk avl og veldig økning i registreringstall ( dessverre..! ) Tror rett og slett mange som møter/har whippet nå,ikke vet hvor bra en bra whippet kan være. Når jeg leser diverse beskrivelser fra whippeteiere nå, så er det direkte trist å se hvordan rasen har gått ad undas gemyttmessig. Mye av det jeg leser er IKKE ok på en god whippet. Ikke vaktinstinkt? Nei, det burde ikke være det men igjen, gneldrewhippets er dessverre ikke ukjent lengre.. 'Litt jaktinstinkt'?? Eh..du får hunder med moderat jaktinstinkt og du får de med full pott..'Litt' jaktinstinkt er langt fra en korrekt beskrivelse..! Røyter ikke mye?? Sweet..når det røytes , så merkes det! Og siden hårene er korte og stive, eter de seg inn i alt. Forøvrig er ikke tisper på 50 og mer, ikke noe særsyn , for ikke å snakke om schvære hannhunder, det har hendt at jeg har sett på bilder og vært usikker på hva slags rase det var., Helsebiten kan man også diskutere men klart, sett i forhold til mange andre raser der man må nærmest forvente sykdom, så er de friskere, sånn sett ( enn så lenge..med den vettløse avlingen som foregår nå, så endrer det seg nok) Separasjonsangst er ikke et helt ukjent fenomen lenger og forbausende mange whippets er til omplassering, på diverse nettsteder. Sikkert fordi de er så 'enkle og uproblematiske'.. Pelsen, eller rettere sagt tynn pels er et problem, som jeg ser det. De fryser når det blåser, regner og på vinteren. Nå kommer det garantert noen og sier , 'neida, ligger i telt med sine whippets i 20 minus! ' Ja..godt mulig det men det betyr ikke at den gjengse whippet trives under slike forhold. De ER varmekjære og vil gjerne ligge un der teppet, også i stua. Slik overpositiv og ukorrekt anbefaling/ raseinfo gagner ikke rasen i det hele tatt. Om noe så trenges det adskillig! færre kull pr. år, ikke flere!
×