Gå til innhold
Hundesonen.no

QUEST

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3,552
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  11

QUEST last won the day on 2. Mai

QUEST had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

4,063 Excellent

Om QUEST

 • Rang
  Vanedyr

Nylige profilbesøk

5,029 profilvisninger
 1. Irsk Ulvehund

  Ingen fare, jeg la ikke merke til de Alt blir vel normalt hvis man bare blir vant til det. Her faller det naturlig å sammenligne med f.eks brachyraser, der eierene i mange ( ?) tilfeller ikke ser at deres raser er helt på viddene helse og dyrevelferdsmessig. Nå er ikke dette på noen måte ment som et angrep på deg, tommel opp for ærlig beskrivelse av rasens problemer! Som sagt, det var ikke ukjent for meg at rasen har problemer og skotsk hjortehund som har vært på ønskelista i mange år, utgår fullstendig av mange av de samme grunner du nevner over. For meg ville en slik hensynstagende i alle bauger og kanter for å ikke 'påføre' hunden problemer, vært helt uaktuellt og for meg er det et tegn på at noe er riv, ruskende galt. Hunder skal tåle å gå i trapper, spise uten fare for magedreining og ikke falle døde om før fyllte seks års alder unntatt i absolutt ( unormale) unntakstilfeller. Bare for å nevne noe.
 2. Lengde på hundenes klør

  Hvis din hund har like korte klør, 'helt naturlig', altså uten noen som helst form for klipp/trimming, så lurer jeg på hva slags underlag hunden beveger seg på/trimmes på ? Hvis hunden beveger seg stort sett bare på naturlig underlag og har så korte klør, tenker jeg at det må være en underforliggende årsak.
 3. Finneren er vinneren?

  https://www.nrk.no/buskerud/melder-hobbyarkeologar-til-politiet-1.14041796 Tipper følgende nok får fremtidige finnere til å varsle om funn ja.. eller ikke..
 4. Noen som vet.

  Jeg vet ikke om de finnes i Norge, tviler dog. Skal man stole på det som står på bl.a denne siden ;https://www.petwave.com/Dogs/Breeds/NAID/Personality.aspx så er det langt fra enkle hunder. Seperasjonsangst er utbredt bl.a og de krever endel fysisk og mental trening. De ligner da svært på allerede eksisterende polarhunder /mixer her til lands, så hvor ligger begeistringen for 'rasen'? Ifølge en annen side er det som tenkelig var, ikke noe opprinnelig ved denne 'rasen'. 'Rasen' har gjenoppstått ved å krysse ulike eksisterende raser, heriblandt polarhunder. Som jo også utseendet sladrer om. Hvilket får meg til å tenke på et mer fancy ( og ikke minst mer salgbart) navn for alaska husky..
 5. Lengde på hundenes klør

  Jeg har aldri sett så korte klør på hunder noen gang. For meg så dette ganske så ekstremt ut. Jeg tenker at klør neppe er tenkt som pynt fra naturens side. De har nok en funksjon, ellers ville de neppe vært der. Det er vel ikke utenkelig at klør har en føle/hjelp til balanse funksjon. Klørne på hunder er svært følsomme og jeg tenker meg at klør med normal lengde tar nedi /er i kontakt underlaget og kan muligens ha en lignende funksjon som værhår, som heller ikke er der uten en funksjon, selv om mange later til å mene det.. Som tidligere nevnt, jeg ser også at hundene bruker klørne på frambeina som redskap og jeg står fast på at klør både har en funksjon ( nokså selvfølgelig egentlig) og at man kan snakke om for korte klør. Edit : fant bl.a andre denne: https://www.petplace.com/article/dogs/pet-health/structure-and-function-of-the-claw-and-footpad-in-dogs/
 6. Irsk Ulvehund

  Hvis dette er 'gjengs' for rasen, så er det skremmende.. Ett er at de tilsynelatende må behandles som den sarteste drivhusblomst , et annet er at så mange potensielle plager/sykdommer ikke kan sies å være forenelig med god dyrevelferd. Jeg visste på forhånd at det sto skralt til med helsen rasen, at det er så ille burde fått alle varselsflagg til å veie til topps hos raseentusiaster og ikke minst oppdrettere.
 7. Ingen dum ide, det der. Slik jeg oppfatter det er det nærmest som debattkjelleren på sonen, slik det kunne ha fungert. Problemet er vel at uansett hvor et slikt underforum ble lagt, så ville det være noen med behov for å kontrollere andres meninger og formuleringer..og man kan vedde på at de også vil ha tilgang til et slikt 'sted', om ikke annet for å følge med på at alle 'de andre ' sier/gjør som DE vil.. At noen er så pass voksne at de klarer å stå i en diskusjon uten barnehagetanter for å passe på , er vel en uhyrlig tanke for disse.. Det jeg kan se som et problem med den ovenfor skisserte løsningen er at det kan bli vanskelig for moderatorer å skille ut hva som skal være med i opprinnelig tråd og hva som skal flyttes. Men på den annen side har det blitt gjort i flere år her allerede, så det er muligens ikke noe stort problem? En enklere løsning ville kanskje være å benytte allerede eksisternede Debattkjelleren, moderere der bare helt unntaksvis og sterkt oppfordre sarte sjeler og politiwannabees til å holde seg unna/benytte andre underfora.
 8. https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/9mVg9q/rev-med-rabies-angrep-hunder-ved-svalbard-kan-ha-kommet-over-isen
 9. Hjemme-alene-trening

  Aha, da misforstod jeg Jeg forstår jo godt at slike generelle råd ikke er så fryktelig hjelpsomme men hvalper/hunder er like individuelle som mennesker, så det er vanskelig for ikke si umulig å gi helt konkrete råd og si at 'gjør slik og sånn, så blir det bra'. Det er ikke til å legge skjul på at separasjonsangst ikke er helt ukjent på hund, en del raser er mer utsatt enn andre i så måte og kikker man på diverse omplasseringsannonser, så ser man at akkurat det ikke er helt sjeldent forekommende omplasseringsårsak. Noen hvalper/hunder er stødigheten selv og tar alt på strak arm mens andre er mye mer usikre og behøver mye lengre tid på f.eks hjemme alene trening. Går man for fort frem, risikerer man å få en hund som blir mer usikker enn nødvendig, så er det å skynde seg sakte som gjelder dere må nesten bare se an hunden og se hvordan den reagerer. Hvor lang tid det tar for hvalpen å bli husren er også veldig variabelt, dels kommer det an på hvor flink man er selv og dels kommer det an på hunden. Noen blir ikke rene før nærmere året ( eller aldri..) og andre blir husrene ganske kjapt. Jeg ville nok ikke forventet at en valp skulle greie å holde seg en hel arbeidsdag , før den var minimum 6 måneder, avhengig av rase.
 10. Hjemme-alene-trening

  For å svare på det siste først; i noen tilfeller aldri. De fleste hunder kan dog med riktig og ikke minst gradvis trening over god tid være hjemme , for kortere eller lengre tid. Hvis jeg forstår det riktig, så får dere en 8 ukershvalp og skal begynne å jobbe full tid, ca vel 14 dager etterpå? For det første, så vil jeg ikke startet med hjemme alene trening med en gang. De hundene som takler lang tids frævær ( som en hel arbeidsdag pluss reisetid er) på daglig basis, er ofte hunder som har fått bruke god tid på tilvenning og der man ikke starter for tidlig. Renslighet eller hvor lang tid det tar før hvalpen blir renslig varierer veldig men man kan absolutt ikke forvente at en 10-11 ukers valp skal holde seg i 8-10 timer hjemme alene. Ut fra de gitte forutsetninger du oppgir; skaff pass til hunden. Å la en valp ( eller voksen hund for den del) tilbringe en hel arbeidsdag i bur,enten det er hjemme eller i bilen er langt fra innafor etter mitt syn.
 11. Den store baby- og barntråden 2018

  Jeg har ikke fått sett programmet selv ennå, hva var det du reagerte på?
 12. Er det viktig gå på kurs egentlig?

  Til TS; vanskelig å svare på da det kommer an på flere ukjente faktorer her. Hva slags kurs tenker du på, hvor mye kan du om hund fra før , din egen personlighet o.s.v. Skal du trene hunden til lavinehund eller ettersøkshund f.eks, så vil jeg tro at kurs er relativt nødvendig ja, medmindre du er veldig dyktig selv og vet hva du gjør. Hvis det er snakk om å 'bare ha en familie/turhund' så vil veldig mye henge på egen forkunnskap, evnen til å lese dyr , intuitivt forstå hva som er riktig og endel på den aktuelle hunden. Uansett om det er snakk om hund eller noe annet; noen forstår helt av seg selv hva som er riktig og gjøre ( eventuellt ved å lese seg litt opp) mens andre igjen kan gjennomgå allverdens kurs og aldri gentlig forstå/få til det nødvendige. Det er et problem at hvem som helst faktisk kan kalle seg instuktør og holde kurs, uansett hvor lite eller mye vedkommende kan om hund og hvilke metoder man bruker..Som ny hundeierer er det nok ikke så enkelt bestandig å finne ut av hvem som er dugende og ikke minst bruker metoder som kan forsvares dyrevelferdsmessig..
 13. H&M dropper omstridt ullprodukt

  Omdømmemessig ville det nok lønt seg ja men økonomisk..tja ..Den brutale sannhet er nok at det lønner seg mer å tape noen dyr enn å behandle alle godt.. Helt OT men det også H&M..https://www.dagbladet.no/kjendis/hennes-mauritz-beklager-etter-anklager-om-rasisme/69322928 Her lurer jeg virkelig på hva markedsavdelingen til H&M tenkte? All PR er god Pr? Hvis man ikke forstår, sånn helt av seg selv at noe slikt vil medføre reaksjoner av den negative sorten, så er man temmelig bortreist..
 14. Lengde på hundenes klør

  Hvis jeg skulle brukt manglende klikking på gulvet som mål på hvor lange klørne skulle få lov å bli på endel av mine, hadde det medført betydelig blodtap og store smerter for de angjeldende hundene.. Lengden på klørne/nervens lengde varierer fra hund til hund og ikke minst har potens utforming/stilling mye og si for om man hører klørne eller ikke. Mine hunder er heller ikke viltlevende ulver, hvilket ikke vil si at det ikke er interessant å se til naturen, for hva som er hensiktsmessig. Som sagt, det er gode grunner til at vi ikke ser brachy, lymfatiske og kortbente ulver f.eks. Jeg tenker at nerver er svært følsomme og svært liten beskyttelse ( som i å klippe neglene veldig nært nerven, )kan absolutt tenkes å gi ubehag eller smerte når negelene kommer i kontakt med omgivelsene.
 15. https://www.tv2.no/nyheter/9754024/ Det later til å ha utviklet seg en hysterisk og farlig redsel for bakterier hos mange og de som lever godt på det er produsentene av alskens 'anti-bakterielle' produkter. Folk vasker seg syke og på kjøpet får vi resistente bakterier..
×