QUEST

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,159
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om QUEST

 • Rang
  Husvarm

Nylige profilbesøk

3,511 profilvisninger
 1. Hegre Trompetraner er endemiske for Nord-Amerika, så de hekker nok ikke i ditt nabolag
 2. Ubegripelig at jeg mistet all respekt for NKK for flere år siden..
 3. Det er vel ikke utenkelig at medlemmer av klubben leser innlegg her på Sonen og siler hvem de tar inn..
 4. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/ulv/omstridt-jakthund-i-beredskap-for-aa-jage-ulv-i-norge/a/24070038/
 5. Hunder som ligger i senga og tisser høres ikke 'friskt' ut. Skulle vært interessant å vite om flere med blodhund hadde samme erfaring? Ja.
 6. Ingen grunn til å bli sjokkert. Bur/bellyband er nok en mye vanligere 'løsning' på pisseproblemet enn mange tror. Miniatyrhnhunder, whippethanner og italienerhanner er alle kjent for å kunne være grimme pissenisser. Eller kjent og kjent, det er kjent innad i miljøene men det er jo ikke sånt som vi snakker så høyt om vel? Ville jo være ille om folk ble avskrekket fra å skaffe de aktuelle rasene.. Ja og så har vi jo en norsk rase som kan være vanskelig å få husren men her gjelder det begge kjønn ( i tillegg til alvorlige helseproblemer) men det bør vi vel ikke heller snakke så høyt om? Det kunne jo , fri og bevare, minske folks interesse for rasen..
 7. Nei, ikke så kortsnutede( les fræværende snuteparti) som mops men jeg har sett bilder av norskeid chi, med tydelig neserynke. Premiert var den også.. Som jeg nevnte ,det er mer enn ett problem med 'pusten' hos rasen dessverre. Bløt/lang gane er absolutt ingen bagatell for de som er berørt. Konstant snorking og problemer med å finne en 'ok' stilling når hunden sover/hviler ( reiser seg for å strekke halsen og løfte hodet) og mnglende lyst til å leke eller løpe. Disse tingene HAR sammenheng med hodefasong/snutelengde. Japp, man kan finne det i andre raser også men det hjelper chi'ene svært lite dessverre.
 8. Ja , klart de finnes. Men det finnes også mange av den andre sorten og det får man tåle å høre. Personlig blir jeg mer pissed av lese 'rosemaling' av raser, det er mye mer skadelig for både potensielle eiere og hunder.
 9. Sorry men kortsnuta chi'er finns i høyeste grad. Rasen HAR problemer med pusten av flere årsaker og dette er en rase man virkelig burde satt fokus på. Jepp, PL finns og det samme gjør åpen fontanell, det er som regel disse to tingene som blir tatt frem når det kommer til chi. Ikke for på noen som helst måte bagatellisere noen av disse lidelsene men hunder som har konstante pustevansker er hakket verre, syns jeg. Disse pustevanskene blir enten ikke nevnt eller så er det 'bare' chihuahuahoste'.. Har man sett det på 'nært hold' så og si, så ser man fort at det er ikke 'bare'. Det hemmer i høy grad livskvaliteten hos dyret.
 10. Hvorfor det? 2ne har helt rett i det hun sier her. Det er et faktum at mange miniatyrer blir sent eller aldri renslige. Svært mange miniatyrhannerer noen pissenisser av rang og det er ikke bare trening som skal til for å få dem til å slutte. Kastrering kan hjelpe i noen tilfeller men slett ikke alltid. Men jeg skjønner jo godt at det ikke er et problem for mange oppdrettere, det kjekke med miniatyrhunder er jo at de er så små, at man kan stable mange bur i høyden.. Følgene av 'kronisk' urenslighet er ikke sjelden burhønstilværelse, omplassering eller avliving. Det er nemlig ikke alle som godtar en hund som aldri blir renslig. Det ER mye rart blant miniatyrhund eiere, både på eier og oppdrettersiden beklageligvis.
 11. Forsåvidt ikke uenig men når over 30% av en rase dør av mage/tarm lidelser, så syns jeg det er en rimelig 'sikkert' at man kjøper/oppdretter en rase som med relativt stor sannsynlighet vil dø en smertefull død. Men jeg kan være enig i at man kan splitte diskusjonen.
 12. Næh...? Det er vel ikke mulig det, at rasen har separasjonsangst? Whippet er jo verdens enkleste rase, som passer for alle den? Dette var altså ikke spesiellt rettet mot deg Sprettballen, bare for å ha det sagt. Jeg er bare grundig lei mange eiere og ikke minst oppdretteres promotering av rasen som tilnærmet problemfri og enkel. Hva er det slags oppdretter som selger valp til en person som har hundene liggende i bur en hel arbeidsdag?
 13. Ja, men mitt poeng er at det vel nødvendigvis ikke bare er selve konstruksjonen som kan gi individet store plager. Jeg syns ikke det er mer etisk å tviholde på en rases 'renhet' når prisen er store lidelser for de individene som blir rammet.
 14. @Cams; Delfiner, herunder også spekkhuggere er høyst intelligente og sosiale dyr som lever i familigrupper( de fleste arter) . Jeg må si jeg er svært interessert i å lese en forklaring på hvordan man på noen som helst måte kan forsvare å oppbevare slike arter i en liten gullfiskbolle, for 'underholdningens' skyld? At noen overhodet finner det underholdende å se på nedverding av levende vesener er meg en gåte men det er en annen sak
 15. Nei, det tror jeg ikke er mulig. Når det er sagt så vil jeg si at det er temmelig mnge raser man ikke kan kjøpe( eller avle på) med god samvittighet.. Ikke bare de mest 'åpenbare' , dvs raser med unormal fysikk. Kan man f.eks med god samvittighet kjøpe og ikke minst avle på en rase der over 30% dør av mage/tarm lidelser? Er det etisk forsvarlig ?