QUEST

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,142
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om QUEST

 • Rang
  Husvarm

Nylige profilbesøk

3,469 profilvisninger
 1. Tja..akkurat det med 'hale' kan jo tolkes på forskjellig vis.. Og størrelsen på hm..halen har vel en viss betydning eller hva?
 2. http://www.norskmopsklubb.no/arkiv/RAS_NMK_2016ac.pdf Ifølge RAS så har over 50% av tispene hatt livmorbetennelse og 10% har hatt skjedeprolaps. Riktignok er det basert på bare 89 tisper men det høres da urovekkende mye ut?
 3. Du har beklageligvis rett i det du sier .. Så lenge raseklubbene mener det ikke er noe å bekymre seg for hva gjør man da? Enig i at et register over alle opererte hunder bør være en selvfølge. Pussig at MT motsetter seg det, skulle vært interessant å vite på hvilket grunnlag? Nei.. det ville høyst sannsynlig bli relativt få påmeldinger for en dommer som viser overdreven interesse for helse..
 4. Om nå MT skulle gjøre noe mer enn det de gjør i dag, hvordan skulle det foregå? Stoppe alle mopser på gata for å undersøke de? Hvor stort er egentlig problemet med uregistrerte mopser? http://norskmopsklubb.no/arkiv/Mops-FCI-standard2.pdf Her er standarden for mops. Ser man på snuteparti så står det; trange nesebor og kraftig rynke over nesen er uønsket og må straffes hardt. Relativt kort,stumt, kvadratisk, ikke oppsvinget. Verken øyne eller nese må påvirkes negativt eller bli dekket av rynken over nesen. Relativt kort ser ut til å tolkes som absolutt ikke-eksisterende av oppdrettere og dommere. Og hvor trange må neseborene bli og hvor kraftig må neserynken bli, før det oppfattes som ett problem? Jeg har sagt det tidligere og jeg står fast ved at dommere har ett minst like stort ansvar som oppdrettere. Til syvende og sist, så er det dommerne som avgjør hva som vinner. ( nå ja, ideelt sett i alle fall..)
 5. Jeg ser ikke problemet med å være kritisk til en rase selv om man har den eller en rase med samme helseproblemer selv? Noen ganger ser man ikke hvor ille det virkelig er, før man får sett ting på nært hold, så og si.. Det behøver faktisk ikke å ligge noen dobbeltmoral bak skepsisen. Ta chihuahua f.eks. Jeg har i mange år vært fasinert av rasen og joda, jeg visste at åpen fontanell kunne forekomme og PL. Som mange småhunder , så kunne også tannstatusen være litt variabel og den harkingen man kunne høre innimellom, nei det var ikke noe å bry seg om, det var bare 'chihuahuahoste og helt uproblematisk. Nå som jeg har fått studert rasen på nært hold, så er det bare å si, det står ille til.. Selvsagt forekommer det individer som er både friske og raske og som ikke hr noen av de ovennevnte problemer men hvor mange prosent utgjør de..? Chihuahuahoste er absolutt ingen bagatell, det begrenser i aller høyeste grad både livsutfoldelse og kvalitet! En hund som hverken kan leke, springe, bli oppgiret eller spise uten å stå og hive etter pusten, det er vel helt uproblematisk ja.. I tillegg snorker de kraftig i søvne og må flere ganger reise seg for å få puste bedre. Sjarmerende, ikke sant? Husker ikke hvor, nå i farta men leste ett eller annet sted en uttalelse fra rasehold, at det var så utbredt i rasen, at det vanskelig lot seg avle bort. Merkelig da, at i f.eks den svenske RAS om chi, så står det ikke engang nevnt.. Kan jo forsåvidt forstå det, for hvis det er en så stor del av rasen, så er det vel ikke vits å nevne engang..
 6. Det er jo endel ( meg inkludert) som ønsker at avl på slike ekstreme raser skal forbys. Men det har jo i årevis blitt hevdet at neida, forbud er ikke veien å gå man må la raseklubbene få sjansen til å forbedre ( les normalisere) rasestandarden/avlen selv. Jupp, ovenstående sitat fra mopsklubben beviser jo at det er veien å gå..De tar jo i høyeste grad livskvalitet og helse på alvor..
 7. Nå ble ikke denne elgen 'reddet' i det hele tatt, den ble avlivet. Resultatet var vel sultne 'teddybjørner' og enda en stakkars elg som måtte bøte med livet..
 8. Nese? Hva skal hunder med snuteparti og nese?
 9. Det er selvfølgelig mulig men det vet vi jo ikke, siden det ikke var vorstehere. Jeg for min del hadde ikke ønsket slike hunder( oppvokst med den 'treningen' ) av en viss størrelse, uansett rase, i mitt nabolag.
 10. Jeg er enig i at hunders rettsikkerhet pr.dags dato er mildest talt høyst usikker. Dog er jeg slett ikke sikker på at det ville være særlig lurt å 'slippe' disse individene ut i samfunnet, nettopp av hensyn til hva det kan føre til videre. For det første, hvor mange rett skrudde og egnede eiere ville det være, som var interessert i å overta disse hundene? Jeg tviler ikke på at mange ville vært interesserte men ville de være av den egnede sorten? Det er ikke til å komme bort fra, at dette er en rase som appellerer til tja..la oss si en del 'spesiellt interesserte'.. Disse spesiellt interesserte ( ser man stadig eksempler på) er ikke akkurat med på å øke begeisting og ett positivt syn på hund/hundehold. Det er en vesentlig forskjell på Fido som ved et uhell lager et lite risp og hunder som har blitt 'trent' slik som disse. Hadde jeg vært interessert i at 'bullehunder' skulle få større aksept i de brede lag, så hadde jeg ikke ønsket at disse individene skulle ut i samfunnet igjen. Faren for at noe skulle skje med påfølgende dårlig PR for rasen (e) er definitivt til stede. Det er selvsagt synd at det er hundene som må bøte med livet for eiernes handlinger men i dette tilfellet så tror jeg det er det beste. Merkelig nok så mangler det jo ikke på oppfordringer og forståelse ellers her på sonen, når det kommer til avliving av 'gærne hunder' og det uten at noen engang har truffet eller sett hunden.. Man har kun eiers beskrivelse å forholde seg til. I denne saken så foreligger det vel ganske rikelig med bevis men hundene her må på død og liv reddes..?
 11. Jeg abonnerer ikke på avisen og jeg kan lese hele artikkelen
 12. http://www.tv2.no/a/9110641/ Jeg går ut fra at de naturelskende hyttebesøkende er vegetarianere, hele bunten.. Enkelte burde holde seg i asfaltjungelen..
 13. http://www.h-a.no/debatt/sett-vekk-hundeburet-
 14. Rapper Mud's erklæring her..Hilser ikke! Likevel er det enkelte som ikke har så pass sosiale antenner at de ikke fatter/bryr seg om at man krysser veien og holder seg i grøfta, når man møter på andre hundeeiere. De slipper da gjerne ut flexilina, så dyret deres skal få hilse på mine, som absolutt ikke er interessert i å hilse.. Litt utenfor emnet men i samme gate.. Like irriterende er det med de som passerer hagen og absolutt skal la sin hund hilse på mine, selv om de gir meget klart uttrykk for, at de slett ikke er interessert i å 'hilse på' .. De fleste tar dog poenget når den minst like lite 'hilseinteresserte' eieren kommer ut..
 15. For å svare på TS spørsmål; nei det er ikke egoistisk av deg å bruke et navn som noen andre bruker på sin hund. Jeg syns derimot at det er direkte tåpelig og tro at man har noen bestemmelsesrett over hva andre kaller sine hunder, eller barn for den del. Hadde jeg ønsket å bruke et navn, så hadde jeg brukt det, ( barn eller hund) enten det var naboen eller andre man treffer på, som allerede har brukt det. Hvis man innbiller seg at man har noen bestemmelsesrett over andres navnevalg, så er man ikke helt på nett og behøver ikke taes hensyn til.