QUEST

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,017
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om QUEST

 • Rang
  Husvarm
 • Bursdag

Nylige profilbesøk

3,198 profilvisninger
 1. Jeg har snakket med elever som sier at denne regelen var positiv.. Det ble nå slutt på fravær på fredag og mandag, som var relativt vanlig forekommende. Som man forstår, så var veldig mye av dette fraværet ikke betinget av sykdom.. Hvis man ikke regner dårlig form etter helgas utskeielser som sykdom ( mandag) og iver etter å oppnå den samme formen på fredag..;)
 2. Nå syns jeg du er skikkelig slem altså.. Hvis de stakkars bissevovvene er så glad i den stolen, så kan du vel finne en annen stol å sitte i?
 3. Dette høres da mildest talt urovekkende ut.. Hvis man som veterinær avliver en hund, så bør man vel være HELT sikker på at det var det eieren mente.. Jeg ser samme klinikk har hatt et 'uhell' med en katt også. Hvis katten var allergisk mot vaksine, hvorfor i alle dager vaksinerer de da en elleve år gammel katt?
 4. Hm..jeg har da hatt endel hvalper opp igjennom årene og hadde noen av de sovet SÅ mye i døgnet, så hadde jeg vært bekymret for om de var friske.. Nå har jeg jo ikke akkurat sittet med stoppeklokke og målt tiden men 18-20 timer i døgnet er LANGT over hva jeg anser som 'normalt'.
 5. Jeg ser heller ikke bildet men det er ganske mange bilder her på sonen som kommer opp bare som tekst hos meg.
 6. Mayaknap; jeg tenkte akkurat det samme som Sandyeyecandy. Det er mulig at du bevisst eller ubevisst ikke føler deg helt klar for valp ennå. Da er det muligens litt lettere å 'skylde' på at du ikke liker utseendet på hvalpen, kanskje både ovenfor deg selv og oppdretter. Dette er IKKE ment som kritikk, hvis du føler deg usikker, så er det nok best for både deg og hvalpen at du venter Det er helt fair å finne ut at det var for 'tidlig' og det vil spare både deg og eventuell valp for uro og bekymringer , hvis du ombestemmer deg og finner ut at du vil vente Jeg tror nok det er en del som har fått 'kalde føtter' som likevel gjennomfører kjøpet, fordi de syns det er vanskelig å si i fra til oppdretter, at de har ombestemt seg, ved nærmere ettertanke. Det er forståelig men synd for både kjøper, oppdretter og ikke minst hvalpen. Det ender ikke så rent sjeldent med at hunden blir omplassert, før eller siden. Hvis jeg drev med oppdrett, så ville en hvalpekjøper som angret seg før levering , i høyeste grad vært å foretrekke , fremfor en som kjøpte en valp de egentlig ikke ville ha. Tenk deg godt om, uansett årsak til at du ikke har så lyst på denne hvalpen. Selv om rasen er 'liten' antallsmessig, så kommer det vel flere kull etterhvert. Å kjøpe en valp som du egentlig ikke har lyst på, det er feil, både ovenfor hvalpen og deg selv. Følg magefølelsen din
 7. Jeg hadde blitt relativt sinna hvis oppdretter hadde delt ut mitt navn og nummer, 'i hytt og pine' uten å klarere det med meg først.. Man oppgir ikke folks tlf.nr uten at man spør om det er greit først, uansett hva det gjelder. Enig, jeg vet ikke hvor interessant det ville være med kontaktinfo fra oppdretter..Vedkommende ville vel neppe plukke ut de som h'n ikke tror gir positive tilbakemeldinger?
 8. Vanskelig å svare på når man ikke ser hvordan katten reagerer.. Men vær obs, ikke alle katter er snille med hvalper, selv om hvalpen bare er nysgjerrig og ikke direkte plager katten. En 'normal' katt kan godt 'klappe til' en valp med labben, hvis den blir irritert/ syns det er nok. Vel og merke UTEN å bruke klørne. En katt kan skade en valp alvorlig, særlig en så liten valp som en chihuahua, hvis den bestemmer seg for det. Bitt fra katt er ikke å spøke med, det kan gi alvorlige infeksjoner! Jeg ville ikke latt katten være alene med hvalpen, før jeg var sikker på at katten har godtatt/ikke bryr seg om hvalpen. Pass på at katten har mulighet til å komme seg unna hvalpen hvis den ønsker det. Hvis hvalpen er veldig ivrig på katten( løper etter den) så prøv å avlede den litt i starten, til katten forhåpentligvis har vennet seg til hvalpen.
 9. Ja, det er jo akkurat det som er problemet med slike tråder.. Veldig mange begreper som f.eks 'rolig, ikke for mye bjeffing, ikke for mye pelstell, lett å oppdra o.s.v.' er jo svært tøyelige og oppfattelsen av hva som f.eks er mye/lite pelstell kan jo variere veldig. For noen er 1-2 timer i uka, bare koselig og slett ikke 'mye' men for andre vil det i høyeste grad være avskrekkende. Noen oppfatter omtrent all lyd som 'for mye' og andre later til å ikke merke at det bjeffes på omtrent alt. Rolig vil for noen bety at hunden overhodet ikke merkes inne, for andre igjen så betyr det at den ikke spiser opp sofaen og klatrer i taket..
 10. Jeg ville absolutt ønsket å treffe hele familien, barn inkludert. Hvordan foreldre oppfatter/beskriver egne barn, kan som kjent, skille seg markant! fra hvordan omverdenen oppfatter de samme..
 11. Interessant at flere nevner at det er et problem å ha basenjier løse. Nå har jeg ikke noe stort tallmateriale å øse av(3 stk , 2 hanner og en tispe) men alle disse var helt eksemplariske i så måte. Stakk aldri av på tur eller hjemme. Det var andre utfordringer med de men akkurat 'løs'biten var helt uten problemer.
 12. Jepp, og får man den typen som bjeffer på absolutt alt, så er det ikke 'bare' å trene det bort..
 13. Tja, det er ganske mange som har helt motsatt erfaring.. Det har tvertimot ganske mye med rase å gjøre. Tillegg; det kommer selvsagt også an på hva man legger i begrepet 'slappe av'.. Jeg mener at det betegner en hund som FRIVILLIG er rolig innendørs, såfremt den har fått normal sysselsetting i løpet av dagen. En hund som blir stengt inne i ett bur, slapper i mange tilfeller ikke av, den resignerer og det er noe HELT annet enn å slappe av.
 14. Du er kanskje allerede klar over det men vær også obs på at hvor' allergivennlig ' en rase er, kan variere fra individ til individ og det kan også variere fra person til person, hvorvidt man tåler rasen. Tenk også på at mange reagerer mer på hvalper, enn på voksne hunder. Godt at du ser på mer enn bare på hvor potensiellt allergivennlig rasen oppgis å være. Det hjelper vel lite om du tåler hunden uten problemer, hvis det er omtrent det eneste som klaffer.. lAngående spisshunder og bjeffing. På generell basis så er det mye lyd i spisshunder. Det vil variere fra individ til individ ( og rase) men det er faktisk ikke så enkelt som enkelte vil ha det til, at det er 'bare' trening som skal til.. Lykke til
 15. Hm..der røk den teorien om at det å ha hund, skal være befordrende for den psykiske helsen..