QUEST

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,309
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om QUEST

 • Rang
  Husvarm

Nylige profilbesøk

3,588 profilvisninger
 1. Nei, jeg syns ikke det. Hvis de må ha støtteforing, så er de vel normalt sett *skraphvalper* med mindre det er hos tispa feilen ligger. Overlever de, syns jeg ikke man skal avle på slikt.
 2. Slapp av du er HELT normal!
 3. Så du mener at f.eks *My beautiful hunter angels * Klang ( krysser fingra for at ingen faktisk har det kennelnavnet..) ikke klinger bra?
 4. Normal og normal..er du over eller under 45?
 5. Nja..nå nevner jo ikke Pringlen noe om å holde dem FAST på fanget..
 6. Må dessverre gi deg rett, det er nok i overkant optimistisk.. Så lenge bikkja vinner på utstilling og man får solgt hvalper, så kan man jo lett overse *litt* adferdsproblemer.. Pisser hannhunden ned ALT også innendørs eller blir ikke bikkjene renslige..*Hva ?, hva slags problem sier du? ( det finns da bur..) Bare for å ta et annet adferdsproblem som burde vært tatt tak i. Jeg ser ikke bort fra at det kunne være en sammenheng der.. Settere f.eks ble jo avlet med mer *motor* , så bikkjene kan gå på, omtrent til de stuper. Den *lille* ulempen med en slik *motor* er jo at de er omtrent ikke er til å ha i hus. Menne..det finns jo hundegårder..
 7. Jeg hadde ikke lest dine og Kangers svar da jeg opprettet denne tråden. Det ville uansett ikke gjort noen forskjell, siden jeg ønsket å ta dette opp i en egen tråd
 8. Ja, begrepet kan nok misforståes men det heter vitterlig TVANG og da tror jeg nok de aller fleste knytter begrepet til,nettopp det. HVis man med TVANGSroing ikke skal gjøre noen av de tingene du nevner ovenfor, hva slags TVANGSelementer er igjen da? Jeg burde nok ha skrevet*innlegget er ikke spesielt rettet mot trådstarter men er en generell betraktning*.. Så lenge jeg ikke direkte siterer noen, så er det fra min side ikke ment som kritikk/ direkte rettet mot en bestemt person. Hva skal man gjøre med slike hvalper /hunder som du nevner ovenfor? For det første, IKKE sett dem i avl! Hvis en hund virkelig har fått mer en nok mosjon/aktivisering men fremdeles er ute av stand til å slappe litt av, så er det hverken normalt eller ønskelig. Jeg vokste opp med bl.a settere. Det er en hel del år siden nå men disse bikkjene var *hushavende* dvs stresset ikke rundt som tullinger, selv utenfor jaktsesongen. Mange settere nåtildags mangler fullstendig avknapp og kan knapt være i hus med normale folk med mindre de er så hardt kjørt at de er halvt i koma.. Den erfaringen er jeg ikke alene om.. En slik metode, *legge hunden på rygg mellom bena* kan nok fungere men jeg tviler ikke på at en god del hunder vil finne det stressende/ ubehagelig. Å tvinge en hund til å ligge på rygg, ville jeg ikke ha gjort med mindre det var helt nødvendig. Har du en myk/usikker hund, så blir den ikke bedre av slik oppdragelse.
 9. Heldigvis får en si, så har mange av *gamlemåtene* å oppdra hund på forsvunnet i stor grad, det er ikke å komme bort fra at det var ( og er ennå dessverre) mange stygge metoder i bruk. Så da er vel alt såre vel, nå som den gemene hop har blitt mer opplyst? Både og vil jeg si.. det har kommet nye ideer og *metoder* som jeg stiller meg sterkt tvilende til.. *Tvangsroing* f.eks, ser ut til å være en av de nye og populære, om enn tvilsomme oppdragelsesmetodene. Siden jeg er lat, så limer jeg inn et innlegg som jeg skrev i en annen tråd; Når ble egentlig denne *tvangsroingen* populær??Jeg syns jeg stadig ser det anbefalt nå..jeg kan vitterlig ikke huske at dette var en anbefalt *oppdragelsemetode* tidligere? I løpet av mine 37 år som hunde-eier, har jeg aldri hatt behov for en slik fremgangsmåte og aldri ville det falt meg inn at det skulle være en gangbar vei heller.. Å bli holdt hardt fast mot sin vilje oppleves som udelt negativt av de aller fleste arter vil jeg anta. Det kan avhengig av situasjon og individ utløse stress, aggresjon eller redsel . Ikke noe man ønsker å påføre et familiemedlem vel? Det er godt mulig det virker i en del tilfeller akkurat på samme måte som det hjelper å putte bikkja i bur, hvis den blir for plagsom.. Jeg har inntrykk at mange enten ikke er inneforstått med hvor mye liv og energi det er og skal være i en valp eller så godtar de de ikke.. Hvalper er ikke bare søte og nusselige Ikeakosedyr, det skal være futt og liv i en valp, det mangler kanskje rett og slett på nok aktiviteter og mosjon? At eieren mener/tror at dyret får mer enn nok, behøver ikke å stemme overens med hvalpens faktiske behov.. Time-out; ennå et begrep som har blitt lånt fra barneoppdragelse. Virker det og FORSTÅR virkelig hunden HVORFOR den blir satt i bur/bundet fast/ lukket inn på et annet rom? Godt mulig hunden roer seg, slutter med det den gjorde men setter h*n virkelig straffen i sammenheng med den uønskede atferden? Og så har vi mosjon.. ja her ser det nye ut til at *jo mindre jo bedre* .. Bikkjene/hvalpene hverken tåler så mye mosjon og i tillegg så blir de bare mer oppgira av det.. Satt litt på spissen? Ja men dessverre bare litt, skal man gå ut fra diverse *ekspert råd* Passer jo late / uinteresserte/ uengasjerte hunde-eiere som hånd i hanske disse rådene.. bare husk bur og beroligende, både til bikkjer og eiere. For det kommer til å behøves..! Ser man litt rundt på ulike fora ( her bl.a) så er det jo ikke rent sjeldent at ferske hundeieiere er helt fortvila og nedbrutte over HELT normal hvalpeadferd! Er disse ikke forberedt i det hele tatt på hva det vil si å ha valp/hund eller følger de disse *no activity* rådene? De mengdene med mosjon/ aktivisering som en del oppgir , hadde jo fått en hvilken som helst NORMAL valp til å bli uregjerlig.. Hvalper SKAL være aktive og med futt i, det er faktisk HELT normalt.
 10. Tja...når jeg ser på ehem..*kreativiteten* til enkelte ( eller ganske mange ..) når de setter navn på bikkjene.. så tror jeg du skal være GODT fornøyd med færre eh..muligheter..
 11. Når ble egentlig denne *tvangsroingen* populær??Jeg syns jeg stadig ser det anbefalt nå..jeg kan vitterlig ikke huske at dette var en anbefalt *oppdragelsemetode* tidligere? I løpet av mine 37 år som hunde-eier, har jeg aldri hatt behov for en slik fremgangsmåte og aldri ville det falt meg inn at det skulle være en gangbar vei heller.. Å bli holdt hardt fast mot sin vilje oppleves som udelt negativt av de aller fleste arter vil jeg anta. Det kan avhengig av situasjon og individ utløse stress, aggresjon eller redsel . Ikke noe man ønsker å påføre et familiemedlem vel? Det er godt mulig det virker i en del tilfeller akkurat på samme måte som det hjelper å putte bikkja i bur, hvis den blir for plagsom.. Jeg har inntrykk at mange enten ikke er inneforstått med hvor mye liv og energi det er og skal være i en valp eller så godtar de de ikke.. Hvalper er ikke bare søte og nusselige Ikeakosedyr, det skal være futt og liv i en valp, det mangler kanskje rett og slett på nok aktiviteter og mosjon? At eieren mener/tror at dyret får mer enn nok, behøver ikke å stemme overens med hvalpens faktiske behov..
 12. Pfft.. det er da vel kjent at familien er best i de kretser.. Altså, de som driver med innavl på bikkjer..de burde se litt mer på resultatet av slik avl og her har man det jo mer enn godt nok dokumentert..
 13. Tror det er mye sant i det utsagnet dessverre.. Det unormale blir normalt, når man ikke har *normale* hunder som referanse. Det gjelder nok ikke bare når det kommer til slektens videreføring men også eksteriør. For å bruke meg selv som eksempel; selv jeg som er oppmerksom på slikt,så *så* jeg ikke helt HVOR store forskjeller det er på hodets anatomi hos en normal huskatt og orientalere ( og merk , dette var relativt moderate orientalere!) før jeg fikk en huskatt i hus. En norsk hunderase som har alle fysiske forutsetninger for å gjennomføre en parring later til å lide av manglende lyst, ganske ofte.. Ser at det blir avskrevet på kontoen for *manglende erfaring og/ eller eldre hund*.. Som bl.a Pringlen og Snøfrost nevner, jeg ar aldri hatt en hanhund som ikke skjønte hvordan man *gjør det* eller har manglet interesse.. Uansett mangel på erfaring eller for den del testikler.. Eneste hannhunden jeg har som ikke viste interesse for løpetidstisper er en hanhund som ble kastrert svært tidlig. ( Var kastrert da jeg overtok han) Jeg trodde at det kunne ha med den tidlige kastreringen å gjøre men da det kom en ny tispe i hus, så var det så visst ikke mangel på hverken evne eller interesse! Helt enig @Lene_S; greier ikke hundene noe så grunnleggende som parring og fødsel uten hjelp, så la rasen dø ut! (jupp selv normale hunder KAN trenge hjelp under fødsel men det bør være et absolutt unntak, ikke en regel..)
 14. Tja..den praksisen har da vært helt vanlig innen diverse royale familier helt opp til 'vår tid' med påfølgende interessante resultater får en si..