Jump to content
Hundesonen.no

QUEST

Medlemmer
 • Content Count

  3767
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

QUEST last won the day on October 13 2020

QUEST had the most liked content!

Community Reputation

4328 Excellent

About QUEST

 • Rank
  Vanedyr

Recent Profile Visitors

6424 profile views
 1. QUEST

  Hvilken rase skal du ha neste gang?

  Pinschere har vel ikke så mye hårvekst i øregangene vanligvis..jeg refererte til hårraser. Jeg er klar over at hengende ører på hårraser ikke nødvendigvis blir et problem. Min nåværende ‘hårhund’ med hengeører har aldri hatt problemer men så har hunden heller ikke unormal hårvekst i øregangene. Min forrige hårhund ( puddel) hadde i tillegg til svært trange øreganger en helt ekstrem hårvekst i øregangene. Det medførte gjentagende ørebetennelser som igjen gjorde hunden svært redd/ uvillig til noe ‘roting’ i ørene. Helt forståelig. Skulle jeg nappet ørene måtte jeg fått en person til å holde hunden fast med makt og det ønsket jeg ikke å utsette hunden for. Løsningen ble sedering hos veterinær og det som kom ut av ørene var ikke noe pent syn.. Blandingen av hår, ørevoks og rester etter gjentagende behandlinger måtte uten tvil være ubehagelig. Å måtte sedere en hund gjevnlig for å få noe i nærheten av fungerende øreganger er vel som de fleste forstår en uheldig ‘løsning’ og påkjenning for hunden. Helt enig at oppdrettere har ansvar for både info og oppfølging men som vi vet så finnes det oppdrettere av alle slag, likeledes eiere som er mer eller mindre i stand til å håndtere slike problemer. Det beste etter mitt syn, ville være å la være å avle hunder som krever spesialkompetanse/ oppfølging/ veterinærbesøk for å fungere nogenlunde normalt og uten redusert livskvalitet i motsatt fall.
 2. QUEST

  Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Det som skulle vært interessant å vite er hvorfor?? Hva tenker man skal komme ut av en slik blanding av positiv art? Får avkommet det ‘beste’ fra begge sider, kan kjøperne jammen få en god del mer for pengene enn de hadde tenkt seg..
 3. Jeg har kjøpt en hel del på.Finn av privatpersoner og har vel så godt som uten unntak bare hatt positive erfaringer. Jeg har dog aldri solgt noe , så jeg har null erfaringer fra ‘den siden’ av kjøp og salg. Jeg har endel hobbyartikler som jeg kunne tenkt meg å selge men etter å ha lest ( og hørt ) ganske mange avskrekkende erfaringer fra selgere er jeg betenkt.. Bør vel opplyse om at dette dreier seg om varer, altså ikke noe levende. De dårlige erfaringene går på alt mulig men det som går igjen er kjøpere som maser/ pruter i det uendelige, avtaler henting men kommer aldri, nekter for å ha mottatt pakke(r) ( ved forsendelse ) henter ikke ut pakker så selger må betale returporto, klager på alt mulig etter mottak, finner ‘feil’ som åpenbart ikke var på varen ved salg og sist men ikke minst direkte forstyrrede personer som både kan oppleves som ubehagelige og skremmende. Så..hva er dine erfaringer som selger, er det virkelig så ille som man kan få inntrykk av?
 4. QUEST

  Ny rase

  Enig og jeg tror også begrepet reservert blir like mye misforstått / misbrukt som ‘dominant’. Sistnevnte brukes jo gjerne om hunder som flyr på andre hunder/ ikke tåler andre hunder. Dette har jo ingenting med dominans og gjøre. En reelt reservert/ uinteressert hund er ikke redd den er bare uinteressert i kontakt med ‘alt og alle’. @*Marianne*; takk for utfyllende forklaring
 5. QUEST

  Willing to please

  En hund som er mer enn vanlig fokusert på eier/fører og som ‘arbeider’ for ‘knapper og glansbilder’. I motsetning til ‘what’s in it for me’ individer som vurderer om det virkelig lønner seg for individet selv og gjøre ditt eller datt. Basenji f,eks er en rase som passer sistnevnte beskrivelse godt etter min mening.
 6. QUEST

  Hund på for-avtale.

  Jeg anbefaler ingen å inngå en foravtale på hund. Det er mange fallgruber her og Simira nevner flere i sitt innlegg. Det finnes plenty av saker der det har oppstått store konflikter mellom eier ( oppdretter) og de som har hund på foravtale. Det kan tilsynelatende virke som en billig hund men det kan fort bli til at man virkelig ønsket at man hadde betalt normal pris.. Personlig syns jeg ikke så mye om praksisen, den fremmer en større produksjon av hvalper enn godt er. Det fødes allerede allt for mange hvalper , både renrasede og mix’er enn det finnes egnede eiere til.
 7. QUEST

  Sperre valp i bur og tvinge den til å roe seg?

  Å sperre en valp ( eller voksen hund for den del) for å tvinge den til å ‘roe seg’ eller hindre at den gjør fra seg ) er ikke annet enn dyreplageri etter mitt syn. Bur er en stygg uting som dessverre har fått voldsom utbredelse de senere år. Bur bruker man under bilturer ( og da ikke på størrelse med en hermetikkboks..) av hensyn til sikkerheten og i sjeldne tilfeller hvis hunden har fått en skade som krever ro. Ikke ellers. Som allerede nevnt i tråden tidligere, hunder og særdeles hvalper er normalt sosiale sovere, dvs at de sover enten sammen eller nært hverandre. Å ta en valp bort fra trygge omgivelser med mor/søsken og tvinge den til å sove/ oppholde seg alene enten det være seg bur eller annen innretning er mildt sagt ikke snillt... Det legger IKKE grunnlag for en trygg og stødig hund. En valp er svært få muligheter til å holde seg, når den kjenner at den vil tisse/gjøre fra seg, så må den som regel det NÅ med en gang. Innestengt i bur har den ikke annet valg enn å gjøre i buret..Man kan jo tenke seg hvordan man selv ville likt å være innesperret i sengen og ikke ha noe annet valg enn å gjøre fra seg i sengen.. Jeg anbefaler å ha hvalpen i sengen, de sover roligere og medmindre man sover svært tungt, våkner vel de fleste hvis hvalpen blir urolig og gjør tegn til å ville på ‘do’. Skaffer man hund skal man bare først som sist innse at det liksom med barn, betyr ikke ubetydelige endringer i både frihet og ‘renhet’ innendørs..
 8. QUEST

  Ny rase

  Det kommer selvsagt an på både rase og individ men en av grunnene til at retrievere og mange spaniels ikke har vært på ønskelista her, er nettopp den ukritiske tilnærmingen til fremmede. Det er absolutt vettig for både folk og dyr og utvise en viss skepsis til fremmede og ikke ukritisk gå for at alle er potensielle venner.. Hvorvidt man ønsker en hund som kommer slekta i møte med en gang eller ei, vil jo naturligvis variere. Har man mye besøk er nok muligens ikke en reservert hund det beste valg. Har man en reservert/uinteressert hund er ikke hopping på forbipasserende noe problem man behøver å tenke på eller ‘dressere’ bort . ’Willing to please’ er ikke en egenskap jeg personlig etterspør, disse har etter mitt syn ikke helt sjeldent en heller kjedelig personlighet, eller mangel på sådan. Helt klart er dette enklere hunder å ha men ønsker man hunder med litt personlighet ( og er villig til og forstår at det gjerne betyr flere utfordringer på flere plan) så er nok ikke ‘willing to please’ mitt første kriterie. Dog bør kanskje ikke eiere uten en grei erfaring og forståelse for hund gå for de mer selvstendige rasene/individene. Legger til ; ønsker man et ‘enkelt’ hundehold som i en hund som lett tar kommandoer og og er mest interessert i hva du ønsker bør man absolutt styre unna ‘what’s in it for me?’ raser og individer, både for egen del og ikke minst for hundens del. Skulle jeg enkelt beskrive slike raser/individer ville kanskje ‘katteaktige’ være en forståelig definisjon?
 9. QUEST

  Ny rase

  Jeg kjenner jeg blir litt nysgjerrig på disse ‘særegenhetene’ som det snakkes om på kooiker. Kan man få en noe mer utfyllende beskrivelse? Personlig har jeg ikke noe til overs for oversosiale hunder som tror alle de møter er en venn. I min bok bør hunder holde en viss avstand til fremmede til det er avklart at den fremmede er vennligsinnet og balansert. For det første er det ikke alle som er så begeistret for å bli overfalt av overlykkelige hunder og sist men ikke minst, det kan være direkte farlig for hunden om den treffer på feil person. Ideelt sett bør hunder hunder være avventende /uinteresserte i fremmede mennesker og holde avstand, til jeg signaliserer at dette er ok folk. Hvilket ikke må mistolkes som nervøsitet/sterk redsel.
 10. QUEST

  Hvilken rase skal du ha neste gang?

  Både har hatt og har. Nja..og tja..kan nok være at det er tilnærmet smertefritt hvis det gjøres riktig men det er ikke for hvemsomhelst og ikke riktig så enkelt.. Mange hunder er naturlig nok svært lite begeistret/redde for ‘roting’ i øregangene og har hunden smerter fra før ( fra gjentagende ørebetennelser) blir det ikke enklere..tro meg.. ‘Hårraser’ har ofte hengende ører hvilket igjen disponerer for øreproblemer og bedre blir det ikke med urskog i ørene. Jeg er fullt klar over at ikke alle hårhunder har like kraftig hårvekst i øregangen men jeg har selv hatt en med tett hårvekst i øregangene og jeg kan skrive under på at det var et problem, i hundens hele levetid. Personlig mener jeg at man ikke skal avle på dyr som har funksjonsfeil , av hensyn til dyrene selv .
 11. QUEST

  Hvilken rase skal du ha neste gang?

  Helt klart er det individuelt, jeg har ikke sagt noe annet . Men jeg står fortsatt fast på at mange ikke er klar over hvor mye jobb det faktisk er med ‘lettvindte’ røytefrie raser og hvor upraktisk en slik pels kan være. Det er heller ikke uvanlig med sterk hårvekst i øregangene på flere av disse rasene og det kan så absolutt være et problem, gjentagende ørebetennelser og napping i ørene er hverken smertefritt eller så enkelt som mange vil ha det til.
 12. QUEST

  Rasevalg og seriøsitet blant eierene

  Jeg tar meg den frihet å bevege meg litt utenfor de rammer TS har satt ( renrasede hunder) . På topp ti er uten tvil følgende raser og mix’er ; BC og BC mix’er ( som alle vet er disse født ferdig dresserte...) og AH. AH passer også for alle , uansett utgangspunkt. Kyniker som jeg er har jeg en sterk mistanke om at ‘egnetheten’ har en sterk sammenheng med at begge mix’er ofte selges til dumpingpris eller gies vekk gratis.. Staffer ( den engelske) er jo erklærte nannydogs og bare eeelsker barn ( les; hunden skal finne seg i alt fra barn) at de selvsamme svært ofte har hunder på menyen , er sterkt underkommunisert og i alle tilfelle så er det jo bare å ‘sosialisere’ dyret.. Golden er jo også nevnt tidligere og disse er jo familiehunder som overhodet ikke trenger mosjon eller noen form for aktivisering.. Populære miniatyrraser som chi og allverdens chi-mixer. Disse har også null behov for mosjon eller andre behov som man normalt tilskriver hunder. Sånn generelt sett så later det til at svært mange overvurderer sitt behov for ‘motor’ når det kommer til rasevalg. Det ser man igjen og igjen, i diverse tråder på ulike fora.
 13. QUEST

  Hvilken rase skal du ha neste gang?

  Presis. Jeg syns det er kraftig underkommunisert hvor mye arbeid det faktisk er med røytefrie raser som det er ‘bare å klippe’ og hvor upraktisk en slik pels er. Med mindre man er glad i pelsarbeid ( og det er gjerne en god del mer enn man tror..) så bør man tenke seg godt om før man skaffer seg en ‘lettvindt’ røytefri rase. Med mindre man glattbarberer hunden fester snø seg i pelsen og det i mengder i alt annet en helt tørt føre, kvist, kvas, gress og frø likeså meget og pelsen er alt annet enn vær/kuldebestandig uten solid innpakning. Som allerede nevnt, slik pels bruker også ofte laang tid på å tørke. I praksis vil det si at uten påkledning blir hunden våt/kald eller full av snøklumper /kvist, hvis man skal ha den i en pelslengde som gir litt mer beskyttelse.
 14. Ja, jeg tenker man absolutt bør være forsiktig med å gi slike råd angående en hund man aldri har truffet... Jeg har selv hatt en omplasseringshund som av flere tidligere eiere ble beskrevet som umulig. Denne hunden var en hund som alle som traff han likte , selv ikke-hundemennesker. Fikk flere kommentarer av denne sorten;»‘Har aldri ønsket meg hund , men skulle jeg hatt hund måtte det vært denne». Når man aldri har truffet hverken hund eller eiere , så bør man kanskje ikke være for snar med å stemple hunden som et ‘lost case’ som bør avlives.
 15. QUEST

  Unghund ikke spist på flere uker

  Hvis hunden virkelig spiser så lite er som du skisserer her, er det ikke normalt. Jeg ville først og fremst kuttet ut Anxitane. Det er vel heller tvilsomt at det har noen effekt og man skal ikke se helt bort fra at det kan være en sammenheng mellom produktet og den manglende apetitten. Hvor mye mosjon får denne hunden, der den kan bli kvitt energien? Sakte gåtur med stopp, er ikke nok for noen rase. Legger ved en link fra SceptVet. https://skeptvet.com/Blog/2018/05/evidence-update-anxitane-l-theanine-for-anxiety-in-dogs-and-cats/
×