QUEST

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,111
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om QUEST

 • Rang
  Husvarm

Nylige profilbesøk

3,333 profilvisninger
 1. Eller bullmastiff..for en del år tilbake siden, så var det vel relativt kjent at hvalpene måtte beskyttes mot mor, som kunne finne på å drepe hvalpene hvis de nærmet seg matskåla.. Husker dog ikke om det gjaldt 'hele' rasen eller bare enkelte linjer.
 2. Jeg referer til de tilfellene hvor oppdretter ikke tilbakebetaler om kjøper skulle angre seg .
 3. https://www.nrk.no/finnmark/bekymret-for-polarhunder-som-bor-ute-og-deltar-i-hundelop-_-varsler-tilsyn-og-regelendringer-1.13441681
 4. Det er nettopp av den grunn at jeg er skeptisk til depositum/håndpenger/forskudd. Jeg forstår jo tanken bak og det avskrekker nok en del av de mindre seriøse spekulantene. Men hva med de som faktisk hadde tenkt å kjøpe valp og som av ulike grunner finner ut at det ikke passer likevel. Det kan jo godt tenkes at noen av disse gjennomfører kjøpet likevel, særlig hvis de har betalt flere tusen på forskudd. Det kan jo fort bli hvalpen som får lide for det.
 5. Hvis du sklir på isen og lander på baken, så kan jeg ut fra ditt ansiktsutrykk anta at det gjorde vondt. 100% sikker kan jeg dog ikke være, siden det var du som falt, ikke jeg.
 6. Men seriøst, QUEST. Jeg har stilt ut mine pudler, den yngste ble klippet ned nå nylig, men har inntil da vært i "nesten"-utstillingsklipp. Det har ikke gjort henne til mindre hund å ha pels. Det har ikke gjort henne til mer hund å være kortklippet. Hun har ikke blitt noe mer aktiv med kortere pels. Hun bryr seg fint lite om hvor mye pels hun har, faktisk. Så hvordan kan du si noe som helst om hva slags hundeliv f.eks hun lever, basert på hårlengden hennes? Du kan ikke det. Enkelt og greit. Seriøst 2ne, er det mannen eller ballen du er ute etter? Eller formulerer jeg meg så håpløst at du misforstår alt jeg skriver? Jeg har da aldri påstått at pudler ble mer eller mindre aktive, avhengig av pelslengde?? Jeg har ikke truffet pudlene dine, så jeg aner ikke hvilket liv de lever men så var det ikke dine pudler jeg snakket om heller. Så vidt jeg vet, så er du ikke den eneste med puddel i landet.. Jeg har møtt 1 puddel som levde sånn før den kom til en ny eier, som sagt - resten av puddeleierne jeg kjenner går turer i skog og mark med hundene sine akkurat som andre folk gjør. Igjen, så det er bare hundefolk du vet om/kjenner til som regnes med? Jeg vet også av pudler som 'lever det gode liv', husker jeg ikke feil, så er alle relativt kortklipte dog. Til sammenligning, alle de tervene jeg har sett i senere tid, har vært usikre krek. Så da kan jeg vel med rette hevde at slik ER terver, enkelt og greit?
 7. 'Stådager' er de dagene ( kan variere en hel del fra tispe til tispe) i en løpetidsperiode hvor tispa er mottagelig for parring. En løpetidsperiode varer ca. ( igjen, kan variere noe) i tre uker. De fleste tisper vil bare la seg parre i alt fra noen få dager til ca. en uke i løpet av denne perioden
 8. Jeg skal ikke svare for andre hundefolk men det er nettopp det..jeg VET at det er en hund under pelsen og det kvikke og aktive hunder attpåtil. De fortjener så mye bedre enn å bare være stylingprodukter , som får mest trim i ringen. Sier jeg at absolutt alle utstillingspudler har det slik, nei det gjør jeg ikke men endel lever slik og jeg har også truffet på utstiller som sa rett ut, at nei turer det gikk ikke, pga pelsen.. Helt riktig som du sier her, det var intensjonen det, dyrene du så i ringen var /er en fremvisning av foreldredyrenes avlsverdi. Problemet er, at mange ser ut til å ha glemt det..eller ikke fått det med seg.. For det er gjerne det enkelte individs utstillingsresultater som blir skrytt av/ fremhevet i oppdretternes annonser. 'Vi venter hvalper etter storvinneren Multi Ch. Ditten Datten og Årets Vinner Ch.Lady' Slike annonser florerer det av og jeg tror de fleste vet, at det er nettopp utstillingsresultatene på de aktuelle bikkjene som selger..
 9. Nå vil omtrent all form for påkledning, være til hinder i større eller mindre grad og det kan vel også tenkes at det blir varmt/ubehagelig i en dress.
 10. Du bekrefter jo og ser at hunden har glede av å løpe løs, så jeg skjønner ikke helt hvorfor man på død og liv( og det er ikke rettet til deg spesiellt) er så ivrig på å rettferdigjøre diverse inngrep i hundens frihet til bevegelse? Er det for å føle seg bedre selv? Jeg forstår at i ditt tilfelle er det ikke jåleri som ligger bak men andre grunner, så du er egentlig ikke i 'målgruppa' for denne diskusjonen. Klønete formulert men håper du forstår at det ikke er et 'angrep' på ditt hundehold. . quotefunksjonen er ikke helt sammarbeidsvillig i dag heller.. Apropos 'ræva liv' ; Jeg er ganske sikker på at mange som sitter i rullestol har et meningsfullt liv ( etter egen mening) men jeg er også rimelig sikker på at de aller fleste av disse, hadde reist seg opp og gått, hadde de fått sjansen.
 11. Siden 'SVÆRT mange' er så problematisk så kan vi gjerne si 'for mange', hvis det er lettere å svelge? Jeg stiller herved et konkret spørsmål til deg; Syns du det er greit/ok at hunder må leve et begrenset liv og her snakker jeg om hunder som ikke får løpe løse fordi 'noen' mener at muskler ikke er pent eller må pakkes inn fra topp til tå, fordi man er hysterisk redd for pelsen? Eller i andre tilfeller blir fullstendig frarøvet turer, av samme grunn? Nei, jeg har ikke hatt polarhund men siden det er jakt som ligger i bunnen av trekk, likeså gjeting er modifisert jakt, så tror jeg helt ærlig at polarhundene ville foretrukket å jakte fritt..uten seler. At det i mange tilfeller vil by på diverse problemer, er en annen sak. Fantasiløs..? Tja..jeg er fristet til å snu på den.. Fantasi og innlevelsesevne er vel ikke helt fjerne slektninger.
 12. Hannen ( pen hund forresten) er vel et godt eksempel på mye av idiotiet som utstillinger har forårsaket. Rasen var jo en brukshund i utgangspunktet og siden den aktuelle hunden også hadde vist seg godt dugende til det rasen var avlet for, så må man vel ha lov å anta at den 'klarte' seg med den pelsen den hadde.. Ser man på bilder av en del av dagens russere, så undres jeg på hvor lenge de hadde holdt på jakt, i alle fall hvis det var det minste tegn til klabbeføre.
 13. Ah, så hvis ikke du kjenner slike eiere personlig, så skjer det ikke? Beroligende, siden ( jeg så vidt jeg vet) ikke kjenner noen som f.eks driver med trafficking eller salg av barn. Så da kan vi vel gå ut fra at slikt ikke forekommer da? Jeg er rimelig sikker på at man kan bygge både muskler og kondisjon på ett treningsenter, jeg vil dog påstå at det kan aldri sammenlignes med å oppnå det samme ved å bruke kroppen ute i naturen. Det var ikke bare snakk om å bygge muskler og kondisjon , for min del, det var snakk om hundens opplevelse av det samme. Mao; så er jeg rimelig overbevisst om at hadde hundene kunnet velge så ville de foretrukket og hatt større utbytte av å løpe løse. At det i en del tilfeller vanskelig lar seg gjøre, er en annen sak.
 14. Du reagerte heldigvis på uttalelsen og så galskapen men det er slett ikke sikkert at andre ville ha tatt en slik 'melding' på samme vis. Resultatet; en hund som blir frarøvet muligheten til ett godt liv på 'utstillingsalteret'. Man kan jo spekulere litt i hvorfor det er så pass utbredt motstand mot muskler i diverse miljøer..Er det fordi det passer 'muskelmotstanderne' best...? De er muligens ikke så interessert i turer med hundene..
 15. Jeg kan ikke huske å ha sagt at din erfaring ikke var gyldig? Men man trenger faktisk ikke erfaring ( som i å ha/ha hatt) en eller flere pelsraser for å se galskapen i å hindre hunder i normal livsutfoldelse, av redsel for at pelsen skal miste noen hår eller gud forby, komme i kontakt med noe annet enn sjampo, balsam og stylingprodukter. Jeg har forsåvidt SVÆRT begrenset erfaring av det personlige slager med elefanter og spekkhuggere også, bare for å nevne ett par arter..Det forhindrer meg dog ikke å hevde med kraft, at sirkuselefanter og spekkhuggere i såkalte 'delfinarier' har ett bedritent liv. Ja, det er idioter i alle miljøer. Problematisk er det når enkelte av disse idiotene er både dommere og folk med 'status' i de aktuelle miljøene. Deres uttalelser blir gjerne vektlagt da og tatt for sannhet. Resultatet behøver man ikke S i matematikk for å regne ut.. Helt riktig, min personlige mening er at sykling aldri kan erstatte naturlig mosjon og utfoldelse, dvs springe løs.