Jump to content
Hundesonen.no

QUEST

Medlemmer
 • Content Count

  3721
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

QUEST last won the day on June 23

QUEST had the most liked content!

Community Reputation

4286 Excellent

About QUEST

 • Rank
  Vanedyr

Recent Profile Visitors

5871 profile views
 1. QUEST

  Hvorfor er titler så stas?

  Regnet med det ja
 2. QUEST

  Hvorfor er titler så stas?

  Nja...en sannhet med modifikasjoner, i alle fall om man snakker om eksteriør utstillinger. Her er det ikke uten betydning hvem som er i den andre enden av snøret Og før noen begynner på regla om ‘dårlige tapere’ , nei det er slett ikke bare observasjoner fra dårlige tapere vi snakker om her, ( joda, de finnes så absolutt de også) men ganske så åpenbare snørebedømmelser. Legger man til dommere som åpenbart ikke er i ‘toppform’ i bedømmelsesøyeblikket, for å si det på en pen måte, dommere som knapt har hørt om rasen(e) de dømmer o.s.v, så er det ikke rart at det forekommer endel mildest talt underlige premieringer.
 3. Som svar på overskriften; Jeg drar frem alt det negative med og ha hund og så litt til. Det fødes alt, alt for mange hunder hvert år her i landet( både renrasede og mix’er) og det er helt åpenbart og udiskutabelt at , alt, alt for mange uegnede eiere som skaffer seg hund, hver år. Tviler man så er det bare å se på alle omplasseringsannonsene overalt. Helt klart har endel av disse eierne legitime grunner for omplassering men svært mange burde åpenbart ikke skaffet seg hund i utganspunket..
 4. https://www.personskadeadvokat1.no/9-av-10-hundeeiere-betaler-erstatning-de-ikke-trenger/?fbclid=IwAR3zf6i87Ra7SV92k40Ax5Jw3rdOUgTXycYIV6JkDwqOkwfzQZDhHEO02Ik
 5. Spot; det du og jeg ( og en hel del andre som også er mildest talt skeptiske til dyrevelferden i denne ‘sporten’) åpenbart ikke har skjønt, er at ‘trekkhunder’ ( her er betegnelsen brukt om alt av hunder som brukes, renrasede eller mix’er) slett ikke har samme behov for et minimum av det som rimelig mange mener er et minstekrav for hunder.. Jeg er rimelig sikker på at det hadde kommet reaksjoner fra mange hold om jeg fortalte at jeg hadde 20-50 ( eller enda flere..) f.eks. schæfere, golden retrievere og dalmatinere stående på kort kjetting, året rundt med en kasse med fuktig halm i, som eneste skydd..( i beste fall) . Heldigvis så er ikke trekkhunder som vanlige hunder ( uansett hva de måtte være krysset med) ikke fryser de om de er aldri så kortpelsa, ikke har de behov for mental stimulans eller oppmerksomhet fra eier og mosjonere gjør de jo ved å springe i ring, frem og tilbake så langt kjettingen rekker..Man kan jo se at det er søkk i bakken etter all ‘mosjoneringa’ .. Hadde dette dreid seg om ‘vanlige’ hunder ville nok svært mange reist bust og gitt eieren inn , gjerne med påfølgende anmeldelse til MT , for elendig dyrehold..
 6. https://www.nrk.no/ostfold/mann-tiltalt-for-a-ha-mishandlet-hund-med-hammer-1.14586743?fbclid=IwAR2lgrTPcAp5L6Ul-pdRbMe6DAgSz3dK531iEK_HJMol5E6DvTsLF0lLApg
 7. https://investigations.peta.org/iditarod-kennel-neglect/?utm_source=PETA%3A%3AFacebook&utm_medium=Social&utm_campaign=0619%3A%3Aent%3A%3APETA%3A%3AFacebook%3A%3Asnickers+iditarod+video%3A%3A%3A%3Atop+com&fbclid=IwAR0LhRDjmRNf3zMCcouw1CIGEBSIU-u8-qSadZzNTnqmg1fU82ZTOmu4CDQ
 8. Uansett hva foranledningen var, når denne personen sparker hunden, (istedenfor føreren) så har vedkommende tapt og vist sitt sanne jeg. Blir som om naboen rev kjeft til meg og jeg sparker til hans 5 årige sønn istedenfor naboen.. Skikkelig tøft..
 9. Interessant vinkling, da kastrerte menn f.eks rapporterer om nedstemthet ( og her snakker vi om frivillig kastrasjon) Kastrering er ikke bare, bare og selv om det i en del tilfeller er snakk om valg mellom pest og kolera, så er det ingen quick fix for diverse ‘mentale issues’ som en del later til å tro. Tvert om kan man ende opp med en hund som er verre etterpå. Når det gjelder bruk av diverse antideppressiva, angstdempende og beslektede medisiner, for meg er det absolutt nei. Som nevnt lenger opp av flere grunner men jeg ser faren for misbruk som særdeles stor og ikke minst vil nok inntjeningsmuligheten for produsentene være ikke ubetydelige..Noe som aldri borger for etisk bruk, om man nå skal kalle kua noe.. Hvis det er behov for beroligende midler for å gjennomføre treninger/ øvinger f.eks, så er det enten noe galt med hunden, føreren eller treningen i seg selv. Det er hakke galt i mine øyne og dope hunder for at ee skal være i stand til å gjennomføre øvelser/ utstillinger eller leve et normalt liv. Da er vi virkelig ute på villspor..
 10. QUEST

  Alkohol rundt hunden

  Så sant, så sant.. Personlig ville jeg ikke latt noen som drikker mens de var hundepassere passet hund. Selv om alkoholinntak kan gi seg veldig ulike utslag fra person til person. Hva slags dynamikk det er mellom paret det her er snakk om, er vel også av en viss interesse her. Hvem er ‘sjefen’ i huset? Mannen eller kona? Hvis det er mannen hadde jeg vært svært skeptisk, i og med at han er rusmisbrukeren her.
 11. Skal man dømme etter annonser på Finn og andre steder, så avles det svært mange ‘trekkhunder’. Hvalper/unghunder/voksne individer dumpes ofte ut til gibortpriser/gratis omplassering med påfølgende ‘egnede’ kjøpere i kø.. Hva slags liv disse får, for kortere eller lengre tid..vel..det finnes plenty av eksempler på det, både lokalt og lengre bort.. Det ER overproduksjon av ‘trekkhunder’ og så lenge man avler hunder for utnyttelse i en tildels ekstrem sport, så vil det fortsatt være det. Jeg vil på ingen måte dra alle under samme kam men det er ikke til å komme bort fra, enten man liker å innrømme det eller ei, at synet på hund og hundens egenverdi, er pent sagt noe variabel i miljøet.. Etter mitt syn er det tullete å bruke argumenter ‘som at de elsker det’ ( trekking) for de er avlet for det’. Vel, da må man jo kunne forsvare f.eks hundkamper ut fra samme mal? De må jo elske det, siden de er avla for det? At hunder som i svært mange tilfeller står på kort kjetting 24/7 ‘ elsker’ trekking er vel ikke det minste merkelig.. Det er jo stort sett eneste sjansen de har til fysisk utfoldelse og opplevelser. Jeg undres over om trekkhunder som ble holdt som løshunder under mer normale forhold og der man mosjonerte hundene uten sele og pulk, ville ‘elske det’ like meget..
 12. Det gjelder i høyeste grad ‘andre veien ‘ også.. Hvis en bonde mister dyr til rovdyr/fugl/hund, så stå gjerne frem og si at du er forbannet. Det tror jeg på. Derimot..spar oss for tåredryppende intervjuer hvor ‘du’ står frem med hvor grusomt dette er, at du får psykiske problemer og mister nattesøvnen.. Det var ikke så mange år siden bla en geitebonde sto frem i avisintervju på nettopp denne måten. Husker jeg ikke feil så var snakk om kje tatt av ørn, i dette tilfellet. Tydeligvis levde den selvsamme bonden godt med at man slår i hjel halvparten av de fødde kjeene,rett etter fødselen.. Slike krokodilletårer inngir ikke respekt, i alle fall ikke hos undertegnede. Såe..det er ikke bare hundeeiere som ‘spyr ut masse skit’..
 13. Jeg har hatt hunder som har drept. Det er helt jævelig. Den ene var en golden retriever. Hun drepte to kaniner. Begge gangene var hun bindt (første gangen hoppa kaninen innenfor rekkevidden, andre gangen slet hunden seg). Der var veldig vondt begge gangene. Spesielt ettersom begge tilfellene endte i knuste eiere.. Det hadde ikke falt meg inn å avlive hunden min pga dette. Jeg tok bare enda sterkere forhåndsregler. Selvfølgelig skulle du ikke avlive hunden, det ville jo vært helt på jordet. Har man løsgående utpregede byttedyr, som jo f.eks kaniner er, så får man være innstilt på at det kan bli svinn. I tillegg var jo hunden i bånd første gangen. Hvis naboens løsgående katter eller kaniner kom inn på min inngjerdede tomt, og hundene mine tok en av dem, så har jeg ingen som helst grunn til å føle noen skyld eller erstatte dem. Ansvaret ligger her på eier av katt/kaninen, helt og fullt.
×