Gå til innhold
Hundesonen.no

Jerko1

Medlemmer
 • Innholdsteller

  93
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

148 Excellent

Om Jerko1

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Nord-Trøndelag
 • Hunderase
  Gjeterblanding og Kleiner Munsterlander
 • Mine dyr
  Figo en Kleiner Munsterlander på snart 2 år og Jerko en gjeterblanding som nærmer seg 9 år.
 1. Nja ofte er det nok for å jakte i en eller annen grad, instinktene styrer i stor grad og hjelper på framdriften Jeg har hatt med meg både jakthunder og mer modifiserte jaktere på lengre turer (gjetere). det som ofte har skjedd er at jakterne har gått tom en stund før gjeterne fordi gjeterne stort sett er flinkere til å spare på kruttet og er mer målretta.
 2. Ja enig i det og jeg mener at mange ikke bør ha hund i det hele tatt men det er en annen diskusjon. En ser jo at det å "høvle vekk" en del "skarpe" kanter på enkelte raser rett og slett kan gjøre dem til tikkende bomber i sin ytterste konsekvens. En får hunder som egentlig ikke er gode til noe annet enn å bli usikker og slik dårlige til å takle verden omkring seg for å sette det litt på spissen. Det jeg ofte syns er litt synd er at mange ikke ser det store spennet mellom raser / hundetyper, de velger ofte blant noen få mens det finnes mange andre som nok kunne vært mer egnet. Det finnes en del "glemte" raser med stort potensiale etter mitt syn, noen av dem står også i fare for å forsvinne helt. Men de er dessverre ikke tilstrekkelig "fancy" for en del av de som skal skaffe seg hund.
 3. For så vidt mye enig med deg, men syns og det er synd at de såkalt selskapsrasene har en tendens til å bli sett litt lett på for å si det sånn. Alle hunder har godt av å få brukt seg og de aller fleste hunder innehar ressurser som gjør dem i stand til å tåle å få utfolde seg. Jeg personlig er drita lei av at hunder blir satt i bås og at noen raser blir karakterisert som nybegynnerhunder osv. De aller fleste hunder blir sterkt undervurdert etter mitt syn
 4. Generelt ja, men i noen tilfeller mener jeg godt noen raser kan ha godt av å tilpasses dagens samfunn og behov både til hundens og menneskenes beste.
 5. Er hunden for myk kan den og bli en utfordring på en del områder, en myk og følsom hund må behandles med vett og forstand og feil behandling kan gi seg utslag i utfordrende atferd som like gjerne kan være passivitet som glefsing for den del. At en velger hund med bakgrunn i erfaring, kunnskap og hva en ønsker med sitt hundehold er selvsagt avgjørende, men jeg tror også en skal velge med bakgrunn i seg selv, egen personlighet til en viss grad. Da kan en slippe unna en del av det uproblematiske. På den annen side, hvorfor skal alt nødvendigvis være så enkelt, det er tross alt levende individer en har med å gjøre og ett levende individ er aldri enkelt. En tøyhund derimot er enkel.
 6. Førerkort på hund?

  Ja som alle de slemme hundene det, bare tull å forsøke å oppdra disse.
 7. Førerkort på hund?

  Det vil være en utfordring å enes om innhold i ett slikt kurs, hvem skal stå for det, hvordan skal det følges opp osv. Jeg tror derimot ett generelt / obligatorisk kurs som fokuserer på dyrevelferd ville kunne hatt en positiv effekt. Utfordringen ligger i hvordan en i praksis skule organisert dette.
 8. Jeg tenker å lage denne rasen

  Med mye innavl er det helt sikkert mulig å få til noe som ligner og er du heldig skaffer noen av de kongelige også seg en slik en og da har du virkelig lykkes Mari
 9. Bruker Agria på begge hundene, og vi har benyttet veterinærforsikringa en del ganger på den eldste hunden. Servicen har vært upåklagelig, kjapt og effektivt.
 10. Canis konkurs

  Det er jo mulig det idealistiske har overskygget alt det andre som kreves for å drive forretninger.
 11. Canis konkurs

  Bra du har hatt gode erfaringer da Snusken Jeg brukte nettbutikken litt helt i starten, men fant rimelig kjapt andre butikker jeg oppdaget hadde bedre service og langt større effektivitet så da valgte jeg bort Canis. Tidsskriftet abonnerte jeg på en stund, men sluttet fordi jeg ikke var fornøyd med hva jeg fikk igjen for pengene uten at jeg skal utdype det noe nærmere. Men jo jeg mener de har vært en viktig aktør blant flere i forhold til å fronte det som romslig sagt kan kalles positiv trening. Jeg har slett ikke vært helt enig med alt hva de har stått for og formidlet jeg, men i det store og hele mener jeg de har bidratt med noe viktig. At de egentlig ikke har oppfunnet noe nytt, men laget sitt eget av det bestående er det vel ingen som er uenig i. Men det gjelder samtlige av aktørene i denne bransjen av hundeskoler osv., men en får jo stadig ny kunnskap om ting og tang som gjør at retninger vil endre seg, om enn i sakte fart.
 12. Canis konkurs

  Har kjøpt noe via Canis men ikke så mye. Syns de generelt har hatt problemer med å få til god og effektiv kundebehandling sammenlignet med en del andre nettbutikker. Bortsett fra nettbutikken som etter min mening bare har vært sånn halvgod, har de helt klart gjort mye bra og vært viktige pådrivere i synet på hundetrening og dermed også synet på hund og hundehold.
 13. Vom og hundemat, hvilken variant?

  Har du ikke sett reklamen da Snusken der det hele går ut på å dyppe kjeksen i melk for å få fram den gode smaken.
 14. Vom og hundemat, hvilken variant?

  Noen mener at om en blander vil ikke hunden være istand til å ta til seg næringsstoffene på samme måte som hvis en gir tørrfor og eksempelvis V&H vær for seg, altså at en fordeler det med flere måltider ut over dagen. Jeg betviler om det har noen avgjørende effekt, men på den annen side er det mulig hunden ved å få en blanding lettere blir til vent en variasjon og slik lettere takler endringer i kosten. Tørrfor og V&H er jo i utgangspunktet ulike fortyper. Det finnes vel ikke ett klar fasitsvar på dette og jeg tror en må se an sin hund hvordan den takler det i forhold til fordøyelse osv.
 15. Vom og hundemat, hvilken variant?

  Tja om man ikke ønsker å fullfore men likevel vil benytte litt V&H må en vel nødvendigvis blande. Litt logisk etter mitt syn Uansett må en sørge for at hunden får i seg de viktige næringsstoffene den behøver. Om det gis vær for seg eller blandes vil etter mitt syn spille liten rolle. Det vil uansett bli en blandingsforing av hunden,
×