Jump to content
Hundesonen.no

Havana

Medlemmer
 • Content Count

  1503
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

29 Excellent

5 Followers

About Havana

 • Rank
  Husvarm

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.netthund.no/pablo

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Bichon Havanais

Recent Profile Visitors

7452 profile views
 1. I 2012-2013 ble det gjennomført en spørreundersøkelse om gemyttet på bichon havanais: "I spørreundersøkelsen blant eiere fra 2012/2013 svarte 71,7% av eiere at de vurderte hundens gemytt som “Meget Godt”, mens 22,1% svarte at gemyttet var “godt”. Tilsammen 1,3% svarte at hunden hadde “Litt dårlig” eller “Dårlig” gemytt. I samme undersøkelse ble eiere spurt om de vurderte hunden sin som modig eller nervøs. 31% svarte at hunden var “Litt modig” eller “Veldig modig”. 18,6% svarte at hunden var “Litt nervøs” eller “Veldig nervøs”. Avlsrådet mener at 18,6% nervøse hunder er for høyt, og at det representerer betydelige avvik fra rasestandard. Aggresjon er ikke et stort problem hos rasen. Andelen hunder som aldri viser unormal/uønsket aggresjon mot andre hunder eller mennesker er henholdsvis 86,3% og 92,9%, i følge undersøkelsen. Andelen hunder som viser hyppig eller alvorlig aggresjon mot andre hunder eller mennesker ligger på omtrent 1%. " Kilde: http://web2.nkk.no/filestore/RAS/RASHavanaisetterinnspillfraNKK.pdf I dokumentet over kan du lese mye om rasens tilstand. Du kan lese tilsvarende dokumenter på de andre rasene du er interessert i her: http://web2.nkk.no/no/tjenester/helse/ras/ Desverre er ikke det ikke like mye informasjon tilgjengelig på mange av de andre rasene, så det kan være vanskelig å sammenligne.
 2. Jeg har også inntrykk av at friseen er noe mer bjeffete enn havanais, men kanskje ikke i så stor grad at det er noe jeg ville tatt hensyn til i rasevalg. Havanaisen kan i en del tilfeller være en mildere hund enn friseen, men mildere er ikke det samme som mer nervøs. Jeg definerer en mild hund som en som foretrekker å trekke seg ut av konflikter i stedet for å gå inn for å vinne dem. Nervøsitet handler om andre ting.
 3. En kortklippet havanais trenger ikke mer pelsstell enn en puddel. En havanais er heller ikke mindre ivrig enn puddel på lp-trening. Det er foreløpig ikke så mange av oss som er aktive med havanais i hundesport, men det blir stadig flere etterhvert som folk får øynene opp for at rasen kan mye mer enn å være søt 😊
 4. Jeg tror at en av grunnene, kanskje hovedgrunnen, til at havanaisen har økt så veldig i popularitet de senere årene, er nettopp det at det er en veldig grei familiehund. Og ja, med stødighet mener jeg en hund som er selvsikker og trygg og som takler ulike situasjoner uten nervøsitet eller aggresjon. Men jeg har også møtt mange pudler som har vært flotte, stødige hunder, så de finnes de også. Og husk at begge raser kan være litt av noen propeller som unghunder, og at det der med å være rolig kommer med alderen 😉 Prøv å møte så mange individer som mulig av hver rase, og se hvilken du føler at du har best kjemi med. Begge raser passer deg, og det handler mest om å finne det rette individet.
 5. Havanisen er veldig trenbar og minst like godt egnet til hundesporter som puddel 😊
 6. Det er ganske store krav dere stiller til den kommende hunden 😉 Men med et bevisst hundehold skulle det være mulig å få til det dere ønsker med både mellompuddel og havanais. Jeg har hatt havanaiser i mange år, og mine hunder passer godt til det dere beskriver. Mellompuddel er en rase jeg ikke har hatt, men som jeg liker og har vurdert å skaffe meg, så jeg har gjort litt research på den også opp gjennom årene. Gemyttmessig opplever jeg personlig det som om havanaisen generelt er litt mer stødig enn puddelen, men det handler mye om individ, så det viktigste er å undersøke gemytt på foreldre, uansett hvilken rase man går for. Ellers er havanaisen og mellompuddelen veldig like når det gjelder hva de krever av morsjon, hvilke aktiviteter man kan gjøre med dem og trenbarhet. Hvis dere vil ha mer info om havanaisen, kan jeg anbefale dere å bli med i facebookgruppa Bichon havanais i Norge: https://www.facebook.com/groups/584528788225930/?ref=ts&fref=ts Hvis dere vil vite mer om hvordan havanaisen er å trene og hvordan den fungerer i hundesport, kan dere bli med i gruppa Aktiv havanais: https://www.facebook.com/groups/aktivhavanais/ Lykke til med rasevalg 😊
 7. Havana

  Tonje sover med sine to hunder i sengen

  "Dog Owners More Likely To Share Germs With Pets By Not Washing Hands Than By Sleeping With Dog": http://www.sciencedaily.com/releases/2009/01/090127131652.htm
 8. Havana

  Hvor mange hunder i forskjellige størrelser?

  Det er ikke helt umulig å vite hvis man ser på registreringsstatistikkene til NKK. Størrelsen står forsåvidt ikke i tallene der, men hvis man gidder å regne på det, skulle det være mulig å danne seg en viss oversikt http://web2.nkk.no/om-nkk/dette-gjor-nkk/statistikk/ (Og er det bare jeg som syns at den statistikken er satt opp litt rotete i år?) Registreringer for 2012 står også i siste nummer av hundesport.
 9. Havana

  Hvilke raser kan passe bra for oss?

  Oppdaget at jeg av en eller annen grunn hadde skrevet irsk springer spaniel i innlegget mitt over. Aner ikke hvor jeg tok det fra. Jeg mente selvfølgelig engelsk springer spaniel!
 10. Havana

  Hvilke raser kan passe bra for oss?

  Det er forøvrig mye man kan få plass til i en kajakk hvis man går inn for det (bilde funnet på nettet)
 11. Havana

  Hvilke raser kan passe bra for oss?

  Dante, det høres ut som om dere kommer til å bli supre hundeeiere Det høres ut som om dere ser etter mye av det samme som jeg vil se etter i min neste hund. Jeg ønsker meg en allsidig, lærevillig mellomstor hund som kan være med på det meste og som går greit med folk og andre hunder. (Egentlig kunne jeg vel tenkt meg en havanais i litt større format ) Med havanaisen trener jeg rallylydighet, vi leker oss litt med agility og er en del ute i skogen og ved/på vannet. Disse tingene vil jeg gjøre med neste hund også, men jeg ha en hund som i tillegg egner seg bedre for skiturer og sykling. Jeg tror jeg kommer til å lande på stor- eller mellompuddel eller ev. portugusisk vannhund. Har dere forresten sett noe særlig på portugiseren, eller blir det samme "problem" som med puddelpelsen? Lagotto faller vel også i den kategorien? Andre raser jeg kunne ha vurdert - hvis jeg ikke var allergisk - er bearded collie og schapendoes. Men noen ganger når jeg kommer inn med en hund som er helt dekket av lyng, barnåler, høstløv eller snøkladder, tenker jeg at jeg kanskje egentlig burde ha hatt en buhund, som jeg etterhvert har fått mer sansen for. For det er ikke til å komme fra at noen pelstyper egner seg bedre ute i bushen enn andre. Men totalpakka er jo det viktigste. Kooiker og dansk-svensk gårdshund er hunder som ser veldig fine ut på papiret, men som jeg etterhvert har blitt mer skeptisk til gemyttet på etterhvert som jeg har truffet flere hunder av rasene. Men finner man det rette individet, ser de ut til å kunne være fine potethunder. Kleiner münsterlender som nevnes over har jeg også et positiv inntrykk av, men kan ikke egentlig så mye om rasen. Og hva med welsh eller engelsk springer spaniel? BC er en helt nydelig rase, men personlig føler jeg at den kanskje blir litt for spesialisert (gjete, gjete, gjete..). Men nå er jo ikke dette en rasetråd for meg. Ville bare komme med noen av mine tanker siden vi har en del felles preferanser
 12. Havana

  Hvilke raser kan passe bra for oss?

  Er ikke BC og hunder i tilsvarende størrelse litt i største laget for kajakk? Jeg har en veldig bred og stødig fritidskajakk og har med havanaisen min (7,5 kg) på tur. Han har passe med plass foran på dekk, hvor han kan stå, sitte og ligge ettersom han vil. Men jeg ser for meg at en litt større hund ikke ville få det spesielt komfortabelt der, selv om den kunne fått plass. Men noen kajakker har jo ekstra stor sitteåpning sånn at det er plass til et lite barn eller en hund sammen med en voksen, og har dere en sånn går det sikkert greit Pablo på kajakken:
 13. Men har trange tårekanaler og rennende øyne nødvendigvis noen direkte tilknytning til de sykdommene de øyelyser for? Øyelysning går vel mer på sykdommer på selve øyeeplet? Har ellers inntrykk av at det er en del hunder som blir øyelyst uten anmerkning, men som har rennende øyne og som likevel blir brukt i avl, men vet ikke hvordan dette er i puddelmiljøet. Når det gjelder andelen av små hunder som har problemer med øynene, er det mulig at den er ganske høy hvis man ser på alle øyesykdommer samlet, men alle har jo ikke samme type problem, og derfor burde det kanskje være mulig å avle bort i hvert fall en del av disse problemene hvis man virkelig gikk inn for det. (Men det blir et stort tema som kanskje ikke hører hjemme i denne tråden.) Havanaislove, jeg vet ikke hvor arvelig rennende øyne og dermed misfarging er, men jeg har heller ikke hatt nevneverdige problemer med det på mine forrige havanaiser som var i slekt med din. Forøvrig ikke på han jeg har nå heller (som ikke er så nær slekt).
 14. Havana

  Dvergpapegøye funnet i Drammen

  Ja, håper virkelig at den har en eier som vil ha den og at den kommer hjem. I mellomtiden blir den i hvert fall tatt veldig godt vare på! Min venninne som fant den har undulater fra før og er over gjennomsnittet interessert i fugler. Papegøya kunne ikke ha funnet et bedre sted å lande Men hun hadde ikke tenkt til å skaffe seg en fugl til nå, så hun håper at noen melder seg snart.
 15. En vakker, liten dvergpapegøye er fanget og tatt vare på på Øren i Drammen. Ringmerket. Ta kontakt med Inger-Lise på 97535618. Den ble funnet i dag, 10. juli.
×