Jump to content
Hundesonen.no

hauklander

Medlemmer
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

hauklander last won the day on August 5 2019

hauklander had the most liked content!

Community Reputation

49 Excellent

About hauklander

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Eurasier

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. hauklander

  Plastleker til valp

  Kanskje et nylabone kunne vært noe? Det er tyggeben som er laget av nylon som er tilsatt smak/lukt. Vi kjøpte et til vår nå mens vi prøver å finne ut av hva hun ikke tåler av mat, og det var suksess! Vi gikk for dette, har masse små knotter på seg så det virker som hun syns teksturen er veldig spennende.
 2. hauklander

  Allergi/intoleranse eller noe helt annet?

  Takk for svar! Jeg har nå bestilt et par typer fôr med kun én proteinkilde (som hun ikke er vant med fra før), så satser på å finne noe som funker. Jeg ble bare så satt ut av alt slimet da det holdt på som verst her, har aldri hørt om eller opplevd noe lignende før! 😳
 3. Har en tispe på straks 13 måneder som i det siste har reagert veldig på (tror vi) fôret. Hos oppdretter spiste valpene Dr Clauder sensitive laks & ris, som hun også fikk hos oss en stund. Etterhvert gikk vi over til RC Puppy (fra hun var ca 9 måneder), men rundt 1-årsdagen begynte hun å få mye problemer med avføringen. Det var mye løs avføring, men også dager hvor den var passe fast. I tillegg har det også vært utrolig mye slim i avføringen hennes. Virker som om dette gikk litt i bølger, hvor noen dager var bedre enn andre. Vi trodde kanskje hun hadde fått en parasitt pga alt slimet, men veterinær fant ingenting i blodprøver eller avføringsprøver. Nå går hun på RC sitt veterinær/skånefôr og fungerer helt utmerket, men så snart vi prøvde å introdusere litt (ca 30 gram i løpet av en dag) av det gamle RC puppy-fôret hennes var det på'n igjen. Vi er nå i gang med en slags eliminasjonsdiett, hvor jeg litt spontant plukket med meg Eukanuba sitt Sensitive Digestion-fôr fra en dyrebutikk på fredag - hun har fått ca 10 gr av dette til hvert måltid (3 ggr dagen) sammen med skånefôret siden fredag ettermiddag, men i dag tidlig (mandag) var det på'n igjen med slimete og løs bæsj. Hun har ikke fått noe annet enn fôr, ingen godbiter eller denslags. Hun viser ingen andre symptomer, er frisk og rask og glad ellers, og har fortsatt stor matlyst. Vanskelig å si om det har hatt noe å si på pelskvalitet eller om hun klør mer eller mindre enn normalt, da hun er såpass ung og pelsen har forandret seg en del fra hun var valp og i overgangen fra vinter til sommer. Jeg lurer på om andre her har hatt hunder som har gått igjennom noe lignende? Kan dette være allergi? Og hvor starter man med en eliminasjonsdiett i jungelen av fôr?
 4. hauklander

  Vår første hund sammen: Eurasier eller Golden?

  En kollega av meg fikk en golden-valp et par måneder etter at vi hentet hjem vår eurasier, og de er definitivt veldig forskjellige! Hun er så utrolig mye mer fokusert på eierne sine og veldig "eager to please", i motsetning til vår eurasier som kan glo dumt på deg når du ber henne gjøre noe 😂 Syns golden virker som et godt valg, men vil uansett anbefale dere å ta dere god tid med valg av oppdretter og sjekke linjer osv!
 5. hauklander

  Vår første hund sammen: Eurasier eller Golden?

  Vi er førstegangseiere og har en eurasier. Hun er skjønn, men som flere her sier så er de lite førerorienterte og kan være vanskelig å trene. Jeg tenkte at dette ikke kom til å bli noe problem, i og med at vi ikke hadde veldig høye ambisjoner med henne (kun turkompis og sofakamerat, ikke konkurranser og denslags). Men det gir jo utslag i hverdagen også, slik som at vi ikke har god innkalling på henne, så hun kan ikke gå løs. Går heller ikke veldig pent i bånd, men dette er noe vi jobber med. Du kan gi henne en kommando som du vet hun kan, men du ser at hun vurderer om hun syns det er verdt å høre på deg. Hun er straks ett år og inne i en periode med mye hormoner, så i disse dager er det ekstra vanskelig å få henne til å oppføre seg - men ellers er hun en herlig hund med mye personlighet, selv om vi noen ganger er overbevist om at hun er mer katt enn hund. Sær og egen, men kan også være veldig hengiven. Hun er lite rasetypisk når det kommer til andre ting, hun er glad i alt og alle, og veldig uredd/lite reservert. Ellers rolig og grei å ha med å gjøre når hun får nok stimuli. Krever ikke veldig mye, men iallefall en god tur hver dag pluss tisseturer og litt mentaltrening. Med en golden er du kanskje garantert litt mer hund og litt mindre særheter, basert på de goldenene jeg kjenner! 😄
 6. hauklander

  Valpegjengen 2019

  I går fylte Tuba 11 uker, og det tre uker siden vi fikk henne i hus. Jeg har fortsatt ferie én uke til, etter det må hun bli med på kontoret😱 De siste dagene har det vært ekstremt varmt, så både hun og vi har tatt det ganske rolig - litt bading, øvd på børsting og kloklipp, lydighet, møtt nabohunden, enkle "spor" i hagen (hun er ikke så veldig god til å bruke nesa enda), og i dag var vi ute en tur for å ta toget. Jeg føler at vi har blitt litt bedre kjent nå, og i tillegg har jeg klart å roe ned litt og ikke stresse så mye med alt, så endelig føles det som om ting faller litt på plass. I dag sov hun helt til kl 8, uten å ha tissa i gangen da vi stod opp! Flinke vovsen!
 7. hauklander

  Valpegjengen 2019

  I dag er det én uke siden vi fikk Tuba! Hun ble 9 uker i går, og mens hun har vært hjemme hos oss har vi brukt mesteparten av tiden på å bli kjent og ikke så mye annet fornuftig. Har vært litt besøk innom så hun har fått hilst på litt andre folk (og vi har fått sett andre enn hverandre og valpen), hun har fått møte en voksen puddel, og i går var vi nede på den lokale togstasjonen en tur for å se på toget og menneskene som gikk av. Hun er klin umulig å få kontakt med når vi er utenfor vår egen eiendom, så det må definitivt jobbes litt mer med fremover (tar gjerne i mot tips til gode kontaktøvelser). Skjønner ikke helt hva biler er og vil som oftest ut i veien for å løpe etter de få gangene vi har vært nedenfor huset. Merker jeg er usikker på hvor lite/mye hun trenger, hun sliter litt med å slappe av så jeg tror både hun og vi har en tendens til å tro at det MÅ skje noe når hun er våken. Vi koser og leker og trener litt på "sitt", men hun har ikke fått vært med på noen lengre turer enda. Problemet er at alle de interessante stedene (som skogen og vannet og butikken og kjøpesenteret) ligger 10-15 min rusletur herfra, men det er for varmt for henne å gå så langt på asfalt om dagen og vi har ikke bil. Det har vært opp mot 25 grader og stekende sol siden vi fikk henne, så midt på dagen blir det ikke så mye aktivisering ute, da vil hun heller finne en skyggeflekk hvor hun kan gnage litt på en kongle eller en pinne (eller anklene til mamma). Vi kjøpte også en kjølematte fra Jula som har vært gull verdt, dette er nå hennes plass og vi tar den med inn på soverommet om natta og har den i valpebingen på dagen. Jeg gleder meg jo til bitingen roer seg littegranne, og til at hun er våken i lengre perioder så det går an å faktisk gjøre litt mer og dagen ikke blir så oppdelt, men tenker vi ska være fornøyd med at hun sover natta igjennom og sier i fra når hun må ut og tisse - hun er jo absolutt helt skjønn, og smelter oss med alt det rare hun finner på! 😍
 8. hauklander

  Valpegjengen 2019

  Nå har vi hatt lille Tuba hjemme hos oss i ca 2 døgn. Dette er første valp, så alt er nytt både for oss og henne! Hun sover natta gjennom, takk og lov, men våkner rundt 7 og er klar for dagen. Når hun først setter i gang er verken sko, føtter, hender eller ører trygge, men hun sover også mye i løpet av dagen så vi rekker å få noen pust i bakken. Er også innmari flink til å si ifra når hun må ut, og vi tar henne alltid ut etter lek/spising/soving, så dette virker jo veldig lovende selv om jeg ikke tør å anta så mye når hun enda er så ung. Hun er veldig uredd og nysgjerrig, selv om byggearbeidet på nabotomta var litt skummelt i starten. Vi satte oss ned på trappa og så en stund på gravemaskina sammen, og da var det greit. Vi tar det én dag av gangen, selv om jeg allerede er bekymret for om vi får sosialisert henne riktig og nok, om hun får for lite eller for mye aktivitet osv. Det går seg nok til!
 9. hauklander

  Valpegjengen 2019

  Eurasier! 😍
 10. hauklander

  Valpegjengen 2019

  Endelig blir det valp på oss!! De ble født i forrige uke, så i starten av juli skal vi hente hjem en liten tispe 😊
 11. hauklander

  Valpegjengen 2019

  Eurasier! Men det ble dessverre ikke valp denne gangen da det bare ble født én valp som oppdretter valgte å beholde selv Så nå står vi på venteliste med en annen tispe!
 12. hauklander

  Valpegjengen 2019

  Hei alle! Ny på forumet, men har lest mye her inne siden vi bestemte oss for å gjøre alvor av hundedrømmen for et par år siden. I dag fikk vi endelig beskjed fra oppdretter om at tispa er drektig - om det blir født nok valper får vi et lite nurk i løpet av april!! 😍
×