Jump to content
Hundesonen.no

hauklander

Medlemmer
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

hauklander last won the day on August 5 2019

hauklander had the most liked content!

Community Reputation

50 Excellent

About hauklander

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Eurasier

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. hauklander

  Forsikring - bytte?

  Enig - de mindre utgiftene takler vi fint, men om det skulle skje noe som fører til større utgifter så er så klart forsikringen gull verdt! Stussa bare over at vi starta med en årspris på ca 4 700 da vi tegnet forsikringen i 2019, og at den i 2020 gikk opp med 500 kr (Agria mener jo at de har gode begrunnelser for dette), så det er fint å høre fra andre!
 2. hauklander

  Forsikring - bytte?

  Takk for svar, dette har jeg ikke tenkt over at kan være en problemstilling!
 3. hauklander

  Forsikring - bytte?

  Tusen takk for svar! Kan jeg spørre om hvorfor du gikk vekk fra DNB? Vi har alle de andre forsikringene våre der, så kommer til å ta en prat med de!
 4. hauklander

  Pels stell på Keeshond

  Vi har en eurasier, som jo er delvis keeshond. Vi børster henne ca én gang i uka, men kunne godt brukt mer tid på tilvenningen da hun var valp. Pelsen bak ørene har lett for å floke seg, så der går vi over litt oftere. Nå nærmer det seg muligens løpetid og hun slipper ALL pelsen (både underull og dekkhår), da bør hun nesten børstes flere ganger daglig, med mindre man har blåser (vi har ikke det, men oppdretteren vår bruker det på sine og det virker veldig effektivt). Som Milius nevnte over her så er pelsen selvrensende, så det aller meste av skitt faller av henne når det tørker. Om vi ikke skyller/vasker henne når hun har vært ute så blir det liggende på gulvet inne. Vi pleier å nøye oss med å tørke av potene hennes når vi kommer inn, og heller støvsuge litt oftere. Hun er ca 20 mnd gammel nå og har kun dusjet 3-4 ganger i sitt liv. Lurer på om vi skal ta en ny runde nå for å få vekk litt mer av røytepelsen!
 5. hauklander

  Forsikring - bytte?

  Har en eurasiertispe på ca 20 mnd som har vært forsikret hos Agria hele livet. Hun har veterinærforsikring (rasehundforsikring) på 60K, med fast egenandel på 2 300 kr og 15% bevegelig egenandel, samt livsforsikring. Nå betaler vi ca 5 200 kr i året for henne, og jeg syns dette virker dyrt? Jeg kommer til å undersøke alternativer, men vet at det ikke nødvendigvis er så enkelt å bare bytte forsikring ifht eksisterende/skjulte feil eller skader. Har aldri hatt noen skader på henne, men fikk tilbakebetalt litt fra Agria i forbindelse med utredning av noe magetrøbbel for nesten et år siden. De fleste trådene om forsikring her på forumet er noen år gamle, så jeg lurer på om noen her inne har erfaring med å bytte forsikringsselskap, eller har klart å forhandle ned eksisterende forsikring? Hvor mye betaler dere i året for rasehunden(e) deres?
 6. hauklander

  Eurasier som førstegangshund

  Vi har en eurasiertispe på ca 15 mnd. Jeg er vokst opp med hunder, men dette er "min" første. Hun er helt fantastisk på mange måter, men når jeg leste meg opp på rasen så tror jeg ikke jeg skjønte helt hva det i praksis vil si å ha en eurasier. Noen ganger er hun mer katt en hund. Hun kan fremstå som ganske overlegen, sær og reservert, og er ikke alltid spesielt opptatt av hva vi (samboer og jeg) tenker og mener. Samtidig skal hun være der det skjer og blir veldig fornærma om hun ikke blir inkludert. Hun er lite førerorientert og kan være vanskelig å trene hvis det ikke foregår 100% på hennes premisser. Heldigvis har hun vært et matvrak frem til nå, så vi har brukt det til vår fordel. Hun er veldig glad i og nysgjerrig på nye mennesker, men mister fort interessen. Hun er uredd og nysgjerrig, og har mye mer jakt enn jeg trodde en eurasier skulle ha - vi tør ikke ha henne løs! Har bjeffet en håndfull ganger i sitt liv. Det skal sies at vi er midt oppi unghundperioden også, så før hun blir litt eldre er det jo fortsatt ting som kan forandre seg. Nå har hun akkurat fått sin andre løpetid og er sååååå rolig og behagelig å ha i hus! Jeg tror ikke eurasieren er et dårlig førstegangsvalg, så lenge man er forberedt på hva man får 😅
 7. hauklander

  Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Helt enig, den er ikke den verste jeg har sett - men som kjøper hadde jeg jo hatt lyst til å vite om jeg fikk en labrador retriever eller om det kom litt andre ting med på kjøpet også. Liker at hundene endelig kan møte kjærligheten på nett de også!
 8. hauklander

  Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Kanskje labrador retriever, kanskje litt husky, kanskje litt BC?
 9. hauklander

  Plastleker til valp

  Kanskje et nylabone kunne vært noe? Det er tyggeben som er laget av nylon som er tilsatt smak/lukt. Vi kjøpte et til vår nå mens vi prøver å finne ut av hva hun ikke tåler av mat, og det var suksess! Vi gikk for dette, har masse små knotter på seg så det virker som hun syns teksturen er veldig spennende.
 10. hauklander

  Allergi/intoleranse eller noe helt annet?

  Takk for svar! Jeg har nå bestilt et par typer fôr med kun én proteinkilde (som hun ikke er vant med fra før), så satser på å finne noe som funker. Jeg ble bare så satt ut av alt slimet da det holdt på som verst her, har aldri hørt om eller opplevd noe lignende før! 😳
 11. Har en tispe på straks 13 måneder som i det siste har reagert veldig på (tror vi) fôret. Hos oppdretter spiste valpene Dr Clauder sensitive laks & ris, som hun også fikk hos oss en stund. Etterhvert gikk vi over til RC Puppy (fra hun var ca 9 måneder), men rundt 1-årsdagen begynte hun å få mye problemer med avføringen. Det var mye løs avføring, men også dager hvor den var passe fast. I tillegg har det også vært utrolig mye slim i avføringen hennes. Virker som om dette gikk litt i bølger, hvor noen dager var bedre enn andre. Vi trodde kanskje hun hadde fått en parasitt pga alt slimet, men veterinær fant ingenting i blodprøver eller avføringsprøver. Nå går hun på RC sitt veterinær/skånefôr og fungerer helt utmerket, men så snart vi prøvde å introdusere litt (ca 30 gram i løpet av en dag) av det gamle RC puppy-fôret hennes var det på'n igjen. Vi er nå i gang med en slags eliminasjonsdiett, hvor jeg litt spontant plukket med meg Eukanuba sitt Sensitive Digestion-fôr fra en dyrebutikk på fredag - hun har fått ca 10 gr av dette til hvert måltid (3 ggr dagen) sammen med skånefôret siden fredag ettermiddag, men i dag tidlig (mandag) var det på'n igjen med slimete og løs bæsj. Hun har ikke fått noe annet enn fôr, ingen godbiter eller denslags. Hun viser ingen andre symptomer, er frisk og rask og glad ellers, og har fortsatt stor matlyst. Vanskelig å si om det har hatt noe å si på pelskvalitet eller om hun klør mer eller mindre enn normalt, da hun er såpass ung og pelsen har forandret seg en del fra hun var valp og i overgangen fra vinter til sommer. Jeg lurer på om andre her har hatt hunder som har gått igjennom noe lignende? Kan dette være allergi? Og hvor starter man med en eliminasjonsdiett i jungelen av fôr?
 12. hauklander

  Vår første hund sammen: Eurasier eller Golden?

  En kollega av meg fikk en golden-valp et par måneder etter at vi hentet hjem vår eurasier, og de er definitivt veldig forskjellige! Hun er så utrolig mye mer fokusert på eierne sine og veldig "eager to please", i motsetning til vår eurasier som kan glo dumt på deg når du ber henne gjøre noe 😂 Syns golden virker som et godt valg, men vil uansett anbefale dere å ta dere god tid med valg av oppdretter og sjekke linjer osv!
 13. hauklander

  Vår første hund sammen: Eurasier eller Golden?

  Vi er førstegangseiere og har en eurasier. Hun er skjønn, men som flere her sier så er de lite førerorienterte og kan være vanskelig å trene. Jeg tenkte at dette ikke kom til å bli noe problem, i og med at vi ikke hadde veldig høye ambisjoner med henne (kun turkompis og sofakamerat, ikke konkurranser og denslags). Men det gir jo utslag i hverdagen også, slik som at vi ikke har god innkalling på henne, så hun kan ikke gå løs. Går heller ikke veldig pent i bånd, men dette er noe vi jobber med. Du kan gi henne en kommando som du vet hun kan, men du ser at hun vurderer om hun syns det er verdt å høre på deg. Hun er straks ett år og inne i en periode med mye hormoner, så i disse dager er det ekstra vanskelig å få henne til å oppføre seg - men ellers er hun en herlig hund med mye personlighet, selv om vi noen ganger er overbevist om at hun er mer katt enn hund. Sær og egen, men kan også være veldig hengiven. Hun er lite rasetypisk når det kommer til andre ting, hun er glad i alt og alle, og veldig uredd/lite reservert. Ellers rolig og grei å ha med å gjøre når hun får nok stimuli. Krever ikke veldig mye, men iallefall en god tur hver dag pluss tisseturer og litt mentaltrening. Med en golden er du kanskje garantert litt mer hund og litt mindre særheter, basert på de goldenene jeg kjenner! 😄
 14. hauklander

  Valpegjengen 2019

  I går fylte Tuba 11 uker, og det tre uker siden vi fikk henne i hus. Jeg har fortsatt ferie én uke til, etter det må hun bli med på kontoret😱 De siste dagene har det vært ekstremt varmt, så både hun og vi har tatt det ganske rolig - litt bading, øvd på børsting og kloklipp, lydighet, møtt nabohunden, enkle "spor" i hagen (hun er ikke så veldig god til å bruke nesa enda), og i dag var vi ute en tur for å ta toget. Jeg føler at vi har blitt litt bedre kjent nå, og i tillegg har jeg klart å roe ned litt og ikke stresse så mye med alt, så endelig føles det som om ting faller litt på plass. I dag sov hun helt til kl 8, uten å ha tissa i gangen da vi stod opp! Flinke vovsen!
 15. hauklander

  Valpegjengen 2019

  I dag er det én uke siden vi fikk Tuba! Hun ble 9 uker i går, og mens hun har vært hjemme hos oss har vi brukt mesteparten av tiden på å bli kjent og ikke så mye annet fornuftig. Har vært litt besøk innom så hun har fått hilst på litt andre folk (og vi har fått sett andre enn hverandre og valpen), hun har fått møte en voksen puddel, og i går var vi nede på den lokale togstasjonen en tur for å se på toget og menneskene som gikk av. Hun er klin umulig å få kontakt med når vi er utenfor vår egen eiendom, så det må definitivt jobbes litt mer med fremover (tar gjerne i mot tips til gode kontaktøvelser). Skjønner ikke helt hva biler er og vil som oftest ut i veien for å løpe etter de få gangene vi har vært nedenfor huset. Merker jeg er usikker på hvor lite/mye hun trenger, hun sliter litt med å slappe av så jeg tror både hun og vi har en tendens til å tro at det MÅ skje noe når hun er våken. Vi koser og leker og trener litt på "sitt", men hun har ikke fått vært med på noen lengre turer enda. Problemet er at alle de interessante stedene (som skogen og vannet og butikken og kjøpesenteret) ligger 10-15 min rusletur herfra, men det er for varmt for henne å gå så langt på asfalt om dagen og vi har ikke bil. Det har vært opp mot 25 grader og stekende sol siden vi fikk henne, så midt på dagen blir det ikke så mye aktivisering ute, da vil hun heller finne en skyggeflekk hvor hun kan gnage litt på en kongle eller en pinne (eller anklene til mamma). Vi kjøpte også en kjølematte fra Jula som har vært gull verdt, dette er nå hennes plass og vi tar den med inn på soverommet om natta og har den i valpebingen på dagen. Jeg gleder meg jo til bitingen roer seg littegranne, og til at hun er våken i lengre perioder så det går an å faktisk gjøre litt mer og dagen ikke blir så oppdelt, men tenker vi ska være fornøyd med at hun sover natta igjennom og sier i fra når hun må ut og tisse - hun er jo absolutt helt skjønn, og smelter oss med alt det rare hun finner på! 😍
×