Gå til innhold
Hundesonen.no

spitz

Medlemmer
 • Innholdsteller

  6
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

3 Neutral

Om spitz

 • Rang
  Nykommer
 1. Tatt ut fra en finn annonse: "Vi kan vise hans stamtavle når han blir plukket opp. På grunn av den strenge kontrakten vi har med Oppdretter, kan vi ikke videresende stamtavle". Handler om en miniature american shepherd som skal selges og original prisen var vist 45.000kr. Dette må jo være lureri, eller er det jeg som aldri har vært borti slik?
 2. Dalmatiner, toller, hva skal jeg velge?

  Den var jo bare helt nydelig da!!
 3. Dalmatiner, toller, hva skal jeg velge?

  Har alltid drømt om toller, men valgt det bort siden jeg er redd for at livet som tur- og kosehund ikke vil være nok, og derfor har jeg sett litt på dalmatinere siden de virker så koselige. Hvor mye aktivitet trenger din @Shlush? Syntes de høres helt herlige ut, utifra det du beskriver Ja har en japansk spisshund nå og med mer ønsker jeg en som er større, mer aktiv og lettlært(vet ikke om det er for mye å forlange i en hund)
 4. Dalmatiner, toller, hva skal jeg velge?

  Takk for svar! Den vil i hovedsak bare bli brukt som tur- og kosehund og da forstår jeg at tolleren kanskje ikke er noe for oss. Ser jeg var dårlig på å fortelle hva vi ønsker og kan tilby hunden så her kommer litt informasjon: Ønsker en hund som blir med på lange turer i skog og mark, men som også kan nøye seg med korte turer i hektiske hverdager. Den bør kunne gå løs, være glad i å leke og lærevillig. Vi har gjerdet inn eiendommen så den får gå mye fritt sammen med vår JS som feks. om sommeren står alltid utgangsdøren oppe slik at de kan gå ut og inn som de selv vil. Vi har jo en JS fra før av som er super snill på alle måter, men jeg ønsker meg litt mer hund
 5. Har lenge siklet på dalmatinere og lurte på det kanskje kan være noe for meg? Har en japansk spisshund hann fra før av så det ville også blitt en dalmatiner hann om det er aktuelt. Lurte egentlig på om noen kan dele erfaringer med denne rasen? Har hørt at det er mye sykdom i denne rasen, er det noen som vet om det er vanskelig å finne en frisk dalmatiner valp i Norge? Noen oppdrettere dere anbefaler? Har også sett på toller i sikkert 10 år, men har fått høre den ikke passer som familiehund så da er den egentlig ikke aktuell, men hvis noen har noen motargumenter til dette hadde det vært gøy å høre. Om noen vil anbefale andre raser, be my guest!
 6. Syntes japansk spisshund passer veldig bra som familiehund. Den har ikke spesielt høyt aktivitetsbehov og er veldig lett å ha med å gjøre. Min kan være hjemme alene i 8 timer(sjeldent da jeg syntes det er veldig lenge alene) uten problemer og da har han hele huset for seg selv. Driver litt smått med agility og lydighetstrening noe han tar veldig lett, men vil han ikke en dag så vil han ikke og da er det bare å prøve igjen neste dag. Hadde jeg drevet aktivt med konkurranser hadde jo ikke det vært særlig ideelt, men til mitt behov er han perfekt. Kan bjeffe litt, men aldri uten grunn(feks. hvis det ringer på). Han er ihvertfall ikke sånn som naboen sine hunder som bjeffer konstant fra morgen til kveld.
×