Jump to content
Hundesonen.no

Milli123

Medlemmer
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Milli123

 1. Er det noen som vet om hunderaser som har noenlunde samme lynne/egenskaper som golden retriever, bare mindre størrelse? Golden retriever har jeg god erfaring med og vet den passer for oss, MEN skulle så gjerne hatt en litt mindre hund.. Finnes det? Ser etter følgende egenskaper (uavhengig av pelstype): rolig og bedagelig innendørs passer i barnefamilie glad i folk, ikke reservert ikke vakt/vokt bjeffer minimalt normalt, variert aktivitetsnivå lite jaktinstinkt
 2. Milli123

  Liten/mellomstor alternativ til golden retriever?

  Krever ikke springer spaniel litt mer enn en golden retriever? Litt mindre av-knapp? Og mer jaktinstinkt? Eller tar jeg feil så er jo det bra 😊
 3. Hvem er det hensiktsmessig å kontakte for å få treffe/besøke hunder av rasen man vurderer? Sende mail til raseklubben? Eller er det like greit (eller bedre) å sende mail direkte til oppdrettere, om det er ok å spørre om å få komme på besøk for å treffe rasen, sjekke for ev. allergi mv.? Er det vanlig at oppdrettere tar imot folk sånn?..
 4. Milli123

  Kontakte/besøke oppdrettere før rasevalg?

  Takk for svar!😊 Er virkelig ikke lett å velge rase, er mange som kan passe, men så leser man som regel ett eller anna som trekker ned, og litt vanskelig å vite hvilke egenskaper man skal vektlegge mest og minst.. Har vært innom både puddel, bedlington, løwchen, wheaten, cocker spaniel, whippet, finsk lapphund.. Ang å teste for evt allergi, så funker vel ikke utstillinger så godt, når det er alle slags raser. Må nesten treffe én og én rase, og da blir det jo besøk.
 5. Er i tenkeboks på hunderase, ser etter en røytefri familievennlig/barnevennlig hund med mest mulig av-knapp inne, som kan være alene når vi er på jobb/skole, omgjengelig med andre hunder og folk. Har vært innom mange raser, men foreløpig landet litt på bedlington terrier og wheaten terrier. Mannen liker best utseendet på wheaten, den er litt "tøffere", og det er derfor den som er mest i fokus nå. Men jeg vil ikke velge rase utfra utseende, men utfra hva som passer for oss. (Hunden skal uansett klippes nokså ned.) Samtidig synes jeg de virker nokså like i lynne osv.. Så da lurer jeg på om noen har noen innspill og/eller erfaring med rasene, hva er hovedforskjellene?
 6. Milli123

  Wheaten terrier vs. bedlington terrier?

  Ang. tispe vs hannhund. Vi er tidvis mye sammen med en pinschertispe. Hva bør vi da gå for, hannhund? Hva med løpetiden?..🤔
 7. Milli123

  Wheaten terrier vs. bedlington terrier?

  Vi kan dessverre ikke ta månedsvis med ferie..😔 Hvor lenge må man planlegge å ha helt fri? Vet det er vanskelig å svare på, men... Hva gjør folk som har dagjobb og ingen andre hunder fra før?
 8. Milli123

  Wheaten terrier vs. bedlington terrier?

  Tusen takk for svar og innspill!😊 Det å kunne være alene hjemme er viktig, vi er alle på jobb og skole på dagtid. Så da utgår kanskje tibetansk terrier?.. Din wheaten høres jo topp ut @Vita Vet du om det med samkjønnsaggresjon er vanlig for wheaten? Vi har en tispe i nær familie som vi tidvis er mye med.. Hvor mye mer og tidkrevende er pelsstellet på wheaten ift storpuddel? Ikke mange oppdrettere av wheaten, ser det ut til? Noen anbefalinger?
 9. Milli123

  Wheaten terrier vs. bedlington terrier?

  Har lest litt om den ja, men skal absolutt sjekke ut mer! Hvordan er den ift å være alene hjemme? Fortell gjerne mer, all info er god info!😊
 10. Milli123

  Wheaten terrier vs. bedlington terrier?

  Takk for gode svar om bedlington, @Mari og @Woola. Hundene deres høres jo utrolig greie ut, sånn jeg ser for meg rasen, godt lynne, gode med barn osv. MEN jeg blir rimelig usikker når jeg leser det dere skriver om pelsen.. Visste jo at det er pelsarbeid, men SÅ ille liksom? Verre enn med puddel for eksempel? Puddelen er mer hardfør, ser jeg for meg, pelsmessig? Det virker nesten som bedlington bare bør holde seg innendørs.. Vi liker mye sofakos, vi altså, men er jo også tanken å gå turer, leke ute, hytteliv osv... Hvordan løser dere det? To timers stell av pelsen etter utetid liksom? Hva slags dekken/klær trenger man? Hva med wheaten, noen som har flere innspill på den? Ev. andre forslag til hunderase? Grunnen til røytefri er at sønnen vår er allergisk mot katt, og jeg tenker at røytefri hund minsker ev. risiko for å utvikle hundeallergi? Noen som har erfaring på den biten? Mange spørsmål her nå, men..
 11. Milli123

  Wheaten terrier vs. bedlington terrier?

  Bedlington er mer krøllete og har derfor mer lettstelt pels? Kan man ikke bruke barbermaskin på wheaten? Hvordan er wheaten inne, roer de seg ikke så lett?
 12. Milli123

  Wheaten terrier vs. bedlington terrier?

  I hverdagen blir det turer i boligområde der det er en del hunder og mange barn. Lek/aktivisering i hagen og på tur. Ellers er det en del inn og ut med barn i huset (småskolealder).. Har ingen planer om utstilling eller konkurranser, men generell lydighetstrening. Ønsker en hund som tar livet med ro inne. I helgene blir det mer turer, i skogen og ved sjøen, båt og hytte. Jeg har skikkelig godfølelsen for bedlington, men mannen stritter litt imot pga utseendet, at den er for lik puddel (typisk menn, eller?.. ) Og wheaten høres jo også fin ut i lynnet, men er den mer urolig enn bedlington?
 13. Er i nokså lik situasjon som dere, dvs. er i fasen der vi sjekker ut raser osv., vi er småbarnsfamilie (dog litt eldre barn) der begge foreldre jobber fullt. Jeg har vært innom storpuddel, men synes at den kanskje er litt for stor. Akkurat nå er det mellompuddel, bedlington terrier og løwchen som er topp tre. (Ikke la deg «skremme» av utstillingsklippen ) Om dere ønsker mellomstore/liten størrelse så kanskje disse er raser som kan passe for dere også?
 14. Med barnehagebarn og småskolebarn er det gjerne litt travelt på morgenen for å få alle ut av huset til rett tid, og på ettermiddagen når det er lekser, aktiviteter, besøk osv. Hva tenker dere er den største utfordringen ift. hundehold dersom man har full jobb/nesten full jobb og barn? Dere som er (eller har vært) i en slik situasjon, hvordan løser dere logistikken ift. hunden?
 15. Jeg bekymrer meg bl.a for morgenstresset, vi skal alle fire ut døra 7.30 på morran.. Men man må vel bare orke å stå opp littegrann tidligere Men det er nok med bare en liten luftetur på morran når hunden skal være alene i mange timer? Vil vel tro de fleste med dagjobb gjør det sånn.
 16. Milli123

  Overta voksen hund vs. valp

  Hei Hva tenker dere er fordeler og ulemper ved å overta en voksen hund istedenfor valp? Tenker da ikke på en "problemhund". En voksen hund er jo også ny i familien, på et nytt sted osv. Hva bør man tenke på ift. tilvenning til det ene og det andre?..
 17. Milli123

  Overta voksen hund vs. valp

  Takk for alle innspill! Ser nesten bare fordeler med en omplasseringshund så lenge den ikke har mange utfordringer. Valper er jo søte, og det er fint å kjenne hunden sin fra starten, men samtidig greit å slippe alt «styret» med valp i hus. Får se hva vi ender opp med..
 18. Milli123

  Overta voksen hund vs. valp

  Hva med det praktiske, tenker f.eks hvor mye fri/ferie man bør beregne for at hunden skal bli kjent/trygg, med utg.pkt. i at hunden er vant til å være alene flere timer hos tidligere eier?
 19. Milli123

  Kennel Mollycoddle venter løwchenvalper

  Så søte valper! Jeg ble tipset om Løwchen, har en egen tråd vedr. rasevalg, så den er blitt et alternativ. Hvor ofte har du kull? For vår del er det ev. aktuelt om et år eller to.
 20. Milli123

  Røytefri og rolig familiehund

  Hei! Vi er en familie med to barn (5 og 8 år) som har begynt å tenke på å få oss et firbeint familiemedlem, tenker i 2019. Håper noen har innspill som kan hjelpe på rasevalg. Har lest om alle slags raser, men synes det er litt vanskelig.. Kanskje har jeg for mye på ønskelisten min, men er det mulig å få tak i en hund som: - ikke røyter - bjeffer minimalt - kan være alene en arbeidsdag - er rolig inne - trives med andre hunder - ikke jager katter eller stikker av på tur Vi bor i enebolig, er middels aktive, dvs det blir en lengre tur på ettermiddagen (+ doturer), mer i helgene. Har ingen planer om utstilling eller konkurranser, det blir familiehund til kos og tur. Generell lydighetstrening blir det selvfølgelig også. Jeg har hatt golden retriever i oppveksten, og mine foreldre har det fortsatt, men det blir første egne hund som voksen. Jeg liker for øvrig golden ift lynne, men de røyter mye, og jeg tenker i utg.pkt en litt mindre hund. Noen som har forslag? Har jeg urimelige krav?..
 21. Milli123

  Røytefri og rolig familiehund

  Tusen takk for innspill! Mellompuddel er absolutt en klar kandidat i valget! Tenker svart er mest aktuelt, godt poeng med genpool.
 22. Milli123

  Røytefri og rolig familiehund

  Takk for innspill Denne har jeg lite kunnskap om, men ut fra det jeg har lest nå, så virker den som en flott hund. Noen som har mer info om løwchen, om den kan passe?
 23. Milli123

  Røytefri og rolig familiehund

  Tusen takk for innspill! 😃 Ja, det stemmer sikkert. Minuset er det med mulig sep.angst, samt at jeg kanskje synes de er litt for små..
 24. Milli123

  Røytefri og rolig familiehund

  Tusen takk for innspill ang. pudler, og bare bra med langt og utfyllende innlegg! Jeg føler pt. at jeg står mellom mellompuddel og bedlington terrier. De har mange pluss og få minus. Det jeg er mest bekymret for ift. puddel er bjeffing og masing (og sep.angst), mens på bedlington er jeg litt bekymret for aggresjon ift. andre hunder. Ekstra pluss med puddel er vel at det er flere av dem, lettere å få kjøpt, vil jeg tro.. Jaktinstinkt ser jeg at ikke er mulig å forutse, at det må regnes med i større eller mindre grad.
 25. Gøy å lese om søte Krølle Ingen problem med valpebiting? Tenker på da du hadde ho med på speideren og det var mange barn? Føler det kan være problematisk med viltre valper som bare biter hvis det er mange nye å hilse på/leke med, er jo utrolig greit hvis dere slipper det.
×