Gå til innhold
Hundesonen.no

Colargol

Medlemmer
 • Innholdsteller

  32
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

10 Good

Om Colargol

 • Rang
  Nykommer
 1. Hva trenger man til hunden?

  Langline ja. Det er kanskje kjekt å ha! Men nytt spørsmål dukket opp: trenger de både halsbånd og sele? Bruker hunder i dag halsbånd hele tiden (ca hundre år siden jeg sist hadde hund, og hun hadde halsbånd på hele tiden, men er usikker på om det er vanlig i dag?)
 2. Hva trenger man til hunden?

  Takk for mange gode tips! Nå har jeg laget meg en liste, og begynt å lete hos diverse nettbutikker - men utvalget er jo ENORMT! Har dere tips til gode merker som funker bra? Noe skjønner jeg er forbruksvare etterhvert som valpen vokser, mens andre ting - som klotang - er kanskje greit å kjøpe en som er bra først som sist? Og halsbånd/sele/bånd: 😳 Der er det jammen meg mye å velge på! Noen tips til hva jeg bør se etter? (Golden retriever valp) Eller andre innspill til handlelista mi, så setter jeg veldig pris på det!! HANDLELISTE: Halsbånd Sele Bånd Mat- og vannskål i stål Klotang Børste Beholder til hundematen Mat Godbiter Leker Bæsjeposer (seng venter jeg med. Har diverse tepper, og tenker å kjøpe et sånt «luddeskinn» på IKEA for å teste om det kan funke) Bilkjøring: Har fastmontertgitter i bilen som deler opp bagasjerommet (beregnet på hundehold). Tenker at det kan funke? Legger inn et teppe så det blir mykt.
 3. Hva trenger man til hunden?

  Hva trenger en hund, sånn egentlig? Har du noen favoritter/favorittmerker/lure ting å anbefale? (Vi får valp om litt, og av diverse årsaker har jeg ikke hatt mulighet til å forberede det praktiske enda. Vanligvis ville jeg kost meg med å planlegge god tid i forveien, men ettersom det ikke går nå kjenner jeg at jeg er en smule stressa for alt jeg må rekke før valpen kommer)
 4. Hundeskole i Trondheim?

  Takk for svar! Vi har Golden retriever, har sjekka ut retrieverklubben men de har mindre kurs å tilby enn feks doglife.
 5. Hundeskole i Trondheim?

  Tips til god hundeskole i Trondheimsområdet? Som ferske hundeeiere vet vi ikke helt hva vi skal se setter, så om noen har tips til steder vi bør sjekke ut (evt unngå) hadde jeg satt veldig pris på det. Er i første omgang snakk om valpekurs, men håper å kunne delta på mer etterhvert.
 6. Havna i en litt absurd diskusjon her om dagen etter at det ble nevnt at vi planlegger å få oss hund. En bekjent påsto - med stor overbevisning - at blandingshunden er de aller beste, for de er aldri syke. Og - det aller, aller beste er å skaffe seg hund som har en del ulv i seg (altså ikke som i stamfar ulv for tusenvis av år siden, men at man bevisst har parra ulv og hund for å få avkom med ulv i seg). Da får hunden fantastiske egenskaper, det blir en stor og stødig hund. Jeg ble dessverre mest sittende å jatte med. Dessverre. I ettertid har jeg jo tenkt på tusen spørsmål og argumenter jeg kunne brukt, men der og da satt jeg mest med hakeslep. Jeg kan ikke så mye om hund, mens denne personen har hatt hund i årevis, og sånn har mer «pondus» enn meg mht hund. Jeg syntes det hørtes helt vanvittig ut, men manglet de godt formulerte motargumentene der og da. Men jeg har i ettertid fundert mye på utsagnene. Hvor kommer de fra? At blandingshunden er så friske har jeg hørt før, men ulv? Finnes det overhodet mennesker som tenker at det er en god ide å parre hunden sin med en ulv?! (Ja, det gjør jo tydeligvis det, men altså.. på ordentlig?!) Hvilke egenskaper skulle ulven ha som gjør at det er positivt for utvikling av en sunn og god familiehund? Og hvorfor i alle dager skulle ikke en blandingshund arve sykdom fra sine foreldre? Hvilke argumenter skal jeg bruke neste gang jeg møter vedkommende? (og nei - vi skal verken ha blandingshund eller ulv, bare sånn at det er sagt. Selv om de iflg min bekjent har tilnærmet magiske egenskaper)
 7. Beste bilen for hund

  Nå er valget snevret ned til to biler; Mitsubishi Outlander hybrid eller VW Sharan. Outlanderen har alt vi ønsker fra en bil, bortsett fra plassen. Sharan har plassen, men det er også det. Frykter det blir en dyr bil på sikt. Har sjekka rundt bur til Goldentispe, og det kan se ut som om bur i rundt ca str 70 bred, 80 lang og 66 høy er det som anbefales. Det går i begge bilene, men sharan vil gi oss mer plass til bagasje. Så nå gjenstår bare å velge en av de to. Fikk heldigvis leid oss en reservebil for en periode, så vi rekker å tenke oss om.
 8. Beste bilen for hund

  Stasjonsvogn utgår pga helsemessige årsaker (Høy bil er enklere å komme inn og ut av med vond rygg) så vi må finne en SUV eller flerbruksbil som tilfredsstiller våre behov. Vurderer også om takboks kan gi oss den ekstra plassen vi trenger når bagasjerommet er opptatt til hunden. Med 2 barn og hund og mye baggasje er det jammen ikke mye å velge på i vår prisklasse.... vi tar toget hjem og avlyser ferien inntil ny bil er på plass
 9. Beste bilen for hund

  Bil er vanskelig altså! Vi leter fremdeles. De gode bilene er for dyre og de i vår prisklasse er for små... Hvor stor plass bør jeg beregne til et bur for en golden?
 10. Beste bilen for hund

  Joda, vi skal innom forhandler, men uten bil er alt så mye mer komplisert 🙄, derfor prøver jeg å kartlegge litt sånn at vi slipper innom alt for mange. Subaru og Volvo blir for dyrt. Mitsubishi har greie priser, men litt lite bagasjerom kan det se ut som. Skal prøve å komme oss til Toyota og Mitsubishi i morra.
 11. Beste bilen for hund

  Hva med Mitsubishi Outlander Phev - noen som har erfaring med den og hundebur og plass i bagasjerom?
 12. Beste bilen for hund

  Hjelp! Bilen vår brøt plutselig sammen, vi er på ferie og ting er ganske kaos (som i bilen er fullastet, ferien har starta og vi er 100 mil hjemmefra). Så vi må kjøpe ny-ish bil nå med en gang, og rekker ikke tenke oss så nøye om. Jeg har en del krav til bil, den skal være høy (ala den nå ødelagte Touranen vår), gjerne 4hjulsdrift og ikke alt for dyr. Og så kom jeg plutselig på et nytt krav; vi skal jo få oss hund!! En Golden retriever. Og da må vi også ta hensyn til det når vi stresskjøper bil; bagasjerommet må være stort nok og praktisk nok til hund & bagasje. Jeg aner ikke hva vi bør se etter - planen var ny bil etter at hund var i hus, slik at vi kunne gjøre oss noen erfaringer, men sånn blir det altså ikke. Er det noen som kan komme med tips til biler vi bør sjekke ut?
 13. Sommer- eller vintervalp?

  Er det forskjell på å få valp om sommer eller vinter? Fordeler/ulemper? Hva foretrekker du? Ting og tenke på? Hadde planer om valp i sommer, men oppdretter som vi ønsker valp fra får ikke før til vinteren. Kan få kjøpe valp hos andre oppdrettere i sommer, men er så i tvil på om det å få valp om sommeren trumper det å få vintervalp fra en oppdretter som vi har god kjemi med og føler oss trygg på avler på de egenskapene vi er på jakt etter. Jeg tenker at valp i sommersesongen er enklere mtp dotrening og sosialisering. Jeg er uansett hjemme, så ferie i valpetiden er ikke et tema. Noen innspill?
 14. Norwegian forbyr flatnesede hunder

  Så rart at Norwegian snur så raskt. Skulle tro de hadde gjort grundig research og kunne stå inne for vedtaket når de satte igang, istedet for å vingle på denne måten. Veldig synd, dette kunne vært et viktig steg i å spre kunnskap om problemene kortsnutede hunder sliter med.
 15. Leser i VG at Norwegian forbyr flatnesde hunder ombord på sine flygninger, pga risiko for hunden. Hva tenker dere om det? Min første tanke er at dette gi et økt fokus på problemene flatnesede hunder sliter med, men om det er rettferdig, en greie som er «importert» fra USA som det hevdes (leder i forbund for kortsnutete hunder i NKK) eller om det vil ha noen praktisk betydning (SAS innfører det ikke); det vet jeg ikke. Synspunkter?
×