Gå til innhold
Hundesonen.no

Colargol

Medlemmer
 • Innholdsteller

  27
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

10 Good

Om Colargol

 • Rang
  Nykommer
 1. Havna i en litt absurd diskusjon her om dagen etter at det ble nevnt at vi planlegger å få oss hund. En bekjent påsto - med stor overbevisning - at blandingshunden er de aller beste, for de er aldri syke. Og - det aller, aller beste er å skaffe seg hund som har en del ulv i seg (altså ikke som i stamfar ulv for tusenvis av år siden, men at man bevisst har parra ulv og hund for å få avkom med ulv i seg). Da får hunden fantastiske egenskaper, det blir en stor og stødig hund. Jeg ble dessverre mest sittende å jatte med. Dessverre. I ettertid har jeg jo tenkt på tusen spørsmål og argumenter jeg kunne brukt, men der og da satt jeg mest med hakeslep. Jeg kan ikke så mye om hund, mens denne personen har hatt hund i årevis, og sånn har mer «pondus» enn meg mht hund. Jeg syntes det hørtes helt vanvittig ut, men manglet de godt formulerte motargumentene der og da. Men jeg har i ettertid fundert mye på utsagnene. Hvor kommer de fra? At blandingshunden er så friske har jeg hørt før, men ulv? Finnes det overhodet mennesker som tenker at det er en god ide å parre hunden sin med en ulv?! (Ja, det gjør jo tydeligvis det, men altså.. på ordentlig?!) Hvilke egenskaper skulle ulven ha som gjør at det er positivt for utvikling av en sunn og god familiehund? Og hvorfor i alle dager skulle ikke en blandingshund arve sykdom fra sine foreldre? Hvilke argumenter skal jeg bruke neste gang jeg møter vedkommende? (og nei - vi skal verken ha blandingshund eller ulv, bare sånn at det er sagt. Selv om de iflg min bekjent har tilnærmet magiske egenskaper)
 2. Beste bilen for hund

  Nå er valget snevret ned til to biler; Mitsubishi Outlander hybrid eller VW Sharan. Outlanderen har alt vi ønsker fra en bil, bortsett fra plassen. Sharan har plassen, men det er også det. Frykter det blir en dyr bil på sikt. Har sjekka rundt bur til Goldentispe, og det kan se ut som om bur i rundt ca str 70 bred, 80 lang og 66 høy er det som anbefales. Det går i begge bilene, men sharan vil gi oss mer plass til bagasje. Så nå gjenstår bare å velge en av de to. Fikk heldigvis leid oss en reservebil for en periode, så vi rekker å tenke oss om.
 3. Beste bilen for hund

  Stasjonsvogn utgår pga helsemessige årsaker (Høy bil er enklere å komme inn og ut av med vond rygg) så vi må finne en SUV eller flerbruksbil som tilfredsstiller våre behov. Vurderer også om takboks kan gi oss den ekstra plassen vi trenger når bagasjerommet er opptatt til hunden. Med 2 barn og hund og mye baggasje er det jammen ikke mye å velge på i vår prisklasse.... vi tar toget hjem og avlyser ferien inntil ny bil er på plass
 4. Beste bilen for hund

  Bil er vanskelig altså! Vi leter fremdeles. De gode bilene er for dyre og de i vår prisklasse er for små... Hvor stor plass bør jeg beregne til et bur for en golden?
 5. Beste bilen for hund

  Joda, vi skal innom forhandler, men uten bil er alt så mye mer komplisert 🙄, derfor prøver jeg å kartlegge litt sånn at vi slipper innom alt for mange. Subaru og Volvo blir for dyrt. Mitsubishi har greie priser, men litt lite bagasjerom kan det se ut som. Skal prøve å komme oss til Toyota og Mitsubishi i morra.
 6. Beste bilen for hund

  Hva med Mitsubishi Outlander Phev - noen som har erfaring med den og hundebur og plass i bagasjerom?
 7. Beste bilen for hund

  Hjelp! Bilen vår brøt plutselig sammen, vi er på ferie og ting er ganske kaos (som i bilen er fullastet, ferien har starta og vi er 100 mil hjemmefra). Så vi må kjøpe ny-ish bil nå med en gang, og rekker ikke tenke oss så nøye om. Jeg har en del krav til bil, den skal være høy (ala den nå ødelagte Touranen vår), gjerne 4hjulsdrift og ikke alt for dyr. Og så kom jeg plutselig på et nytt krav; vi skal jo få oss hund!! En Golden retriever. Og da må vi også ta hensyn til det når vi stresskjøper bil; bagasjerommet må være stort nok og praktisk nok til hund & bagasje. Jeg aner ikke hva vi bør se etter - planen var ny bil etter at hund var i hus, slik at vi kunne gjøre oss noen erfaringer, men sånn blir det altså ikke. Er det noen som kan komme med tips til biler vi bør sjekke ut?
 8. Sommer- eller vintervalp?

  Er det forskjell på å få valp om sommer eller vinter? Fordeler/ulemper? Hva foretrekker du? Ting og tenke på? Hadde planer om valp i sommer, men oppdretter som vi ønsker valp fra får ikke før til vinteren. Kan få kjøpe valp hos andre oppdrettere i sommer, men er så i tvil på om det å få valp om sommeren trumper det å få vintervalp fra en oppdretter som vi har god kjemi med og føler oss trygg på avler på de egenskapene vi er på jakt etter. Jeg tenker at valp i sommersesongen er enklere mtp dotrening og sosialisering. Jeg er uansett hjemme, så ferie i valpetiden er ikke et tema. Noen innspill?
 9. Norwegian forbyr flatnesede hunder

  Så rart at Norwegian snur så raskt. Skulle tro de hadde gjort grundig research og kunne stå inne for vedtaket når de satte igang, istedet for å vingle på denne måten. Veldig synd, dette kunne vært et viktig steg i å spre kunnskap om problemene kortsnutede hunder sliter med.
 10. Leser i VG at Norwegian forbyr flatnesde hunder ombord på sine flygninger, pga risiko for hunden. Hva tenker dere om det? Min første tanke er at dette gi et økt fokus på problemene flatnesede hunder sliter med, men om det er rettferdig, en greie som er «importert» fra USA som det hevdes (leder i forbund for kortsnutete hunder i NKK) eller om det vil ha noen praktisk betydning (SAS innfører det ikke); det vet jeg ikke. Synspunkter?
 11. Fjør-tråden :D

  Vi la på sand først, før vi byttet til handduk, men da spiste de ingen verdens ting, for det var jo så spennende med den sanda... Først når jeg byttet ut sand med håndduk skjønte de poenget med mat 🙄 Hadde sand i ei skål, men den ble først interessant når de ble litt større. Jeg hakker forresten opp kraftfôret litt når de er så små som ei bare ei uke gammel, det glemte jeg å skrive i forrige innlegg. Mulig det avhenger av hønserase, men våre fikk ikke til å spise kraftfôret uten at det ble hakket litt opp for dem.
 12. Kattetråden!

  Vi har katt som tover HELE tida. Før har vi hatt henne hos veterinær for løveklipp en gang om året, men i år fikk vi faktisk til å klippe selv (utekatt, kunne ikke klippe katten snau midt på vinteren). Begynte litt forsiktig ytterst i flokene, og så jobbet vi oss gradvis nærmere huden. Tok litt etter litt, over flere dager. Etterhvert ble flokene såpass løse at vi fikk til å løsne dem opp uten å måtte klippe helt inn til huden. Kan være verdt et forsøk før evt tur til dyrlegen.
 13. Fjør-tråden :D

  Vi har gitt dem vanlig kyllingfor, samt mye annet som «smaksprøver». Vi hadde høner for noen år siden som var fostra opp på kun kraftfôr, de spiste aldri noe annet (Vi fikk dem da de var 9 uker). Derfor var vi påpasselige med å fore variert denne gangen, og har fått høner som liker alt. Vann må de også ha; på felleskjøpet får du kjøpt en sånn vannautomat for kyllinger til en veldig billig penge. De skal vel helst ikke ha ei skål med vann i tilfelle de sovner ved vannskåla... Våre bodde i et bur på stua, og i buret hadde jeg en handduk inntil de var noen uker gamle og jeg byttet til sand. Skal ikke ha spon eller sand for tidlig, for de kan finne på å spise det når de ikke har ei hønemor som kan lære dem hva som er spiselig eller ikke. Ellers er det vel ikke så mye å tenke på når det gjelder kyllinger. Bortsett fra kos da 😍
 14. Fjør-tråden :D

  Å så gøy med en egen fjær-tråd her inne! Nå har jeg kosa meg gjennom side etter side med trivelige bilder av tuppene rundt omkring. Vi har 5 stk; 2 jærhøns, 2 dvergkochin og 1 hane (dvergkochin). Jærhønsene står for det meste av eggene, mens dvergkochinene tar seg av kosen. For det er mye det vi har høner for; kos. Høner som ikke er redde for oss, og som gjerne kommer bortom for en prat og godbit. Hadde en runde med høner for noen år siden, hønene var sky og hanen var gal, så selv om vi fikk masse egg ble det aldri det hønehold vi ønsket oss. Nå har vi planer om å utvide flokken litt, men er usikre på rase. Hovedmål er som sagt kosehøner. Usikre på om vi bør gå for flere dvergkochin, eller om vi skal prøve noe nytt. Trenger ikke være dverg, men ønsker ikke store høner. Er det noen som har tips til trivelige raser som kan passe inn i flokken vår?
 15. Omregistrering og verge

  Jeg er verge, og har erfart at det er mange omstendigheter som kan spille inn mtp hvor lang tid oppnevnelse av verge tar. Det tar uansett noe tid, fra søknad sendes, legeerklæring innhentes til saken behandles hos fylkesmann, så skal pårørende og den som blir satt under vergemål få mulighet til å komme med innsigelser før vergeattest kan skrives ut.
×