Jump to content
Hundesonen.no

anonym2323

Medlemmer
 • Content Count

  116
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

30 Excellent

About anonym2323

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Golden retriver

Recent Profile Visitors

1062 profile views
 1. anonym2323

  Ormekur

  Hei! ☺️ Lurte på sånn ormekur til hund. Noen sier det er best med tablett og gi i noe godt. Mens andre med tube. Men er begge deler på resept hos apotek? Er det pris-forskjeller mellom tabletten og den i tube? Noen som vet? 😊
 2. anonym2323

  Hund på for-avtale.

  Ja, I følge kontrakten står det hun skal ha 7000kr og to valpekull. Ikke noe om halv pris. Men står at full-pris uten avtale er 20.000kr.
 3. anonym2323

  Hund på for-avtale.

  Takk for god forklaring 😊 Hun skal ha 7000kr da for valp på avtale imot to kull. Joda, Vi har hatt valper noen ganger selv på en tibetansk spaniel vi hadde. Så vi vet hva det går i dette med god helseattest osv. Vi har da erfaring med dette med Avl. Men liksom når du overtar hunder da når denne personen har hatt 2 kull om du står fritt frem til og ha ett selv om det går bra? Ja, jeg bare spør jeg, er ikke noe vi har planlagt isåfall, men som sagt skjønner ikke helt dette med avtalen
 4. anonym2323

  Hund på for-avtale.

  Hei! Hvordan er det og ha en hund på for-avtale? Vi har vært i kontakt med en oppdretter, gjelder Fransk Bulldog. Hun hadde 2 tisper og 2 hanner som skulle ut på avtale. Hun skulle ha 2 valpekull på tispene. Vi har lest gjennom kontrakten og valpen må være forsikret og det er greit. Men stod at kjøper måtte gå på valpekurs i 8 mnd alder og en gang til. Men er det noe mann har nødt til? Tenker bare siden vi har hatt hund før og samboer har vært på valpe-kurs. Så vi har god erfaring med trening osv. Men er det sånn vi hadde stått fritt frem om vi ville hatt valper engang om alt gikk bra med de 2 valpekullene hun skulle ha ? Ja, vi har ikke tenkt på Avl på noen måter. Men tillfelle skulle hunden vært frisk og grundig sjekket hos veterinær. Eller er det best og kjøpe uten avtale? Håper noen kan forklare litt med erfaring , da vi ikke har vært borti dette ☺️
 5. anonym2323

  Korrigering av hund

  Heisann! Jeg har en Tibetansk spaniel tispe på 1 år. Når jeg korrigerer henne me f.eks Nei, så har hun begynt og riste ekstremt på halen sin. Er det noen som vet hva der betyr ?
 6. anonym2323

  vanskelig chihuahua

  Okei, Vi skal prøve det. Takk for tipse..Ja er jo ikke sånn han egentli trenger og hilse. Har du og chihuahua forresten som ikke vil hilse på folk?
 7. anonym2323

  vanskelig chihuahua

  Tusen Takk for svar 😊 Jeg vet vell ikke helt hva jeg mente med det med at de ikke tålet og bli trent som andre hunder. Det er vell litt med erfaring. Jeg har vokst opp med schæfer og sånne store hunder og har aldri følt de har blitt noe problem med korrekt trening. Men vet ikke om chihuahua kanskje tåler litt mindre håntering/korrigering ? Jeg har alltid vært interessert i chihuahua. Det samma har min samboer så derfor vi valgte rasen. Vi leste oss godt opp angående chihuahua, mens syns det ble litt mer komplisert enn vi trudde. Vi hadde jo tibetansk spaniel fra før. Men føler chiene er veldig sjalu på alt. Er nesten ikke mulig og klappe en og en for chiene blir så sjalu. Så er det ekstremt med energi i de. De løper på tur i en time. Kan løpe rundt i hagen begge to og føler liksom de ikke for slappet av skikkelig. Viste vi tar dem med på besøk så løper de og hopper på besøkende osv. Så det syder vi veldig med. Når vi ignorere chi-tispen så gnir hun seg ofte inn til de andre hundene, alltså tibbene. Men da kan de hisse seg opp på dem.. Så er litt komplisert.. Men angående med den bjeffingen som du sier så pleier vi og be han stoppe. Men jeg trur han kan være redd fremmede. Viste f.eks barn spør om å klappe så blir han veldig redd og gjemmer seg. Samme på besøk han kan hoppe opp i fanget våres viste vi er på familiebesøk... Han har aldri hatt noe negativ erfaring med folk heller, han har vært med på ekstremt mye som valp og blitt mye klappet og av fremmede. Jeg vil ikke si den adferden bare har snudd.. Men han har plutselig bare blitt sånn skeptisk til folk.. Viste vi for besøk så pleier kjæresten og rolig snakke til og få han trygg. Besøkende setter seg ned rolig og prøver og hilse på han. Men da fyger han under bordet og bjeffer videre. Men har du forslag til trening ? hva burde vi gjøre ? Litt redd for vi venter og en baby i Juli. Så er spesielt chi gutten livredd folk og barn. Pleier det og gå bra? ,)
 8. anonym2323

  vanskelig chihuahua

  Hei ! Jeg har 2 chihuahua og 2 tibetansk spaniel og sliter litt med chi-gutten på 1 år. Har alltid behandlet dem som hunder går hver dag 1 timers tur og kjører alltid litt hjernetrim hvor de leter etter gobiter. Jeg pleier alltid og rope de opp når de skal få kos. Dette gjør jeg en del ganger om dagen og pusser tenner, børster dem, vasker øynene på dem. Men føler chi- gutten aldri for nok. Ut på tur bjeffer han på alle folka som går forbi, bjeffer på naboene uten jeg helt vet hvorfor. Inne så føler jeg han stresser veldig. Han står ofte under bordet med halen ned. Han pleier og gjør det spesielt etter han har blitt klappet. Nå sitter ikke jeg med de på fange men setter meg på gulvet med dem og klapper dem. Er hjemmeværende så er for det meste hjemme med dem. Men virker som han gutten vil det skal skje noe hele tiden. Har alltid korrigert de med ordet Nei. Men føler det blir lang sure om jeg sier nei vist de gjør noe de ikke har lov til. Men virker som chi gutten er veldig misunlig på de andre. Viste jeg løfter en av de andre så står han og hopper og løper bort og lukter på dem. Samme når typen kommer fra jobb så henger han rundt beina. Viste han bøyer seg ned kommer han løpende. Blir han ignorert løper han missfornøyd under bordet eller spisebordet. Så har det skjedd at jeg roper på han når jeg skal stelle dem, så kommer han ikke. Når jeg har vært på tur med han så sitter han i gangen og jeg må leie han inn ofte fordi han ikke kommer av seg selv. Men det skjer avogtil. Vi har lest mye om rasen, står jo de liksom må bli trent som andre hunder. Men føler ikke de tåler det på en måte.. Er forresten gravid og lurer på hvordan det vil gå.. Håper noen har peiling på hva dette kan være, eventuelt noen som selv har chihuahua.
 9. anonym2323

  hund som jokker på tispa

  Hei! Har en chihuahua hann på 1 år som plutselig har begynt og pare seg på chi-tispa på snart 2 år. Har skjekket om hun har løpetid men er verken hovent eller noe blod der. Hun har sist løpetid i januar/februar så pleier og gå vertfall 6 måneder mellom løpetiden hennes. Han her gutten bor og sammen med to tibetansk spaniel tisper, men de prøver han seg ikke på. Det er kunn chi tispen han parer seg på. Det begynte igår. Noen som vet hva det kan være ?
 10. anonym2323

  Chihuahua og baby

  Ja, for de to chi-ene er litt forskjellige. Den ene løper bort til alle og vil hilse, alltså tispa.. Mens han andre er ganske skeptisk til folk og vil ikke hilse. Sliter med bjeffing på folk når jeg er ut på tur med han. Han er godt sosialiserte men leste det kunne ligge i AVL de bjeffe genene. For jeg spurte oppdretter og hun sa hun hadde ingen anelse om hvordan dette kunne fåes av. Hun hadde vist veldig gneldrete selv. Men så er han og veldig skeptisk! Vil ikke hilse på folk, eller familiene går greit. Men stopper avogtil barn og spør om å klappe. Men de 3 andre hundene står og elsker det, mens gutten vil som regel ikke bort. Merker han spesielt bjeffer ut på tur nå folk ser f.eks på hundene. Men har lenge lurt på hvilken grunn dette er. Er det at han vokter eller er han redd folk ? Men kan det være annerledes om det kommer en inn i familien? Har alltid gått fint og tatt inn andre dyr.
 11. anonym2323

  Chihuahua og baby

  Heisann 😄 Jeg lurer på om noen har erfaring med chihuahua og baby? Har lest mye forskjellig på nette og mye negativt. Vi skal ha første baby i Juli og har en chi-gutt på 1år og en jente på nesten 2 år. Vi har to tibetansk spaniel tisper også. Har ikke før merket noe aggresivitet med unger heller. Men har ikke hatt de rundt spedbarn. Men nå tenker jeg på selve hunden. Vi vet at barn ikke skal plage eller rive i hunden, la den få fred når den ønsker det. For jeg ser mange ikke selger til barnefamilier og mange gjør det. Står heller ikke barnevennelig i rase-beskrivelsen. Men ellers er det gode hunder. Blir brukt som hunder med tur 1time daglig og hjernetrim og hele pakken Aldri behandlet dem som babyer, bruker genser når det er kaldt ute. Så håper på noen gode og seriøse svar og noen som har det selv så kan dele erfaring med meg Tusen Takk på forhånd.
 12. anonym2323

  Betaling av paring.

  Nei. Hu har ikke nevnt noe som helst om aggresivitet. Hun nevnte det etter jeg sa at meg og samboer hadde snakket med kennel klubben, som sa vi kunne registrere om begge var øyenlyste. Hun insiminerte tispen hos en annen, jeg som betalte den summen 500kr tok hun for insimineringen... Men ser det er merkelig en insiminere også. Hun sier for å være på den sikre siden. men hun som oppdretter vet vell mye om paring og burde vell ha erfarne hannhunder tenker jeg. Nei hørte de var verdt 9000kr uten stamtavle.. Var en som sa 5000kr , for han regna ugregistrerte hunder som blandingshunder. Så da mente hun det ikke var så mye penger å hente inn. Snakket med hun som insiminerte, og hun sa bare jeg ikke skulle betale mer. Så sa hun og at hannhunden var grei. Hun insiminerte jo hunden hennes.
 13. anonym2323

  Betaling av paring.

  Ja ikke så lett og forstå😄 Tispa er mi, jeg lånte en hund av henne. Jeg betalte 900kr til henne. Så ble det kunn en valp og hun forventer 900kr til. Så er valpen registrert begrunn av hun lurte meg og sa det var en ny regel om utstilling på rasen. Så sier de andre oppdretterene at hannen ikke tar mer betalt en parings-summen om det kunn bli en valp.
 14. anonym2323

  Betaling av paring.

  Ja, skal prøve det 😊
 15. anonym2323

  Betaling av paring.

  Jo den er registrert. Det har hun sagt. Men hun har sendt stamtavlå. Men det e så utydelige på den. Så jeg ser ikke nummeret. Hu sendte liksom bilde på facebook. Er bare hun ikke vil øyenlyse han. Men hadde jeg fått denne beskjeden før, hadde jeg aldri brukt han.
×