Gå til innhold
Hundesonen.no

phlegm

Medlemmer
  • Innholdsteller

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av phlegm

  1. 4 timer siden, Hannah skrev:

    Biothane bånd (eller bånd i materiale som kan slepes langs bakken uten å bli skitten/lett å bare spyle av) i fargen lilla, 3-5 meters lengde?

     

    Har funnet noen på nett, men de er enten for korte i lengden, ikke i fargen lilla, eller ikke på lager?

    Myfurbaby har mørk lilla og lavendel og kan sikkert lage den lengden du vil. 
     

    Det er også relativt enkelt å lage selv, her har de både biothane metervare, kroker, osv: https://ergohorse.no/collections/biothane

    • Like 2
  2. 1 time siden, simira skrev:

    Synes du hun fungerte bedre på Acana? Jeg har ikke nok greie på fôr til å si om det er bedre for henne eller ikke, men jeg tror på individuell vurdering av fôr til hunder.

    Selv er jeg glad i Robur, som også har høyt kjøttinnhold og lite fyll, selv om det ikke er i samme grad som Orijen og Acana. Minstemann går på denne nå: https://dyresjappa.no/Produkt/262/305695/Robur-Sensitive-Grain-Free-Chicken#&gid=null&pid=1

    De har ulike varianter både av light og senior.

    Det er 48% laks i Brit Care Senior & light som hun allerede fôrer med, mens feks Robur Senior har 30% kylling og Robur Light har hovedingrediens ris og 23% kylling. Så mindre kjøtt og mer fyll i disse. 
     

    Om du ellers er fornøyd med Brit Care har Weight Loss en del mindre kalorier enn Senior & Light ser jeg. ?

  3. På 2/21/2022 at 4:40 PM, Grønn skrev:

    Hvordan steller jeg best hundens pels for at minst mulig skal havne løst i huset. (Vi har storrengjøring i dag :) :) :) )

    Vi har et par børster, men jeg synes ikke de får løs så mye. Selv om han røyter som bare det. Har lest om CoatKing og lurer på å prøve det.

    Alle tips tas i mot med takk :) Hunden er en spaniel.

    Coat king fungerer helt supert. Har også brukt billigere kopier av den med stort hell! Til spaniel ville jeg brukt en med ganske tette tenner.

  4. 14 timer siden, Mentha skrev:

     


    Jeg er på leit etter en hund som jeg kan snørekjøre og sykle osv. med også. Han jeg har nå hater det, med mindre han er løs. Jeg får mer og mer sans for labradorer jo mer jeg ser på oppdrettere. Godt jeg har mange år til å bestemme meg på ?

    Min elsker snørekjøring. Elsker generelt alt som tilbys av jobb ?

    Hun har vært en sinnsykt enkel hund fra dag 1, og et arbeidsjern uten like.

  5. På 2/15/2022 at 6:59 PM, Mentha skrev:

     

    Er dette fra jaktlinjer eller fra utstillingslinjer? 

    Mange som bommer på Alvin sin vekt også. Han veier 32-33 kilo, og folk gjetter alltid nærmere 40 kilo :P Så jeg skjønner greia med at synet kan bedra ? 

    Jaktlinjer på min også ? 

    • Like 1
  6. 38 minutter siden, Mentha skrev:

    Det er det jeg er "redd" for ?

    Jeg har møtt og sett flere gjennom NRH som er rundt 20 kg. De ser sånn ut i hvert fall :P kan være øyemålet mitt som er dårlig, men hadde blitt overraska om de hadde vært mye over 20. 

    De fleste tipper 20 kg på min, men hun veier 24 kg ? 

  7. På 2/8/2022 at 4:38 PM, Mentha skrev:

    Av NRH-rasene er det jaktlabb-tispe som kanskje kunne kommet i hus. Jeg ønsker meg i utgangspunktet en hund med litt lenger, dobbel pels. Om jeg kunne fått en bruksschæfer på 15 kilo med helsa i behold ville det vært perfekt ?

    jeg liker spaniel-gemyttet, og generelt også gemyttet til labben, golden og toller.  Jeg bare orker ikke en hund som er større enn 20 kilo :P Blir nok en gjeter av noe slag. Må bare finne linjer og oppdrettere her i Norge eller i Sverige som jeg vil kjøpe av.

    Alvin går større enn man skulle tru, spesielt i teig :P han liker å løpe og er veldig selvstendig når han jobber.

    Det skal nok godt gjøres å finne jaktlabbe tispe på 15-20 kg. De aller fleste er 20 kg+. Noen nærmer seg også 30-tallet. 

  8. 4 timer siden, Stjerneskinn skrev:

    Her jeg bor i Oslo koster VOM-halvkilos (10 pølser) 34/kg, større format rimeligere. Nysgjerrig på hvordan tørrfôr fôrer du med som er enda rimeligere enn det? 

    Det er masse tørrfôr som blir billigere i bruk om man tar hensyn til mengden man fôrer. Min får ca 250g tørrfôr om jeg fullfôrer på tørt, 500g om jeg fullfôrer rått. Så om jeg kjøper tørrfôr til 68 kr/kg blir fôrutgiftene mine de samme som Vom til 34 kr/kg. ? 

  9. Har jaktlabbe selv. Opplever at det er til tider vesentlig forskjell på stressnivået på de som avles mer i retning sport, politi, redning osv, og de som er rene jaktlinjer. Sistnevnte fremstår litt mer balanserte, syns jeg. Har inntrykk av at det samme gjelder jaktgolden, uten at jeg skal påstå det hardnakket.

    Min egen har helt fra veldig ung alder vært (for meg) overraskende fokusert og med en impulskontroll uten like. Naturlig nydelig velfungerende av- og på-knapp. Og et arbeidsjern som gjerne vil brukes mye.

    Som på jaktgolden er det ekstrem etterspørsel hos de gode oppdretterne for tiden også på jaktlabbe, og hos en del av dem stiller man nok ikke først i køen om man ikke har planer om jaktprøver/redning. Selges en del som ikke NKK-registreres også, de ville jeg nok tenkt meg om to ganger før jeg kjøpte.

    • Thanks 1
  10. 1 time siden, simira skrev:

    Det kan nok være lurt å oppgi hvor i landet du befinner deg. Vi har en hund som fungerer bra med de fleste andre, i Oslo.

    Ellers er det vel så verdifullt å sosialisere hunden ved å være rundt både andre folk og hunder uten å leke eller hilse. Jeg regner med du tenker å trene i en klubb eller gruppe, så det er jo bare å starte der egentlig.

    Siden den er postet under Kristiansand, så tipper jeg ts befinner seg i Kristiansand-området :) 

  11. 3 minutter siden, AnkiogBonita skrev:

    Er det noen som veit om torrfor for aktiv hund uten noen form for kylling og laks? 

    Veit Acana har singelprotein. Han går på den med lam nå, men syns han er litt tynn. 

    Har brukt natural greatness med lam, men han må ha så mye. Og da er det tilsvarende som kommer ut. 

    Han får vomboller i tillegg. Bytter på okse og and. 

    Brit Care Endurance og Brit Fresh Active er uten protein fra kylling og laks. Inneholder kyllingfett og lakseolje da, men det gjør jo Natural Greatness med lam også.

  12. 5 minutter siden, Stjerneskinn skrev:

    Nei, den anbefaler jeg ikke, mener Active Fullfôr Protein (også omtalt som Proteinrikt fullfôr). Du kan evt tilsette bittelitt kokt/most grønt for fiber om nødvendig (litt å sette seg inn i mtp hva av grønt som er egnet til hund, dog). 

    Hvorfor ikke Digestive? Den er kalorifattigere enn Protein, og inneholder fiber som du foreslår å tilsette.

  13. 53 minutter siden, Ingvild SF skrev:

    Jeg har lyst til å dra på fjelltur i helga. Har dere tips til hvor det er fint nå? Ønsker å unngå snø, hvis det er mulig. Jeg bor i Oslo og har bil.

    Lifjell ? ca 2 timers kjøring.

  14. 11 timer siden, Debbie skrev:

    Noen som har tips til slanking. Prima er ikke akkurat overvektig, men kan gå ned pittelitt. Men det viser seg å være utrolig vanskelig. Her har jeg gått fra fra en hund som fikk 1kg vogh pr dag( når hun var unghund) til en hund som får 300 gram pr dag..

     

    Jeg vanner ut maten så det blir suppe, jeg gir ekstra grønnsaker så det blir litt vomfyll. Jeg har prøvd å slanke ho i en mnd, og ho har gått ned 300 gram. Nå skal det sies at hun trolig har puttet på mer muskler.

    Men jeg vet søren meg snart ikke hva mer jeg kan gjøre..

    Hvilken type V&H får hun? Om du bruker vanlig Active kan du kanskje prøve den som heter Active proteinrik (tidl. sprint) isteden? Den har lavere kaloritetthet :) 

×
×
  • Opprett ny...