Cocky

Medlemmer
 • Innholdsteller

  14
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Cocky

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Flagrende jegere
 1. Nå vet jeg ikke hva dere allerede har prøvd, men her handler det jo om å endre hundens opplevelser av situasjonen fra en ubehagelig opplevelse til en positiv, eller i alle fall nøytral. Det høres ut som om hunden er engstelig. Noen ganger får dyr en etablert atferd som fortsetter selv om årsaken til atferden forsvinner. Dere kan prøve å gi hunden gode opplevelser når barnet er i nærheten, for eksempel lek og oppgaver hun liker og som gir en belønning hun verdsetter, slik at hun glemmer barnet. Har hun favorittleker dere bruker som belønning eller i dralek/kamplek? Høres ut som hun skal opp i intensitet i nærheten av barnet, da er lek en god metode. Kanskje begynne utendørs, med barnet ute også?? Antakelig viktig at dere mentalt er glade og oppmuntrende når dere trener med barnet i nærheten. Det kan ta tid når atferden har festet seg, så vær tålmodige! Lykke til!
 2. Nå har jeg ikke finlest alle innspillene over, men for det første må man ha klart for seg at en hund ikke er et dyr som er skapt for å oppholde seg i bur. Selv om de ofte kan tolerere det i perioder. Om hunden på tross av sine naturlige behov må oppbevares i bur også inne og hjemme, må den vennes til bur på slik at den trives i buret. Bur både dag (mens eieren for eksempel er på jobb) og natt er helt uakseptabelt. Som medlem i den lokale dyrevernsnemnda og relativt ofte ute på tilsyn for hund, ser jeg hundehold hvor hundene stappes inn i bur store deler av døgnet. På tross av kompetente og erfarne eiere. Veldig trist å se, og normalt ikke godkjent hundehold. Skal man ha hund, bør man forberede seg på at hunden hovedsaklig skal oppholde seg utenfor buret. Hundegård med godkjent størrelse og hundehus godkjennes, men hunden skal aktiviseres daglig og minst ti timer pr uke. Burbruk bør være en nødløsning. Tilpass hjemmet til hund, om du vil ha hund. Hunder er avlet for å være sosiale. I flere tusen år. Som hundeeier er du forpliktet til å tilfredsstille hundens naturlige behov. Bur er ikke et naturlig behov.
 3. Her ble det mye diskusjon om kostnader til veterinær, så jeg tenker det aspektet er dekket i svarene du allerede har fått. Ser også du har fått gode tips til å følge opp økonomien overfor NAV. Du skriver lite om hvor mye og hvordan du aktiviserer og har aktivisert hunden/hundene du har hatt, og hvor mye dine dårlige perioder påvirker aktivitetsnivået. Samtidig nevner du gode turmuligheter og et godt hundemiljø i nærområdet, så jeg antar du bruker disse Å ha hund kan være både sunt og nyttig når man sliter med depresjoner. Man kommer seg ut og får fysisk aktivitet fordi man må. Det gjør godt, også for hodet. Man får masse kos ((om man har en kosehund, anbefales! Fysisk kos utløser dopamin som bidrar til følelse av velvære. Ta med deg hunden i senga! Orker du å aktivisere hunden med hodearbeid inne i de dårlige periodene? Hvis den ikke får mer aktivitet utendørs enn at den får gjort fra seg? Lykke til!
 4. Lurer på om ikke dette med lengde på turer avhenger av rase/type hund, og selvfølgelig om hunden går løs eller i bånd. Antar at trådstarter spør om lengde på turer relatert til fysisk aktivitet, og dermed belastning på uferdige sener, leddbånd og ledd? Og forskjellige raser har vel både forskjellig aktivitetsnivå og - om vi skal være ærlige - forskjellige fysiske utfordringer. Dermed er mitt spørsmål om ikke valpens aktivitetsnivå bør sees i sammenheng med dette? Altså ikke generalisere slik at det samme gjelder for alle raser?
 5. Det skal være trivelig å ha hund! Støtter innlegget over, få hjelp av noen med solid erfaring og som trener for å forsterke hundens gode atferder. Gjør det så fort som mulig, enkelte cockere (og andre raser for den del, men det er vel ikke ukjent blant cockere akkurat) har problemer med aggresjon som går utover ressursforsvar knyttet til f.eks. mat og leker. Med barn i huset er det viktig å ta tak i det før noen blir bitt. I verste fall. Vil ikke skremme dere, men støtter dere i å ta problemet på alvor. Lykke til!
 6. Høres ut som du håndterer situasjonene når hunden er usikker på en veldig god måte! Gjentar at det er viktig å holde fokus på hva du kan gjøre i situasjonen, ikke bli for opptatt av å finne årsaken til atferden fordi det er så usikkert. Ta det jeg skriver om uling med en klype salt - har ikke sikre kilder her. Hadde også en vorsteher som ulte litt av iver når han skjønte det var tid for jakt :). De er kjent for å lunne ha en del lyd., piping og uling. Altså kan antakelig uling dukke opp i forskjellige situasjoner . Men trekkhundene i nabolaget uler en del!
 7. Hei, det er nok mange på forumet som kan mer om atferd enn jeg kan, men jeg våger meg på et svar. I den første situasjonen høres det som hunden ble skremt og søkte støtte hos dere. Mange unghunder kommer i en fase - "spøkelsesalderen" - hvor de er blir engstelige for ting de ikke nødvendigvis har reagert på før. Usikker på om det gjelder for en hund på 13 mnd. Min valp kom i den fasen når den var ca 5 mnd. Kanskje har du en engstelig hund nå, og da må du håndtere det. Når hunden blir engstelig er det viktig å ikke bekrefte at det den skremmes av er farlig. Altså ikke dille med den, men vise med oppførsel og stemme at dette er helt ufarlig. Belønn hunden om den nærmer seg det skremmende objektet med nysgjerrighet, eventuelt kan du støtte med å gå sammen med den. Og belønne når den snuser på objektet, er rolig og undersøker.. Om den gjør utfall (kaster seg fram/bjeffer eller lignende) - behold roen, stopp og eventuelt ta den med så langt unna at du får kontakt. Tren på avstander hunden er komfortabel med. Anbefaler boken "Bra relation" av Kenth Svartberg, den har igjen blitt anbefalt til meg av to profesjonelle og kompetente hundetrenere med lang og bred erfaring. Boken kan kjøpes på nett. Basert bare på egen erfaring: Uling er vanlig i en del raser, særlig polarhundene uler, men har også hørt vorstehere i trekkhundkennel ule. Så vidt jeg vet er uling et signal for å samle flokken. Viktigere enn årsaken til atferden er hvordan du håndterer situasjonen. Altså - hva kan du gjøre for å løse problemet? Å lete etter årsaken kan ofte føre til mye spekulasjon uten klare svar. Lykke til!
 8. Nysgjerrig - hvorfor vil du ha en stor strihår? Skal du ha den til trekk? Hadde en langbeint og høy sv selv, men han veide ikke mer enn ca 27 kg. Vorsteher-folk trodde han var fra trekklinjer (!), men han var primært jakthund og likevel super trekkhund! Har også brukt mange gode, men mindre sv til trekk i forbindelse med jobb.
 9. Tenker at det første spørsmålet er om det gjør noe at hunden får denne reaksjonen? Jeg vil si ja, dersom det kan tenkes å påvirke relasjonen mellom hund og eier. Det viktige er vel at eieren skjønner at hunden ikke skjønner hva den får kjeft for. Og at eieren som konsekvens slutter med å bebreide hunden, siden det ikke har ønsket effekt, men muligens gjør hunden usikker på grunn av eiernes uforutsigbare oppførsel. Altså - slutte å kjefte på hunden for noe den ikke har forutsetninger for å forstå. tror det var svar på spørsmålene dine. Svar som du forsåvidt antyder selv Vi har noen situasjoner her i huset hvor særlig valpisen gjør ting jeg skulle ønske den ikke gjorde. Det hender jeg sier noe som betyr nei, det vil si når jeg er så tett på situasjonen at jeg feks kan stoppe han fra å ta en sko. Da kommer han til meg i stedet og får belønning. Stikker han avgårde med en "skatt" henter jeg en ball eller noe annet han elsker for å bytte. Når han er uten oppsyn rydder jeg unna ting han kan tenkes å more seg med. Problemet løst :).
 10. Min vet foreslo også øyebadevann samtidig som han indikerte at det neppe hadde vesentlig virkning. Skader uansett ikke, Misfargingen kan komme av at renningen fra øyet reagerer med lufta. Har jeg hørt. Kan dermed bare være et estetisk problem?
 11. Har samme problem på min valp. På 12-ukers-sjekken sa vet at dette var vanlig hos valper og sannsynligvis vil gå over etter hvert, antakelig ved ca seks mnd. Samtidig synes jeg det ser ut som om hunder med hvit pels rundt øynene ofte får brun/orangefargede striper under øynene. Min brun/grå hund hadde også litt morgengrums i øynene, uten at det var så synlig. Spørsmålet er vel hvor grensen går mellom det som er normalt og det som er en indikasjon på et helsemessig problem?
 12. Dette handler vel om selvkontroll og det å lære å jobbe for en belønning. Du kan trene dette i forhold til mat, gå ut av døra, komme ut av bilburet eller hva som helst du kan tenke deg som hunden har lyst til å gjøre Du kan shape det inn, eller du kan bare sørge for at hunden ikke får mat (eller godbit) før den setter seg og tar øyekontakt - for eksempel. Omvendt lokking kan være en grei metode om hunden er glad i leken eller godbiten. Gjør det enkelt i starten, for eksempel med en godbit i hånden, lukk hånden og gjør godbiten utilgjengelig for hunden til den gjør det du ønsker (setter seg feks,) Deretter overfører du til andre situasjoner - leker osv. Tanken er at du bestemmer når hunden har fortjent belønningen, og at du kontrollerer godene hunden vil ha. Hunden utfører en atferd for å få det den ønsker. Enkelt og effektivt!
 13. Du har fått mange gode tips her, uten at jeg har finlest alt. Har nettopp starter apporttrening med min valp på 3,5 mnd, og vært på kurs som jeg syntes var veldig konstruktivt. Trodde jeg skulle begynne med baklengskjeding, men med en lystapporterende cocker som elsker å bære var det ikke nødvendig. Det samme kan gjelde retrievere som også liker å bære ting. Fokuset var på lek og at valpen skulle vite at lek med meg var morsommere enn lek alene. Både dette og håndtarget hadde vi trent inn på forhånd, så jeg har en liten tapp som både henter og leverer i hånda.Poenget er altså å venne hunden til at det er morsommere å komme tilbake til deg med en leke (etter hvert dummy), enn å gnage på den selv. Dette kan du trene inn med forskjellige leker, ha en ekstra leke i bakhånd for å bli interessant om den ikke kommer tilbake med leken. Bygg eventuelt verdi gjennom å stjele leken og vise at du er overlykkelig over å ha den.Lek er nøkkelen, merk at både politiet og forsvaret, altså profesjonelle hundtrenere i ordets rette forstand - bruker lek for å trene sine hunder. Lykke til!