Gå til innhold
Hundesonen.no

Cocky

Medlemmer
 • Innholdsteller

  23
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

14 Good

Om Cocky

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Flagrende jegere
 1. Hjelp til kloklipping

  Drammen hundesenter holder kurs i det som kalles "husbandry". Metoden er basert på hvordan man får ville dyr - som for eksempel en tiger - til å akseptere å bli utsatt for behandling som i utgangspunktet er ubehagelig. Dyrene lærer også å si fra når de synes grensen er nådd. Sånn jeg har forstått det, har ikke deltatt på kurs selv. Mulig du kan finne info ved å google om du ikke har anledning til å delta på kurs . Uansett - om det du gjør ikke virker, finn på noe annet
 2. Feil å gi hunden godbiter?

  Du har rett, frekvens er også superviktig! Det ene utelukker vel ikke det andre . Samtidig kan man ta med at lengden på økta må tilpasses både type trening og utdannelsesnivå/treningserfaring hos hunden. For eksempel.
 3. Overnatting i Drammen igjen

  Smiler, høres ut som du og hunden er på rett plass :). Lykke til videre!
 4. Overnatting i Drammen igjen

  Håper du har godt utbytte av kurset - vurderte å melde meg på jeg også Neste gang!
 5. Feil å gi hunden godbiter?

  Støtter dette innlegget, les deg opp på grunnleggende læringsteori. I belønningsbasert trening er det fire kriterier som skal oppfylles for at det skal fungere optimalt - belønningskvalitet, belønningsplassering, timing og kriterier for belønning. Kvaliteten på belønningen må stå i forhold til oppgaven hunden skal utføre (som er kriteriet for å få belønning.) Hunden avgjør hva som er tilstrekkelig belønning og det kan være situasjonsavhengig - mat, leke, utrede setet om du har en fuglehund, lukte på tispetiss om du har en hannhund - for eksempel. Plasseringen handler om hvor du gir belønningen - skal den trenes til å sitte gir du belønning i sitten. Skal den løpe til et teppe, gir du belønningen i bevegelse mot teppet/på teppet. Skal den gå fort, belønner du ved kneet. For eksempel. Timing er viktig - hunden må belønnes i det den utfører ønsket atferd. Kriteriet for belønning økes ettersom hunden lærer en atferd, feks at den etter hvert går fot lenger før du belønner. I tillegg kommer positiv/negativ forsterkning og positiv/negativ straff inn som læringsmetoder. Les gjerne litt om dette. Et godt argument overfor samboer bør være at de som driver profesjonelt med hund (politi og forsvaret) bruker belønningsbasert trening. Hele veien. Lykke til!
 6. Overnatting i Drammen igjen

  Bra det ordnet seg da! Går du fuglehundtrenerkurs i Drammen?
 7. Overnatting i Drammen igjen

  Kan anbefale Tollboden - Clarion Collection Hotel Tollboden. OK med hunder på rommet - kostet vel imi litt ekstra - og så serverer de varm kveldsmat! Kommer du sent tilbake til hotellet, setter de av mat til deg. Ikke like billig som Renskau, men trivelig. Ellers har du jo campingplassen, og et motell ved E18 et sted. Så ikke noe til pointeren da jeg var på Renskau i september, kan hende den ikke går så fritt lenger? Eller var du der senere?
 8. Usikker/redd hund.

  Svenske "Klickarførlaget AB" har nettopp gitt ut en bok om engstelige hunder og håndtering av dem.. Boken heter "Blygerhundar" og har fått en solid anmeldelse av svenska "Brukshunden". Kan være verdt å sjekke ut for alle med hunder som synes verden er for stor. Her er anmeldelsen av boken, ser ut til at den ikke ligger på nett, men er avbildet i alle fall
 9. Usikker/redd hund.

  Svenske "Klickerförlaget AB" har nettopp gitt ut en bok om engstelige hunder og håndtering av dem.. Boken heter "Blygerhundar" og har fått en solid anmeldelse av svenska "Brukshunden". Kan være verdt å sjekke ut for alle med hunder som synes verden er for stor.
 10. Hund og barn

  Nå vet jeg ikke hva dere allerede har prøvd, men her handler det jo om å endre hundens opplevelser av situasjonen fra en ubehagelig opplevelse til en positiv, eller i alle fall nøytral. Det høres ut som om hunden er engstelig. Noen ganger får dyr en etablert atferd som fortsetter selv om årsaken til atferden forsvinner. Dere kan prøve å gi hunden gode opplevelser når barnet er i nærheten, for eksempel lek og oppgaver hun liker og som gir en belønning hun verdsetter, slik at hun glemmer barnet. Har hun favorittleker dere bruker som belønning eller i dralek/kamplek? Høres ut som hun skal opp i intensitet i nærheten av barnet, da er lek en god metode. Kanskje begynne utendørs, med barnet ute også?? Antakelig viktig at dere mentalt er glade og oppmuntrende når dere trener med barnet i nærheten. Det kan ta tid når atferden har festet seg, så vær tålmodige! Lykke til!
 11. Valp i bur

  Nå har jeg ikke finlest alle innspillene over, men for det første må man ha klart for seg at en hund ikke er et dyr som er skapt for å oppholde seg i bur. Selv om de ofte kan tolerere det i perioder. Om hunden på tross av sine naturlige behov må oppbevares i bur også inne og hjemme, må den vennes til bur på slik at den trives i buret. Bur både dag (mens eieren for eksempel er på jobb) og natt er helt uakseptabelt. Som medlem i den lokale dyrevernsnemnda og relativt ofte ute på tilsyn for hund, ser jeg hundehold hvor hundene stappes inn i bur store deler av døgnet. På tross av kompetente og erfarne eiere. Veldig trist å se, og normalt ikke godkjent hundehold. Skal man ha hund, bør man forberede seg på at hunden hovedsaklig skal oppholde seg utenfor buret. Hundegård med godkjent størrelse og hundehus godkjennes, men hunden skal aktiviseres daglig og minst ti timer pr uke. Burbruk bør være en nødløsning. Tilpass hjemmet til hund, om du vil ha hund. Hunder er avlet for å være sosiale. I flere tusen år. Som hundeeier er du forpliktet til å tilfredsstille hundens naturlige behov. Bur er ikke et naturlig behov.
 12. Er jeg egnet til å ha hund?

  Her ble det mye diskusjon om kostnader til veterinær, så jeg tenker det aspektet er dekket i svarene du allerede har fått. Ser også du har fått gode tips til å følge opp økonomien overfor NAV. Du skriver lite om hvor mye og hvordan du aktiviserer og har aktivisert hunden/hundene du har hatt, og hvor mye dine dårlige perioder påvirker aktivitetsnivået. Samtidig nevner du gode turmuligheter og et godt hundemiljø i nærområdet, så jeg antar du bruker disse Å ha hund kan være både sunt og nyttig når man sliter med depresjoner. Man kommer seg ut og får fysisk aktivitet fordi man må. Det gjør godt, også for hodet. Man får masse kos ((om man har en kosehund, anbefales! Fysisk kos utløser dopamin som bidrar til følelse av velvære. Ta med deg hunden i senga! Orker du å aktivisere hunden med hodearbeid inne i de dårlige periodene? Hvis den ikke får mer aktivitet utendørs enn at den får gjort fra seg? Lykke til!
 13. Tur med valp på 5 mnd

  Lurer på om ikke dette med lengde på turer avhenger av rase/type hund, og selvfølgelig om hunden går løs eller i bånd. Antar at trådstarter spør om lengde på turer relatert til fysisk aktivitet, og dermed belastning på uferdige sener, leddbånd og ledd? Og forskjellige raser har vel både forskjellig aktivitetsnivå og - om vi skal være ærlige - forskjellige fysiske utfordringer. Dermed er mitt spørsmål om ikke valpens aktivitetsnivå bør sees i sammenheng med dette? Altså ikke generalisere slik at det samme gjelder for alle raser?
 14. Knurring

  Det skal være trivelig å ha hund! Støtter innlegget over, få hjelp av noen med solid erfaring og som trener for å forsterke hundens gode atferder. Gjør det så fort som mulig, enkelte cockere (og andre raser for den del, men det er vel ikke ukjent blant cockere akkurat) har problemer med aggresjon som går utover ressursforsvar knyttet til f.eks. mat og leker. Med barn i huset er det viktig å ta tak i det før noen blir bitt. I verste fall. Vil ikke skremme dere, men støtter dere i å ta problemet på alvor. Lykke til!
 15. Hjelp til å forklare adferd

  Høres ut som du håndterer situasjonene når hunden er usikker på en veldig god måte! Gjentar at det er viktig å holde fokus på hva du kan gjøre i situasjonen, ikke bli for opptatt av å finne årsaken til atferden fordi det er så usikkert. Ta det jeg skriver om uling med en klype salt - har ikke sikre kilder her. Hadde også en vorsteher som ulte litt av iver når han skjønte det var tid for jakt :). De er kjent for å lunne ha en del lyd., piping og uling. Altså kan antakelig uling dukke opp i forskjellige situasjoner . Men trekkhundene i nabolaget uler en del!
×