Jump to content
Hundesonen.no

Buffaloes

Medlemmer
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Buffaloes

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Jack Russell, whippet
 1. Buffaloes

  Hjelp meg å tenke utafor boksen

  egenskap kan hos andre være rota til stor frustrasjon . Jeg kommer aldri til å ha whippet igjen feks, mens andre elsker dem. Litt OT, men kan jeg spørre om hva som er grunnen til at dere ikke vill ha whippet igjen?
 2. Buffaloes

  Turid Rugaas' anbefalinger til aktivitet

  Det blir vell litt i samme gata som ball-hunder for eksempel . da jeg overtok jack'en min var ballkasting stort sett den eneste mosjonen hun var vant til og få. og det jeg merket var at hun ble så stressa av bare å se ballen, at hun kunne ligge 3 dager og pese nedefor skuffen der ballen befant seg. ute ble hun så fokusert på ballen at det var umulig og få kontakt. dette er overhodet ikke sunt stress. jeg sluttet derfor og ha med ball når vi var på tur og i dag har hun noenlunde greit forhold til ball. men må fortsatt begrense det til små doser, og til en sjelden gang.
 3. ja, rett og slett hårreisende! jeg er veldig enig i mye av det hun har kommet med, og er på ingen måte ute etter å "ta henne." men akkurat det med mosjon og mental stimuli er noe av det viktigste i et hundehold for min del. understimulerte hunder er for så vidt et ganske trist syn å se på.
 4. Hvis man googler Turid Rugaas, så kommer det opp en del bilder av henne med en schæfer som jeg vill påstå er i nærheten av sykelig overvekt. får vondt langt inn i sjela mi når jeg ser hunder er så overvektige! heller litt tynn og trent hund, enn overvektig hund!
 5. takk for informasjon. skal få sjekket det ut litt mer om hvordan det henger sammen.
 6. Har ikke nevnt noe om Parkinsons til veterinær, da det bare er noen dager siden jeg kommer over en artikkel om at hunder kunne ha det. og da jeg leste om det, var det noen symptomer som stemte med min hund. ikke at det trenger å bety noe, uansett hvilken diagnose man leser om så føler man jo selv at man alltids har noen av disse selv uten at man er alvorlig syk av den grunn men er absolutt noe jeg skal nevne neste gang, og eventuelt få prøvd å filme, da det er vanskelig og forklare nøyaktig hvordan det ser ut. takk for link! den var veldig inntresant
 7. Kom over en artikkel med Parkinsons på hund, men den var dessverre ikke så veldig utfyllende. så lurte på om noen har kjennskap til dette? Symptomer, forventet levetid? er det skjelvninger konstant, eller i perioder? finnes det medisiner? leste at det var arvelig, og unge hunder som rammes. har en ung tipse som jeg har observert har skjelvninger i hodet når hun for eksempel ligger og slapper av. det minner mye om Parkinsons skjelvninger på mennesker. har flere ganger hvert til dyrlegen av andre diffuse årsaker som "anfall" av denne typer ristninger, balanseproblemer, og oppkast. dyrlegen mente det kunne være et såkalt stille epileptisk anfall, men jeg er så usikker på om det faktisk er det, derfor prøver jeg og lese meg opp på andre sykdommer og diagnoser. jeg skriver også dagbok over "anfallene" så det er lettere og se etter spesielle mønstre osv. håper inderlig at noen kan svare på hvertfall noen av spm
 8. Buffaloes

  Hvilke forsikringselskap bør jeg velge?

  jeg valgte Agria fordi den gav meg best dekning i forhold til min rase. jeg ringte forskjellige selskap og ba dem sende meg tilbud. så leste jeg aaaaalt med liten skrift og fant ut av hva de ikke dekte av skader osv. hvis du skal skaffe deg en rase med kjente sykdommer/skavanker kan det være lurt og styre unna de selskapene som ikke dekker de skadene, hvis du skjønner. jeg valgte bort et selskap som tydeligvis ikke dekket benbrudd og rehab. dette passet ikke meg så godt da jeg har en whippet og hun er glad i fart og løping. (helst stupe utfor en liten bakke) - pris er litt etter hva du velger av dekningsgrad og slikt. har hørt mye negativt om agria, men må bare ta en sjanse og erfare det selv, forhåpentligvis trenger jeg aldri og bruke forsikringen.
×