ElinJ

Medlemmer
 • Innholdsteller

  19
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om ElinJ

 • Rang
  Nykommer
 1. Tror det er ca 6 år siden sist jeg skrev i akkurat nå. og så sitter jeg her og kjenner på at det er utrolig leit å ha en gammel hund som jeg bare må innse at begynner å bli ganske dårlig 😞
 2. Det er akkurat det jeg også tenker, bare for å ha sagt det, jeg har ingen planer om å skaffe meg valp, for utfra mitt syn lar det seg ikke gjøre med min livssituasjon. Men etter å ha tenkt endel på dette er det interessant å høre hvordan andre løser det. Når den tid kommer at jeg skal ha ny hund så kommer jeg til å være på utkikk etter hund på 6mnd-2år som er vandt med å være alene hjemme. Men dette er også en av grunnene til at jeg ikke har turt å ha valper på yngste tispa mi, det er så mye forskjellige syn på hva som er ok at jeg tør ikke ta ansvaret med å finne kjøpere. (Itillegg til mye annet selvfølgelig).
 3. Ja, jeg vet mange tror det holder med 2-3 uker så kan de være alene en hel arbeidsdag. Det er jo absolutt ikke nok. Jeg er overhodet ikke hysterisk på sånn, det er hunder, de tilpasser seg fort hvis ting gjøres riktig, men en hel arbeidsdag er lang. Jeg for min del har en pause på 30min midt på dagen, ikke mulighet til å stikke ut ellers (på fast basis for å lufte valp) og parkeringsplass utenfor med bare sol og mye folk som går forbi bilene. Jeg vet ikke så mye om hva som skrives på sonen for tiden, så jeg er lite farget av det 😉 Jeg var aktiv her for ca 6år siden, men det går vel sikkert i mye av det samme 🙂 Jeg tenkte å høre her for å sjekke hvordan opplyste (og endel hysteriske) valpeeiere løser hverdagen🙂
 4. Ja, men da må man jo ha mulighet til å stikke fra på jobb for å lufte flere ganger om dagen,og å parkere i skyggen hvis det er i sommerhalvåret, hvis ikke har de det jo faktisk bedre alene hjemme på større plass.
 5. Hvordan gjør folk det egentlig? Når jeg har hatt valp har jeg hatt jobb hvor jeg kunne ha valpen med på jobb, eller vært hjemmeværende med små barn. Mange kan ikke velge å ha ferie når det passer med å få valp. Jeg har alltid ferie i juli, og uansett er ikke 3 uker nok hjemme til at valpen kan være alene en hel dag. På jobben min har jeg ingen mulighet til å ha en valp med meg. Jeg kan ikke se for meg noen løsning jeg selv synes er bra nok?
 6. Alle hunder kan gå med en kløv, men langt fra alle liker det over tid og når det blir tungt. Og skal man ha med en hund på lengre fjellturer og er avhengig av at hunden kan bære litt, så er det viktig (ihvertfall for meg) at hunden trives med kløv på ryggen og har litt arbeidslyst og utholdenhet. Det er ikke gøy å gå på fjellet med en hund som helst ikke vil ha på kløven, henger bak og legger seg ved første anledning.
 7. Takk for svar, gøy å høre at de liker det! Whippet er jo ikke så veldig ulik str til den jeg vurderer å forsøke å ha med på kløvtur, det er en silken windhound. Jeg er også veldig godt fornøyd med Togo kløven til mine egne hunder 🙂
 8. Er det noen her som har erfaring med eller som har forsøkt å kløve med mynde? Itilfelle hva slags mynde, hvor mye vekt og hvor lenge? Var hunden komfortabel med å bære (forutsetter selvsagt at hunden er blitt gradvis trent opp) ?
 9. Vi fikk låne en storpuddel for noen uker i utgangspunktet for å sjekke om vår allergiske datter tålte puddel. Det var en fra en oppdretter jeg kjente såvidt, vi var med i samme hundeklubb. Hunden fungerte helt ypperlig hos oss, både i forhold til allergi og hun oppførte seg som hun alltid hadde bodd hos oss. Hun var da nesten 4år og er nå 11år. Vi har nå 2 storpudler. Jeg kunne fint gjort det samme med å låne bort en av hundene til noen for noen uker, men de hadde ikke fått beholde noen av de da 🙂
 10. Fant ikke noen tråd om at noen hadde opplevd bivirkninger, kun om de som ikke hadde sett bivirkninger. Derfor jeg spurte her, istedenfor å gå gjennom en haug gamle tråder.
 11. Jursvulster kjennes gjerne ut som små riskorn i starten, små, avlange og harde. Hvis du er i tvil ville jeg tatt en sjekk hos veterinæren :-)
 12. Er det noen her som har opplevd bivirkninger av Bravecto? Den ene hunden min har vært veldig rolig etter hun fikk bravecto for 2,5 uke siden. Hun er ikke slapp eller sløv, men veldig mye mer rolig enn hun pleier. Hun leker gjerne og er giret på trening som vanlig, men så fort ingenting skjer ligger hun rett ut. Hun hilser også mye roligere enn hun pleier og tasser mye mindre rundt, selv om det ikke har skjedd noe særlig i løpet av dagen (har testet litt). Dette er en hund som til vanlig er veldig aktiv, selv om hun aldri har hatt problemer med å roe seg, hun er en balansert hund, men nå altså tydelig mye roligere. Jeg lurer på om dette kan være pga hun har fått bravecto, eller om hun kan brått ha blitt voksen i en alder av 4år? Er det noen som har opplevd lignende med bravecto, evt hvor lang tid tok det før det stabiliserte seg? Jeg er litt usikker på om jeg ville gitt bravecto igjen...
 13. Jeg begynte også med å lære hunden å snurre rundt seg selv, til høyre og til venstre. Så brukte jeg ett hinder og sendte henne over med kommando for høyre eller venstre. Senere har jeg tatt det videre til en rett tunell og så til andre hinder.
 14. 13 dager siden operasjon, stingene tatt i dag og Mathilde er friskmeldt! Virkelig i farta og har fått igjen gnisten og er en lykkelig frisk hund igjen ❤️ Jeg er veldig glad for at jeg valgte operasjon.
 15. Operasjonen gikk fint! Så nå er det bare å håpe på at hun kommer seg raskt igjen. De fant en svulst på den andre jurlista også, så de fjernet ikke hele den ene lista, men begge fra midten og bak. Alle svulstene var bak der. Itillegg tok de lymfekjertler og livmora.