Gå til innhold
Hundesonen.no

Ederi

Medlemmer
 • Innholdsteller

  23
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

13 Good

Om Ederi

 • Rang
  Nykommer
 1. Når jeg ser denne tråden og kikker på finn blir jeg forbauset over hvor mange hunder det er til enhver tid, jeg klarer ikke å se at etterspørsel er så stor at det er behov for så mange, i så mange raser. Folkflest får seg bare 1 hund om gangen, og det er de som får seg hund i det hele tatt. I tilleg er det mange som heller får seg hund fra oppdretter eller omplassering enn fra hvemsomhelst på Finn. Er det virkelig så mange som vil ha hund til enhver tid at de kan tjene på alle de ørtenhundre rare blandingskombinasjonene? Hvor blir det av alle disse hundene?
 2. Spør en venn om de kan komme på besøk spesifikt for å hjelpe dere å trene hunden. Det er lettere når dere starter med 1 person, og det er lettere å trene hunden når dere "setter opp" en situasjon og fokuserer på trening enn når dere er opptatt med å være verter med ekte besøk.
 3. Takk for mange gode råd! Da skal jeg ikke være redd for å rope ut i en krisesituasjon. Det høres ikke så fryktelig vanskelig ut å gjøre noen av disse øvelsene. Takk for tips! Her er noe man kan lage trenings-session på, samtidig som noe man kan gjøre når man tar hunden "i akten". Akkurat det vi trengte, helt supert. Takk for svar! Jeg er så bekymret over de 1000 tingene hunden skal lære de første månedene at jeg glemmer litt at hunden kan lære litt og litt hver dag og det er bare å ta det med ro. Det er, som du sier, ikke en maskin
 4. Samboer og jeg skal få oss valp til sommeren og vi hadde en diskusjon om det å si "nei" til hunden. Han har hatt hund i oppveksten, jeg har aldri hatt hund før. Jeg har finkjemmet Internett, bøker og Youtube til døde om hund for å forsøke å finne de beste måtene å trene hunden på, og jeg har blitt en tilhenger av positiv hundetrening. Disse hundetrenere bruker avledning, kontaktlyd, og kommandoer som "slipp", "stopp" og "ti" for å få hunden til å slutte med den uønskede adferden den gjør. Her mener samboer at man burde kunne si "nei" til hunden fordi: 1) venner, familie og andre som passer på hunden kommer sikkert til å si "nei" (som jeg syntes er et godt argument) 2) selv om vi har lært hunden slipp osv. er det ikke sikkert vi er klare nok i hodet i en panikksituasjon til å ikke bare brøle ut "nei!" instinktivt (f.eks om hunden tygger på noe giftig på andre siden av en trafikkert vei) Så, i enighet, har vi bestemt oss for å lære hunden "nei" som en kommando. Vi kommer til å lære hunden slipp, ti og impulskontroll uansett, men vi tenker at "nei" kan være en generell kommando for "stopp med det du gjør nå". Hvordan går man frem da? Klarer hunden å generalisere denne kommandoen for all uønsket adferd? Vi tenker at "nei" uttales på en annen måte en i daglig tale, men ikke strengt (ala "neeei"). Samtidig mener han at i en farlig situasjon (f.eks hvis hunden tygger på ledninger og er et stykke unna) bør man rope ut et strengt, høyt "Nei!" for å få hunden til å støkke, slik at den stopper med det den holder på med. Jeg liker ikke kjefte-metoden, men tåler hunden at en og annen sier "Nei!" strengt en gang i blandt, i krisesituasjoner? Føler jeg overanalyserer dette. Og beklager på forhånd hvis det allerede finnes en tråd på dette - var vanskelig å søke på "nei"
 5. Hund nr 2

  Jeg tok kontakt med min oppdretter for 2 år siden og venter fortsatt på valp... Dette pga. kø og uflaks med antall valper i kullene. Skal sies at jeg valgte en sjelden rase med få oppdrettere i Norge, men jeg tror uansett at oppdrettere setter pris på tidlig kontakt.
 6. Hund nr 2

  Små hunder blir ofte voksne fortere enn store hunder, kan det også ha noe å si?
 7. De vil at den skal kunne være alene hjemme maks 4 timer? Altså, de blir skuffet hvis hunden klarer å være alene lengre? *knis*
 8. Kullstørrelse og adferd

  Interessant, takk for svar! Leste artikkelen som QUEST lenket, mye spennende - men det virker som dette skulle vært mer forsket på. Kan se om jeg finner noen forskningsartikler. "Take home message" er vel at man ikke trenger å bry seg om kullstørrelse så lenge oppdretter tilrettelegger for valpen(e) basert på kullstørrelsen også (sosialiserer enevalp mer med andre valper, sosialiserer store kull mer med mennesker).
 9. Dere som har jaktinstinkt - føler dere at det er forskjell på å slippe hunden løs i byen på f.eks en fotballbane (hvor det er lov å slippe løs, selvsagt) og å slippe hunden løs i skog og mark (hvor det er vilt og sau), mht. Innkalling og sjanse for at hunden stikker? Avhenger det av "typen" instinkt?
 10. Ok! Takk for oppklaring. Føltes litt som en reklame
 11. Kullstørrelse og adferd

  Nysgjerrighetsspørsmål: har kullstørrelse noe å si for adferden til valpene når de blir voksne? Har det noe å si for sosialisering og biting sin del om valpen har vokst opp med 11 andre valper kontra 1 annen valp? Hva med valper som er født alene fra en miniatyrhund? Noen som har erfart forskjell i personlighet på valper fra ulik kullstørrelse? Har forsøkt å google dette men finner ikke noe på det.
 12. Jeg kan ikke så mye om Alaska Husky, men stusser på en Finn-annonse om Alaska Husky-valp: "Alaska Husky er fantastisk milde, enkle og greie hunder. Lettlærte, lite jaktlyst, ingen vaktinsinkt, så de er utmerkede familie og turhunder." Har de ikke ganske varierende jaktinstinkt? Kan de vite om valpen har det ved 7 måneders alder?
 13. Feil å gi hunden godbiter?

  Det er veldig forståelig hvorfor typen din tenker slik, selv trodde jeg også at det var slik da jeg var 12-14 år gammel. Det er flere som har forklart nå hvorfor godbiter er positivt, men jeg skal tilføye et par ekstra kommentarer: 1. Mange tror hunden blir tjukk av å bruke godbiter. Da bruker man godbiter feil. Godbiter trenger ikke å være større enn en ert for en stor hund, og ikke større enn et riskorn for en liten hund. Særlig hvis man har en liten hund burde man tenke på at godbiter er en del av hundens kosthold i løpet av dagen. Det er heller ikke uvanlig å faktisk bruke litt av hundens dagligdagse fôr som godbiter mens den er sulten, og gi den resten når middagstid kommer. I tillegg trenger man ikke å kjøpe usunne godbiter. Rent kjøtt, f.eks stekt kylling eller kokt skinke er godteri for mange hunder. 2. Mange er redd for at hvis de gir godbiter i løpet av trening, vil hunden være avhengig av å se en godbit i hendene dine for å gidde å gjøre noe som helst (som er også et resultat av feil trening). Flere har snakket om dette, men her er en video som forklarer hvordan du kan bygge opp til å be hunden din om å gjøre ting uten / med færre godbiter (dog på engelsk): 3. Flere som mener at godbiter er unødvendig/feil, bruker gjerne leker (som har samme effekt) eller har en border collie/schäferhund/annen rase som er avlet til å være så motivert som mulig fra instinkt.
 14. Spørsmål angående sosialisering av valp

  Kokstad kommer man seg til med bybanen og, høres ikke dumt ut. Får sjekke det ut, takk for tips! Ok, tusen takk for råd, og for hyggelig tilbud! Det er snakk om valp til sommeren, så det er enda en stund til.
 15. Spørsmål angående sosialisering av valp

  Takk for svar! Det var helt sikkert 4 måneders alder det var snakk om. Godt tips å gå på utstilling ment for valper, det hjelper sikkert. Tenker det kan være lurt å vende hunden til å bli tatt på av fremmede, også i forbindelse med veterinær. Det er vanskelig å ikke overtenke når det 1000 ting valpen skal lære
×