Gå til innhold
Hundesonen.no

Lerkefuglen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  124
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

153 Excellent

Om Lerkefuglen

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Budapest/Tromsø
 • Hunderase
  Whippet

Nylige profilbesøk

422 profilvisninger
 1. Pearl's Legacy's Yoda - Melvin

  Dag to og tre overstått, vi har fått 2.plassen hver dag med excellent alle dager utenom søndag da vi fikk very good.. Jeg synes det er bra at de bruker skalaen, men da blir jeg ekstra irritert når vi verken får muntlig eller skriftlig kritikk :/ vil jo så gjerne vite hvordan de tenker! Jeg er uansett superfornøyd med innsatsen, han forbedret seg så mye at man skulle nesten ikke tro det var samme hund! 🌟 Gikk fra superstressa og styrete på torsdag til å ligge midt i oppi folk og hunder å sove uten problemer både på lørdag og søndag 😍 Vi var flere fra universitetet mitt nå i helga, veldig gøy å få med seg hvordan ting fungerer i andre raser! Her sover gjengen; Curly coated retriever, staffordshire bull terrier, whippet, og en nydelig engelsk cocker spaniel inni tøyburet bak 💗 Flinkisen viser seg for dommer 🌟 Oss og den som tok beste juniorhann både lørdag og søndag. Både handler og hund var superproffe og de fikk også BIR! Kjente godt at vi må øve mer når jeg så hvordan de jobbet, det ser man jo på bildet og 😅 Eneste jeg syns var litt spesielt er størrelsen, Melvin er jo en cm over standard selv og ser liten ut ved siden av denne Nåå ligger vi rett ut begge to, helt utslitt. Bare synd for meg at det er mandag og ny uke full av labs og midterms i morgen 😂 Hive seg rundt å begynne å lese!
 2. Løpe i ringen på utstilling

  Låner denne litt jeg Tips til hvordan jeg får whippeten til å trave og ikke løpe og dra som en gærning når vi løper bak noen andre? Går greit når han er fremst, men han blir sååå gira når han er bak noen og vi skal løpe runden...
 3. Gjeterhund

  Red eller blue merle aussie med kort hale Er noe med komboen av størrelsen, fargen og pelstypen, elsker at de ser så symmetriske og kraftige ut! Og så synes jeg merle er superfint.
 4. Hvor mye jobber dere? Er det så hardkjør som mange sier, der man omtrent ikke har tid til annet enn jobb? Har dere tid til familie, hund eller andre hobbyer ved siden av jobben? Er det i såfall sånn for alle eller kan man regulere selv hvor mye "liv" man skal ha ved siden av? Jeg kan ikke tenke meg å jobbe som noe annet enn veterinær, men jeg kjenner av og til på at jeg gleder meg til å ha "jobb" og "fri" i stedet for bare "studie - burde lese!!" konstant, sånn som nå. Spørsmålet er jo av og til om det noengang faktisk blir sånn med en jobb i det yrket jeg har sett meg ut? Så, har dere noe fritid eller er det jobb all day every day? Hvor mye jobb i løpet av en uke ca?
 5. Pearl's Legacy's Yoda - Melvin

  Wohoo, ferdige med dag 1 på Winterdogshow Budapest 2018 Stakkaren mistet hodet sitt da vi kom inn i myndehallen og han så alle de lekre myndene, så da var fokuset ute av vinduet og stresset bare økte etter hvert som tiden gikk... Greit vi er nybegynnere, men SÅ dårlig har vi aldri gått i en ring før På tross av villmannsoppførsel i ringen så fikk han excellent og 2. beste juniorhannhund og beskjed om at han var veldig fin, bare trengte mer trening! Sånn, veldig! 5 minutter etter han hadde vært villmann i ringen gikk han såklart tom for energi da, og sluknet pent i tøyburet sitt. Vi har jo ikke stilt mye i det hele tatt, og aldri inne så det forventet jeg på en måte, men så ikke for meg at han skulle bli såå voldsom :/ Heldigvis for meg så traff jeg noen andre nordmenn (!!) der nede i mynderingen, der ei av de hadde gått veterinærstudiet i Budapest selv Hun introduserte meg for en ungarsk (veldig!) proff handler som holder kurs/treninger her nede OG er flytende i engelsk, hurra! Er vi heldige så blir det altså skikkelig trening i framtida, det trenger vi! Det hjelper jo ikke at han står og går som en gud når vi trener hjemme hvis han skrur av hjernen så fort vi havner i en skikkelig utstillingshall... Eneste var at han her ungareren er en sånn som jeg synes er litt skummel, erkeungarsk mørk og gretten som hun norske jeg traff sa Har lett for å bli totalt nervevrak rundt sånne, men han var visstnok en skikkelig magiker med hundene så da er det vel bare å get over myself og komme i gang hvis jeg vil bli flink til dette Han kom rett fra flyet fra New York og hadde med seg et eget team bestående av 12 personer eller noe sånt! uæ Det irriterer meg så grusomt at man ikke får noe skriftlig kritikk her nede!! Hva er poenget da liksom?! Melde på bare for å vinne sløyfa? Chillern i taxien på vei til utstilling, her ble jeg positivt overrasket og tenkte vi kanskje hadde en low-stress.day foran oss... Noe annet enn nord-norsk grusbane i regn og 5 grader, si! Ikke fornøyd med å måtte være i bånd og oppføre seg ute blant sååå mange lekre løpedyr! Krysser fingrer og tær for at vi håndterer stresset bedre på lørdag og søndag!!
 6. Er det ubehagelig/smertefullt å klippe værhår?

  Nappes de virkelig??
 7. No, That’s Not a Mop. It’s a Puli.

  Poenget var at dette er gjeterhunder som skal vokte sau på beite, komondoren ser jo også ut som en sau selv sannsynligvis for å gi rovdyr en skikkelig overraskelse dersom de skulle prøve seg... Hører jo her fra @Mud at pelsen på hundene er både lett og relativt vannavstøtende (slik som saueull), ikke svampeaktig i det hele tatt, så da ser jeg ikke helt problemet? Det fungerer jo tydeligvis siden det fortsatt er et rasetrekk hos hunder som enda brukes til det de er avlet for, og den eneste (?) her inne som eier en selv kan bekrefte at det er velfungerende, så hva diskuterer vi egentlig da? Hvordan vi synes pelsen ser ut, og hva slags egenskaper vi tillegger den ut ifra utseendet? Er enig med de som sier at dette er da langt ifra det verste jeg har sett når det kommer til pels på hunder. Jeg personlig liker ikke utseende den gir, men jeg ser heller ikke problemet med det og ville ikke drømme om å kalle det for et handikapp.
 8. No, That’s Not a Mop. It’s a Puli.

  Hvor tunge blir sauer som går ute i regn da? Vet om flere som har havnet i vann og druknet fordi ulla ble blytung og dro dem under, men det funker da greit å ha sau på beite likevel? Aner ikke om det har noe med hverandre å gjøre i det hele tatt, men ser liksom for meg at komondor/puli-pels er litt samme greia som saueulla, bare i dread-versjon? Har sett en del av de her i Budapest hvertfall, virker ikke som om de lider noen nød men det er jo et litt voldsomt utseende på mange. Hvertfall komondorene, de er virkelig diiiigre!
 9. Nyttårsvalper

  Herregud så søte Egentlig er ikke pomme en rase jeg noensinne har vurdert, men av og til så frister de altså!
 10. Student 2017-2018

  ÅÅååh vi har altså både tysk, engelsk/internasjonal og ungarsk linje på skolen min, og de tyskerne er helt ramme på juks! Kjenner jeg blir helt sinnsykt irritert, hvorfor går du i det hele tatt på universitetet for så å jukse deg gjennom alt? Hvordan tør du å gå ut i jobb når du faktisk ikke har lært deg en dritt i løpet av den 5+ år lange utdannelsen din?? Pleier for det meste ikke å bry meg, men i dag kjenner jeg det koker over altså! Tror aldri jeg kommer til å stole på en tysk veterinær i hele mitt liv etter å ha sett hvordan de holder på her nede, det er virkelig helt vanvittig Det virker som om det er om å gjøre for de å jukse mest mulig, det er det første de nevner når det er snakk om test/prøve/eksamen og de skammer seg ikke litt over det engang. Utrolig kreative er de og, hadde de bare brukt den tida de bruker på å utvikle nye systemer for juks på å lese så hadde de nok kommet langt... Blir rett og slett sur av å se på det, selv om det jo egentlig ikke påvirker meg så mye.
 11. Hvilke språk er som musikk i dine ører?

  Italiensk, sånn som vennen min snakker det 😊 Det vil si på en rolig måte, uten roping, overdrivelser og store gestikulasjoner Elsker også å høre på posh britisk ❤️ Finnes mange variasjoner såklart, og noen er finere enn andre. Synes skotsk og irsk engelsk pluss andre britiske dialekter er vanvittig sjarmerende, men ikke akkurat som musikk å høre på nødvendigvis 😂
 12. Pearl's Legacy's Yoda - Melvin

  Man venner seg til det Og det er jeg passe kry over å kunne si, som aldri har tålt varme i hele mitt liv.. Da er det definitivt sant!! "Bonus" er at hundene blir veeeldig rolige og daffe, ikke noe problem å ligge på et teppe sånn halvveis inne i skyggen og sløve med en gjeng venner og hunder, de går ingen plass Og så kan man være ute og grille med venner til langt på natt i bare shorts og t-skjorte, uten at den stakkar tynnpelsa hunden fryser i hjel Min er jo litt ørkendyr da (velger å glemme at rasen kommer fra England..), men jeg synes ikke så mye om de som har huskyer og andre polarraser her nede, det må jeg si.
 13. Pearl's Legacy's Yoda - Melvin

  Hehe ja, det er veldig deilig! Virkelig ingen som bryr seg, og i så fall er det bare positivt og at de vil hilse på Var utrolig uvant da jeg først flyttet hit! Satt liksom bare å ventet på at noen skulle bli sinte og begynne å true med mattilsynet, men det viser seg at sånt er det veldig lite av i Budapest Jeg bestilte bananbrød, sinnsykt godt! Har pleid å lage selv noen ganger, det er en stund siden nå men kjenner at det er på tide igjen, hehe.. Og ja, det har liksom vært det gulvet da.. Men han er faktisk overraskende lite sofa/teppeglad, og ligger mye mer på gulvet enn jeg forventet Kan jo ha noe med at det gjerne bikker 30-40 grader her om sommeren også kanskje, da fant jeg han på flisene i dusjen liksom Det kommer ikke like naturlig for han som for andre hunder å legge seg ned ute blant folk men det blir definitivt bedre, og jeg tror han har ganske bra potensiale til å bli kaféhund altså. Nei vi hadde en cm eller to med snø men den er vekk, i motsetning til hjemme i Tromsø Nesten 10 grader og sol i begynnelsen av februar klager ikke vi på hvertfall, og forhåpentligvis blir det snaaart vår for alvor nå.
 14. Pearl's Legacy's Yoda - Melvin

  Godt med helg, si! På lørdag var jeg og Melvin en tur på kafé med en venninne og hunden hennes. Jeg prøver å bli flinkere til å ta han med på sånne koseturer med fokus på at han skal lære seg å slappe av i nye omgivelser Han er litt utålmodig av seg nemlig, og det er så kjipt med stressa og misfornøyd hund når man vil sitte på kafé og skravle men det blir bedre for hver gang! Gjelder jo å øve ofte, og det er en super unnskyldning for å gå på kafé hele tida Oppå bordet.. Under bordet... We Budapest og hundekulturen deres I dag var det tid for noe litt mer actionfylt og dessuten sol! Så vi pakket sekker, fant fram trekksela og tok trikken over til Margitøya for å stå på rollerblades Melvin var så gira at jeg nesten ikke turte ta de på meg, men jeg falt faktisk ikke i dag heller tross at han ga det his best efforts Tror faktisk av og til at han prøver å drepe meg Dessverre var det ikke bare vi som gjerne ville gå søndagstur i sola så det var mye folk og hunder, men det gikk overraskende fint! Litt vel mye fart til tider når speedmonsteret bestemmer seg for å ta i, men det går heldigvis ganske greit å holde balansen likevel. Han har begynt å skjønne at når han ser noe kult og legger alle 16 kg muskler i sela så blir jeg med framover enten jeg vil eller ikke. Det å være på rulletur med en vilter tenåring som har begynt å finne seg egne agendaer er ikke det ikke den mest avslappende aktiviteten jeg vet om, men det er veldig gøy og gir et lite rush kan man si Skulle gjerne likt å vite hva toppfarta vår var! Vente på trikken Begynner tilsynelatende rolig Plutselig bånn gass (tatt rett etterpå )
 15. Nå skal jeg stille whippeten igjen i uka som kommer, og mens jeg gikk gjennom sjekklista i hodet så ble jeg litt nysgjerrig.. Hva slags forberedelser gjør dere andre her inne før en utstilling? Det er jo noe som varierer veldig etter rase har jeg skjønt Har dere noe som er spesielt for deres rase som _må_ gjøres? Hvor lenge før vasker dere hunden? Vasker dere dem i det hele tatt? Her i huset så har jeg bare fôret litt ekstra en stund siden jeg synes han har vært litt tynn, ellers så børster vi tennene nøye, klipper klør, vasker hunden en dag eller to før og børster som en gal for å prøve å kvitte oss med mest mulig løse hår Og så trimmer jeg kanskje "kantene" bittelitt med en liten saks, tuppen av halen og eventuelle hår som stikker ut bakpå lårene osv., ikke at det egentlig er nødvendig men jeg synes kanskje han ser litt ekstra kjekk og velstelt ut da
×