Gå til innhold
Hundesonen.no

Lerkefuglen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  141
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

181 Excellent

Om Lerkefuglen

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Budapest/Tromsø
 • Hunderase
  Whippet

Nylige profilbesøk

834 profilvisninger
 1. Robotstøvsuger. Yey or ney?

  Vi har Neato, ekstremt glad i den 😅 Den har vært helt super bortsett fra at den plutselig nå i vår ikke ville starte lenger, til vår store fortvilelse. Så da ble den pakket med hjem til Norge og skulle inn på reparasjon, men nå i sommer når den skulle inn så fungerte den plutselig helt fint igjen 🤷🏼‍♀️ Så nå er han i full sving i Budapest og støvsuger hveeer dag 😍 Vi merket godt at han var borte den tida han var på norgesferie for å si det sånn...
 2. Bekymringsverdig avl

  Så dumt, egentlig litt spesielt at det ikke reguleres i det hele tatt. Det går absolutt ikke direkte ut over liv og helse nei, har full tro på at disse hundene blir behandlet veldig, veldig godt hos oppdretter. Oppdretter er veldig kjent/anerkjent så tviler mildt sagt sterkt på at man får de utestengt av NKK eller raseklubb. Problemet her er bruk av en hannhund som har det som i mine øyne er en ekstremt innavlet stamtavle på en rase som absolutt ikke er kjent for eller har behov for den slags avl. Later dessverre ikke til at oppdretter ser noe som helst problem med dette og pga h*ns status i rasemiljøet er det ingen andre heller som ser noe issue her (eller som tør si det høyt i det minste). Her er det (dessverre) snakk om en stor og anerkjent oppdretter, selv om jeg vet akkurat hva du mener med det du skriver og er enig med deg. Men jeg må si at jeg synes eksteriøret er noe av det viktigste siden det ofte henger så tett sammen med helse. Har sett utrolig mange whippeter med alt alt for lang rygg, rare hofter og overvinklede bakbein i det siste. Har også hørt om flere av disse som sliter med bl.a. prolaps.. Skjønner at det ser flashy ut i utstillingsringen men jeg synes ikke det er noen unnskyldning for å dra hele rasen i en ny retning utseendemessig når man ikke vet hva slags andre konsekvenser det kan få.
 3. Bekymringsverdig avl

  Er det egentlig noen som har makt til å hindre/blande seg inn i enkeltoppdrett som påvirker raser negativt? Hvis man ser at en oppdretter driver med det de aller fleste vil kalle risikabel/uvettig avl, er det noen man kan melde det til som har makt til å gjøre noe? Jeg kjenner det er utrolig frustrerende å se en relativt frisk rase skli ut mot stadig mer ekstrem avl og ikke kunne gjøre noe annet enn å sitte på henda sine... Det skal jo ikke nødvendigvis mange generasjonene til før disse genene når store deler av genepoolet og påvirker hele rasepopulasjonen, hvertfall på denne kanten av verden. Slikt påvirker ikke kun enkeltoppdrettet liksom, det påvirker jo hele rasen 😟 Det er absolutt ikke min intensjon å henge ut noen eller lage drama her nå, men jeg blir alvorlig bekymret og lurer oppriktig.
 4. Trekkbelte

  Jeg kjøpte dette nå i sommer, er dødsfornøyd så langt 😊 Sklir ikke i det hele tatt på meg hvertfall og synes det er veldig behagelig både å gå og løpe i 👍🏻 EDIT: Glemte å si at jeg bruker mitt sammen med non-stop sitt strikkbelte, det kan nok ha mye og si for komforten 😅
 5. Myndenerding

  Denne dukket opp i facebookfeeden min her om dagen og ga meg ett lite sjokk 👀 Jeg har whippet selv og har alltid synes at de greyhoundene jeg har sett på utstilling har sett litt «rare» ut på en måte, de har ikke helt hatt det samme myndepreget som whippeten og italiensk mynde har i mine øyne. Det er et eller annet med krysset og over+underlinja som gjør at de for meg ser litt merkelig satt sammen ut... Men den svarte på dette bildet synes jeg var helt nydelig og veldig myndete i forhold til den andre! Spørsmålet er hvordan skjer en sånn utvikling i rasen egentlig? Og hvorfor får man et sånt stort skille mellom typene?
 6. Brukket hjørnetann

  Han har det likt på begge sider så jeg håper ikke det har noe å si.. Kun hjørnetennene av en eller annen grunn 😅
 7. Brukket hjørnetann

  Du ville ikke ventet til mandag da? Åh, jeg håper virkelig at han ikke har vondt stakkar Og så vil jeg jo veldig gjerne at han skal få beholde hjørnetanna si! Men herregud så dårlig dette passer akkurat nå, nesten så jeg tror han har en egen evne... Det er nok litt tannsten, har vært alt for slapp på tannpuss dette semesteret.
 8. Brukket hjørnetann

  Det kan se ut som at Melvin har klart å brekke den ene hjørnetanna i overkjeven.... Hva gjør man da? La kun merke til det nå ved en tilfeldighet, og har altså ikke lagt merke til at han har fått eller hatt noe vondt. Han spiste hele skåla med tørrfor til middag for senest noen få timer siden så jeg håper ikke han har vondt. Jeg gjør jo (i følge min mor) ikke annet enn å dulle med den hunden og sjekker derfor over han flere ganger daglig men jeg har ikke lagt merke til det før nå så jeg tenker det må ha skjedd i dag eller kanskje tidligst i går. Timingen hans er helt utrolig! Vi bor altså i Ungarn hele året der dyrlegen er bortimot gratis i forhold men da er han frisk som en fisk. En uke etter at vi kommer hjem til Norge så oppdager jeg selvsagt brukken tann en fredags ettermiddag Spørsmålet er om dere tror dette kan vente til mandag? Han virker som sagt ikke å ha vondt noe sted og vi er på besøk hos en venninne på østlandet fram til mandag, da skal vi hjem til Tromsø. Både jeg og hun jeg bor hos har i utganspunktet jobb hele lørdag og søndag formiddag og jeg er avhengig av henne for bil, men jeg finner selvfølgelig en måte å komme meg til veterinær på dersom det må til.
 9. What The Fluff

  Helt ærlig så skjønner jeg ikke at det blir omtalt som ondskapsfullt i fullt alvor, men det er min mening.. Synes dette er bare gøy, det ser ikke akkurat ut til å gå veldig innpå de hundene, men de blir jo klart nysgjerrige på hva som skjer Nei, jeg ser virkelig ikke problemet! Synes nesten det er et større problem dersom hunder virkelig "babyes" så mye hjemme i Norge nå for tiden at dette her er å være slem med dem. Skal de behandles som om de ikke tåler noen ting da? Bare sitte i sofaen hele dagen og ikke utfordres på noen måte eller ha det litt gøy i tilfelle det stresser de?
 10. Har denne hunden klikka, eller har den raptus?

  Glad og gæærn mynde 😬😍 Helt normalt 😂
 11. TV-serie tråden :)

  Jeg bruker Hola-utvidelsen til chrome så kan jeg se NRK nett-tv i utlandet Veldig deilig med litt norsk tv innimellom Den er gratis og virker vanligvis men kan tulle litt iblant, bruker den på BBC iPlayer også men den fungerer ikke på Netflix vet jeg.
 12. For risikabelt å importere valp?

  haha nei absolutt ikke såvidt jeg vet, mente bare at jeg har blitt mer skeptisk etter å ha hørt om juks på bl.a. HD-diagnoser. Men nei jeg hører jo hva dere sier og i tillegg er de som @Sona sier mye flinkere til å teste enn de jeg har sett i Norge så da er det kanskje ikke noe å stresse så veldig over
 13. For risikabelt å importere valp?

  Takk, dette hjalp mye! Det meste av det som skrives er likt det jeg har tenkt selv, så da er jeg nok ikke helt på jordet likevel Jeg skal sjekke ut mulighetene for å dra på besøk, det var lurt! Enig i det du sier her, og det med tidligere valpekjøpere var en god ide, det skal jeg gjøre! Vet det finnes en i Sverige blant annet, så kanskje jeg skal ta kontakt med henne og høre Nei det er helt sant, man ser ikke rent lite merkelig i norske hundegrupper rundt om, litt samme følelse jeg får italienergruppa av og til Det frister litt mer med import for hver diskusjon som oppstår over ingenting... Mjæ, jeg vet egentlig ikke helt engang?! Man bare hører så mye rart om hunder som holdes under forferdelige forhold og land med helt andre standarder på helsesjekk enn Norge der f.eks. D-hofter blir til B-hofter eller papirene bare skrives om litt... Men jeg skal begynne å kontakte dem nå, tror jeg har lest det som er å lese så nå kommer jeg vel ikke videre før jeg får snakket med dem personlig.
 14. For risikabelt å importere valp?

  Beklager, ser ut som denne ble postet 2 ganger? Admin må gjerne slette den ene
 15. For risikabelt å importere valp?

  Jeg har såvidt begynt å planlegge hund nr 2, som forhåpentligvis blir i 2019 eller 2020 hvis alt går etter planen. Jeg kommer fortsatt til å ha et år eller to igjen på studiet mitt her i Budapest og har derfor lyst til å finne valp fra en oppdretter i et av landene i nærheten. Problemet er at dette er en ny rase for meg (italiensk mynde), og import ses ikke på som spesielt positivt av oppdretterne i Norge såvidt jeg har fått med meg.. Heller tvert om, de kan ikke skjønne at det skal være nødvendig og mener norsk kvalitet trumfer alt man finner i utlandet og at man som valpekjøper i f.eks. Polen bare vil bli lurt. Så der jeg vanligvis ville spurt erfarne oppdrettere og eiere om råd står jeg nå på egenhånd dessverre. Det er ikke sånn at hund fra Norge er utelukket altså, men det vil i mange tilfeller være enklere for meg å hente valp på kontinentet enn fra Norge og jeg liker uansett at man importerer nytt blod i en rase nå og da. For å komme til hovedpoenget så har jeg nå funnet en oppdretter i Polen jeg liker inntrykket av, men jeg må si jeg blir usikker av alt dette jeg hører hver gang det er snakk om å importere valp Vanligvis ville jeg forhørt meg innad i rasemiljøet hjemme ang utenlandske oppdrettere, men som sagt tror jeg ikke det er et alternativ nå... Tror dere det er så utrygt som de sier å importere? Da jeg vurderte å importere en whippet #2 ble det absolutt ikke mottatt på samme måte, så jeg har aldri tenkt på det som noen "umulig oppgave" før. Men som sagt kjenner jeg meg usikker etter å ha lest en del mildt sagt negative kommentarfelt i rasegruppa på facebook. Det er en ganske frisk rase som heldigvis ikke har vært for populær på tross av liten størrelse, så jeg ville egentlig ikke trodd risikoen for å kjøpe i utland var så voldsom? Så lenge man er obs på at det finnes valpefabrikker og holder seg unna de det åpenbart lyser useriøs/masseprodusent av, selvfølgelig. Som sagt har jeg sett på et oppdrett i Polen jeg liker godt, der hundene brukes både i Lc og til utstilling og i følge oppdretter bor inne som en del av familien. Synes de virker seriøse og kvalitetsbevisste, og med et normalt antall kull. Men så er det dette med å stole på det de sier selv da, etter alt jeg har lest... Så jeg lurer på om dere har noen råd til hva man definitivt skal være obs på, hva man bør huske å spørre om eller bare andre tanker om kjøp av valp i utland? Hvordan kan jeg forsikre meg om at oppdretteren jeg vurderer er et godt valg når jeg ikke kan forhøre meg hos de med erfaring på rasen?
×