Gå til innhold
Hundesonen.no

brindle

Medlemmer
 • Innholdsteller

  16
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

22 Excellent

Om brindle

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  English working springer spaniel
 1. Takk for mange gode poeng folkens! Jeg innser vel at det er litt mye å håpe at det skal fungere optimalt med begge dele, egentlig spesielt med tanke på at jeg ikke liker å gjøre ting halvhjertet/halvveis. Blir det tjenestehund så utgår jo IPO og SAR, men mindre arbeid blir det jo likevel ikke med hunden. Fordelen er jo at trening av hund og arbeidsdagen stort sett blir en og samme ting Så får jeg vente med å eventuelt kjøpe hest til hunden er ferdig utdannet hvertfall. Forhåpentligvis fungerer jo hunden også slik at den kan bli med i stallen og at hund og hest kan trenes samtidig noen dager. Så har man jo mulighet til å sette hesten ut på for noen dager, som det nevnes her oppe, og jeg har også en mor og en søster som er glade i å ri. Jeg kan også trives med trening mot konkurranser uten å måtte konkurrere så alt for ofte, men litt av motivasjonen min er jo å få teste det man kan. En eventuell plan er jo å ha en hest på helfor et år eller noe for å kjenne på hvordan det er. Mulighetene er mange. Jeg er jo egentlig klar over at (konkurranse)hest tar vanvittig mye tid og ekstremt mye energi. Men tenkte det kunne være interessant å høre om noen som får det til å gå sånn at jeg kan få forsterket mine smågale ambisjoner litt for meg selv
 2. Driver å drømmer om framtiden, og jeg vil ha i både bøtter og spann jeg da vettu! Savner livet som aktiv konkurranserytter, og håper på å kunne ta opp dette igjen når økonomien tillater det. Samtidig er det hundelivet som er hovedvalget mitt, og jeg ønsker virkelig å satse med hunden - vi snakker høydriftshund (Schæfer/malinois) som jeg vil drive IPO/redning med + forhåpentligvis tjenestehund etterhvert. Spørsmålet mitt er egentlig om noen har erfaring med å drive aktivt med både hest og hund ved siden av jobb, eller er er jeg ute å kjører og må fint nøye meg med å ta et valg. Når jeg sier aktivt innenfor hestesport, så mener jeg den type hestehold hvor man trener/vedlikeholder en hest for seriøs konkurranseridning.
 3. RSV, WUSV, KNVP osv

  Trening av politihunder har dispens ja, naturligvis Skal ikke si skråsikkert hvordan det er akkurat per dags dato, men regner med det er som tidligere ja, at pensjonerte politihunder bare kan overtas av andre politifolk.
 4. RSV, WUSV, KNVP osv

  Tusen takk for svar! Fikk akkurat den oppklaringen jeg trengte, og mer til!
 5. RSV, WUSV, KNVP osv

  Er det stor forskjell på knvp og IPO? Er ikke begge i utganspunktet et slags prøveprogram for politihunder? IPO er vel mer en sport nå, men gjelder det samme for knvp? Ser at det er en del schæfere og maller som blir annonsert som "etter knvp-linjer". Vil det si at det er linjer aktivt avlet for politiarbeid?
 6. Teite ting i standard

  Ok, nå skal det sies at jeg har null peiling på utstilling og alt som har med utstilling å gjøre, og det er godt mulig jeg misser et eller annet viktig poeng ved det. Men som "utenforstående" da, så kan jeg liksom ikke fatte hva som er argumentasjonen bak at en flott brukshund som labradoren skal foretrekkes så tung? Hva er tanken bak at show-springeren skal ha disse lange, hårete ørene som de tråkker på når de går spor, og den lange pelsen som er lite praktisk i skogen. Det er liksom noe rart som må skje i disse ringene når hundens utseende ikke matcher bruksområdet til hunden. Show-springeren har ikke bare mistet mye av egenskapene gjennom slik avl, men mister jo til og med "brukervennligheten" til det den var ment for... Springeren har jo "alltid" sett ut som jaktvarianten. Hva er poenget med å gå bort fra det som funker til noe som ikke funker, eller hvertfall funker langt mindre? Rasestandard er i og for seg en god ting, tenker jeg. Men hvordan den har blitt tolket/skrevet (vet ikke hvem som skal ha "skylda", jeg) synes jeg ut i fra mitt ståsted er høl i huet!
 7. Teite ting i standard

  Har ikke noe konkrete eksempler på teite ting i standard, men vet hvertfall at jeg, uten unntak, synes brukslinjene på alle raser (de som har det) er de desidert fineste hundene innenfor rasen. For meg betyr farge og form lite, funksjonalitet alt. Med funksjonalitet mener jeg både bruksegenskaper og ting som at hunden klarer å bevege seg normalt, spise, puste og ja, generelt bruke seg på en naturlig måte. Når en "normalvektig" hund i følge rasestandard peser i vraltegange...
 8. Liv i stua, høsten 2017!

  Masse lykke til!
 9. Masseslakt av høns...

  Jeg er sikkert litt stygg nå, men: Jeg kjenner jeg blir forbanna på vegne av hunden. Den er helt klart i feil hender både hva trening og sikring/hold angår. Blir så sykt oppgitt over folk som vil ha en "Balto", men som ikke har satt seg inn i hva slike hunder stort sett trenger. Det er ikke vanskelig å finne ut at de problemene TS har med hunden er veldig vanlig i rasen. De er utbryterkonger og de trenger å bruke seg. Ikke bare er hunden i seg tydeligvis for mye, men den må også nå kanskje bøte med livet fordi du som eier ikke har klart å sikre den etter gjentatte ganger å ha mistet han ut huset. Han har gjort noe huskyer flest ville gjort om de kom over en flokk høns, altså er det jo ingenting galt med denne hunden. Den er bare i gale hender. Kjenner jeg blir forferdelig trist. Selvfølgelig kan alle ta dumme valg og finne ut at hunden de har skaffet krever for mye. Men da tar du enten de takene du må gjøre for å tilfredsstille hunden, eller så kvitter du deg med den. Som du fremstår her virker det ikke som du på noen måte tar i mot konstruktiv kritikk, og det virker ikke å finnes noe som helst ydmykhet. Dermed vil jeg, som flere over, anbefale at du kvitter deg med hunden.
 10. Bør dyrehagene stenges?

  Her er noen eksempler på truede dyrearter som dyreparker bidrar i bevaringen av. Black footed ferret recovery programme: Blant annet Toronto Zoo bidrar. Dyr avlet i fangenskap slippes ut. Red wolf recovery program: Ja, det er mye diskusjon rundt denne bevaringen. Om det i det hele tatt er noe som heter rødulv lenger, eller om det stort sett dreier seg om coyotehybrider. Uansetter det bestemt at de skal bevares. Her er det en rekke dyreparker som er med på å avle. Dyr avlet i fangenskap slippes ut. Mexican gray wolf reintroduction programme: Lignende foretak tas ovenfor den Mexikanske ulven. Ja, den er en gråulv og det kan diskuteres om den faktisk er utryddningstruet når gråulv finnes så og si over hele kloden. Da er det viktig å huske på at denne er spesielt tilpasset sitt område, og mangler i sine naturlige leveområder. Dyr avlet i fangenskap slippes ut. Ethiopian wolf conservation programme: En av verdens mest utrydningstruede hundedyr. Flere dyrehager er med på å støtte dette økonomisk. Blant annet Houston Zoo og Saint Louis Zoo. Ha som er optimalt kommer helt enkelt an på om dyret trives eller ikke. Dyr skal ikke lide i fangenskap, men jeg tror det er fullt mulig å unngå dette. Som tidligere sa er det også enkelte arter som det er "umulig" å tilfredstille i fangenskap. Jeg sier ikke at alle dyreparker er bra, tvert i mot. Jeg har sett mye dårlig opp gjennom årene. MEN det er også mye bra. Jeg må si jeg priser meg lykkelig at alle ikke er like pessimistiske som deg hvertfall. Forstår jeg deg riktig vil du heller bare la dyrene dø ut fordi toget allerede er kjørt... Takk og lov for at vi har ildsjeler der ute som til tross for omstendighetene ikke gir opp.
 11. Bør dyrehagene stenges?

  Jeg er ikke i tvil om at dyreparker er viktige virkemidler i bevaring av dyr. Både når det gjelder å faktisk bevare dem og å skape interesse for dem. At å se dyr i fangenskap normaliserer nettopp å ha dyr i fangenskap tror jeg ikke. Spesielt ikke hvis dyreparkene er optimale når det kommer til plass og stimulering. Det er et faktisk et faktum at dyrehager har vært sentrale i bevaringen av enkelte arter, og at flere arter faktisk ikke hadde eksistert i dag uten bevaringsprogrammene til enkelte dyrehager. Jeg tror ikke dyrehager bør stenges, men det bør jobbes for å øke standarden og kravene til bur, stimulering, plass per dyr osv. Alt dette basert på hvert enkelt dyr og dens natur. Dyr i fangenskap trenger ikke å ha et dårlig liv. Gjort på riktig måte, tror jeg mange dyr kan trives. Når det er sagt er det enkelte arter som aldri burde holdes i fangenskap. Mest fordi det er umulig på gi dem et fullverdig liv. For eksempel hvaler.
 12. Student 2017-2018

  Da er jeg endelig student jeg også! Det ble da PHS i Bodø til slutt. Veldig tilfreds med valget og klar for 3 spennende år!
 13. Norgesferie med hund!

  Jeg er en av dem som synes å tilbringe sommeren på fjellet alene med bikkja kan være vel så fint som å dra med familie/venner til syden. Derfor er jeg i gang med å planlegge drømmesommeren med hunden jeg enda ikke har, fra et kull som jeg er sikker på at oppdretter ikke en gang vet h*n skal ha. Litt fram i tid altså Men jo mer planlegging bak, jo bedre blir turen, så jeg starter like gjerne nå. Er det noen som har forslag til en ordentlig hundeferie? Det kan være alt fra plasser det er fint gå med hund (med overnatting ute) til koselige/spennende hundearrangement som hundesportglade ekvipasjer burde få med seg. Kom gjerne med både sommer- og vinterferietips!
 14. Student 2016-2017

  Jeg skal begynne å studere nå til høsten og vil gjerne kjøpe hund i løpet av 2.året. Men jeg er litt i tvil mtp å ha hund ved siden av skolen. Kan dere som er student med hund fortelle litt om hvordan dere opplever hverdagen? Skal jeg ha hund skal jeg drive aktivt innen hundesport med den ved siden av studiet. Det jeg forøvrig er mest bekymret over er bosted! Hvordan har det vært å finne plass å bo med hunden?
 15. RSV, WUSV, KNVP osv

  Skjønner! Er det kun fransk og belgisk mondioring som ikke er lov, eller er mondioring generelt ikke lov i Norge? Hva er forskjellen på IPO og mondioring? Har forstått at mondioring er mer uforutsigbart mtp oppgaver/situasjoner i konkurranseringen, men er det ikke det samme man trener hundene på sånn egentlig?
×