Jump to content
Hundesonen.no

Helene91

Medlemmer
 • Content Count

  43
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

52 Excellent

About Helene91

 • Rank
  Nykommer
 • Birthday 12/22/1991

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Fredrikstad
 • Hunderase
  Flat Coated Retriever, Hvit Gjeterhund

Recent Profile Visitors

918 profile views
 1. Helene91

  Ønsker allsidig og livlig hund

  Absolutt en flott rase som kunne passet vårt bruk Pene å se på er de også! Takk for svar, føler jeg blir litt klokere nå Tar gjerne i mot tips til seriøse oppdrettere og evt. hva man bør holde seg unna.
 2. Helene91

  Ønsker allsidig og livlig hund

  Det er sant, men har inntrykket av at tolleren har sine utfordringer når det kommer til avl nettopp på grunn av det du skriver om voldsom populæritet og mye useriøst. Jeg er litt redd for at golden og labrador av utstillingslinjer kan bli litt for daffe og tunge, mens jaktlinjer kan bli for mye. Må undersøke mer her. Flat vil jeg ikke ha igjen av andre grunner. Toller av moderate linjer er derfor det jeg ser på som mest aktuelt av retrieverrasene. Huff, det er dette som holder oss igjen... Er redd for å få et nytt «nervevrak». Takk for tips Din hund høres jo helt super ut! Dette med lyd og stress er noe vi kommer til å være obs på og trene på fra starten. Kan jeg få spørre om hvilken oppdretter han er fra?
 3. Helene91

  Ønsker allsidig og livlig hund

  Tusen takk for tilbakemeldinger! Toller står høyt på lista, men jeg har lest om folks erfaringer og det virker som det er mye «rart» der ute. Er det noen her som vet hvilke oppdrettere man bør undersøke nærmere? Mentalitet er veldig viktig for oss. Belger (langhår) vurderte vi forrige gang og er absolutt noe jeg kunne tenkt meg en gang i fremtiden. Jaktlabrador har vi faktisk tittet på. Må lese mer om de Edit: Er det noen som har kjennskap til tolleren som kan fortelle litt om de? Er det mye lyd? Mye stress? Hvordan er de med andre hunder og er de generelt skeptiske til fremmede mennesker? Vi vil ha tispe, dersom det har noe å si.
 4. Helene91

  Ønsker allsidig og livlig hund

  Hei! Er i planleggingsfasen av ny hund og har begynt å gjøre research på aktuelle raser. Vi har sett på toller, men er åpne for andre forslag. Vi lurer også på om tolleren kan passe oss. Virker som en allsidig og herlig hund hvis man er heldig med individet. Ønsker oss: - Størrelse medium til stor - Ingen spesielle preferanser på pels, men ønsker ikke massevis av pelsstell - Bør kunne gå løs - Førerorientert, men må greit med andre mennesker og barn - Hunden vil få 1-2 timer tur i skog og mark hver dag + psykisk stimuli - Ønsker en hund som kan være med på alt. Dvs. trekking på ski, sykkel, jogging, teltturer. En hund med futt og fart, men som også har en god avknapp og kan slappe av når det trengs. Samboer driver med jakt på gås og and og synes det hadde vært moro å ha med hunden på dette, men det er ikke et krav. Ellers vil vi trene lydighet og spor/nosework på hobbynivå. Sammen har vi hatt en hvit gjeterhund og jeg har vokst opp med flat. En ny hvit gjeter er heller ikke helt utelukket, men pga rasens utfordringer ift til psyken vet vi ikke om vi tør å prøve igjen. Embla ble avlivet 2 år gammel grunnet dårlig mentalitet. Håper det er noen som har noen gode tips til oss
 5. Helene91

  Mitt livs vanskeligste valg

  Tvilen er der fortsatt 😢 Det er sikkert noe vi kunne ha gjort, men for oss var den avgjørende faktoren at Embla mest sannsynlig ikke hadde det noe bra med seg selv. Når det hele var over sa veterinæren at var dette var det beste vi kunne ha gjort for henne.
 6. Helene91

  Mitt livs vanskeligste valg

  Vi valgte å la Embla få slippe i går. Der var en helt forjævlig avgjørelse å ta, men vi håper det var til det beste for alle parter.
 7. Helene91

  Mitt livs vanskeligste valg

  Takk for tips! Trist å høre at du er i samme situasjon 😢
 8. Helene91

  Mitt livs vanskeligste valg

  Tusen takk for svar alle sammen, det settes stor pris på ❤️ Alt føles bare som et eneste stort følelseskaos akkurat nå. Jeg er redd for å ikke å ha prøvd nok, hun er jo tross alt den mest hengivne og tillitsfulle hunden med de menneskene hun stoler på. Nærmest hyler av glede når hun får møte folk hun er glad i. Hun viser alt så med hele seg - på godt og vondt. Samtidig så er det slitsomt både for henne og for oss og hele tiden være på vakt. Jeg har nesten glemt hvordan det er å ha en hund man der man virkelig kan slappe av når man ferdes blandt andre mennesker og hunder.
 9. Helene91

  Mitt livs vanskeligste valg

  Dette var vondt å lese, men du har så rett 😢
 10. Helene91

  Mitt livs vanskeligste valg

  Det har jeg. De er klar over at det er flere avkom etter moren som sliter/har slitt med liknende atferd. Det er selvfølgelig lite de kan bidra med bortsett fra å komme med råd.
 11. Helene91

  Mitt livs vanskeligste valg

  Takk for svar! Instruktøren sa også det, at hun mener nødvendigvis ikke så mye med aggresjonen nå, men det vil hun sannsynligvis med tiden utvikle mer tyngde og skarphet. Der vi egentlig lurer på er hvor langt vi skal la det gå. En ting er at hun kan trenes til å ikke utagere, men hvor godt liv får hun hvis hun alltid er usikker og nervøs? Vi blir også nervøse ved møte med nye mennesker nå, noe hun garantert merker.
 12. Hei! Skrev dette innlegget ang Emblas usikkerhet ovenfor fremmede for litt over et år siden. Hun fyller snart 2 år og vi sliter fortsatt med akkurat det samme. I tillegg til kraftig utagering mot passerende hunder. I går var vi på privatundervisning hos en instruktør med god erfaring med problematferd/aggresjon. Vi gikk igjennom en mentaltest med svært dårlige resultater. Instruktøren fortalte oss at hun har en dårlig nervekonstitusjon. Det er arvelig betinget og derfor ikke noe som kan trenes bort. Han var veldig ærlig (og det er flott) og vi mistet dermed det meste vi hadde av håp. Hun var svært urolig under hele opplegget på tre timer. I møtet med instruktøren og figurant var hun pågående og gneldrete og reiste bust. Roet seg noe etterhvert, mnd begynte på’n igjen når instruktøren gikk og kom tilbake rett mot henne. Han gikk da veldig fremoverlent og med hette over hodet, men han mente at hun burde akseptert han allikevel. Hun har aldri bitt noen, men gjør utfall i form av intens bjeffing/knurring, bust, hopping imot, når folk kommer for nær eller tar kontakt med henne. Det skjer også «helt plutselig» uten forvarsel. Vi er svært lei oss og rådville akkurat nå. Noen råd eller tips? Vi tenker på avliving men det er så klart ikke et enkelt valg
 13. Helene91

  Bjeffer på en bestemt person

  Merkelig det der. Hun kan fint gå bort til bestemor på eget initiativ og snuse eller slikke henne på hånden. Men med en gang bestemor nærmer seg henne eller meg eller min samboer hopper hun mot og bjeffer.
 14. Helene91

  Bjeffer på en bestemt person

  Takk for tips - skal prøve det Hun har ikke diabetes
 15. Helene91

  Bjeffer på en bestemt person

  Har ikke vært inne på tanken, det kan jo være en mulighet. Nå brummet hun nettopp når bestemor kom for nærme meg.
×