Jump to content
Hundesonen.no

Kenzo

Medlemmer
 • Content Count

  65
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

47 Excellent

About Kenzo

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Samojed

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kenzo

  Hvor mange hunder har dere - og på hvor mye plass?

  2 mennesker og en samojed-gutt på 30 kg. Enebolig på ca 350 kvm, men bare ca 280 er bebodd og brukes Håper vi kan få en til samojed I høst/før sommer neste år
 2. Kenzo

  Hjelp til kloklipping

  Vi la han på rygg I fanget for kos (elsker å bli klødd på magen mens han ligger på rygg I fanget vårt) og så klipte samtidig. Lettere å være to og evt holde labben fast. Etter noen slike runder skjønte han at dette må han gjennom, så nå får vi klippet uten store protester Kloklipp er en av de tingene jeg ikke gidder å dille mer med, samme med å ta på sele. Biter han så ignorerer jeg det til jeg er ferdig. Han biter ikke så hardt, mer for å dra hendene våre bort. Da får han heller ikke respons på det og gidder ikke gjøre det så mange ganger.
 3. Jeg ville I hvertfall ventet til neste vinter og sett an situasjonen da, før jeg hadde investert i det nå som vinteren uansett er på hell Har du ikke blåser, så anbefaler jeg det. Lettere å få ut den vanskelige pelsen da
 4. Hvis han er under året, så har du mest sannsynlig svaret der. Det kommer nok til å endre seg når han blir eldre og får skikkelig pels. I hvertfall ut fra egen erfaring. Nå kladder han under potene hvis været er gufsent, men potesalve har hjulpet på det og klumper i pelsen har vi ikke sett siden han var valp.
 5. Sport 1 her tar ikke inn hundeutstyr(jeg har spurt), og xxl har ikke disse som er "polstra", bare slik med enkle reimer liksom. Da skal jeg sjekke de ut Men mener de ikke har like mye refleks, eller tar jeg feil?:)
 6. Noen som vet om denne sela er i salg enda og hvor? Nettbutikk da altså. Finner mange t-seler, men synes denne var så myk og god, med god refleks Må ikke være samme farger altså.
 7. Anbefaler det ikke, Samojeden vår går på kok om han må ha på seg sånn dress...
 8. Kenzo

  Kickbike vs sykkel

  Har du tips til andre merker du mener er bra da? Jeg trodde det bare fantes en kickbike 😳
 9. Kenzo

  Hund urolig i bil

  Da får vi prøve det
 10. Kenzo

  Hund urolig i bil

  Spørs om det ikke er forventninger ja. Det skjer jo alltid noe når vi drar i bilen, tur, besøke folk etc. Han har aldri vært bilsyk heldigvis eller hatt negative erfaringer i bil. Vi har hele tiden vært så fornøyde med at han bestandig har vært så trygg i bil og lett å ha med seg.
 11. Kenzo

  Hund urolig i bil

  Nei, dette har vart noen mndrs tid, så jeg tror ikke det er dekkskifte desverre :/ og så er det jo bare i vår bil. Den er riktig nok en eldre modell og arbeidsbilen er åretsmodell. Dette var ikke et problem før etter sommeren i grunn. Han blir heller ikke ofte forlatt, så han burde ikke forbinde det med det heller, det er jo også et større problem når vi er to, kontra hver for oss. noen tips til hvordan jeg kan gjøre han trygg igjen? Er desverre ikke noen adferdskonsulenter I området som jeg kan forhøre meg med heller.
 12. Kenzo

  Hund urolig i bil

  Hunden vår på snart 2 år er plutselig blitt så urolig i privatbilen vår, spesielt om vi begge (jeg og samboer) er sammen i bilen. Tidligere var han totalt trygg i bil, og vi kunne gå fra han i bilen og f.eks en snartur inn på butikken uten problem. Nå bjeffer han fra vi starter bilen til vi kommer hjem igjen. Hvis vi f.eks drar på besøk til noen er han superstressa før vi drar, i bilen, men legger seg fint ned når vi skal hjem igjen. Vi har ikke gjort noen endringer og passer på å ikke stresse før vi drar og går gjerne en liten tur først så ha får gjort fra seg. I arbeidsbilen til samboer så er han kjemperolig og kan være alene i bilen over lengre tid uten problemer. Vi kan også gå fra han og f.eks inn på butikk, slik at dette kun er et problem i vår private bil. Er det noen som har tips til hvordan dette kan løses? Noe som jeg/vi kan gjøre? Han virker generelt stressa når det kommer til bilkjøring i vår private bil. Vi kjørte en tur på ca 2 timer, 4 timer totalt, hvor han var stressa hele tiden og holdt "stor-skjelling" hele veien, men vi måtte ta den turen desverre. Til nå har vi prøvd å avlede med godt (men godbiter er uinteressant generelt), la han sitte i baksete, vi sitter sammen med han, med bur, uten bur, be han om å være stille, ikke si noe, stoppe bilen og ikke gjøre noe før han roer seg, så kjører vi videre (fordi han ikke skal forbinde kjeftingen med at "det skjer noe") og flere ting. Jeg er rett og slett rådløs, vil jo gjerne kunne ta han med på biltur!
 13. Kenzo

  Sele til samojedvalp

  Gratulerer med valp! Vi brukte puppia sele de første mnd når vi fikk vår samojed Vi syntes de var veldig enkle å lette å bruke, Deretter brukte vi en vanlig T-sele. Nå er han 1,5 år og nå bruker vi ruffwear front range. Helt grei til å gå i Men til trekk bruker vi trekkseler. Vent til du får valpen og ta den med i dyrebutikken for å prøve. God trening for valpen er det også!
 14. Kenzo

  Peneste hunderase?

  Samojed!
 15. Må huske på at han bare er 7 mnd enda, og vil teste grenser og deg. Det vil nok gå over så lenge du gjør som du gjør. Vår var slik til han var over året, men det er altså ikke bare å løfte en hund på nærmere 30 kg Vi løste det med å gå runder, evt gå på en side av veien når vi gikk og den andre siden hjem. Viktig å få variert snuta må vite Eller rett og slett bare vente. Legger hunden seg ned så sto jeg fremfor han med ryggen til, når han omsider reiste seg på bena så gikk jeg, la han seg ned var det samme greia. Kunne regne med å bruke litt tid på et kort stykke. Det går over Han er ikke sliten da? Når min kar var valp og fremdeles håndterlig, så la han seg ned når han var sliten. Da kunne vi enten bære et lite stykke og la han gå resten, eller bare vente til han hadde hvilt seg litt, eventuelt lure med godbiter eller en leke for å få han til å gå fremover.
×