Kenzo

Medlemmer
 • Innholdsteller

  58
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Kenzo

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Samojed
 1. Har du tips til andre merker du mener er bra da? Jeg trodde det bare fantes en kickbike 😳
 2. Da får vi prøve det
 3. Spørs om det ikke er forventninger ja. Det skjer jo alltid noe når vi drar i bilen, tur, besøke folk etc. Han har aldri vært bilsyk heldigvis eller hatt negative erfaringer i bil. Vi har hele tiden vært så fornøyde med at han bestandig har vært så trygg i bil og lett å ha med seg.
 4. Nei, dette har vart noen mndrs tid, så jeg tror ikke det er dekkskifte desverre :/ og så er det jo bare i vår bil. Den er riktig nok en eldre modell og arbeidsbilen er åretsmodell. Dette var ikke et problem før etter sommeren i grunn. Han blir heller ikke ofte forlatt, så han burde ikke forbinde det med det heller, det er jo også et større problem når vi er to, kontra hver for oss. noen tips til hvordan jeg kan gjøre han trygg igjen? Er desverre ikke noen adferdskonsulenter I området som jeg kan forhøre meg med heller.
 5. Hunden vår på snart 2 år er plutselig blitt så urolig i privatbilen vår, spesielt om vi begge (jeg og samboer) er sammen i bilen. Tidligere var han totalt trygg i bil, og vi kunne gå fra han i bilen og f.eks en snartur inn på butikken uten problem. Nå bjeffer han fra vi starter bilen til vi kommer hjem igjen. Hvis vi f.eks drar på besøk til noen er han superstressa før vi drar, i bilen, men legger seg fint ned når vi skal hjem igjen. Vi har ikke gjort noen endringer og passer på å ikke stresse før vi drar og går gjerne en liten tur først så ha får gjort fra seg. I arbeidsbilen til samboer så er han kjemperolig og kan være alene i bilen over lengre tid uten problemer. Vi kan også gå fra han og f.eks inn på butikk, slik at dette kun er et problem i vår private bil. Er det noen som har tips til hvordan dette kan løses? Noe som jeg/vi kan gjøre? Han virker generelt stressa når det kommer til bilkjøring i vår private bil. Vi kjørte en tur på ca 2 timer, 4 timer totalt, hvor han var stressa hele tiden og holdt "stor-skjelling" hele veien, men vi måtte ta den turen desverre. Til nå har vi prøvd å avlede med godt (men godbiter er uinteressant generelt), la han sitte i baksete, vi sitter sammen med han, med bur, uten bur, be han om å være stille, ikke si noe, stoppe bilen og ikke gjøre noe før han roer seg, så kjører vi videre (fordi han ikke skal forbinde kjeftingen med at "det skjer noe") og flere ting. Jeg er rett og slett rådløs, vil jo gjerne kunne ta han med på biltur!
 6. Gratulerer med valp! Vi brukte puppia sele de første mnd når vi fikk vår samojed Vi syntes de var veldig enkle å lette å bruke, Deretter brukte vi en vanlig T-sele. Nå er han 1,5 år og nå bruker vi ruffwear front range. Helt grei til å gå i Men til trekk bruker vi trekkseler. Vent til du får valpen og ta den med i dyrebutikken for å prøve. God trening for valpen er det også!
 7. Samojed!
 8. Må huske på at han bare er 7 mnd enda, og vil teste grenser og deg. Det vil nok gå over så lenge du gjør som du gjør. Vår var slik til han var over året, men det er altså ikke bare å løfte en hund på nærmere 30 kg Vi løste det med å gå runder, evt gå på en side av veien når vi gikk og den andre siden hjem. Viktig å få variert snuta må vite Eller rett og slett bare vente. Legger hunden seg ned så sto jeg fremfor han med ryggen til, når han omsider reiste seg på bena så gikk jeg, la han seg ned var det samme greia. Kunne regne med å bruke litt tid på et kort stykke. Det går over Han er ikke sliten da? Når min kar var valp og fremdeles håndterlig, så la han seg ned når han var sliten. Da kunne vi enten bære et lite stykke og la han gå resten, eller bare vente til han hadde hvilt seg litt, eventuelt lure med godbiter eller en leke for å få han til å gå fremover.
 9. Jeg sverger også til Bergans. Min er nå 5 år, og like tett, men etter jakt i høst har jeg fått masse våpenoljeflekker på, så den blir nå bare brukt til jakt desverre. Den er knallrød da, så det passer egentlig bra Jeg kjøpte en twenty four jakke for litt siden, men kjenner meg litt skuffa. Synes den er klam og blir fuktig, i tillegg til at sømmene glir fra hverandre. Synes ikke de er verd prisen man gir for dem.
 10. Det er faktisk en god del Samojeder i byen jeg bor i. Vi er to med samojed i min gate. Og ellers ser man noen rundt omkring ganske ofte. Jeg synes det er veldig gøy å I hverfall hilse på andre med samme rase, evt spørre alder og kjønn, men stortsett så vil ikke mennesker jeg møter det samme. Tispa borti gata her går forbi huset vårt flere ganger i uka. Hunden vår er ute og vi er ofte ute med han, eller kommer ut om han lager lyd, og da fallet det naturlig for meg i hvertfall å komme med et Hei. Har aldri fått et tilbake.
 11. Valpetida er slitsom, sånn er det bare. Hold ut så løsner det Kan jo hende hun blir giret ja. Vår kar ble helt umulig når han ble overstimulert. Det samme når han ble trøtt, på ettermiddagene, eller sliten på tur. Hvis han begynte å bite på tur, så ignorerte jeg det, og gikk forover uten å bry meg. Hvis det passet, så sto jeg bare der, men det ser bare teit ut midt i gata Du er ikke mislykket, det er bare slitsomt med valp. Det går over, jeg lover, du har en helt normal valp.
 12. Jeg tenker det er helt normalt, vår var også en pest og en plage med biting, men det ga seg når han var rundt året. HUn begynner vel å felle tenner også nå, så ikke så utenkelig at det klør forferdelig og er vondt. Vi frøs ned leker og vaskekluter, for det lindret veldig på kløen hans bare fortsett å være konsekvent så går det over. Forøvrig er samboer en verbal kjefter, og jeg en som ignorerte. Lot han bite, selv om han ødela mye klær og jeg så mishandlet ut. Han kutta ut myyye raskere på meg enn på samboer.
 13. Vi bestiller av og til en sånn pakke, tror det er flinkbisk sin. Synes det er helt greit, har stortsett fått skikkelige leker og greie godbiter. Synes det er greit å få litt forskjellig slik at vi finner ut hva hunden er gira på og ikke. Er ikke noe problem for oss å få gitt bort det som ikke blir brukt. Men en sånn pakke i mnd blir aaalt for mye, selv om jeg har en 30kgs hund som vi trener mye med. Derfor bestiller jeg en pakke ca 1-3 ganger pr halvår og det fungerer greit Han får andre godbiter i tillegg, alt ettersom hva vi gjør egentlig. Her vi bor er det bare en dyrebutikk og generelt dårlig utvalg til dyr på andre butikker som felleskjøpet og xxl i tillegg til at det er flere med nøyaktig samme utvalg i flere butikker. Da synes jeg det er ok med slike pakker for variasjonen sin del.
 14. Dere som har gjerde på 120 cm + høyt kan ikke dere legge ut bilde av hvordan deg ser ut eller beskrive det?:)
 15. Okei:) Han har vel hatt det nå i et par ukers tid. Vil det gå bort av seg selv? Eller skal det være sånn (nå tenker jeg på selve utfloden og ikke fargen). Mannlig anatomi er jeg litt usikker på kjenner jeg:p