Ilosan

Medlemmer
 • Innholdsteller

  81
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Ilosan

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Bergen
 • Hunderase
  Finsk lapphund

Nylige profilbesøk

621 profilvisninger
 1. Jeg har en lapphund som nå er blitt 1,5 år. Han har ikke liten radius på tur, men stikker heller ikke av. Han har dog etter han ble ett år begynt å komme i klinsj med andre hannhunder og får dermed ikke lov å gå løs der jeg vet vi kan møte andre. Han elsker mennesker i alle størrelser. Vår er rolig inne HVIS han får det han trenger av mosjon og hodebry. Han hadde ikke vært fornøyd med å bli sluppet ut i hagen på morningen, for så å kanskje få en tur på 1-2 timer på ettermiddagen. Vi gir han i tillegg en del hodebry hjemme (trener ulike triks, gir oppgaver), trener agility og litt spor/smeller på siden av. Så kan man jo spørre seg om vår er født sånn eller blitt sånn? Jeg mener det er viktig å belage seg på at hvis du går for en lapphund så må du la den få bruke hodet sitt. Når det er sagt så vet jeg om FL tisper der det er så vidt de kommer seg fremover på ag banen og på tur, og som ikke vil gå tur på morgningen. Skulle jeg jaktet hadde jeg sett på jakthunder som nevnt over. Når det er sagt så er det flere lapphunder som er flinke til å gå spor. Lykke til i valget!
 2. Driver og koker kraft på innmaten fra kalkun. Ville du gitt innmaten til hunden når du var ferdig å trekke kraften? Er kokt med pepper,lauvbærblad og estragon. Er vel salt som er mest fyfy?
 3. Synes også dette var veldig mye. Må vel være at de mener det er mye sykdom på din rase..? Vi har full dekning på Ilo i Agria på veterinærforsikringen. I tillegg har vi livsforsikring og rehabiliteringsforsikring og vi betaler 2600 i året for hele greien. Nå har vi enda ikke hatt behov for forsikringen vår, men vi er hvert fall veldig fornøyd med pris.
 4. Ja, kan vel like godt kjøpe en ny flaske siden jeg skal kjøpe engangssprøyter. Okei! Da skal jeg se om jeg finner tabletter - så prøver vi på det i tillegg. Det er mulig jeg gjorde det første gangen, men har virkelig gått inn for å ikke slippe trykket før flasken er ute. Kjøper ny flaske i morgen. Med engangssprøytene slipper vi ubåtene!
 5. Hvor får du tak i de tablettene? Helsekost?
 6. Ja, jeg har nå satt flasken på hodet slik at jeg forhåpentligvis får klemt ut grumset. Engangssprøyter var en god idé! Drar dere frem forhuden før dere sprøyter inn rensevæsken?
 7. Da jeg var til vet. med Ilo for snart to uker siden på grunn av en tredepute, tok veterinær en generell sjekk og så at han også hadde forhudskatarr. Hun sa det ikke var akutt og jeg kunne vente litt med det slik at jeg kunne behandle tredeputen først. Jeg kjøpte Optima ph sin forhudsvask da vi dro derifra. Ut fra søk jeg har gjort virker det som det er delte meninger om katarr bør behandles eller ikke, men vi har nå begynt å skylle. Veterinær forklarte hvordan det skulle gjøres, men jeg tror jeg gjør det feil...? Slik hun forklarte det så var dette en grisete affære, men når jeg gjør dette kommer det ikke akkurat en foss ut. Optima ph har en spiss så jeg stikker den nedi og klemmer, men jeg synes det kommer så lite ut etterpå. I tillegg nå etter tre dager flyter det rundt med ubåter i forhudrensen, så jeg skjønner ikke hvordan dette skal gjøre at han blir kvitt problemet. Er det noen som har brukt Optima ph sin flaske på hannhunden sin som har lyst til å gi en detaljert forklaring på hvordan de skyller? Dette var ikke lett!
 8. Norli har også hatt sånne tynne tidligere. Detar seg meget godt betalt da.
 9. Hvem sendte du til? Litt skuffet over dommerbytte, og vi stilte for ny dommer for under et år siden så vil gjerne trekke oss fra utstillingen.
 10. Men kan en klubb arrangere MH uten at det er godkjent gjennom NKK? Synes jo det er litt dumt hvis det er opp til arrangør om resultatene legges ut på dogweb eller ikke. Da bør det jo i så fall være slik at arrangør opplyser om at de ikke vil sende det inn til NKK. Kostet jo tross alt 900 kr å få være med. Får skrive en mail til arrangør og høre om de har tenkt å sende inn til NKK eller ikke.
 11. Så med mindre arrangør betaler en faktura så kommer det ikke på dogweb?
 12. Hvilken faktura er det snakk om? Skal arrangør sende inn papirene, så sender nkk en faktura til meg?
 13. Vi gikk MH i begynnelsen av juni. Ser den enda ikke er blitt lagt inn i dogweb og jeg lurer på hvor lenge det er vanlig at dette tar? Jeg fikk gjennomslagsarket fra observatøren da vi var ferdig, men hørte ikke noe om at vi eventuelt skulle sende inn selv. Noen som har noen erfaringer rundt dette?
 14. Har veldig lyst å stille Ilo på Stord, spesielt siden det er Arne Foss, men etter han har blitt ett år så oppfører han seg som en løk. Vi øver passeringer på tur og vi går på utstillingstrening. Der oppfører han seg over all forventing egentlig. Så når vi kommer på utstilling og skal løpe med en annen hund så er det fjottmodus. Fikk dårlig tenåringsoppførsel på forrige utstilling. Vet ikke hva jeg gjør med videre utstilling.
 15. Vi har vært plaget med at Ilo sine 4 ulveklør sprekker. Litt sånn som det ene bildet ditt. Problemet vi hadde var jo at det flaket av mer hver gang vi klippet de. Veterinæren viste oss en måte og klippe klørne på slik at det ikke sprakk videre. Vi ble kvitt problemet til slutt. Litt vanskelig å forklare, men vi holdt saksa på skrå mot kloa og klippet rundt. Litt som å spisse en blyant.