Gå til innhold
Hundesonen.no

Ilosan

Medlemmer
 • Innholdsteller

  87
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

38 Excellent

Om Ilosan

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Bergen
 • Hunderase
  Finsk lapphund

Nylige profilbesøk

979 profilvisninger
 1. Akkurat nå, desember

  Sjekket altinn? ... eller helsenorge.no?
 2. Vår FL fikk 5 på skudd. Han avbrøt leken på første skudd og ble stående og kikke mot skytter. Andre skudd begynte han å bjeffe mot skytter. Sambo klarte ikke å få han til å gjenoppta leken, men han er ikke en veldig leken hund. Vil leke på sine premisser. Han flyktet aldri, men ble jo berørt. Forsto det sånn på testleder at han var en 4/5. Gjør ingenting at det endte med 5 på papiret, da vi ikke har planer om at han skal brukes i avl. Opplever han ikke som lydberørt i hverdagen. Eneste vi merker er at nyttårsaften ikke er så veldig stas.
 3. Akkurat nå november

  Edmund, som i Black adder! 😊
 4. Finsk lapphund, krevende rase?

  Vi har en hannhund. Han er nok ikke krevende på samme måte som en del av de veldig aktive rasene, men vi merker det hvis han ikke har fått nok aktivitet. Han får en god morgentur og en tur på ettermiddagen på 1-2 timer, samt at vi trener agility 2-3 ganger i uken. Får han nok aktivitet er han nærmest usynlig i huset, med unntak av at han varsler en del. Elsker alt av folk, og har egentlig ikke noen diller. Det eneste negative er at han utagerer på hunder når han er i bånd (noe som er slitsomt når du møter 10 hunder på tur). Dette er noe vi jobber med hver eneste dag, men vi har ikke kommet i mål med det enda. Det går veldig sakte fremover. Innbiller meg at det hadde gått raskere fremover med en annen rase, men det blir bare gjetninger.
 5. Agilityåret 2017

  Med mindre det er gjerder rundt banen så står vi 'an av!
 6. Agilityåret 2017

  Ja, har vel egentlig tenkt at det kanskje ikke var så stress siden han etter all sannsynlighet er en stor hund. Tenkte det heller er viktigere slik det er nevnt over i tråden her, der noen starter i medium som ser ut som de går med stor hund. Jeg skal sjekke ut hvilke muligheter jeg har. Skal skrive til arrangør å høre om det er muligheter for å måle på stevnet. Det er vel sikkert en som kan måle i BAK tenker jeg, men vi har foreløpig holdt oss til nybegynnertreningene i BAK så vi kjenner ikke så mange i der enda.
 7. Agilityåret 2017

  Nå har vi satt oss som mål og debutere på stevnet i mai i Nordhordaland. Har tenkt litt på dette målebrevet. Må jeg ha dette klart før vi stiller til start i mai? Ilo er ikke målt, men har hele tiden tenkt at han må gå i stor. Har hørt at han ikke skal måles før han er to år, og han blir to år i midten av mai, altså etter stevnet. Hvis dette er noe jeg må få på plass før stevnet i mai, hvordan går jeg da fram for og få ordnet dette?
 8. NKK Bergen

  Vi skal ikke, men regner med å komme som tilskuer. Ser det er en del som rapporterer om kennelhoste i på facebook i "brukere av Kanadaskogens hundepark". Kan virke som det er noe som går for tiden i Bergen. Får håpe det har blåst over til NKK utstillingen.
 9. Hvilken rase bør jeg velge

  Jeg har en lapphund som nå er blitt 1,5 år. Han har ikke liten radius på tur, men stikker heller ikke av. Han har dog etter han ble ett år begynt å komme i klinsj med andre hannhunder og får dermed ikke lov å gå løs der jeg vet vi kan møte andre. Han elsker mennesker i alle størrelser. Vår er rolig inne HVIS han får det han trenger av mosjon og hodebry. Han hadde ikke vært fornøyd med å bli sluppet ut i hagen på morningen, for så å kanskje få en tur på 1-2 timer på ettermiddagen. Vi gir han i tillegg en del hodebry hjemme (trener ulike triks, gir oppgaver), trener agility og litt spor/smeller på siden av. Så kan man jo spørre seg om vår er født sånn eller blitt sånn? Jeg mener det er viktig å belage seg på at hvis du går for en lapphund så må du la den få bruke hodet sitt. Når det er sagt så vet jeg om FL tisper der det er så vidt de kommer seg fremover på ag banen og på tur, og som ikke vil gå tur på morgningen. Skulle jeg jaktet hadde jeg sett på jakthunder som nevnt over. Når det er sagt så er det flere lapphunder som er flinke til å gå spor. Lykke til i valget!
 10. Kokt innmat

  Driver og koker kraft på innmaten fra kalkun. Ville du gitt innmaten til hunden når du var ferdig å trekke kraften? Er kokt med pepper,lauvbærblad og estragon. Er vel salt som er mest fyfy?
 11. Synes også dette var veldig mye. Må vel være at de mener det er mye sykdom på din rase..? Vi har full dekning på Ilo i Agria på veterinærforsikringen. I tillegg har vi livsforsikring og rehabiliteringsforsikring og vi betaler 2600 i året for hele greien. Nå har vi enda ikke hatt behov for forsikringen vår, men vi er hvert fall veldig fornøyd med pris.
 12. Forhudskatarr

  Ja, kan vel like godt kjøpe en ny flaske siden jeg skal kjøpe engangssprøyter. Okei! Da skal jeg se om jeg finner tabletter - så prøver vi på det i tillegg. Det er mulig jeg gjorde det første gangen, men har virkelig gått inn for å ikke slippe trykket før flasken er ute. Kjøper ny flaske i morgen. Med engangssprøytene slipper vi ubåtene!
 13. Forhudskatarr

  Hvor får du tak i de tablettene? Helsekost?
 14. Forhudskatarr

  Ja, jeg har nå satt flasken på hodet slik at jeg forhåpentligvis får klemt ut grumset. Engangssprøyter var en god idé! Drar dere frem forhuden før dere sprøyter inn rensevæsken?
 15. Da jeg var til vet. med Ilo for snart to uker siden på grunn av en tredepute, tok veterinær en generell sjekk og så at han også hadde forhudskatarr. Hun sa det ikke var akutt og jeg kunne vente litt med det slik at jeg kunne behandle tredeputen først. Jeg kjøpte Optima ph sin forhudsvask da vi dro derifra. Ut fra søk jeg har gjort virker det som det er delte meninger om katarr bør behandles eller ikke, men vi har nå begynt å skylle. Veterinær forklarte hvordan det skulle gjøres, men jeg tror jeg gjør det feil...? Slik hun forklarte det så var dette en grisete affære, men når jeg gjør dette kommer det ikke akkurat en foss ut. Optima ph har en spiss så jeg stikker den nedi og klemmer, men jeg synes det kommer så lite ut etterpå. I tillegg nå etter tre dager flyter det rundt med ubåter i forhudrensen, så jeg skjønner ikke hvordan dette skal gjøre at han blir kvitt problemet. Er det noen som har brukt Optima ph sin flaske på hannhunden sin som har lyst til å gi en detaljert forklaring på hvordan de skyller? Dette var ikke lett!
×