Gå til innhold
Hundesonen.no

staffystaff

Medlemmer
  • Innholdsteller

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Staffordshire Bullterrier

staffystaff's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

4

Nettsamfunnsomdømme

  1. IQ-leker: - Skjær passe hull i en tennisball og ha i godbiter - Flaske med godbiter - Kasserolle med godbiter og ha på lokk - Pose med godbiter - Sokk med godbiter - Gå innpå et rom og gjem godbiter, "sitt" (-> "vent") -> åpne døren og "søk" Gi valpen noe å utforske/leke med, mens du gjør noe annet. Da kan den få herje litt for seg selv. Min erfaring er at hunden da vil assosiere gjenstandene med ferdig utforsket, og ikke lek. Gi entusiastisk "braa", når hunden utforsker. Er den redd gjenstanden, la den stå i rommet i 2 dager - uten at du prøver å få den til å utforske. Lat som ingenting og hold tyst. Da ville ikke jeg gitt ros en gang ved utforsikng. Bjeffer den, gjesp og strekk armene. Etterhvert kan du selvsagt gi ros, når den absolutt ikke er redd/skeptisk. Eksempel: Bamser (m/squiker), aviser, hagestol, paraply, planke, barneleker, fotball, kontorstol på hjul, kasser med noe som rasler, leker som lager lyd (m/høytaler).. Den må få bite og ødelegge, uten at du blander deg. Når du vil den skal avslutte, ta fram en godbit og avled for å fjerne lekene/gjenstandene. Ellers er det viktig å ikke drive på for mye. Gi et Godt ordentlig bein, så den får holde på for seg selv, når den er fysisk og psykisk utslitt (ikke bruk det for å slippe en tur). Ikke ros eller klapp. Da blir det lett for mye på en gang. Etter litt, avled med godbit og ta den i fange/senga/åpent bur for å sove (lukket bur=hjelpløshet). Løft den tilbake om den våkner og går bort. Om og om igjen, helt til du viser at du har mye bedre tålmod og valpen blir lei. Hopper den opp for å bite/blir oppgiret når du løfter den, så sett deg i sofaen og vent til den roer seg av kjedsomhet. Løft den deretter forsiktig tilbake. DA vil den skjønne at det er tid for søvn, ikke lek. Ikke vær så konsekvent på at den MÅ legge seg med en gang. Valper har mark i rumpa. Samme når dere skal sove natta. Våkner den, ikke rør deg fra senga. Den vil etterhvert komme å legge seg. Finner den på noe "ulovlig", da kan du "våkne" rolig og løfte den på plass. Om og om igjen til den forstår at det er natta. Og ikke gi øyekontakt. Ble litt utenfor temaet, men synes det er viktig å poengtere at ikke all lek, er bra lek. Samtidig hvordan man skiller lek og søvn - som begge er noe av det viktigste en valp kan få, for å lære. Jeg har alt fokus på å få en avbalansert og glad hund. Som ikke er passiv, men aktiv. Samtidig som den er engasjert på mine premisser; når Jeg vil kaste ball, ha dra-kamp, etc. Anbefaler da å ha en slutt-kommando. Hade er f.eks. perfekt når dere drar fra mennesker. Ikke gjør en big deal ut av det, og ikke la mennesker få kose med hunden før de sier hade. Sist men ikke minst er det viktig at valpen får fritt spillerom med andre hunder. Helst gamle, snille hunder som ikke vil leke i timevis og som sier i fra når nok er nok. Når valpen blir litt eldre, burde den også gå tur med rolige hunder, så den lærer at den ikke skal leke hele tiden.
  2. @Rhavina Hun er allerede forsikret, så all mulig dekning skal være i boks Medisiner, rehabilitering, alternativ behandling, død++ jeg må nok finne meg i å lete lenge etter å få dekt HD (AD er dekt) (Y)
  3. Jeg har tenkt tanken om å spare pengene selv. Får krysse det man kan krysse, for at ingenting skjer Selv passer jeg på å ikke gå på asfalt, hardt underlag og trapper. Er også svært påpasselig med fôret. Ellers trener vi jevnt for å holde på muskelmassen.
  4. Takk, Elisabeth00!! Det har gått over stokk og stein. Vi har forskjellige meninger, kunnskap/innsikt og oppfatning alle sammen. Mennesker vil alltid ha det. Det gjør oss unik og elskbar. Hold dere saklig og til tema. Som er: Mulige forsikringer for hunder, uten kjent HD-status. Vis kjærlighet både til mennesker og dyr!! Ikke ta ut flisa fra andres øyne, når du selv har en bjelke i ditt!
  5. God morgen, Stine! Oppdretter deler mitt navn på facebook og jeg ønsker å forholde meg anonym på hundesonen.
  6. Når en forsikring koster 5000,- i året og smertebehandling ikke er nødvendig, før om kanskje 5 år. Da tror jeg forsikringselskapene går i pluss uansett. Hvertfall hvis utbetalingene blir mindre ved 6/7 års alder (vanlig praksis). Jeg har ikke store forventninger, var jo derfor jeg opprettet denne tråden, som siste forsøk på råd. Jeg drar ingen konklusjoner, før jeg har fått snakket med overnevnte selskaper, hvor noen virket lovende. Men hvilken selger gjør ikke det? Jeg kommer til å oppdatere utfallet, kanskje det kan være til hjelp for andre, som ikke har stamtavle/importerer.
  7. Synes alle forsikringer virker litt virkelighetsfjernt. Enn at vi bare skal betale noen lapper for å bli forsikret for over en million. Det er mye rart i verden og Hvis det er en forsikring som dekker behandling mot HD, så blir jeg glad for den rariteten i allefall!!
  8. Ja, det er ingen som har like meninger om alt. Følte egentlig ikke for å forsvare meg, men uansett.. For å gi litt klarhet. Oppdretteren kan dokumentere godt premierte søsken i både Norge og Danmark (agility og utstilling), som er fri for AD/HD, samt er "clear" på gentest. Svenske raseklubben anbefalte oppdretteren, og ei dame ved Norsk terrier klubb mente jeg skulle kjøre på, om jeg hadde bestemt meg for det. Ellers var de dønn ærlige mennesker som levde rolige liv med sine 3 barn - som også var utrolig flinke til å lese hundens signaler. De var svært kunnskapsrik, og jeg kunne ikke finne noe som tydet på at de var uprofesjonell.
  9. Lola Pogola: Det finnes utallige, seriøse oppdrettere som ikke tar røntgen. Krutsi: Avlsdyr går ofte under tap av bruksverdig (både for tisper og tasper ). Den kommer ikke til å dekke alle mine tap overhodet. DNB virker som godtar det, sålenge hun ikke har HD før vi inngår avtale. Hun mente man ikke trengte NKK sin avlesning, og at avlesningen ikke trengte å skje ved 12 mnd alder. Den kunne skje nå. Om det er tilfellet, vil vise seg i morgen. God natt
  10. Her prøver jeg å være snill - er verken slem eller dum. Jeg vil at vi skal få et godt liv sammen, med eller uten AD/HD. Om du ikke ønsker oss det, får det være din sak. Forhold deg til tema, Siri.
  11. Hvis det viser seg at hun har AD/HD selvfølgelig (og da hadde det også vært fint med en bruksverdi-utbetaling, som plaster på såret til oss begge). Litt smådrygt å formulere seg på en tablet. Hun er bare registrert i SKK foreløpig, men blodprøver ligger ved vet.høyskolen. Alt er klart til omregistrering Redigert: La ikke merke til posten din før nå, Tuvane. Det finnes de som får AD/HD, selv om stamtavlen er fri for det. HD C viser sjeldent symptomer hos staffer. Når kun 16% "lider" og få trenger medisinsk behandling, synes jeg ikke det er Så ille.
  12. Hvordan vet jeg om det er harskt? Forbyr dere å svare, at jeg må smake.
  13. Det har du helt sikkert rett i! Det eneste som er synd, er at jeg ikke kan bruke henne til avl. Det er en stor drøm! Det er svært få staffer som får sterk HD, og de fleste får svak - og det går som regel ubehandlet. 20% arvelighet på HD, mens 30-40% på AD (usikre kilder). Resten går på miljø. Da synes jeg det er rart at AD forsikres hos Gjensidige og ikke HD. Når sjansene er i deres favør. Må vell bare flytte til Sverige da... Flere fordeler med det. Takk for info, Turb!
  14. Er i kontakt med Eika (tidl. Terra antageligvis), og vil få en telefon i morgen angående vilkår. Der måtte jeg være totalkunde, men fikk tilbud på en ungdomspakke til ca. 150,- (++) i måneden. Da gjenstår det å se hvor mye hundeforsikringen kommer på. Ungdomspakken+hundeforsikringen = 3 forskjellige forsikringer, og da skulle jeg få avslag/bonus. Skal oppdatere om jeg finner noe som er for meg. Ellers er det noen her som har erfaring med kjøp av forsikring i Sverige? Blir den gyldig til norske veterinærer, eller må jeg til Sverige; hvis hundne blir syk? Ha en fin ettermiddag, og takk for kjappe svar
  15. Hvor lenge kan en flaske på en halvliter stå i kjøleskapet, før det er ubrukbart?
×
×
  • Opprett ny...