Gå til innhold
Hundesonen.no

Oda

Medlemmer
 • Innholdsteller

  92
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  3

Oda last won the day on 17. Mars 2015

Oda had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

202 Excellent

Om Oda

 • Rang
  Nykommer
 • Bursdag 12/26/1982

Contact Methods

 • Website URL
  http://voff.lisba.net

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Bergen
 • Hunderase
  Labrador

Nylige profilbesøk

698 profilvisninger
 1. Den så veldig praktisk ut. Jeg tror jeg skal prøve den! Takk for tips.
 2. Jeg så på kapsler (Dr. Baddaki) og der skulle en hund på 25-40 kg ha 4-6 kapsler. Nå så jeg på det første og beste Google kom opp med og har ikke fått studert det inngående, men der kostet en boks med 100 stk. 220 kr. Kanskje det bare er meg, men jeg synes det var litt dyrt (?). Er det jeg som er gjerrig? Hvor får ev. du tak i rimelige kapsler?
 3. Min hund (labbis) tror jeg har godt av ekstra tilførsel av fiskeolje i fôret. Årsaken til at jeg ikke har begynt med det tidligere, er at mine erfaringer med dette med mine tidligere hunder, er at det lett blir gris når jeg skal håndtere det uten syn. Jeg ser de har kapsler, men ifølge bruksveiledningen skal Flex ha 5-6 kapsler til dagen og da går en boks på 100 stk. unna på drøye to uker. Har noen tanker eller tips om hvordan håndtere en fiskeoljeflaske med minst mulig gris når man ikke ser? Jeg har tenkt på mulighet for å fylle opp med sprøyte, men det var å få lang nok sprøyte... Pimpette?
 4. Diett mot sensitiv mage

  Godt tips! Takk for det.  Jeg bor heller ikke langt unna Midttun Zoo, så kan jo også se hva de har av utvalg der. Jeg skal uansett dit på mandag for å kjøpe en ny biabed til Flex. Bare nysgjerrig; har du sett oss langs veien siden du tror du vet hvor vi bor? Vi har nylig flyttet litt, men veterinæren er ikke mer enn tre bybanestopp unna.
 5. Diett mot sensitiv mage

  Takk for gode tips Munnkurv blir nok ikke aktuelt av hensyn til alle Flex' førerhundkollegaer - tar seg ikke bra ut at en førerhund løper rundt med munnkurv siden det ikke er det at hunden ikke skal spise alt mulig som er assosiasjonen til folk... Jeg har søkt litt på nettet ang. sensitiv mage og fôr for dette, så kommer nok til å undersøke den muligheten. Jeg har ikke god erfaring med Eucanuba til Flex fra før, men vurderer å prøve Hills. Fôring er jo en individuell sak fra hund til hund som nesten må prøves ut
 6. Min kjære labbis forsyner seg godt av naturens godsaker når han er på tur. Siden jeg ikke ser ham (førerhund), kan jeg ikke korrigere ham når han løper løs. Dette kombinert med at han har en sensitiv mage, både for stress og det han får i seg, fører til en del oppkast og diaré. Er det noen som har tips enten mot forebygging eller behandling av dette (spesielt diaré)? Når han får diaré, pleier jeg å erstatte fôr (Royal Canin Adult) med ris og fiskeboller for siden å gå gradvis over til fôr igjen.  På nettbutikken Animail.no ser jeg de selger produktet: Purina Veterinary Diets Canine Fortiflora. Er det noen som har erfaring med dette enten positivt eller negativt? Har det noe for seg eller er det noe som produseres for at produsenten skal tjene penger?  Det jeg har ikke undersøkt med fôrtyper, men trolig finnes det fôr for hunder med sensitiv mage. Det er kanskje verdt å prøve ut.  Takknemlig for synspunkter!
 7. Ja, det er det mine tanker går mot også. Jeg håper i hvert fall ikke den nye eieren lyver til meg, men det skal sies, hun er veldig avvisende i den lille kontakten vi har hatt. I år fyller hun 10 år og jeg håper uansett hun får en fin pensjonisttilværelse Till Sprettball: Jeg fôret på V&H, hun fikk aldri opp i møbler, ingen langhårede tepper og rengjøring to ganger i uken.
 8. Jeg kjenner jeg er på gyngende grunn, men vet det er forskjell på sterilisering og kastrering av tisper? Mine tisper har vært sterilisert hvor "alt" er fjernet. Dette er en omfattende operasjon og gjøres kun når man er sikker på at hunden er egnet som førerhund (dvs. litt ut i treningstiden).
 9. Jeg er selv førerhundbruker, og vi møtes enkelte ganger med den samme holdningen på restauranter og i drosjer, selv om de da bryter norsk lov. Jeg er ikke redd for å si det, men "verstingene" når det kommer til drosjenæringen, er Norgestaxi. Mulig det er minoritetsdiskriminering, men de diskriminerer meg som førerhund, og jeg tror det ofte skyldes at det er drosjesjåfører med minoritetsbakgrunn som sitter bak rattet. Den samme holdningen, kanskje verre, finner du i Oslo.
 10. Jeg hadde en liten labradortispe (også førerhund) på 23-24 kg som var full av energi og var spretten både her og der. Hun begynte å få diverse symptomer etter ca. ett år. Hun klødde mye, fikk gjentagende våteksem, ørebetennelser, øyekatar og klødde generelt mye. Blodprøve ble tatt og det ble funnet allergi mot husstøvmidd og lagermidd. Jeg dusjet henne en gang i uken med klødempende sjampo og i de verste kløperiodene gikk hun på kortison (jeg forsøkte å begrense bruken av det. Når hun fikk ligge på et litt hardt teppe og jeg holdt bakføttene hennes, vred hun seg frem og tilbake og snøftet og koset seg veldig. Når hun løp løs i skogen, stoppet hun opp for å klø seg, og det mener jeg understreker at noe ikke var helt bra.  Etter to år som førerhund i tjeneste leverte jeg henne med sorgfullt hjerte tilbake til førerhundskolen. Det ble for lite førerhund og for mye sykdom da hun på det meste var til veterinær 14 ganger på under ett år. Førerhundskolen fant ingen allergi på henne og satte henne i retrening som førerhund. Hun kom til en bruker i Troms og det lille jeg har hatt kontakt med brukeren, strever hun kun med en del ørebetennelse.  Var det jeg som rett og slett var "hundehypokondrisk"? Var det førerhundskolen som så penger i å trene en hund på nytt som allerede var trent? (kvantitet fremfor kvalitet)? Var det klimaet her i Bergen som var annerledes enn i Troms? "Var jeg bare uheldig og at hun "vokste" allergien av seg?  Hva tenker dere?  Jeg har ofte tenkt på dette. Jeg tviler på at jeg er en "hundehypokonder". Min første hund hadde jeg i 8 år og vi var til veterinær 3-4 ganger, utenom kloklipp og obligatorisk årlig førerhundkontroll. Nå har jeg hatt Flex i 2 år og 3 mnd. og han har holdt seg frisk, bortsett fra en forhudskatar.  Dette ble langt - og jeg takker for deg som fortsatt leser
 11. Eggeskall

  OK, kjekt å vite. Har hørt at det skal være godt for hunden å i blant få et rått egg i matskålen. Jeg har hittil ikke gjort det, men kanskje noe å prøve... Og siden de da også kan få eggeskallet
 12. Jeg spurte Mr. Google og på s. 3 fant jeg et innlegg på forumtråd på Canis.no som fortalte om følgende erfaring (som jeg tar med en klype salt:  Jeg kastrerte tispen min i mai, og hun fikk litt dårligere pels etterpå samt at hun røytet og luktet mer hund. Jeg skiftet fôr, og da ble pelsen hennes sånn som den var før kastreringa. Men som flere sier, så er dårligere pelskvalitet en av bivirkningene/ulempene som kan oppstå ved kastrering - dessverre.  Jeg ser hun er inkonsekvent på kastrering] og sterilisering... Det er jo to forskjellige ting, men det er hun trolig ikke alene om...
 13. Takk for gode forslag. De skal jeg se på. Er snart på tide å kjøpe ny fôrsekk, så er et aktuelt tema. Jeg spurte Mr. Google og på s. 3 fant jeg et innlegg på forumtråd på Canis.no som fortalte om følgende erfaring (som jeg tar med en klype salt:  Jeg kastrerte tispen min i mai, og hun fikk litt dårligere pels etterpå samt at hun røytet og luktet mer hund. Jeg skiftet fôr, og da ble pelsen hennes sånn som den var før kastreringa. Men som flere sier, så er dårligere pelskvalitet en av bivirkningene/ulempene som kan oppstå ved kastrering - dessverre.  Jeg ser hun er inkonsekvent på kastrering og sterilisering... Det er jo to forskjellige ting.
×