Jump to content
Hundesonen.no

Stine Pernille

Medlemmer
 • Content Count

  945
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Stine Pernille last won the day on June 15 2015

Stine Pernille had the most liked content!

Community Reputation

143 Excellent

2 Followers

About Stine Pernille

 • Rank
  Husvarm
 • Birthday 04/23/1986

Contact Methods

 • MSN
  hungarian.dog@gmail.com
 • Website URL
  http://www.vindvakar.wordpress.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Bergen/Os
 • Hunderase
  Tervueren, Mudi
 • Mine dyr
  Ace - 10 år
  Lumi - 5 år
  Shi - valp

Recent Profile Visitors

9418 profile views
 1. Stine Pernille

  Løpetid etter valper

  Vet ikke om det er i riktig kategori, i så fall kan emne flyttes. Noen som har opplevd at løpetiden er kommet senere enn "normalt" etter valpekull? Hadde et valpekull i sommer, hvor valpene er nå 5 mnd. Tispen har alltid hatt regelmessige løpetider på 6-7 mnds intervaller. Er dette noe som kan endre seg etter et valpekull, eller er hun bare sent ute denne gangen? Etter mine beregninger skulle hun gått i løp for over 1 mnd siden. Så klart den kan enda komme, men hun viser liksom ingen tegn heller Noen som har observert endring i intervallet etter valper forresten? Sjeldnere eller oftere?
 2. Stine Pernille

  Del bilde av din valp

  Mitt lille hjerte... Rundt 3 mnd her.
 3. Stine Pernille

  Redd for trapper

  Trapper er jo definitivt lettere å gå opp enn ned. Så jeg ville gått opp jeg, til begynne med. Opp et trinn, og ned et trinn. Trenger du gå hele trappen? Baklengskjeding, bruke trappen som trening for 2 av 2 på? Bakpartskontroll, rygge opp trappen? Gjøre det til en lek å trene i trapp.
 4. Valpen på 5 mnd kan: - sitt - dekk - vente - på plass - jobber for tiden med fvf og stå - rulle rundt - hoppe opp med forbeina og lande på gulvet - avlevere leker - stå med forbeina på mine bein, mellom mine bein - innkalling - passivitet i bånd - gå pent i bånd - løper tunneler og rundt vinger på ag banen Vi jobber ikke så mye med triks.Helst fordi jeg ønsker at hun skal ha grunnleggende lydighet og øvelser på plass, og det skal sitte bra når puberteten starter. Vi leker heller desto mer, og bygger relasjoner og tillit Og jeg belønner henne stort sett for alt hun gjør.
 5. Stine Pernille

  Redd for trapper

  Enig med de andre; lat som ingenting. Belgergreie, lage drama for noe som ikke er drama. Jeg ville i allefall ikke latt henne "slippe unna" med å være redd, men vært konsekvent med at hun faktisk MÅ finne seg i å gå i trapper. Min belger har hatt mange diller, men han fikk aldri slippe unna med det tullet. Hun er jo ung enda? Og midt i verste fluehode perioden? Jobb med stigen når du får sjans, det første du gjør når du kommer på trening. Og kun den, til hun tar den greit igjen. Deretter er det bare å kjøre på med resten av treningen.
 6. Stine Pernille

  Alternativ brukshund til schäfer?

  Jeg vil absolutt si at en mudi vil egne seg som brukshund. Selv trener ikke jeg bruks med min, men det finnes jo dem som kun trener det. Velg mudi med omhu, i så tilfelle.
 7. Stine Pernille

  Valpegjengen 2015

  Henger meg på valpegjengen 2015, med min hjemmelagde mudi valp. Hun heter Shi og er 13 uker
 8. Stine Pernille

  Fortell meg om din tyske, belgiske eller hollandske gjeterhund!

  På tide gamlefar i huset blir profilert for delvis nye øyne her inne. Fin tråd! Kan du gi en liten beskrivelse av hvilken hund du har og hvordan den er? Tervuerenhann på 10år blitt. Han er av god gammel årgang, type stor og grov. Verdens snilleste kosebamse. Har opplevd mye gjennom sitt liv, fra først å være min trofaste følgesvenn, læremester, og kompis, til å måtte dele hus med annen hund, valper, barn og mann. Ace har vært med hele veien og er alltid like god. Hvorfor valgte du den rasen du har? Tilfeldigheter. Jeg skulle ha hund etter vgs og ønsket meg en allsidig hund, uten konkrete mål om trening. Hvordan ser en normal dag ut, mtp trening/aktiviteter? Ace er med på kjøtt og flesk. Han trenes ikke aktivt i agility lengre, men jobber mer enn gjerne med både lydighet og spor. Han er i GOD form for å være stor hund, og klarer fint holde følge med de unge lovende i både skogen og på fjellet. Hva er planen med hunden din fremover? Han skal få leve livet som pensjonist og valpeoppdrager. Hvordan er hunden din i hverdagen? Både hjemme og ute? Når været tillater det, koser han seg mye ute i hagen. Ellers ligger han i sengen sin inne, og tigger mat når vi står på kjøkkenet. Hvordan er hunden din ovenfor mennesker? Alltid vært vaktsom mot menn. Kan gi et boff i fra seg, men liker oppmerksomhet og kos fra alle. Og hunder? Veldig grei med andre hunder. God med valper, holder seg unna bråk. Kan du ha med deg hunden din over alt? Er den trygg i nye miljøer? Jepp, aldri vært noe problem. Noen helseproblemer? Fikk cyster i prostata det året han ble 5, og ble kastrert kort tid etter vi fant det ut, for å forhindre kreft. Frisk som en fisk, uten om det. Hvordan er mentaliteten på din hund? Gjennomført både FA og MH. Han er stabil og god i hodet. Skuddfast, miljøsterk og sosial. Har hunden din mye drifter? Høyt jaktinstinkt. Er det mye alvor i hunden din? Nei, han finnes ikke skarp. Bare mye lyd. Har dere hatt noen spesielle ting som dere har slitt med? Separasjonsangst på sine yngre dager. Gikk seg til med trening og han ble ganske bra etter kastrering. Hva er det du liker aller best med gjeteren din? Han vil alltid være den første, og muligens den beste hunden jeg noen gang har/får. Det er noe spesielt med den første... Alt han har måttet være med på, etter hvert som livet mitt forandret seg, og hvor fint han har taklet overgangene.... Jeg som trodde han aldri skulle være "barnevennlig", nå elsker han barn og har stor respekt for mine gutter.
 9. Stine Pernille

  Forslag til liten "bruks"hund?

  Ja, jeg ville også legge til at min mudi er nett slik som du beskriver kelpien. Men jeg ville ikke legge mer i det, siden diskusjonen handlet om rasevalg Derfor svarte jeg også slik jeg gjorde.
 10. Stine Pernille

  Forslag til liten "bruks"hund?

  Mudien er klin hakke gal, med eller uten kontroll på den. Med kontroll på den, har du en knakandes god hund til det meste du måtte ønske. Jeg vil nok påstå at man må inneha en del kunnskap og viten om konsekvent læring om en skal ha mudi, men jeg er ikke i tvil om at det er bra arbeidshund. En mudi gjør det man vil den skal gjøre. Som noen nevnte: Tispene ligger på 8-13 kg og hannhundene noe tyngre. Høydemessig er tispene 38-43 og hannhundene 43-47. Jeg har både små barn og mudi, og jeg kan vel understreke at de absolutt er familievennlig, men de knytter seg som oftest til den personen som har mest med dem å gjøre. Jeg hadde ikke hatt problem med å sende ut mine barn, når de er 10 år, på luftetur med en mudi som har god grunntrening og oppdragelse
 11. Stine Pernille

  Imbriani's Akira - Belgisk fårehund Tervueren

  Tervvalper! Jeg likte best grå tispe jeg da. Skikkelig feminin i uttrykket. (Mulig det er fordi jeg nå har gått over på mudi og mine tisper er überfeminine )
 12. Stine Pernille

  Hvem skal lære barn oppførsel mot dyr?

  Svarer, siden jeg har både barn og hund. Selvfølgelig er det foreldrene som skal lære barna at man spør før man klapper. Det er også foreldrene som setter grenser for hvor intense barna kan være med hunden. Jeg, som hundeeier, lærer mine barn til å holde seg unna alle andre hunder. (De er heldigvis veldig lite intr. i andre hunder enn våre egne) Og jeg ser det som en selvfølge at andre unger spør før de klapper mine hunder.
 13. Stine Pernille

  Vindvakar, første kull

  Ja det var jo litt lenge... Da har jeg motet meg opp til avgjørelsen om å sende min nydelige Hulk til Canada. Jeg er sikker på han får et flott hjem, blir stilt ut og får trent både rally lp, lp og agility hos nye eiere. Han skal fra nå av hete Marvel.... Digger hvordan ny eier gir hundene kallenavn som er tilknyttet stamtavlenavnet. Altså Vindvakars Lujax Hulk blir Marvel, fordi Hulk er tegneseriehelt hos Marvels.... Love it!
 14. Stine Pernille

  Vindvakar, første kull

  De er nydelig disse to guttene som leter etter hjem da... Eller hva??? Sent from my iPhone using Tapatalk
 15. Stine Pernille

  Vindvakar, første kull

  Ja litt senere har jeg det. Må lade batteriet på kamera Sent from my iPhone using Tapatalk
×