Gå til innhold
Hundesonen.no

Ginaml

Medlemmer
 • Innholdsteller

  328
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  4

Alt skrevet av Ginaml

 1. Ginaml

  Dalmatineren Vizla

  Vizla, eller Cani Lee Choice of Diamonds, er en dalmatiner tispe født den 31. august. Hentet hun hjem på lørdag og så langt går alt strålende! Tenkte det var kjekt å opprette en tråd som det går an å se tilbake på. Hun er så etterlenget! Jeg har ønsket og planlagt hundekjøp i mange år, og endelig stemte det med tid, økonomi og bosted. Planene for hun er rett og slett å være en god turkompis og kanskje litt trening på si for gøy. Har også tenkt å prøve meg litt på utstilling! Hun har virkelig blitt varm i trøya de siste dagene, og virker veldig trygg på både meg og hjemmet. Så nå fremover skal vi utforske verden utenfor! Litt bilder fra idag: Gleder meg til fortsettelsen!
 2. Ginaml

  Dalmatineren Vizla

  Tusen takk!
 3. Når begynner dere å ta med valpen/unghunden deres med på tur med mål og mening, og kortere joggeturer? Jeg har hørt litt snakk om at hunden ikke skal være med på noen form for belastende mosjon før den er rundt året, da det vil slite på ledd og kanskje føre til HD(?). Min egen oppfatning er derimot at så lenge du ser an valpen og tar det i dens tempo, så er det ingenting i veien for å ta med en ferdig utvokst unghund på over 6 mnd på kortere fjellturer og korte joggeturer. Kanskje med unntak av tyngre raser og raser som er spesielt utsatt for HD. Tror ikke min dalmatiner valp kommer til å være særlig morsom å ha i hus frem til sommeren om hun ikke får mosjon. Hva mener dere?
 4. Ginaml

  Dalmatineren Vizla

  Tusen takk for det!
 5. Ginaml

  Dalmatineren Vizla

  Går fortsatt veldig fint med Vizla, men siden sist har det dukket opp et par problemer. Har egentlig gått rundt å ventet på at det skulle dukke opp noen utfordringer, da valpetiden så langt har gått over all forventning. Hun har startet å bjeffe på andre hunder ute på tur fordi hun er nervøs og vil "skremme" dem bort. Fryktelig frustrerende, får ingen kontakt med henne når hun først setter i gang. Hun er sosialisert en hel del, og har mange faste hundevenner, men hun trenger et par minutter på å bli trygg på nye hunder. Så nå jobber vi med å få til passering på en grei måte. Har begynt og "sladde", og det fungerer greit, men ikke alltid jeg har like god plass å får stor nok avstand til den andre hunden. Sliter også med at mange bare slipper hundene bort, veldig frustrerende. Regner med at dette er noe som vil gå over når hun får bedre selvtillit og med trening. I tillegg til dette så fikk vi konstatert startende ørebetennelse hos dyrlegen i går. Hun har klødd seg litt ekstra i et par uker, og nå den siste uka begynte det og lukte og ørene var litt røde. Satser på at det gir seg med antibiotika, og at det ikke blir et tilbakevendende problem, eller at det er allergi.. Prøver å ikke tenke for mye på det, men vet jo at allergi ikke akkurat er et ukjent fenomen på rasen. Utenom dette så storkoser vi oss, og hun er virkelig verdens beste! Tannfellingen har startet, og hun virker ikke plaget av det. Ingen ekstra biting eller noe. Hjemme alene treningen går også supert, og vi har begynt og trene litt mot utstilling på nyåret. Hun oppførte seg eksemplarisk på julaften med fullt hus. Vi var 15 stk, og hun lå og slappet av og sov i kurven sin mesteparten av kvelden. Hun vokser raskt, og nå veier hun 14,5 kg! Legger ved noen bilder fra de siste ukene. Noen har lært seg gi labb.
 6. Ginaml

  Dette er planene for 2019

  Mine mål for året: - Bestå alle eksamener på 2- og 3 året på bacheloren. - Gå mange fine turer i fjell og skog. - Spise sunnere og bli mer aktiv. Er alltid flink første halvdel av året, også dabber det av utover høsten. - Bli mer økonomisk av meg. - Drikke mindre brus. - Telte! - Stille ut Vizla noen ganger i løpet av året og få henne HD og AD røntget.
 7. Ginaml

  Dalmatineren Vizla

  Takk for det, og takk for tips! Har sett på Canelana, og blir nok å kjøpe et når hun er ferdig utvokst, men er så kjipt å bruke masse penger på et dekken som hun vokser ut av på 3 uker. Nå er vi oppe i størrelse 45, og de fleste dalmatiner-tisper ender på 55/60, så ikke alt for lenge igjen heldigvis.
 8. Ginaml

  Dalmatineren Vizla

  Vizla er snart 3,5 mnd så tenkte det var på tide men en liten oppdatering! Mye har skjedd siden sist, og hun har fått bedre kroppskontroll og mye mer energi, så nå er hun med på litt lengre turer (har gått maks 50 min). Hun har også vært med på sine første fjellturer hjemme på vestlandet. Hun satt en del i sekken på den litt lengre turen, mens den korte gikk hun opp og ned helt selv (40 min sammenlagt). Vi har kommet oss tilbake til Lillehammer, og hun trives i snøen, foruten at hun fort blir kald, selv med dekken. Hun har også vokst mye de siste ukene, og har nå like stor som min venns finsk lapphund tispe som vi bor med. Hun har sluttet og bite på hender, sover gjennom hele natten, har ikke hatt noen uhell inne på 2 uker og er rett og slett bare skjønn. Vi har også begynt og øve oss på å være hjemme alene, men hun har foreløpig bare vært hjemme alene sammen med en annen hund. Idag var hun faktisk hjemme alene i 1,5 time for første gang, og foruten om at juletreet veltet, så gikk det strålende. Jeg filmet alt, og Vizla var rolig hele tiden. Hun gikk litt rundt og logret, bet på noen julekuler, og lekte sammen med den andre hunden. Så ikke ut som om hun enset at vi var borte en gang. Legger ved litt bilder fra de siste ukene: Julekort bilder: Også noen på tur i snøen en fin dag:
 9. Ginaml

  Dalmatineren Vizla

  Takk for det! Hm ja synes det hørtes veldig rart ut, så tror jeg skal ringe til en annen dyrlege for å høre..
 10. Ginaml

  Dalmatineren Vizla

  Tusen takk!
 11. Ginaml

  RR Mio

  For en fin gutt du har! Og språkseminar hørtes jo veldig spennende ut da, det kunne jeg også tenkt meg å være med på en gang!
 12. Ginaml

  Dalmatineren Vizla

  Tusen takk! Genseren er det faktisk min mor som har strikket til familiehunden vår, vi låner den litt nå mens den passer valpen. Tusen takk, så hyggelig.
 13. Ginaml

  Dalmatineren Vizla

  Vizla blir 12 uker i morgen, og idag var vi hos dyrlegen for å ta 12 ukers vaksine. Hun er nå 10kg, og det virket ikke som hun la merke til at sprøyta ble satt, hun var opptatt med maten som lå på bordet. Dyrlegen anbefalte meg å gi hun ormekur en gang i måneden frem til hun var 6 måneder, så vi fikk resept for disse. Aldri lest eller hørt at det er normalt å gi ormekur så ofte på en valp, noen som vet? Uansett så er hun fortsatt en trivelig valp. Merker at hun begynner å få mye mer energi, noe som jeg er glad for. Gleder meg til å kunne ta hun med på litt ordentlige turer, og ikke bare korte og rolige rusle turer som vi har gjort til nå. Vi reiste hjem til familien på vestlandet forrige uke, og her skal vi være frem til starten av desember før turen går tilbake til Lillehammer. Familiehunden var ikke overbegeistra for valpen i starten, hun vil helst ha oss for oss selv. Men det gikk bedre for hver dag, og nå virker det nesten som om hun blir glad for å se Vizla igjen når vi har vært borte noen timer. Den siste uka har vi fartet litt rundt forbi, og hun har fått sosialisert seg med en del nye hunder og mennesker som hun har taklet veldig fint. Hun er et lite bitemonster da, alt skal bites på. Gleder meg til de skarpe valpetennene begynner å falle ut! Noen bilder fra tidligere i uken:
 14. Ginaml

  Dalmatineren Vizla

  Tusen takk
 15. Ginaml

  Dalmatineren Vizla

  Ja det er en nydelig rase. Er faktisk veldig spent på hvor mye hun kommer til å røyte når hun blir eldre, håper på det beste, men er selvfølgelig forberedt på det verste. Synes ikke moren eller mormoren røytet veldig ille når vi var på besøk hos oppdretter, men jeg er jo vandt med litt røyting og den type hundehår fra før. Ja dalmatiner er absolutt en herlig rase! Jeg vurderte faktisk ridgeback, men endte opp med dalmatiner. Kan se for meg at rasene hadde trivdes veldig godt sammen ja.
 16. Ginaml

  Dalmatineren Vizla

  Vizla har idag blitt 10 uker. De første 2 ukene har gått veldig bra. Så langt er hun en rimelig enkel valp. Må fortsatt ut om natten noen dager, men hun sover fint til 7 etter det. Hun har også forstått at hender ikke er til å bite på, og med litt hjelp så klarer hun fint å finne roen inne. Vi bor jo sammen med en venninne av meg som har en finsk lapphund tispe på 8 mnd, og de to er gode venner allerede. Kan bli litt mye tull og herjing innimellom, men det regnet vi jo med med to såpass unge hunder. Hun har vært med en del på tur i sekk, og det takler hun helt fint. Har også startet med miljøtrening, og vi har blant annet vært en tur i gågata. Det tok hun på strak arm og hun syntes det var veldig gøy med alle som ville hilse på. Noen bilder som jeg tok tidligere i uken:
 17. Ginaml

  Dalmatineren Vizla

  Tusen takk dere, er selvfølgelig helt enig!
 18. Ginaml

  Valpegjengen 2018

  Tusen takk, er selvfølgelig helt enig! Det var vel egentlig mest fordi jeg selv synes navnet er fint og annerledes!
 19. Ginaml

  Valpegjengen 2018

  Ja, er selvfølgelig helt enig!
 20. Ginaml

  Valpegjengen 2018

  Da har Vizla kommet hjem! Ble en lang kjøretur i går med 6 timer hver vei for å hente henne, men hun taklet turen fint! Hun pep litt i starten men sov for det meste resten av turen. Har vært mye inntrykk det siste døgnet, men hun ser ut til å takle det fint. Blir noen rolige dager fremover nå slik at vi kan bli skikkelig kjent med og trygge på hverandre før det blir en del miljøtrening! Er helt forelsket i hun allerede og gleder meg til forsettelsen.
 21. Ginaml

  Valpegjengen 2018

  Idag er det en uke til jeg henter valpen! Krysser fingrene for at den neste uken går fort
 22. Ginaml

  Valpegjengen 2018

  Så herlig! Mammaen til valpene virker som en helt fantastisk hund. Stødig og trygg. Får jeg en hund som ligner det minste så er jeg veldig fornøyd.
 23. Ginaml

  Valpegjengen 2018

  Sniker meg inn i denne tråden! Da var det endelig min tur, og om 3 uker henter jeg hjem en etterlengtet dalmatiner-tispe. Gleder meg så ufattelig mye.
 24. Ginaml

  Min neste hund *drømmetråd*

  cfvvdbdbdg Ja, to ganske forskjellige raser, som virker herlige på hver sin måte. Whippet og sheltie står ikke på drømmehund-listen min lenger, selvom de begge virker som fine raser. Det er bare andre raser som tiltaler meg mer, og som jeg tror jeg hadde trivdes bedre med enn disse to. Basenji er fortsatt en favoritt, men planen er å gå til anskaffelse av hund i løpet av det neste året, og det blir ikke basenji denne gangen. Dette fordi jeg har funnet en annen rase som jeg tror vil fungere bedre med meg og min hverdag slik den er nå. Skal ikke se vekk i fra at hund nr 2 eventuelt blir en basenji da.
 25. Ginaml

  Hjelp en "noob-fotograf"

  Linken @litchi linket til over forklarer hva "det gylne snitt" er ganske bra. Det handler rett og slett om å plassere elementene i bildet på en plass som gjør bildet mer balansert, og "det gylne snitt" er en enkel hovedregel for hvor det vil være mest attraktivt og plassere elementene i bildet. Helt enig med deg at det er vanskeligere å få gode bilder når du hunden er i mye bevegelse og ikke blir "stilt opp". Når jeg tar bilder av yngre hunder og valper så er dette ofte tilfellet. Er det en liten valp pleier jeg rett og slett og bare legge meg ned på magen slik at jeg kommer på samme høyde som valpen, og knipser i vei mens valpen beveger seg rundt på området og når den setter seg ned eller står rolig. Her er noen eksempler: Her har valpen lagt seg ned og jeg prøver så raskt jeg kan og finne den vinkelen jeg synes bildet blir bra i og knipser i vei helt til valpen beveger seg videre. Valpen har funnet noe å tygge på og er opptatt i noen sekunder med det. Jeg setter meg ned i samme høyde som valpen og knipser noen bilder. Valpen setter seg ned og jeg knipser noen bilder. Viktig å ha litt tålmodighet Angående å komme seg ned på samme høyde som hunden så ser jeg alltid an størrelsen på hunden. Er det en liten hund/valp pleier jeg å legge meg ned på magen, er det en litt større hund så holder det kanskje med å sette seg ned på kne. Men ja, en god huskeregel å prøve å komme i samme høyde som hodet til hunden. Jeg pleier også å stille inn kameraet mitt manuelt. Her kan du lese litt om du ulike funksjonene: https://www.tek.no/artikler/slik_bruker_du_et_speilreflekskamera/67155
×