Gå til innhold
Hundesonen.no

Ginaml

Medlemmer
 • Innholdsteller

  306
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Ginaml

 1. Min neste hund *drømmetråd*

  cfvvdbdbdg Ja, to ganske forskjellige raser, som virker herlige på hver sin måte. Whippet og sheltie står ikke på drømmehund-listen min lenger, selvom de begge virker som fine raser. Det er bare andre raser som tiltaler meg mer, og som jeg tror jeg hadde trivdes bedre med enn disse to. Basenji er fortsatt en favoritt, men planen er å gå til anskaffelse av hund i løpet av det neste året, og det blir ikke basenji denne gangen. Dette fordi jeg har funnet en annen rase som jeg tror vil fungere bedre med meg og min hverdag slik den er nå. Skal ikke se vekk i fra at hund nr 2 eventuelt blir en basenji da.
 2. Hjelp en "noob-fotograf"

  Linken @litchi linket til over forklarer hva "det gylne snitt" er ganske bra. Det handler rett og slett om å plassere elementene i bildet på en plass som gjør bildet mer balansert, og "det gylne snitt" er en enkel hovedregel for hvor det vil være mest attraktivt og plassere elementene i bildet. Helt enig med deg at det er vanskeligere å få gode bilder når du hunden er i mye bevegelse og ikke blir "stilt opp". Når jeg tar bilder av yngre hunder og valper så er dette ofte tilfellet. Er det en liten valp pleier jeg rett og slett og bare legge meg ned på magen slik at jeg kommer på samme høyde som valpen, og knipser i vei mens valpen beveger seg rundt på området og når den setter seg ned eller står rolig. Her er noen eksempler: Her har valpen lagt seg ned og jeg prøver så raskt jeg kan og finne den vinkelen jeg synes bildet blir bra i og knipser i vei helt til valpen beveger seg videre. Valpen har funnet noe å tygge på og er opptatt i noen sekunder med det. Jeg setter meg ned i samme høyde som valpen og knipser noen bilder. Valpen setter seg ned og jeg knipser noen bilder. Viktig å ha litt tålmodighet Angående å komme seg ned på samme høyde som hunden så ser jeg alltid an størrelsen på hunden. Er det en liten hund/valp pleier jeg å legge meg ned på magen, er det en litt større hund så holder det kanskje med å sette seg ned på kne. Men ja, en god huskeregel å prøve å komme i samme høyde som hodet til hunden. Jeg pleier også å stille inn kameraet mitt manuelt. Her kan du lese litt om du ulike funksjonene: https://www.tek.no/artikler/slik_bruker_du_et_speilreflekskamera/67155
 3. Hjelp en "noob-fotograf"

  Jeg er kun en selvlært hobbyfotograf selv, men kan jo prøve å komme med noen personlige tips til hva jeg synes hadde forbedret bildene dine! Bilde 1: Her ville jeg nok satt meg ned på samme høyde som hunden, zoomet litt ut, og vippet kameraet litt opp slik at du får litt mer luft over hunden, da ville bildet blitt litt mer balansert. I tillegg ville du fått med mer av bakgrunnen ved å sette deg ned på høyde med hunden og vippet kameraet litt opp. Bilde 2: Her ville jeg passet på å fått hunden midt i bildet, eventuelt litt mot den høyre siden da hunden står mot venstre. Jeg ville nok også prøvd å funnet en annen mindre rotete bakgrunn, men kan forstå det kan være litt vanskelig i slike "action-foto" hvor du ikke stiller hunden opp og planlegger omgivelsene. Bilde 3: Skjønt bilde, men personlig hadde jeg nok selv zoomet litt mer ut og fått litt mer luft rundt hunden. Bilde 4: Dette bildet synes jeg hadde fint fokus og fint lys. Bildet er dog litt skeivt, så til en annen gang kan du jo tenke på å prøve å holde kameraet rettere, eventuelt redigere vinkelen litt i etterkant. Her kunne du også med fordel satt deg ned på hundens høyde og fått litt mer luft over. Bilde 5: Her er ikke hunden helt i fokus. I tillegg ville jeg passet på at du ikkje "skjærer" av en liten del av hunden med mindre det faller naturlig. Alt i alt synes jeg dette er en god start, øvelse gjør mester. Dette er dog bare mine personlige meninger, så andre kan nok si seg uenig! Her er eksempler på to bilder jeg tok for noen dager siden. Fokuserer alltid på at hunden enten står i sentrum av bildet eller i "det gylne snitt", at fokuset er rett (øynene og ansiktet til hunden), prøver å holde meg på samme høyde som hunden jeg tar bilde av, og passer på å få nok luft rundt hunden. Pleier også og ta bilder på plasser hvor jeg synes bakgrunnen er fin. Jeg etterbehandler bildene mine i Lightroom, og bildene mine blir betydelig bedre etter lys- og fargeredigering. Så det programmet anbefales varmt.
 4. Takk for tilbakemelding! Billigvariantene til noen hundrelapper utgår nok ja, klarer ikke se for meg at de er særlig kollisjonssikre dessverre.. Jeg får undersøke litt videre.
 5. Noen som har erfaring med hundegitter i bagasjerommet? Har lite bagasjerom i bilen, og ved bruk av hundegitter ville jeg fått utnyttet plassen mye mer, og hunden hadde fått større plass. Men finner lite informasjon på nett om sikkerheten o.l.
 6. Valpegjengen 2020, 2021, 2022, 2023, 2024?

  Planen er valp til neste år, eventuelt 2020. Har nå studert i snart 1 år og bodd uten hund, og livet uten hund blir rett og slett ikke det samme. Går på et studium som har lagt opp til mye selv studie og mindre forelesninger, så jeg har en hel del fritid. Når økonomien er på plass og jeg har funnet meg en ekstrajobb er planen å få meg hund igjen, og jeg gleder meg! Vingler veeldig mellom to raser, helt forskjellige i grunn, så blir spennende og se hva jeg ender opp med.
 7. Pearl's Legacy's Yoda - Melvin

  Nydelig hund!
 8. Student 2016-2017

  Tusen takk! Prøver å tenke at det helt sikkert går veldig fint, de fleste er jo i den samme situasjonen.
 9. Student 2016-2017

  Jeg kom inn på en bachelor i Lillehammer! Både spent og nervøs på å flytte til andre siden av landet uten å kjenne noen..
 10. Når skaffet du deg hund?

  Hei! Jeg er faktisk i akkurat samme situasjon som deg. Skal begynne på bachelor til høsten og har lenge tenkt på når det passer å skaffe seg hund. Etter å ha tenkt og lest mye rundt, så har jeg bestemt meg for at jeg skal begynne på studie uten hund det første året. Dette fordi jeg på den måten har mulighet til å være med på det sosiale som jeg tror vil gjøre det lettere å bli kjent med mennesker på en helt ny plass. I tillegg får jeg muligheten til å bli kjent med studiet og studentlivet først, finne ut hvordan dagene mine er, og om jeg har mye tid til overs til en eventuell valp eller hund. Om det passer seg slik så kommer jeg mest sannsynlig til å kjøpe meg hund etter første eller andre året!
 11. Dalmatiner

  Faller mer og mer for dalmatiner altså. For noen flotte hunder dere har! Hvordan fungerer dalmatiner tisper sammen med andre hunder? Har forstått at det kan være noe samkjønnsaggresjon på hannhundene, er dette like utbredt hos tispene?
 12. Vilges Beanas Bush Morning Glory (kooikerhund)

  Så skjønn hun er!
 13. Første jeg tenkte var også dsg og mellompuddel
 14. Kanintråden

  Takk, helt enig selvfølgelig Hun er ikke renraset, men hun har en del løvehode i seg
 15. Kanintråden

  Kaninene hos oss stortrives ute i den store garden sin. Eneste som bekymrer meg er at den ene hunn-kaninen har blitt ganske tynn i det siste, mistenker det er pga hormonene som gjør at hun stresser en del. Hun napper av seg pelsen og bygger "reir" i perioder.. Håper det går over snart. Noen som har vært borti noe lignende?
 16. Kom i form 2017!

  De siste ukene har gått veldig bra på treningsfronten her :-) Løper rundt 2 intervaller og 1 langkjøring i uken, pluss en håndballtrening hvor det blir en del løping. Jeg teller kalorier og spiser mindre porsjoner enn tidligere, men vekten går såvidt nedover, noe som er veldig frustrerende.. Håper det løsner seg snart!
 17. Kom i form 2017!

  Denne uken har gått som forventet, jeg koste meg litt for mye på hytteturen med god mat. Det ble en styrkeøkt på mandagen, og i dag var jeg også med på håndball-trening for første gang på en del år, og det kjennes godt i kroppen nå! Det ser ut til å bli håndball-trening hver søndag fremover, og det er jo så gøy og få aktivisert seg på andre måter innimellom, så dette blir bra. Jeg er ihvertfall fornøyd med å ha kommet i gang med treningen, og neste uke skal jeg være flink med kostholdet.
 18. Kom i form 2017!

  Jeg har ikke fått trent noe denne uken, pga av fingeren. Skal bytte bandasje idag, så håper det har bygget seg en skorpe sånn at jeg får til et par økter neste uke. Jeg bruker også lifesum appen for å holde en oversikt over hvor mye jeg faktisk putter i meg, og om jeg feks har lyst på en sjokolade en dag så spiser jeg en liten sjokolade, men mindre av noe annet. Synes det funker greit for meg så langt :-) Neste uke skal jeg på hyttetur med noen venninner fra torsdag til søndag, så målet for neste uke er vel og ikke ta helt av med matmengden og godisen der, haha
 19. Kom i form 2017!

  Slenger meg med her! 2017 er året hvor jeg skal begynne og fokusere mer på å ha et sunt kosthold og spise mindre porsjoner. Det hjelper ikke så mye og trene jevnlig når kostholdet ikke er på plass. Målet er å bli sterkere, få bedre kondisjon å gå ned noen kilo og stramme opp kroppen i samme slengen. Kostholdet og porsjonsstørrelse begynte jeg og fokusere mer på i starten av desember, og så langt går det veldig fint. Treningsmessig så vil jeg få tilbake joggegleden, og få til minst to treningsøkter i uken. Startet opp godt sist uke, med hele 3 joggeturer! Det er lenge siden. :-) I går klarte jeg og kutte meg ganske alvorlig i fingeren, så må nok vente til såret begynner og gro skikkelig før jeg kommer i gang denne uken. Det siste halvåret har jeg også blitt smålig avhengig av cola zero, drikker det så og si hver dag, og det sliter godt på lommeboken hehe. Så målet er og slutte og drikke så mye brus som jeg gjør nå. Dette skal jeg klare! Heier på dere andre også!
 20. "Julekort" tråden 2016

  God jul :-)
 21. Kanintråden

  Jeg har jo ikke hatt kaniner så lenge, så håper det er noen kanineksperter som kan hjelpe meg litt med hvordan jeg skal gå frem. Jeg fikk som sagt to kaniner i august, og nå har den tredje kommet (igår). Disse tre har stått sammen tidligere men pga av at den siste kaninen måtte kastreres så har de nå vært ca. 2 måneder uten hverandre. De to kaninene vi har hatt en stund nå jager han rundt i gården, og han nye viser veldig tydelig at han er redd. I går var han ute med de i sånn 1-2 timer på kvelden og de jaget han rundt, da spesielt mest hun ene. Vi tok han inn igjen om kvelden fordi de jagde han ut av huset, og det hadde blitt for kaldt for han og sove ute så mye vind det var i går og i natt. I dag sto han ute 5 timer, og jeg tror de lot han være i fred mesteparten av tiden da de oppholdt seg inne i huset mens han lå helt fryst ute i garden. Lå på samme plass 2 timer senere som når jeg slapp han ut. De begynte og jage han igjen når vi skulle gi han/de litt gress og gulrot. Han fikk komme inn igjen pga det begynte og regnet, og så tok vi han ut igjen nå i kveld. De fortsatte og jage han rundt og han viser tydelig hvor redd han er.. Legger seg langflat og beveger seg ikke med mindre de springer etter han. Nå er han inne igjen for kvelden. Hvordan ville dere gått frem? Det er tydelig at de har problemer for å akseptere det nye flokkmedlemmet
 22. Bildekritikken

  Hingsten Mistral Kritikk? :-) Selv irriterer jeg meg av sponen på dekkenet.. Og fått med mer av bena på første bilde, og gjerne hele han på siste.
 23. Akkurat nå -oktober

  Freia var ute å lufta seg selv på gården idag tidlig, tror hun har funnet noen lakserester en eller annen plass og spist, for nå stinker hele bikkja sur fisk
 24. Har lenge tenkt på å lage en tråd til Freia, så her kommer den! Freia er en dansk-svensk gårdhund på 3 år som nyter livet som gårdshund på bondelandet. Hun er en fantastisk hund som sjarmerer alle på sin vei. Det finnes ingenting bedre enn nye mennesker og nye dyrevenner, og hun tar nye utfordringer med strak arm! Hun er en skikkelig mat motivert og smart hund, så å lære henne nye kunster er aldri vanskelig. Jeg tror helt ærlig det må være en feil med stemmebåndet hennes, bjeffing og boffing er tydeligvis ikke "inn" her. Jeg vil si hun er en miljøsterk hund, finnes ikke stresset eller redd for noe eller noen! Hun er fra Aridgeocrat's Q kull. Stamtavle navn er Aridgeocrat's Quickstep. Mor er NOCH Yacatis Yrsa af Nordic. Far er NOCH WW'12 NW'12 NKKW'12 Falkenberg's Tjalfe. Freia har vært på utstilling en gang som unghund. Hun ble da BIM junior. Bilder: Aner ikke hvorfor bildene blir så store, noen som kan fortelle meg hvordan jeg kan sette de inn slik at bildene blir i passelig størrelse?
 25. Dansk-Svensk gårdshunden Freia

  En stund siden sist oppdatering ser jeg. Siden sist har Freia rukket og ble 5 år, altså hvor ble de årene av? Vi har gått masse fine toppturer siden sist, og kameraet har vært med på noen av de. Diverse bilder: Tur til Sollifjellet: Til Skåpet: Mislykket forsøk på tur til Einarsknuten: Opp til Einarsknuten finnes det ingen sti og følge, så det var ikke like lett å komme seg opp slik jeg trodde. OG gjett hvem som presterte og miste telefonen på vei opp? Hadde aldri funnet igjen telefonen midt i skogen hadde det ikke vært for finn min iphone appen. Brukte vel over 2 timer på å finne den igjen, så selvom vi aldri kom oss opp på toppen, var vi ute i 4,5 timer, så turen ble lang nok likevel, haha. Blir like irritert hver gang på hvor mye bildeopplasteren dreper kvaliteten på bildene.. Jaja.
×