Jump to content
Hundesonen.no

annikenjw

Medlemmer
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Good

About annikenjw

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Amerikansk bulldog
 1. annikenjw

  Å fore flere hunder på VH

  Jeg bruker 20 kg blokk, og lar den halvtine før jeg deler opp i dagsrasjoner og putter i fryseren. Dyret spiser ca 1 kg om dagen, så jeg tar opp ca 2 poser og lar dem tine litt på kjøkkenbenken før de går i kjøleskapet, klare til og bli gitt i skålen
 2. annikenjw

  Hva er "jobben" til rasen din?

  Amerikansk bulldog - jakt av villsvin ( i gamledager)
 3. annikenjw

  Villbeist

  Hei! Jeg trenger noen tips og råd. Min hund er helt vill med andre mennesker. Vi har flyttet til landet der hele familien min holder til, og får ofte besøk av familie som vil være med og gå tur. Problemet, er at jeg har en svært stor og tung hund, som blir helt vill med andre og skal leke. Han hopper, napper i jakker og hansker, biter i sko og skal "ta" beina dems. Jeg har prøvd mye og roe han, ved og lokke han vekk med godtbiter, gi han oppgaver og gjøre når det kommer mennesker, og fysisk gripe tak i han når han blir for voldsom. Ingenting har virket merkverdig. Han er bare snill og god, men når han er så stor blir det så voldsomt, spesielt for mine besteforeldre. Noen som har noen gode tips til hvordan jeg kan få hunden til og roe seg blandt andre mennesker? Han hopper ikke på meg, men alle andre, fint og fått noen tips til det og. (Hjelper ikke og snu ryggen til og ignorere, han hopper mot ryggen din)
 4. Det jeg syntes er så synd med denne annonsen (som nå er gammel), er at Amerikansk bulldog ikke er FCI godkjent, og man får dermed ikke stamtavle via NKK, men gjerne NKC og slikt. Et annet problem er at Amerikansk bulldog kan får det utrente øye se ulovlig ut, og ett av de største kravene til den norske Amerikanske bulldog klubben er og DNA teste valper opp mot stamtavle, slik at man har 100% bevis på at hunden er lovlig om man noen gang skulle blitt stoppet. Det har skjedd så altfor mange ganger at uskyldige hunder er blitt avlivet pga de ser ut som ulvolige hunder. Denne rasen "norsk - bullterrier" vil dermed ikke ha stamtavle, eller DNA test som kan bevise at den er lovlig, og blandingen vil svært fort se ut som en pitbull / amstaff. Ikke nok med det, men Amerikansk bulldog er svært krevende, og blande den med staffen er virkelig ikke anbefalt. Jeg rapporterte forøvrig annonsen når den lå ute, og delte den med flere i Amerikansk bulldog miljøet i norge for og få spredd det. Det var ho rein svindel og oppgi slikt i annonsen som ikke er sant. Jeg er mektig frustrert over usæriøse folk, men det kommer man nok ikke foruten..
 5. annikenjw

  Stor ustyrlig unghund, trenger råd!

  Ja, vi holder til i Larvik. Vi har sett fremgang med metoden av og binde han når han starter, gjør jeg ikke det ender det med at vi står og "sloss". Jeg foretrekker sele, da jeg kan ta tak i den på ryggen hans slik det blir vanskeligere for han og overfalle meg, og springe avgårde, uten at han skal ødlegge nakke og hals. Jeg vet det er aldersrelatert, men som noen har nevnt vil vi ikke vente til dette går over, da det først og fremst ikke er akseptabel oppførsel, og vi ikke vil at han skal ta det med seg videre. Vi kan ha vært noe slapp på grensesettingen, men skjerpet inn der straks dette problemet oppstod, og ser nå litt forbedring på raptusene ute på tur. Ellers er vi mer nøye nå på at han skal utføre kommandoene straks vi ber om det, og ikke prøve og lire seg unna, slik som og gå avgårde om vi ber om sitt osv. (Dette gjelder selvsagt øvelser som han kan) Tusen takk for mange supre tips, det har vært til stor hjelp, og det er godt og høre at fler har hatt samme problem, så jeg slipper og tenke at jeg er en dårlig eier..
 6. annikenjw

  Stor ustyrlig unghund, trenger råd!

  jeg har brukt halsbånd på han tidligere, men da ender han enten med og vri den av seg eller kvele seg selv, så nei, det tar jeg ikke sjansen på..
 7. annikenjw

  Stor ustyrlig unghund, trenger råd!

  Takk for alle supre tips. Jeg har prøvd og ignorere han, stramme båndet når han gjør slikt og stå helt rolig, men som sagt er han en stor hund på 50kg, som overfaller meg uansett og kort bånd jeg har. Det er litt enklere om jeg bruker halsbånd enn sele, da sele gir litt mer bevegelighet. Igår gjorde han det igjen, på vei hjem fra skogstur. Får og unngå og bli sint, bandt jeg han fast i ett tre. Endte med piping og skriking, så jeg sto med ryggen til i en halv time før han stoppet og la seg ned. Når jeg da skulle løsne han, kommanderte jeg han i sitt for og unngå og bli overfalt igjen, og ga han oppgaver mens jeg løsnet han og begynte og gå videre, og det hjalp. Så jeg trur det er koden, til tross for veldig mange rare blikk, der jeg har bindt hunden min i en lyktestolpe, som er helt utstyrlig, mens jeg selv står med ryggen til i en halvtime, haha. Men det hjalp, han roet seg, og forhåpentligvis lærer han seg at ved og gjøre slikt, ender det kun opp med og stå alene og kjede seg. Kom gjerne med fler tips om dere har noen på lur
 8. annikenjw

  Stor ustyrlig unghund, trenger råd!

  Takk får råd. Vi trener ofte lydighet, spor er han ikke interessert i. disse anfallene skjer når vi er på vei hjem, slik som idag når han hadde sprunget løs i en time, snust osv. Spor er han desverre ikke interessert i, og litt trening gjør vi alltid, enten det er litt terping på inkalling osv. Jeg skal prøve noen av rådene med avledning osv, og se om det hjelper, evnt få kontaktet noen profesjonelle til og hjelpe meg.
 9. annikenjw

  Stor ustyrlig unghund, trenger råd!

  Vi har tidligere gått valpekurs, hverdagslydighet og jobber mot bronsjemerket i lydighet. han er eksemplarisk uten om akkurat disse idiotiske påfunnene, men jeg har vel glippet ett sted alikevel.
 10. annikenjw

  Stor ustyrlig unghund, trenger råd!

  tusen takk for svar. Jeg har prøvd og skremme han med høy stemme, for så og kommandere i sitt, men det fungerer ikke, han er generelt lite interessert i godbiter. Bruker som regel ball eller tauleke i forbindelse med belønning, men det ønsker jeg ikke og bruke i denne situasjonen da han blir enda mer oppspilt og vanskelig og kontrollere. Jeg har prøvd grime, men den trives han ikke med og prøver bare og rive den av seg (med tilvenning). Det jeg har gjort nå er og alltid gå med han i stramt bånd utenom når han er løs, så han ikke skal få muligheten til og løpe bort til en flekk med grass for og kaste seg rundt, men det kan kanskje være en god ide og virkelig sette ned foten og få en stopp på det, selvom det mest sansynelig vokser av han.
 11. Jeg trenger sårt noen tips til min unghund på 15mnd. Han har en stund nå drevet og "sloss" med meg. Dette oppstår om vi er på vei hjem fra tur, og han får noe jeg kaller "anfall". Det virker som om han får ett energikick, og løper rundt. Dette er får lek, det er det ingen tvil om. Jeg har ikke tillatt dette, og strammet inn båndet og stått å ventet på at han skal roe seg. Når jeg gjør dette, hopper han på meg (han er trent til og ikke gjøre det) biter kraftig (bitt meg til blods noen ganger) og skal "ta" meg fordi han ikke får springe. Dette er ikke mye morro når han veier 50 kg, og ifølge dyrlege og oppdretter vil komme til og veie mer. Når dette skjer overser jeg han, noe jeg ikke tørr lenger da han enten får lagt meg i bakken (jeg er ikke høy) eller biter meg i ansiktet. Det har hendt jeg har måtte vræle til han får og skremme, slik han stopper. Han får masse av aktivitet, og dette skjedde igjen istad, da han først hadde løpt løs i 1 time i skogen. Nå trenger jeg virkelig hjelp, da dette tilslutt blir farlig...
 12. annikenjw

  Noen fra Larvik

  Ser ut til at du er på alder med meg også? har en rakker som svært gjerne vil leke litt, kanskje du kan sende meg en melding/ Pm?
 13. annikenjw

  Noen fra Larvik

  Er det noen her inne som er fra Larvik? Vår lille bulle kunne tenkt noen og lekt litt med. Han går overens med alle, men ønsker noen og gå tur med, eller trene litt med, da han ikke helt er vant med og gå tur med andre hunder. (Blir mye hopping og herjing for og få lekt) Noen i nærheten som vil treffes? Har desverre ikke tilgang på bil, så kommer meg ikke så lett rundt.
×