Jump to content
Hundesonen.no

Aronparon

Medlemmer
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

2 Followers

About Aronparon

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Schäfer og Blandingshund
 1. Aronparon

  Fra (s)labbete firbent til finfin gentleman?

  Hei! Beklager, så ikke at du hadde skrevet noe her før nå. Jeg brukte lang tid på å avgjøre om jeg skulle kjøre bil+båt eller om jeg skulle ta fly. Endte til slutt opp med å velge fly fordi det ville være raskeste (dog dyreste...) måte å reise på. Men etter å ha kjøpt det største flyburet jeg klarte å oppdrive (89cm høyde) og dratt ut på flyplassen for å få det godkjent, fikk jeg beskjed om at buret var for lite/lavt... Dersom jeg fremdeles ville fly med ham, måtte jeg skaffe et større flybur (evt lage selv) og fly med British Airways fra Oslo fordi Cargo-flyene som flyr fra Sola ikke tar større bur enn 89 cm. Så da har jeg endt opp med bil+båt. Reiseruten er: båt fra Stvg - Hirtshals, kjøre til Esbjerg, båt fra Esbjerg til Harwich, og så kjøre til der jeg skal bo i England. Eneste ulempen med reiseruten (foreløpig) er at det tar lang tid. Skal du studere i England du også?
 2. Aronparon

  Fra (s)labbete firbent til finfin gentleman?

  Teserere: Så at du hadde svart på en lignende tråd ang det å studere i utlandet med hund, hvor du skrev at hunden din er hjemme alene ca 8t/dag. Mitt inntrykk av universitetsstudier i UK er at man selvfølgelig må lese mye, men at man har få forelesninger i uken og at mye bygger på "egenstudie/lesing" som kan gjøres hjemme. Stemmer det? Takk igjen!
 3. Aronparon

  Fra (s)labbete firbent til finfin gentleman?

  Det hadde vært veldig koselig å trene sammen Teserere. Hvis det ikke finnes et miljø for øyeblikket så kan man vel drømme om å skape et? Takk! Det ser iallefall slik ut. Krysser fingrene. Hm, absolutt noe å tenke på. Bruker du bilen ellers også, eller lar du den stå?
 4. Aronparon

  Fra (s)labbete firbent til finfin gentleman?

  Oi, ok, så det å møtes eksempelvis 1-3 ganger i uka for å "egentrene" spor/lydigheh/agility i grupper er ikke vanlig i lokale hundeklubber? Hvordan jobber folk videre med det de lærer på kurs da?:/ Forventer egentlig ikke at dere har svaret, lurer bare på hvordan JEG skal klare meg. Nå tror jeg at jeg har funnet 2-3 stykker å leie med som ikke har noe imot hund, så da stiller vi jo i en litt annen prisklasse, håper det kanskje hjelper. Håper folk er positivt innstilt til hund, og regner uansett med at det ikke blir "verre" enn her hjemme ( les: folk går i bue utenom etc). Vi får se. Har dere flydd mye med hundene deres frem og tilbake Norge-UK? Igjen, takk for svar. (skriver fra tlf dersom svaret er litt på halv åtte...)
 5. Aronparon

  Fra (s)labbete firbent til finfin gentleman?

  Takk Simira! Deilig å høre! Jeg er fast bestemt på å ha ham med meg, så å betale noe mer i leie er helt greit så lenge det er lov med hund. Ja, planlegger å reise bort i løpet av sommeren for å gå på visninger, må bare finne noen aktulle visninger først... Så bra. Jeg har forstått det slik at engelskmenn generelt har en litt mer avslappet og "åpen" holdning til hunder, stemer det overens med ditt inntrykk? Det hadde nok absolutt vært praktisk med bil, vet bare ikke om jeg er tøff nok til å kjøre på "feil side" av veien. Hm, ja, man må vel alltid belage seg på individuelle forskjeller både mellom de forskjellige klubbene og innad i enkeltklubber. Men utrolig kult at APDT finnes! Det er jo et fint utganskpunkt også blir det vel bare å snuse rundt til vi finner en klubb vi trives i. Skal hive meg rundt og lese bloggen med én gang. Tusen takk, du skal se det kommer ramlende inn noe etter hvert.
 6. Aronparon

  Fra (s)labbete firbent til finfin gentleman?

  Takk for svar teserere! Mhm, hadde vel egentlig regnet med at det ville bli vanskelig(ere) å finne et sted å bo med hund ja. Jeg har et lite håp om å ikke måtte betale mer enn 500 (maks 550) pund i måneden, men får se hva jeg finner til den prisen... Hvordan har du ordnet deg med hunden din frem til du finner et hundevennlig sted å bo? Supert, tusen takk! Fint med tips om hvilke sider man skal ta med en klype salt, samt at man skal være på vakt for dodgy husverter. CV til hunden min hadde jeg aldri kommet på selv, men når jeg tenker meg om så er det selvfølgelig veldig greit for utleier å vite litt om både hund og eier. Takk! Jepp, har blitt fortalt at det er fint å gå tur i området. Fokuserer på det positive. Har du fått et inntrykk av treningsmiljøer i England (veldig generelt spm), mengde hundeklubber osv?
 7. Jeg har bestemt meg for å ta med meg hunden min til Storbritannia i høst. Er det noen som har egne (eller kjenner til andres) erfaringer med å finne et sted å bo i England (Kingston Upon Thames) med hund? Alle tips og triks mottas med stor takk!
 8. Aronparon

  Flyburstørrelse til ridgeback?

  Hei. Er ny her inne men gambler på at det er greit å slenge seg på denne tråden. Jeg planlegger å fly med hunden min til UK i september. Han har mankehøyde 70cm og veier 43-44kg. Har fått tilbud om å kjøpte et Atlas Hundebur str L (størrelsen under Giant), men det står for øyeblikket i en bod, og selger (en bekjent) vet ikke hvilke mål det er på buret. Noen som har peiling?
×