Gå til innhold
Hundesonen.no

Emilie

Medlemmer
  • Innholdsteller

    5,506
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    8

Innlegg skrevet av Emilie

  1. Akkurat nå, yurij skrev:

    Det er vel mere følelsen av at det ligger et "bare" inni der på noe sett. Hund skal (bare) være til glede. I og med at det er en setning som ofte gjentaes så fort noe blir litt vanskelig ..

    Mulig det. Men jeg må jo si at jeg har hund til stor glede, selv om det også innebærer mye frustrasjon, sorg og ulempe å ha disse dyrene. Likevel, jeg har dem jo i all hovedsak til glede. Jeg ville ikke kalt det noe annet. 

    • Like 1
  2. Akkurat nå, Wilhelmina skrev:

    Frøkna mi hadde en "klump" som veterinæren skråsikkert mente var kreft (det var det ikke). Det ble tatt nålebiopsi, så ingen kutting eller sying der.

    Joda, det er også en mulighet, litt avhengig av klumpens struktur. Men det kan være forstyrrende det også. Fikk tatt nålebiopsi av en kul på hunden, da hun var relativt ung. Da med mistanke om at det var en væskefylt cyste. 

  3. Akkurat nå, QUEST skrev:

    Sier meg veldig enig her! Formuleringen kan godt oppfattes som en del har gitt utrykk for her inne, nemlig at hvis hunden ikke er bare 'gøy' å ha i hus, så vekk med den.. For det skal jo være en glede å ha hund..:sleep: 

    Men hvis hunden da ikke er "til glede", men til ulempe der den befinner seg, hvor hyggelig er det da å være hund? 

    • Like 1
  4. 4 timer siden, Midas skrev:

    Ville fått tatt en biopsi og sjekket om det var ondartet. Hvis den ikke er det kan den utvikle seg til å bli det over tid, men da er det en tommelfingerregel at den endrer seg. Om den er ondartet så ville jeg kanskje fjernet hvis hunden ellers er frisk og sprek. Hvis den ikke er det ville jeg ventet og fulgt med på om den forandrer seg. Det er en ganske stor operasjon, for så vidt jeg vet fjerner de livmoren også om de får jurkreft (og noen ganger alle jurene), men hvis hunden er frisk så bør det gå fint. Det spørs jo litt hvordan type svulst det er og om den vil spre seg raskt eller ikke. Det er mulig de kan finne ut det ved en biopsi og, men mastcelletumorer er som jeg har forstått ganske avgrenset og sprer seg sjelden og da kan jo hunden dø med det og ikke av det.

    Kulen må normalt fjernes helt for å kunne sendes inn for biopsi. Hvis man kutter i en potensielt ondartet kreftsvulst kan den ha lettere for å utvikle seg ytterligere. Dessuten er påkjenningen for hunden omtrent den samme: narkose, kutte, sy. Derfor vil det være like greit å fjerne kulen helt, og i mange tilfeller hele jurkjertelen.

    Vanlig prosedyre er å ta røntgenbilde av bryst/lunger for å se om eventuell kreft har spredd seg, før man foretar noe kirurgi. Deretter fjerner man svulst med jur/jurlist/livmor, alt etter hva veterinæren anbefaler. 

    Jeg fikk fjernet svulster på min ni år gamle hund. De var ondartet og kom raskt tilbake. Deretter ble svulster og en del jurvev fjernet. Etter to år kom kulene tilbake. Da hun var 11 år ble flere jurkjertler med svulster fjernet og hun ble kastrert samtidig. Levde i to år etter det. Dette var en stor hund. 

    Noen hunder lever helt fint med sine jursvulster og dør med dem som gamle. Hvis man ikke fjerner dem kan hunden leve godt og lenge, men de kan også utvikle kreft som sprer seg hyppig. Man vet aldri. 

    • Like 1
  5. Storpuddel (tispe) eller mellompuddel vil jeg si passer kriteriene dine bra. Jeg opplever dem som ukompliserte, intelligente hunder med litt drive, men samtidig ikke noen voldsomme behov utover gjennomsnittet. Bortsett fra pelsstellet da, men der kan du jo bare ta barbermaskinen fatt som du skriver. 

    • Like 1
  6. Er man alene i ringen, ja. Er det andre der som kan bli forstyrret, nei. Altså, under kvalitetsbedømmingen så er det jo i utgangspunktet greit, siden de andre hundene da eventuelt står på vent. Men jeg synes det er både upraktisk og forstyrrende, både det å bruke sånt selv eller å måtte gå i ringen med andre som gjør det. 

  7. 14 timer siden, SusanneL skrev:

    Jeg regnet med at Norwegian gjorde dette fordi de antar at kortsnutede hunder hadde større risiko for problemer med flyreiser - ikke som en tjeneste og tankevekker til dårlig hundeavl. Jeg påstår IKKE at disse rasene ikke har sine problemer (det er en helt annen diskusjon) men jeg mener at man ikke verken visuelt eller bare pga rasenavnet kan uttale seg om hvor bra eller dårlig en hund takler en flytur. På den samme måten ikke kan se på rasenavnet for å vurdere hvor "farlig" den er. Man ender opp i nettopp de samme spørsmålene med begge problemstillingene - hva med blandinger (1-2-3 generasjon?), hvem skal vurdere hva/hvor mye/lite/kort/langt, hvordan skal forbudet håndteres nogenlunde rettferdig, etc. Hva med hunder med ekstrem pels (fare for overopphetning), ekstrem kort/lite pels (mht temperaturfall i lasterommet), hunder med hjertefeil (eller raser som har dette som et kjent problem)...

    Det er og forblir eierens ansvar å ikke sende dyr som ikke tåler slikt, men selvsagt under forutsetning at den professjonelle parten (flyselskapet) garanterer for omgivelsene dyret fraktes i. Og i normal temperatur og trykk er det, såvidt jeg vet, ingenting som tilsier at brachy-raser generelt tåler å fly dårligere enn andre raser - det er DE faktaene, studiene og undersøkelsene jeg etterlyser.

    Så hele den greia her synes jeg er en falitterklæring av et selskap som faktisk professjonelt frakter dyr ikke kan eller vil garantere at de har et miljø de kan overlever i, jeg.

    Jeg tenker akkurat det samme. Det her handler ikke om at Norwegian plutselig har begynt å bry seg så veldig mye om dyrevelferd. Det handler om at Norwegian garderer seg mot for eksempel negativ publisitet og eventuelle søksmål. Men jeg er så enig, jeg ville aldri fraktet hunder som cargo, hvis det da er i et miljø som er så "ukomfortabelt" at det er høy risiko for at brakyhunder stryker med. Selv om min hund hadde hatt normal snutelengde. Der brakyhunder kanskje dør, er det neppe spesielt hyggelig for normalskallede hunder heller. 

    • Like 4
  8. 11 timer siden, QUEST skrev:

    Jeg har ingen 'standard' jeg klipper etter.. Lengden på klørne er svært variable og individuelle på mine hunder og hadde jeg klippet klørne så ekstremkorte som du viste på bildet , på den hunden her  med lengst klør, hadde vel hunden blødd ihjel , for ikke snakke om fått voldsomme smerter. 

    Jeg setter ingen 'ære' i å klippe klørne kortest mulig, jeg behøver ikke bikkjene for å vise hvor 'flink' jeg er.

    At hunder i mange tilfeller ikke gir utrykk for smerte/ubehag annet i rimelig ekstreme tilfeller, er vel ikke ukjent for deg heller? Hunder kan være veldig 'gode' på å skjule smerte/ubehag. 

    Ja, men nå klipper jeg ikke over nerven da. Og det blør ikke fra mine hunders klør. Nå finnes det veldig lite belegg for å tro at hunder med korte klør har smerter. Det du presenterer er ren synsing. Det som derimot ikke er synsing er at FOR lange klør kan gi smerter, være direkte skadelig og til sjenanse for hunden. 

    Jeg starter fra jeg får valpen i hus med å holde klørne korte, så korte som mulig. Og ja, jeg legger "æren" min i det, for jeg har sett hvor plagsomt og sjenerende lange klør kan være. Men nei, jeg klipper ikke så blodet spruter, allikevel klarer jeg å holde klørne korte med gode klipperutiner fra dag én. Verre er det ikke. Hadde klørne på mine hunder vært dritlange, så hadde jeg naturligvis ikke klippet dem like korte som på bildet, hvis det innebar at jeg måtte kutte nerver og blodårer. 

    Jeg kan ikke ta utgangspunkt i det jeg ikke vet noe om. Men jeg kan ta et utgangspunkt i det som faktisk er et kjent problem for mange, svært mange, hunder. 

    • Like 1
    • Thanks 3
  9. Man kan skrape tannstein selv med en tannsteinskraper i metall. Gjør man det slik vil emaljen på tannen bli ujevn og ripete. I disse ripene/furene vil det lettere legge seg plakk, som siden omdannes til tannstein. Hvis man fjerner tannstein under narkose hos veterinæren, vil tennene poleres etter "skraping" med ultralydscaler. Polering må i likhet med ultralydscalingen, gjøres under narkose. 

    • Like 1
  10. Det er sannelig ikke lett å gjøre noe riktig. Enten så skal man behandle hunden like forsiktig som et spedbarn, hvis ikke får man tilsnakk. Eller så får man beskjed om at "sånne hunder" (som jeg har), skal kun gå i pigghalsbånd. Det er interessant hvordan folk har så lav terskel for å legge seg oppi fremmedes hundehold, kontra for eksempel melde fra til BV om man mistenker neglisjering/mishandling av barn. Selv om det til og med er påbudt ved lov. Jeg har ikke fått tilsnakk enda, men jeg har hele tiden en forventning om at det vil skje en dag, for når jeg korrigerer hundene mine, så gjør jeg det jo nettopp for at de ikke skal få lyst til å gjenta den atferden som nettopp ble korrigert. Og det gjør jeg når jeg må gjøre det.

    Min yngste skulle en gang hoppe frem og regelrett ta en forbipasserende. Jeg kan IKKE ha en hund på 90 kg som skal hoppe frem i tide og utide og ta folk. Både meg og hunden endte opp på bakken i en kamp jeg ikke hadde tenkt å tape. Han har ikke villet ta noen etter det. Det er sikkert ulike triggere inne i bildet, alderen hans spilte sikkert inn osv osv. Men du har ikke mye feilmargin å gå på med en sånn hund. Har man en hund på tre kg er det sikkert litt enklere, siden skadepotensialet er så mye, mye mindre. 

    • Like 6
  11. 5 timer siden, QUEST skrev:

    Hvis din hund har like korte klør, 'helt naturlig', altså uten noen som helst form for klipp/trimming, så lurer jeg på hva slags underlag hunden beveger seg på/trimmes på ? Hvis hunden beveger seg stort sett bare på naturlig underlag og har så korte klør, tenker jeg at det må være en underforliggende  årsak. 

    Jeg lurer på hvilke standard du setter for dine egne hunders klør, jeg. Siden du aldri før har sett så korte klør som jeg har på mine. De kan for øvrig både gå og klatre. Ikke snubler de rundt og ikke gir de uttrykk for smerte. 

    • Like 3
    • Thanks 1
  12. 3 timer siden, Snøfrost skrev:

    Dere som sier dere klipper inn til nerven, dere gjør jo ikke det er jeg rimelig sikker på. Nerven ligger et lite stykke innenfor der det begynner å blø. Så med annet det er blødende klør fra pulpa hver gang dere klipper, så er det ikke nerven dere klipper inntil. 
    Nå ble vel dette vist med illustrasjonen på forrige side, men jeg vet jeg på et tidspunkt har sett en god illustrasjon på dette i en bok, en som viser hvor selve nerven ligger.  

     

    Nei, men allikevel er jeg rimelig nærme. Og det var vel det jeg svarte på i utgangspunktet; dette med at @QUEST syntes at veldig korte klør ikke var noe hyggelig for hunden å gå rundt med. Hvis jeg skal tolke dette innlegget:

    Jeg tenker at nerver er svært følsomme og svært liten beskyttelse ( som i å klippe neglene veldig  nært nerven, )kan absolutt tenkes å gi ubehag eller smerte når negelene kommer i kontakt med omgivelsene.

  13. 7 timer siden, Mud skrev:

    Da tviler jeg sterkt på at det er nerven. Hundene vil reagere hvis du presser på den.  Det er hele poenget med nerver liksom. Igjen : har du noen sinne hatt en nerve som har vært blottlagt? 

    Nei, det er vel den andre litt myke tingen, som stikker bittelitt ut midt i kloen da. 

  14. 26 minutter siden, Sprettballen skrev:

    Mennesker kan vel behandles for rabies om det oppdages kjapt, da kan vel hunder det også? Evt. er det jo godt mulig at hundene er vaksinerte, i og med at de hadde en lignende hendelse i 2011.

    Nei, ved symptomer er rabies 100% dødelig. Hvis man derimot har blitt bitt av smittet dyr kan man starte behandling umiddelbart. Vaksine er det tryggeste når det kommer til forhold rundt dette viruset. 

  15. Akkurat nå, Mud skrev:

    under kastrering ja.  Det var atferden etterpå som var argumentet.  

    Å ha korte klør på hunden er ikke slemt.. å eksponere nerven når man inners inne vet at eksponerte nerver er vondt ( alle VET det. Hvis man er ærlig med seg selv) er slemt. 

    Heldigvis har de aller fleste dyrleger lært bedre , desverre er det en del dyrebutikker som fortsatt gjør det. 

    Jeg jobber på dyreklinikk, ikke dyrebutikk. Vi klipper klør hver dag. Det er ingen av våre veterinærer som er ærlige med seg selv tydeligvis. Eller så er de som meg, bare slemme. Men rett skal være rett, det er jo ikke sånn at jeg klipper og lar nerven stå ut som en lang, ubeskyttet spiss, men jeg klipper til jeg ser den, og kan kjenne den (helt utrolig at hundene ikke reagerer når jeg presser på nerven gitt) også klipper jeg noen millimeter rundt. 

  16. Akkurat nå, Mud skrev:

    Det gjør selvfølgelig ikke vondt NÅR du klipper hvis du ikke kutter nerven, men at det vil være sårt og vondt etterpå er en selvfølge.  

    Har du noen sinne hatt en åpen nerve på deg selv ? Da vet du at det er sårt og smertefullt ikke sant?

      Nei, dyr oppfatter ikke smerte anderledes enn mennesker , de får like vondt som oss selv om de skjuler det bedre. 

    Og en av nervenes funksjoner er å sende smertesignaler til hjernen så vi ( som i dyr og mennesker , vi er like der, vi er faktisk dyr !) vet at det er noe farlig som skjer . Det er lurt mtp artens mulighet til å overleve . Hadde vi ikke følt smerte hadde vi hatt mye mindre mulighet til å overleve frem til vi har reprodusert .

     

    Nervene ligger alltid beskyttet under annen type vev..  Å fjerne det vevet og eksponere nerven  er selvfølgelig vondt. 

    Og slemt. 

    Enten man vil innse det eller ei. 

    Btw så var det at griser ikke uttrykte smerte etter inngrepet argumentet bøndene brukte for å slippe å bruke penger på bedøvelse når de kastererte grisene inn til få år siden. Alle VISSTE egentlig bedre. Man vet jo at dyr har et nervesystem som oss og man vet hva nervesystemet er til for . Men siden de  skjulte smerten etterpå klarte bøndene å overbevise seg selv og enkelte andre om at dyr allikevel er forskjellige sånn for økonomiens skyld

     

     

    Griser som kastreres våken uttrykker veldig ofte smerte jo. Ved å skrike. Høyt. 

    Ok, da er jeg slem da, som holder klørne på hundene mine pinnkorte. Slem, slem, slem. 

  17. 19 timer siden, QUEST skrev:

    Hvis jeg skulle brukt manglende klikking på gulvet som mål på hvor lange klørne skulle få lov å bli på endel av mine, hadde det medført betydelig blodtap og store smerter for de angjeldende hundene.. Lengden på klørne/nervens lengde varierer fra hund til hund og ikke minst har potens utforming/stilling mye og si for om man hører klørne eller ikke. 

    Mine hunder er heller ikke viltlevende ulver, hvilket ikke vil si at det ikke er interessant å se til naturen, for hva som er hensiktsmessig. Som sagt, det er gode grunner til at vi ikke ser brachy, lymfatiske og kortbente ulver f.eks.

    Jeg tenker at nerver er svært følsomme og svært liten beskyttelse ( som i å klippe neglene veldig  nært nerven, )kan absolutt tenkes å gi ubehag eller smerte når negelene kommer i kontakt med omgivelsene. 

    Du tenker det, men vet du? Burde ikke mine hunder, med sine stumper, gi uttrykk for smerte? Jeg kan nemlig ikke identifisere noen smertetegn hos mine, selv med klør klippet til nerven. 

    På jobb klipper jeg hundeklør til nerven (som sagt, ikke over). Har ikke sett noe tegn på smerte ved bevegelse på disse hundene heller. Jeg kan ta feil, men jeg liker å tro at jeg gjenkjenner uttrykk for smerte dersom jeg ser det. 

    • Like 2
×
×
  • Opprett ny...