Gå til innhold
Hundesonen.no

Papillon


Guest Kreativtbrukernavn
 Share

Recommended Posts

Guest Kreativtbrukernavn

Hei :)

Er det noen som vil dele sine erfaringer og kunnskaper om Papillon? Og jeg vil gjerne ha tips om oppdrettere som har fokus på god helse og mentalitet. Jeg mener at god helse også er at hunden har normale luftveier (ikke luftrørskollaps og trange nesebor osv), sterke og friske tenner i en munn med normal plass til tennene, ingen allergier, øyne som har liten sjanse for å poppe ut, osv. Nå høres det kanskje ut som jeg beskriver en Mops eller en annen stakkar med flatt ansikt, men jeg har i det siste fått vite at Papillon også kan ha slike problemer (og at ikke alle oppdrettere/eiere synes det er et problem, og/eller ikke er ærlige). Og så lurer jeg på hvorfor det ikke er vanlig å ta røntgen av hoftene og albuene til Papillon? Og mentaltester? Jeg vil ha en stor Papillon, helst 4 kg eller større.

De Papillon jeg har møtt er vennlige og sosiale med både hunder, andre dyr og folk, de er miljøsterke og har ingen lydredsler, takler bra å være alene hjemme, kosete, bjeffer lite, holder seg i nærheten når de er uten bånd, er førerorienterte, og noen av dem er arbeidsjern og lette å belønne med godbit, lek og kos. Jeg synes de er fantastiske hunder. Men jeg har ikke møtt så mange, så jeg vil gjerne få vite mer av flere. :)

- Hvordan er det med samkjønnsaggresjon og ressursforsvar hos rasen?

- Har de fleste tispene lette fødsler, eller er det ikke uvanlig med keisersnitt? Jeg har ingen planer om å bli oppdretter. Jeg er bare nysgjerrig.

- Er det stor forskjell på tispe og hann i atferd?

- Er det mest vanlig at Papillon er husrene, eller det motsatte, mon tro? Og kan man sove en hel natt, cirka 7-8 timer, eller må en Papillon oftere på "do" fordi den er liten? Jeg leste om noen som hadde lært sin Papillon tispe å bruke deres do slik at hun slapp å holde seg når hun var alene hjemme. Det synes jeg var smart. :)

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

On 12.5.2018 at 12:14 PM, Kreativtbrukernavn said:

Er det noen som vil dele sine erfaringer og kunnskaper om Papillon? Og jeg vil gjerne ha tips om oppdrettere som har fokus på god helse og mentalitet.  Og så lurer jeg på hvorfor det ikke er vanlig å ta røntgen av hoftene og albuene til Papillon? Og mentaltester? Jeg vil ha en stor Papillon, helst 4 kg eller større.

- Hvordan er det med samkjønnsaggresjon og ressursforsvar hos rasen?

- Har de fleste tispene lette fødsler, eller er det ikke uvanlig med keisersnitt? Jeg har ingen planer om å bli oppdretter. Jeg er bare nysgjerrig.

- Er det stor forskjell på tispe og hann i atferd?

- Er det mest vanlig at Papillon er husrene, eller det motsatte, mon tro? Og kan man sove en hel natt, cirka 7-8 timer, eller må en Papillon oftere på "do" fordi den er liten? Jeg leste om noen som hadde lært sin Papillon tispe å bruke deres do slik at hun slapp å holde seg når hun var alene hjemme. Det synes jeg var smart. :)

Jeg har en papillon på straks 13 år! Jeg er dessverre ikke aktiv i miljøet lenger, så jeg har ingen oppdrettere å anbefale. Jeg tror ikke det røntges fordi de er småhunder, som med mange andre småraser. Hvorfor de ellers ikke gjør det, det vet jeg ikke. Mulig det ikke noe spesielt stort problem med HD eller AD? Det vet man kanskje ikke siden de ikke blir røntget. MH er et vektøy som stort sett brukes på brukshunder, så jeg antar det er derfor papillon heller ikke MH testes noe særlig. Denne kennelen her har MH testet et par av sine hunder: http://www.whispering-valley.com/ . 

Jeg har ikke opplevd noe særlig samkjønnsaggresjon på rasen, så jeg anser ikke dette som noe problem rasen har. Det er nok noe ressursforsvar. Min er villig til å dele leker, men passer på maten sin. Ikke på en ufin måte, men hun gir rett og slett greit beskjed om at dette er min mat, den får ikke du, til andre hunder altså. Jeg har aldri hørt at det er vanlig med keisersnitt på rasen. Tisper og hannhunder skal visstnok være ganske lik hos papillon på alle måter. Jeg har aldri eid en hannhund selv, men jeg antar de er som andre hannhunder, mer eller mindre. Jeg tror de fleste papilloner er ganske husreine om man har trent på det. Min brukte lang tid på å bli husrein og kunne enda finne på å bæsje inne rundt 9 måneders alderen. Som voksen bæsjer hun ikke inne med mindre hun er dårlig i magen. Hun har tisset inne noen ganger nå i sine eldre dager, men det skyldes nok bare alder. Min sover hele natten uten problemer, hun må ikke på do. I helgene kan jeg fint sove 8 timer, gå inn i stuen og sette meg i sofaen i noen timer til, uten at hun maser om at hun må ut. 

Papilloner er smarte, lekne og aktive små hunder. De liker å være med på alt og kan læres mye :D Min har startet lydighet og har opprykk til klasse 2. Hun har opprykk til klasse 2 i hopp agility (pensjonert nå pga alder og ryggskade) og har opprykk til klasse 3 i rallylydighet. Vi har gått sporkurs sammen, selv om det ikke falt helt i smak hos hunden, så kan de hvis de vil. Min har vært uheldig og fått en del sykdommer og skader som ikke skyldes avl, men har ellers aldri vært syk. Min papillon veier 4,8 kg, så hun regnes som en stor papillon. Hun kommer fra Dobs kennel. Jeg tror ikke de driver oppdrett lenger, men det er mulig å se etter linjer av disse. Jeg vet det veldig "mote" å avle papillon små for noen år siden, da begynte selv min oppdretter å avle de mindre. Så hvor mange "store" papilloner det er igjen der ute er jeg usikker på.  

16395950976_3f62ba3a32_z.jpg

Bare spør hvis det er noe mer du lurer på som jeg kanskje kan svare på :)

Endret av MegaMarie
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...
Guest Kreativtbrukernavn

@MegaMarie  Tusen takk for svar, og fint bilde av nydelige Blondie ?  Beklager sen respons.

Jeg tok kontakt med valpeformidler for noen år siden, men fikk ikke svar. Jeg sendte e-post til valpeformidler denne uken, og venter på svar. Hun vet nok mye om Papillon sin helse osv. Får bare håpe at hun ikke er én av dem som f.eks bagatelliserer luftrørskollaps.

Kanskje jeg tar kontakt med valpeformidleren i Sverige også. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Lange turer er ikke nødvendigvis veldig stimulerende. Det kan være, men det kan også øke stress, særlig hvis dere går mye i ukjente miljøer eller rundt mye andre folk og hunder. Stress og usikkerhet er i stor grad genetisk, og påvirkes såklart av hormoner. Søksarbeid er ofte god stimuli, og er bevist å øke selvtilliten hos hunder. Meld dere på et kurs i nosework, barn hunt eller annen type søk som dere kan bruke som aktivisering i hverdagen. Tren triks og lydighetsøvelser. Kjøp spill med utfordringer som hun kan løse for å få middag. Generelt vil jeg også skjerme henne mot å bli presset inn i situasjoner der hun føler hun må si fra. Det er ikke alltid mulig, men ikke la fremmede klappe henne, hold avstand til ting eller steder som stresser henne, osv. Hvis hun knurrer er hun for ukomfortabel, og hvis det signalet blir oversett er bitt ofte neste.
    • Har en mittelspitz tispe som har mye stress. Dette spesielt i de to røyteperiodene og under løpetid. Merker dette godt med økende varsling, knurring mot ukjente(hvis de forsøker ta på henne) og slikking av labber. Alt dette begynte etter første løpetid. Vi forsøker å gå lange turer og leke for å stimulere henne, virker noe... Ingen smerter.  Snakket med dyrlegen uten noe særlig gode råd. Har også hatt atferdsanalyse for noen år siden, hvor konklusjonen var mer stimuli og eksponering.   Er det noen med liknende erfaringer? Kan det være hormonelt betinget, eller er det en slags angstlidelse?   
    • Det er ingen grunn til å ikke bruke tørrfôr som godbiter ellers også, det er jo bare mat, så lenge hunden vil ha det. Og vær for all del ekstremt forsiktig med AI. De stiller ikke vesentlige spørsmål som en veterinær vet å spørre før man behandler en hund. Kildekritikk er fint, men det kommer helt an på hvilke kilder man bruker. Og har lov til å bruke. Så enten er AI-en trent på ulovlig materiale, eller så har den et begrenset spenn av kilder. I tillegg er det ekstremt stor forskjell på hundehold i ulike land, så selv forutsetninger for forskning og råd fra profesjonelle vil variere stort.
    • Altså hvorfor har ikke jeg tenkt på dette?!  Så genialt med AI altså👏🏻  Har snakket med vetrinær igjen i går, og vi skal forsøke med Hills sitt allergifor:) Vi startet overgang i går og lillemann ELSKET det og «sorterte» maten i skåla for han skulle spise Hills-bitene først🤣  Det som var et kjempepluss var at foret har godbiter med samme ingredienser, så de kunne han få 4 stk av om dagen, selv om han er på eliminasjonsdiett. Så GJETT om det ble fest hjemme i går. Første godbit på mer enn syv uker.  Fikk også sove natta gjennom uten magetrøbbel og i morres var avføring fast og fin!    Har skikkelig tro på at dette skal bli bra🫶🏻 OG når vi forhåpentligvis starter provokasjonsdiett om noen uker så skal vi starte med VOM fra taste!    Tusen takk for gode råd folkens👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 Dere er helt supre som tar dere tid til å svare, og nå er vi såå lykkelige i heimen😍    
    • Takk! 🥰 Jeg glemte at det finnes en verden av små butikker utenom gigantene. Du reddet dagen og uka og måneden, og potensielt hele sommeren min. Nettopp vært på kurstime med råfor klabb og klæss og isj, og så ikke veldig lyst på fremtiden. Får hamstre.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...