Jump to content
Hundesonen.no

Utagerende unghund


Recommended Posts

Hei! Nå er jeg litt i tvil om hva som er best å gjøre angående unghunden min på 9 mnd. I lek med andre hunder kan han finne på å bli aggressiv mot andre hannhunder, spesielt om det er en tispe han vil ha "for seg selv". Han viser tenner, knurrer og kan finne på å nappe borti den andre hunden. Selvfølgelig ikke alle andre hunder som tåler at en liten ungspjæling som min er sur mot dem, og han havner av og til i klinsj. Erfaringen min er at han gir seg veldig raskt, og har aldri skadet en annen hund - det er mest bare lyd og det gir seg etter noen få sekunder. Jeg ønsker jo at han skal lære seg å ha respekt for andre hunder, spesielt hunder som er eldre enn ham, men han fortsetter jo bare. 

Er dette bare puberteten og kjønnsmodningen som viser seg, eller er det noe jeg burde gjøre for at dette ikke skal utvikle seg? Første gang jeg "oppdrar" en hund, så jeg tar i mot alle råd jeg kan få :-) 

Link to post
Share on other sites

La være å ha ham sammen med andre hannhunder. Han lærer ingenting av å være bølle, han lærer ingenting dersom andre hannhunder tar ham fordi han er bølle. Han trenger ikke omgås andre hannhunder. DU må ta tak og bestemme hva han får lov til - og det han driver med nå bør han ikke få lov til å holde på med. Du skal ikke la andre hunder oppdra din hund. Det er ditt ansvar.

Finn heller noen dere kan gå på tur sammen med - i bånd. De trenger ikke engang å få hilse - bare gå. Også er det lurt å ikke henge seg for mye opp i dette med pubertet og kjønnsmodning. Det får du ikke gjort noe med uansett - så det blir fortsatt DU som skal bestemme hva han får lov til å gjøre. 

 • Like 9
Link to post
Share on other sites

Signerer Siri der. Jeg ville ikke hatt han med andre hannhunder. Han lærer seg bare å bli bråkete mot andre hanner og det er bare slitsomt. Jeg ville ventet med å la han være med andre hanner til han blir voksen. Jo mer slike opplevelser han får, jo verre kommer det til å bli. Når han er ferdig med å være dust i hode så kan det godt være han kan gå sammen med hanner igjen.

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Ja, hun sover i armkroken under to dyner så jeg tror ikke hun fryser om natta i hvertfall. Om dagen ligger hun stort sett innpakket i dundyne/saueskinn, men hvis hun skal være alene hjemme går hun i gangen og legger seg og der er det iskaldt... Hittil har jeg slått på varmen når jeg går hjemmefra hvis hun skal være alene, men strømregninga begynner å se skummel ut 
  • Det kommer ann på hva parringsavtalen dere mellom sier. Er det avtalt betaling, så er det hva hannhundeier har rett på.  Det sagt, så er parringsvalp også normalt sett noe en oppdretter ønsker at hannhundeiere mottar, da det forteller noe om sistnevntes tro på kombinasjonen. Det er dog vanlig at oppdretter har førsterett på valp til seg selv først og fremst, deretter til hannhundeier.  Til syvende og sist er det viktigste å ha en god dialog med hannhundeier, det er tross alt denne som skal skrive under på parringbeviset som gjør at valpene kan registreres. 
  • Har en hannhundseier krav på 1.retten på en valp etter parring.De ville først ha penger så ble det endret en mnd etter parring. 
  • Altså det kan gå fint. Er í samme situasjon som dere med barn no 3 og vurderer hund. Men har kommet frem til at valp blir for mye, og jeg kan ikke følge opp en valp og to små barn samtidig, eller jo det kan gå men travelt blir det 🤔 og tenker at man går med konstant dårlig samvittighet, enten at hunden ikke får det hen trenger eller barna blir nedprioritert...  Spesielt de rasene du vurderer, grusom blanding som jeg ikke skjønner at noen vil ha, to raser som er avlet for å jobbe hele dagen nesten hele året, på to forskjellige måter, som så skal bo i en rolig familiehverdag. Det må være sykt krevende å ha en sånn blanding...  Grøsser av tanken 🤣   Ja der tok adhd min over 😅 men min konklusjon var at en omplasseringshund passer bedre på dette tidspunktet i livet.  Lykke til +
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...