Gå til innhold
Hundesonen.no

God følelse.


HKB
 Share

Recommended Posts

Jeg har en god følelse som sitter dypt i meg akkurat nå og som jeg må få dele med dere.

Må bare få sagt at jeg har tidligere vært litt engstelig når jeg og den "store, svarte og farlige" kjøteren min skal passere eldre mennesker. "tenk om de blir redde!"

I dag har vi vært i parken og tuslet litt for oss selv. Fint vær og få mennesker klokka 10 en onsdag formiddag. Rico fikk bade litt i mjøsa og vi satte oss på en benk i finværet for å tørke før bilturen hjem. Plutselig kommer det en eldre dame bort og setter seg på samme benk som oss. Jeg stålsetter meg for noe alla " jeg er redd hund" eller "den ser skummel ut", men hun begynner å prate om dagligdagse ting. Sol, vind og vær før hun spør om hun får hilse på dyret. Rico hilser med en mildhet jeg aldri har sett hos han før, nå bare snuste han på henne og la hodet i fanget hennes, ikke slikke, pipe, hoppe hilsing som han kan finne på å gjøre.

Hun forteller at datteren hadde to hunder hun pleide å passe i blant som hun var veldig glad i, dessverre måtte den siste avlives i fjor sommer pga alder og sykdom som ikke ble bedre. Hun felte noen tårer og fortsatte med å stryke Rico på hodet. Jeg har aldri sett han så tillitsfull mot en fremmed før og i hvert fall ikke så rolig. Vi begynner å snakke litt generelt om hund og Rico sin herkomst og hun kunne ikke tro at det var en schæfer mix hun satt med i fanget. "men han er jo så mild og rolig! du er heldig som har en så god hund". Hun følger opp med at hun syns det var så hyggelig at en snill ungdom ville ta seg tid til en prat med et gammelt menneske og at det hadde gjort dagen hennes mye bedre. Dessverre ble jeg hentet akkurat da og måtte gå, men hele opplevelsen både med Rico og med damen rørte ved noe inni meg.

Så i dag har jeg opplevd hvordan en hund kan føre til kontakt og fine samtaler mellom to mennesker som ellers aldri kunne funnet på å si hei til hverandre. Jeg har en så god følelse inni meg. Både stolthet over hvordan hunden taklet situasjonen og glede over at jeg kunne gjøre noe godt for et annet menneske. Jeg har også blitt kvitt min fordom mot at eldre damer har fordommer mot "store, svarte og farlige" hunder.

  • Like 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Litt av problemet er at om man avler renrasede hunder så får man konsekvenser i det at man ikke får registrert valpene, mens med blandingshunder så er det litt mer "fritt frem". Dessverre. Og det er lite man kan gjøre så lenge hundene har tilgang til mat, vann og ly, og får det tilsynet de har behov for helsemessig.
    • Hei.. Jeg blir så frustrert.. Noen jeg så hadde valper liggende ute på finn i starten av året (valpene født i Desember), har nå parret tispa igjen på første løpetid etter forrige kull, dette skjer så ofte og jeg blir kvalm! Er det virkelig ingen lov som skjermer de stakkars tipsene for sånt? De blir jo brukt som pengemaskiner. "Oppdretter" får søte små valper og itillegg så tjener de GODT på det, vinn vinn tenker de..  Ikke bare skal de ha nytt kull, men rett etter å solgt valpene fra forrige kull så ble både mor og far (de eier begge selv) lagt ut for omplassering på finn, dette ett eller annet vås om at de skulle bruke tid på Gud og hadde blitt frelst og blabla. Jeg blir helt paff.. Men viser seg jo at hundene aldri ble omplassert allikevel for nå har de lagt ut ny annonse om at de venter valper i August, fra samme tispe og hannhund... Har forresten screenshot fra annonsen til forrige kull. Er det lov å holde på sånn? Rådrift på tispa for at de har funnet ut at de tjener gode penger på det?!  Gjelder forresten Malamute/husky blanding, hvite hunder, du finner de på finn 🤪
    • Takk for tipset, fikk plass så nå får vi testet ut<3
    • Hei! ☺️ Er det noen her som forer med Dyrisk? Er dere fornøyde?
    • Nei, hu har i grunn spist det samme i en stund nå, og er vant til å spise variert. Jeg får ta meg en tur til veterinæren og snakke med de. Takk for svar 😊
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...