Gå til innhold
Hundesonen.no

Unghundklasse/Åpen klasse


Bellare
 Share

Recommended Posts

I samband med at terminlista for 2012 er ute, så har eg sett meg ut alle utstillingane eg ønskjer og delta på, og dermed også rekna ut kor gammal udyret er til ei kvar tid. Veit mange meinar ein bør gå i den yngste klassen så lenge som overhode mogleg slik at det ikkje blir "feil" vurdering med tanke på alderssprang og utvikling.

Vart litt usikker mot slutten av unghundklassen. Bør eg gå ut den, altså til 24 mnd. eller kan eg gjerne starte i Åpen klasse litt før unghundklassen er over og ut? Er jo sjølvsagt ei goood stund til enda, men fint og vite. :P

Vart eit litt teit spørsmål det her :whistle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ferre hunder i unghund klasse enn i åpen klasse på min rase ihvertfall. Dermed ville jeg foretrukket å vært i unghund klasse så lenge som mulig. I tillegg så strekker åpen klasse seg helt fra 2 år og helt opp til 8 år. Tenk hvor mye mer utviklet de er enn din hund.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Coton er jo en ganske liten rase som er tidlig ferdig, på samme måte som min. Jeg kan jo stille henne i junior helt til juli neste år, men jeg velger nok å stille i unghund fra mai av der det er muligheter for cacib i alle fall. Regner med å stille henne i åpen fra høsten av senest, da det finnes dommere som helst setter opp hunder fra åpen eller champion. Dessuten gjør hun seg ikke bort i det selskapet innen den tid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor er det slik?

Jeg vet ikke helt, jeg. De er uferdige og de tenker kanskje at feilene de har, vil rette seg opp med alderen? Min tispe ble også plassert i beste tispeklasse ofte som junior. Den største feilen hennes er at hun er for grov/kraftig og stor. Da hun var junior sier det seg jo selv at hun var mindre og lettere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ser mer på individet.

Hvor tidlig utviklet de er osv.

Hampus var stor og tidlig utvikla.

Så han stilte jeg tidligst mulig i åpen klasse.

Men min boston Gåttfred, har hatt veldig løse bevegelser i front, så han har jeg holdt lenge i juniorklassen.

I tillegg har vi stilt han mye i utlandet og på 2 vinnerutstillinger.

Siden de ofte har junior bir i utlandet, og at han ikke hadde sjanse på en vinnertittel utenom juniorvinner, så valgte jeg å gjøre det sånn.

Men jeg tok han opp i unghund på første mulige NKK utstilling for å kunne ha en liten sjanse på å få cacib.

Tenker jeg stiller han i unghund så lenge det går, da han enda ikke har fått satt seg helt i kroppen, og bevegelsene enda ikke er 100% på plass.

Dina, relativt stoooor gårdistispe.

Foreløpig junior, men egentlig rimelig tidlig utvikla.

Så henne ville jeg stilt i unghund så tidlig som mulig, om ikke sesongen for i år var over.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor er det slik?

Jeg vet ikke helt, jeg. De er uferdige og de tenker kanskje at feilene de har, vil rette seg opp med alderen? Min tispe ble også plassert i beste tispeklasse ofte som junior. Den største feilen hennes er at hun er for grov/kraftig og stor. Da hun var junior sier det seg jo selv at hun var mindre og lettere.

Det er lett å bli imponert av en meget lovende junior, og en "tilgir" mer enn på en hund som burde være ferdig.

Så må en jo også huske at åpen klasse er et eneste stort oppsamlingsheat - det er som regel mange i den klassen som slettes ikke har vinnerkvaliteter, som aldri vil bli champion og som er på evig certjakt. Mens nye vinnerpotensialer kommer det jo stadig vekk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det er fullt mulig å lære hunden å leke og ta leke som belønning. Jeg hadde en hund lik din, og fikk ham like fokusert på lek. I hovedsak gjøres det ved å belønne fokus på lek med mat. Legg en leke på gulvet, vent til hunden ser på den, belønn. Vent videre til han tar borti den med snute eller pote, så til han plukker den opp, osv. Bruk mat med "lav" verdi. Bruk tørrfôr som belønning, og jobb mye med ro når mat er involvert. Jeg tenker at her spiller mange faktorer inn. Hvordan er det på stuegulvet, hjemme? I hagen, på kjente områder? Begynn i lette omgivelser uten distraksjoner for hunden. Start med lave kriterier, enkle øvelser han kan. Hvis du bor i nærheten av en god hundeskole, sjekk om de har kurs i belønningsutvikling eller kan hjelpe deg med dette kanskje med en privattime eller to?  
    • Jeg tror nok løsningen her er å være tålmodig, og gi ham tid til å forstå hva som er forventet av ham. Du har åpenbart en matmotivert hund, som i seg selv er en stor fordel i lydighetstrening Vær nøye med å ikke gi godbit før han viser ønsket atferd, og gjør nok repetisjoner slik at han forstår mønsteret.    Gi det litt tid, så forstår han at det ikke hjelper å hoppe etter godbiten for å få den, iallfall!
    • Jeg har en hund som er veldig glad i mat og alt med mat skaper stress. Lydighet er vanskelig fordi uten godbiter så vil han ikke gjøre noe og med godbiter så blir han så stressa og kun opptatt av godbit og da hører han ikke etter hva han skal gjøre. Hvordan kan jeg trene lydighet da? Han liker ikke leker så det utgår. Han er ikke stresset uten mat men med en gang mat er med i bildet så stresser han fullt. 
    • Han raser opp i vekt han der. I går var vi på miljøtrening med valpekurset, og fikk veid han inne på en dyrebutikk. Nå veier han 10,3 kg 🤯 Kan ikke tro at den lille valpen er så tung allerede! Vi har hatt mange gode dager i det siste, og noen utfordringer. Som gjeterhund så har han altså begynt å reagere på biler, joggere, syklister, folk på sparkesykler. Men vi har jobbet masse med det, og det er allerede blitt mye bedre ☺️ Vi må bare fortsette å jobbe med det tenker jeg. Ellers har han hatt mange dager uten uhell inne, og han er begynt å gi beskjed ved å skrape på enten altandøren eller ytterdøren. Så det er bra! 😄 På tirsdag er siste dagen av valpekurset. Kjedelig! Det har gått så fort. Syns det har vært fint å ha en fast ting i uken å dra på med han, i tillegg til noen som setter øvelser som skal trenes på, slik at vi må trene på de øvelsene til neste kurskveld. Så jeg er litt gira på å lete frem et nytt kurs allerede. Vi får se hva jeg finner. Det er sikkert ingen kurs før etter sommerferien uansett.
    • Du sier at hunden ikke har vist aggresjon, men at den har knurret flere ganger. Og blitt oversett eller irettesatt for det. Her har det kommet så mange advarsler og så mye undertrykking av signalene at det til slutt har tippet over. Hunden trenger en eier som forstår og leser signalene dens, og respekterer grensene. Og det kan ta lang tid å bygge opp igjen den tilliten som er brutt. Hvis eier er villig til å lese seg opp, gå kurs og få veiledning innen språk og adferd, så kan det nok gå. Men de begynner ikke på scratch, men på en ganske dårlig negativ. En dominant hund er ikke stresset og utrygg, og dette har ingenting med det å gjøre. Jeg ville omplassert, med mindre eier OG familie er innstilt på en vesentlig endring og jobb med hunden. Og da til noen som kan og er innstilt på de samme kriteriene. Problemet er nok bare at det er mange nok omplasseringshunder med de problemene og for få folk med kompetansen til at det er realistisk å finne noen.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...