Gå til innhold
Hundesonen.no

Jegerprøven


Gjest

Recommended Posts

Ser det står

• Deltakere fra 16 år får delta på småviltjakt etter bestått eksamen.

• Deltakere over 18 år får delta på storviltjakt etter bestått eksamen.

på kursbeskrivelsen. Er det slik at man automatisk får småvilt om man tar storviltseksamen? Eller må man ta begge for å få begge?

Må man gjennom skyteprøve som avgjør bestått/ikke bestått, eller er det bare praktisk gjennomgang?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så vidt jeg husker så er det bare skyteprøven som skiller altså har du tatt jegerprøven og skytterprøven så kan du delta på småvilt og storvilt jakt. Våpenet du bruker er jo stort sett to forskjellige hagle på småvilt og rifle på storvilt. Noen foretrekker rifle på noe småvilt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er kun en eksamen, den gjelder for både stor- og småviltjakt. I løpet av kurset er man innom skytebane og får prøvd både hagle og rifle. Da jeg tok kurset fikk vi ikke prøve å skyte med rifle, men salongrifle. Men det er ingen krav om å treffe noe, teorieksamen er det du må bestå. Når du har tatt jegerprøven kan du "fritt fram" jakte småvilt (over 16 år). For å delta på storviltjakt må du skyte opp først. 15x2 øvningsskudd + 10 (eller noe i nærheten) oppskytningsskudd med rifle på skytebane som gjennomfører oppskyting. Oppskyting må gjøres hvert år man skal jakte storvilt, og gjennomføres på høsten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

...For å delta på storviltjakt må du skyte opp først. 15x2 øvningsskudd + 10 (eller noe i nærheten) oppskytningsskudd med rifle på skytebane som gjennomfører oppskyting. Oppskyting må gjøres hvert år man skal jakte storvilt, og gjennomføres på høsten.

Dersom man deltar på en jaktfeltkonkurranse etter 1 april så teller resulatet som 2 x 15 treningssskudd. Selve oppskytingen består av 5 skudd mot en reinsfigur på 100 m og alle må være innenfor vitalt område.

Prøven må gjennomføres hvert år men ikke nødvendigvis om høsten. Du kan gjøre det når som helst på våren og du har fått jegerkortet og betalt jegeravgifta.

Husk at rådyr teller som storvilt selv om man kan skyte dem med hagle. Så man må altså ha skyteprøven for å jakte rådyr.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...