Gå til innhold
Hundesonen.no

Forvelling av sopp


Stripa

Recommended Posts

Jeg har gang på gang prøvd å forvelle kantarellen jeg har kjøpt, men får det ikke til!!

Er det ikke bare å putte den i panna, skru på varmen og vente til vannet begynner å gå ut av soppen? Hos meg blir det bare brent :/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor ikke smør? Jeg har alltid lært at en skal gjøre som du sier (bare med smør:P), men når det har stått en liten stund på varmen skal en trekke pannen til side slik at væsken kan trekke inn i soppen igjen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kutter opp sopp. Hiver det i gryten, men ikke mer enn at det dekker maks hele bunnen av den uten at det "stables". Vann så det er halvveis opp på siden av soppen (det blir mye mer som du ser på bildet) og koke til det er tomt for vann. Pakke og hive i frysen :innocent:

DSCF2923.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor ikke smør? Jeg har alltid lært at en skal gjøre som du sier (bare med smør:P), men når det har stått en liten stund på varmen skal en trekke pannen til side slik at væsken kan trekke inn i soppen igjen?

Fordi smør harskner lett, og da blir holdbarheten dårligere :innocent:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eeh, er ikke å forvelle noe å legge det i kokende vann og ta det opp før det er kokt liksom? :innocent:

Jo, det er sant, det er sånn som en gjør med tomater når en skal ta av skinnet på de, eller? Herregud så lite jeg kan :D

Men jeg skal ikke lagre soppen i fryseren, jeg skal ha den her og nå, på brødskiva med smør på :) Så jeg skjønner ikke vitsen med å ha vann i panna når det nettopp er vann som skal trekke ut av soppen? :) Eller hur?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jo, det er sant, det er sånn som en gjør med tomater når en skal ta av skinnet på de, eller? Herregud så lite jeg kan :D

Men jeg skal ikke lagre soppen i fryseren, jeg skal ha den her og nå, på brødskiva med smør på :) Så jeg skjønner ikke vitsen med å ha vann i panna når det nettopp er vann som skal trekke ut av soppen? :innocent: Eller hur?

Skal du spise den nå så har du den i stekepanna så vannet damper BORT,du tilsetter ikke vann.

Så har du i smør og steker den til den er gylden,opp på skiva og spis :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk :innocent: jeg venta på at det sku bli masse vann i panna, men jeg vil ikke se det fordi det fordamper ja.

Mente å ha lest at man skulle vente til det ble masse vann i panna, og ta bort vannet etterpå, for så å steke soppen på nytt, denne gang m smør i panna. Men problemet var at det aldri ble masse vann i panna, men ikke så rart hvis det fordamper bort :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Hvis du har kjøpt kantarellen og ikke plukka den selv så er den sikkert ikke helt fersk og litt av vannet har tørka bort før du kjøper den. Hvor mye vann det er i kantareller varierer også etter hvor mye det har regna mens kantarellen har vokst.

Skal kantarellen spises på brødskiva med en gang puttes den i panna og lar vannet dampe bort (om det kommer vann). Så hiver du en god klatt smør i panna og steker den. Evt med litt salt og pepper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du har kjøpt kantarellen og ikke plukka den selv så er den sikkert ikke helt fersk og litt av vannet har tørka bort før du kjøper den. Hvor mye vann det er i kantareller varierer også etter hvor mye det har regna mens kantarellen har vokst.

Skal kantarellen spises på brødskiva med en gang puttes den i panna og lar vannet dampe bort (om det kommer vann). Så hiver du en god klatt smør i panna og steker den. Evt med litt salt og pepper.

Tusen takk Therese, nå har du virkelig oppklart et mysterium for meg :lol: Pleier å kjøpe kantarellen ja, tørr ikke å plukke sjøl.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...