Gå til innhold
Hundesonen.no

Forvelling av sopp


Stripa

Recommended Posts

Skrevet

Jeg har gang på gang prøvd å forvelle kantarellen jeg har kjøpt, men får det ikke til!!

Er det ikke bare å putte den i panna, skru på varmen og vente til vannet begynner å gå ut av soppen? Hos meg blir det bare brent :/

Skrevet

Hiv kantarellen i panna, sett på middels varme og vent :innocent: Jeg har plukket og forvellet sopp i snart 15 år, enda ikke brent dem. Ikke bruk smør :)

Skrevet

Hvorfor ikke smør? Jeg har alltid lært at en skal gjøre som du sier (bare med smør:P), men når det har stått en liten stund på varmen skal en trekke pannen til side slik at væsken kan trekke inn i soppen igjen?

Skrevet

Kutter opp sopp. Hiver det i gryten, men ikke mer enn at det dekker maks hele bunnen av den uten at det "stables". Vann så det er halvveis opp på siden av soppen (det blir mye mer som du ser på bildet) og koke til det er tomt for vann. Pakke og hive i frysen :innocent:

DSCF2923.jpg

Skrevet
Hvorfor ikke smør? Jeg har alltid lært at en skal gjøre som du sier (bare med smør:P), men når det har stått en liten stund på varmen skal en trekke pannen til side slik at væsken kan trekke inn i soppen igjen?

Fordi smør harskner lett, og da blir holdbarheten dårligere :innocent:

Skrevet
Eeh, er ikke å forvelle noe å legge det i kokende vann og ta det opp før det er kokt liksom? :innocent:

Jo, det er sant, det er sånn som en gjør med tomater når en skal ta av skinnet på de, eller? Herregud så lite jeg kan :D

Men jeg skal ikke lagre soppen i fryseren, jeg skal ha den her og nå, på brødskiva med smør på :) Så jeg skjønner ikke vitsen med å ha vann i panna når det nettopp er vann som skal trekke ut av soppen? :) Eller hur?

Skrevet
Jo, det er sant, det er sånn som en gjør med tomater når en skal ta av skinnet på de, eller? Herregud så lite jeg kan :D

Men jeg skal ikke lagre soppen i fryseren, jeg skal ha den her og nå, på brødskiva med smør på :) Så jeg skjønner ikke vitsen med å ha vann i panna når det nettopp er vann som skal trekke ut av soppen? :innocent: Eller hur?

Skal du spise den nå så har du den i stekepanna så vannet damper BORT,du tilsetter ikke vann.

Så har du i smør og steker den til den er gylden,opp på skiva og spis :)

Skrevet

Tusen takk :innocent: jeg venta på at det sku bli masse vann i panna, men jeg vil ikke se det fordi det fordamper ja.

Mente å ha lest at man skulle vente til det ble masse vann i panna, og ta bort vannet etterpå, for så å steke soppen på nytt, denne gang m smør i panna. Men problemet var at det aldri ble masse vann i panna, men ikke så rart hvis det fordamper bort :)

Guest Snusmumrikk
Skrevet

Hvis du har kjøpt kantarellen og ikke plukka den selv så er den sikkert ikke helt fersk og litt av vannet har tørka bort før du kjøper den. Hvor mye vann det er i kantareller varierer også etter hvor mye det har regna mens kantarellen har vokst.

Skal kantarellen spises på brødskiva med en gang puttes den i panna og lar vannet dampe bort (om det kommer vann). Så hiver du en god klatt smør i panna og steker den. Evt med litt salt og pepper.

Skrevet
Hvis du har kjøpt kantarellen og ikke plukka den selv så er den sikkert ikke helt fersk og litt av vannet har tørka bort før du kjøper den. Hvor mye vann det er i kantareller varierer også etter hvor mye det har regna mens kantarellen har vokst.

Skal kantarellen spises på brødskiva med en gang puttes den i panna og lar vannet dampe bort (om det kommer vann). Så hiver du en god klatt smør i panna og steker den. Evt med litt salt og pepper.

Tusen takk Therese, nå har du virkelig oppklart et mysterium for meg :lol: Pleier å kjøpe kantarellen ja, tørr ikke å plukke sjøl.

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...