Gå til innhold
Hundesonen.no

Møtte en hund på tur som tisset på Mike


Turnip

Recommended Posts

I går gikk jeg og Mike en tur i lysløypa og var på vei opp en sti som gikk like ved lysløypa pga han pleier å gjøre "bomelibom" der og det er en fin runde og gå. Ser at det kommer en dame med en løshund (tror det var en BC) og den var på vei til Mike, sier høyt til hun at hunden hennes ikke skal bort til min pga han er redd (han har blitt angrepet og bitt 3 ganger på 7 dager av løshunder nå, så vil helst ikke at liknende skal skje igjen) hun gir blaffen og hunden kommer i full fart mot Mike, Mike legger seg ned og demper det han klarer, hunden kommer bort, snuser kjapt, løfter beinet og tisser på hele Mike. Og løper videre igjen. Jeg roper til eieren at hun burde ha hunden sin i bånd da du ikke har kontroll over den og at den pissa på hele hunden min, får slengt tilbake "da får du slutte å gjemme deg i skogen" Dette var ganske provoserende, så jeg gikk etter hun, med håp om å få en forklaring på dette pga er så lei av at jeg og Mike får alltid "gjennomgå" av løshunder, men damen setter i gang og løper bortover... og det så jeg ingen vits i å løpe etter.

Men hvorfor gjør en hund dette?? Mike gjorde absolutt ingenting, han bare dempet den andre hunden, og ikke noe bråk fra han sin side... man tisser da vel ikke på andre sine hunder????

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kender ordsproget, at hund er som ejer.

Tror at den markerede på din hund, for dominans, og ligegyldighed, da det ikke ligefrem var et uheld fra dens side, da din hund lå ned.

Skulle lige have væres os der mødte hende, og hun og hendes hund havde opført sig sådan, så ville Einstein have læst og påskrevet for den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser på det som ren dominans, Mike la seg ned når den kom bort for å snuse, så han tisset bare ikke tilfeldig feil for å si det sånn... Syns det bare er fryktelig irritertende, har hatt nok løshunder som har skapt promlemer for oss nå, ikke at dette var et stor problem, fikk sjokk lettere sagt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er meget irriterende med hundeejere der ikke kalder sine hunde til sig, da folk overhovedet ikke har kontrol over hvordan den anden hund reagerer.

Her er det et problem med en ung rottis der går løs, og ejeren har ingen peiling eller kontrol over hunden, og den går direkte til angreb på andre hunde, da den er dårligt socialiseret og opdraget.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Det er jo ikke rart Mike er redd andre hunder når du raser rundt i skogen og er bærtute hysterisk hver gang du treffer en annen hund og roper til eiere, følger etter de med høyt adrenalin osv. - hva er det for noe tull da............

Nei - det er ikke hyggelig at Mike ble tisset på - men so what liksom - hunder gjør sånt - selv veloppdragne hunder med vettuge eiere kan oppleve at hunden gjør sånt. Det er bare sånn det er, men istedet for da å bli galsint og blåse seg opp til uante høyder - ta bikkja hjem og dusj han. Han døde ikke av det - han ble ikke mer redd av det heller - han fikk ikke juling - dempingen fungerte og vær glad for det.

Ekkelt ja - men ikke farlig for hverken deg eller hunden.

Om du noen gang har tenkt at Mike skal bli en rolig velfungerende hund på alle måter så må du gå i deg selv tror jeg - han kommer i alle fall ikke til å bli noe bedre av at du oppfører deg som en bygdetulling når du går tur med han. Beklager.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grunnen til at han er noget redd andre hunder er fordi han har blitt bitt og angrepet litt for mye på kort mellomrom, jeg raser ikke rundt i skogen og er bærhysterisk, jeg skulle inn på en sti som førte til en runde som vi skulle gå. Og Mike er dessuten ikke klar til å passere andre hunder på så kort avstand enda, vil ikke sette han i en situasjon han ikke takler enda. Jeg ropte til eieren ja, fordi jeg var redd den også skulle fly på Mike, ikke så rart når de 3 siste løshundene vi har møtt på har gått rett på han... Og ja.. fremover nå må jeg gå litt i meg selv og roe meg litt ned, for jeg har også blitt litt redd nå.. jeg har blitt bitt og Mike har blitt bitt... Det setter litt støkk i en. men samme det...

Jeg bare lurer på hvorfor en hund tisser på en annen en. Er det dominanse?? Mike var flink i det hele, og fikk en god dusj etterpå, så er ikke derfor jeg ble irritert. Er bare så lei av at folk slipper alle hunder løse overalt og 3 ganger på 7 dager har Mike blitt bitt og angrepet og jeg har blitt bitt... Og da blåser jeg meg mer opp når jeg ser folk som ikke har kontroll på hundene sine som har de løse... var bare det :D Litt piss skader ingen, syns det var litt småfrekt av eieren å slenge en teit kommentar istedet for å beklage men :closedeyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mener du virkelig at han er blitt BITT tre ganger på sju dager av "vanlige" hunder som dere møter? Det høres jo virkelig ille ut, og det er ikke noe rart i at du blir ute av deg.

Men til den konkrete episoden først: Du gjør IKKE NOE bedre av å begynne å gå etter den andre hunden og damen og rope, jeg regner med at du var litt sint? Der har Belgerpia rett, dette gjør ting VERRE for din egen hund. Litt tiss på seg skader ingen hund, og jeg tror ikke de har samme "æsj"-forholdet til det som vi har heller... det han jo derimot opplevde var at han "overlevde" møtet uten skader. Så da burde du latt det gå med det, irritert deg i stillhet, og prøvd å "glatte over" episoden med tanke på din egen hund. For din opphisselse KAN risikere å gjøre opplevelsen av situasjonen verre, hvis han tror du også var redd/sint.

Men AT den andre hunden tisset på ham, og at han er blitt bitt (hull?) så ofte på så kort tid, tyder jo på at han på en eller annen måte utstråler noe som andre hunder reagerer på - redsel, usikkerhet, eller lignende. Jeg husker en hund vi trente med, som også "ustanselig" ble flydd på - eier var rasende, skjønte ingenting, men slik jeg mente jeg så så var dette en usikker og utrygg hund som i en periode da hadde vært syk. Da den ble bedre, så minket disse negative erfaringene.

Ergo er det på en måte din hund det er "noe galt" med, som gjør at disse hundene får frem det verste i seg - jeg antar at vilt bitende hunder som flyr på "alt" neppe får gå løs over tid, så dette er kanskje ikke noe de "pleier" å gjøre? Det stiller egentlig store krav til deg, at du må holde ham unna slike situasjoner, at du må lære deg å gå mellom ham og dem på en rolig måte, og at dere fortsatt jobber med forholdet hans til andre hunder. Han har jo litt å slite med, og jeg håper du klarer å finne "nok" snille hunder til å veie opp for de negative erfaringene hans.

Jeg synes synd på dere, det ER en ond sirkel dere er inne i, og det ER "hunder overalt" - ja, og endel eiere ER ikke flinke til å ta hensyn. Men du får bite tenna sammen, prøve å fremstå som rolig utenpå, og sette hunden din først - selv om du egentlig har rett til å kjefte!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt tiss ser jeg ikke på som ekkelt engang, herregud.. Mike har tisset på meg ved uhell og det har andrde hunder også gjort, det som irriterte meg var at jeg ba om hun kunne ta på båndet eller kalle hunden sin inn, så Mike slapp å komme borti enda en evt. hendelse... Grunnen til at jeg gikk etter hun i 10 meter var fordi jeg lurte på hvorfor hunden hennes ville gjøre sånt, pleide den å gjøre det?Hvordan type signaler er det? Og jeg ville også vite hvorfor hun ignorerte meg fullstendig når jeg spurte hun om hun kunne kalle inn hunden sin eller a den i bånd. Jeg gikk ikke etter hun for å jule hu opp for å si det sånn! Har bare ikke vært borti liknende og var litt nysgjerrig.

Ja.. har tenkt litt på de signalene han gir ut.. Men når han legger seg ned når han ser andre hunder, mener og vil tro at dette er ganske dempende. Kan ta et eksempel av et av angrepene, vi gikk på tur og trente på å gå fot, kommer en hund løs, vi går videre, hunden følger etter oss, Mike blir selvfølgelig distrahert pga av dette og hunden går bort til Mike for å hilse, Mike begynner å snuse i bakken og se bort, den andre hunden gir fra seg en knurr, og da hopper Mike på, han biter ikke, han bare bråker masse. Den andre hunden endte ikke opp med noe som helst, Mike endte opp med 2 hull i nakken... Vil tro at Mike var "bedre føre var"

Men har akkurat pratet masse med treneren min nå, og fått masse gode tips om ting vi skal trene på fremover, så dette vil ordne seg. Vi fikk en liten motgangsperiode nå, synd da alt har gått så utrolig fint siste månedene, Med mennesker og andre hunder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så utrolig respektløs av den dama å ikke ta hunden i bånd, eller beklage seg etterpå, for den saks skyld! Er ikke bare det at den løse hunden kan angripe din hund, men dama kan heller aldri vite hvordan din hund vil reagere.. Hvorfor ta sjansen når man får et spørsmål om "kan du sette hunden din i bånd, hunden min er litt usikker"? Skjønner ikke problemet med å bare respektere det jeg :)

Du må forøvrig ha lykke til videre med din hund, synes i hvert fall du har god innstilling å at dere skal klare det :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hei silje. jeg er helt enig med deg jeg.dama burde ha såpass folkeskikk at hun kallte inn hunden sin. jeg har selv opplevd å være på tur med min 7 ukers valp da andre store voksne hunder kommer løpende mot valpen. han blir jo selvfølgelig livredd men jeg har aldri plukket ham opp for d har vært greie hunder heldigvis. etter tre slike "løshundtreff" er han blitt ganske trygg og er blitt litt "tøff i trynet". Men som sagt var vi heldige og møtte på snille hunder. situasjonen hadde sikkert vært en helt annen om de hadde banket den "lille"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men hallo... er det én ting som folk burde ha klart for seg, er at NETTOPP de som har hunder som de lar gå bort til andre hunder, det er gjerne akkurat dem som har problemer med innkallingen og ikke har sjanse i havet til å få inn bikkja si, derfor later de som "ingenting".... :):):)

Så det er uhyre liten hjelp i å be dem kalle inn hunden.... de KAN rett og slett ikke!

Les Maris fornøyelige tråd om nettopp en slik hund, og også "svensketråden" som Imre dro igang - dette er en ond sirkel, der folk som ikke har kontroll over hunden ikke gidder prøve en gang, de bare lar den fly bort til andre hunder, og blir regelrett SURE når de blir bedt om å rope inn hunden.

Jeg ble bedt om å slippe min egen hund da jeg forsøksvis vennlig opplyste at "nei, den liker ikke hilse på andre i bånd" (som er en grei greie å si til fremmede idioter) - men hallo, det var rett ved en vei, fullt av folk etc, og så mener idioteieren at jeg skal slippe min hund? Og da slutter den forsøksvis vennlige siden ved meg å virke, så da erklærer jeg noe a la "enten får du bort bikkja di eller så klapper jeg noe alvorlig til den", og da kommer dusteeiere gjerne diltende med rasende blikk for å redde sin eglete duttebass.

En gang jeg dytta vekk en rottweilerhann med foten, der jeg hadde fått gamlehunden til å stå bak meg, så kommer et stykk dusteeier med bolebukser vraltende og vræler "du sparka hunden min assa" - javel, den fikk et dytt med foten i brystet der den prøvde å egle med min hannhund, og dermed unngikk den å få rundjuling...

Tilbake til temaet, du får stå på - og jobbe med din måte å takle situasjoner på. Jeg pleier ofte å unngå å LA hunder hilse på hverandre, ved å gå mellom - si "gå hjem", kanskje kaste ut noen godbiter til den andre hunden, eventuelt - hvis den ser for ond ut - gjennom å gi den et rapp med båndet. Jeg tar FØRST og SIST hensyn til min egen hund, sånn har jeg valgt å gjøre det, og når den andre hunden helt tydelig har tenkt å banke min - eller iallfall prøve på det! - så tåler den utmerket godt et lite rapp i fjeset. Men jeg prøver å velge det gode først da... En hund som din bør bare hilse på "garantert" snille hunder, ikke på tilfeldig passerende, fordi jeg tror han har pussige atferder - både i at angrep er det beste forsvar, og i det at han legger seg ned; legger han seg ned og ser på den andre hunden, så KAN andre hunder bli provosert av det (mener ikke underkastende "legging", men noe som kan forstås som "sniking").

Snakk med treneren din, de har sett hunden. Og lykke til videre, det går sikkert bedre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Takk takk!  Bli spennende dette! Gubben tar seg av jakta, mens jeg skal kose meg med turer, snørekjøring, litt utstilling og annet gøy 🤩  Blir interessant å se hvordan gammelhunden tar det, hun er 11år nå, men kvikk og rask. Er forberedt på at de må holdes adskilt en stund, så har gjort en del forberedelser i huset, har mulighet dele av alle rom og etasjene.   
    • Oi, Haldenstøver, det er gøy!! Gratulerer så mye med søtnosen😍
    • Synd at ingen er aktive på forumet nå som har hatt to valper sammen. Hadde vært så fint å lese om de som faktisk har gjort dette før. Hvorfor tar det da lengre tid å lære dem alt av hverdagslydighet? Er det kun fordi jeg må bruke mere tid? Eller er det pga. at valpene da ødelegger for hverandre? Trener med de hver og en. Er det veldig dumt at jeg da bor alene? Vet du om de du kjenner bodde alene eller sammen med noen? Fordi ser den at det kanskje er lettere å ha en type å bo sammen med. Jeg har heller ingen barn og har derfor mere ledig tid til hundetrening men ulempen da igjen er at ikke barna kan være delaktig. Tenker da selvfølgelig på større barn eller ungdommer men kan uansett ikke basere seg på dem heller siden de nok har ett eget liv også.     
    • Ja det med at jeg bor alene er en utfordring i starten siden valpene ikke kan være alene. Og det er en utfordring når jeg da må gå lengre turer med de to voksne hundene med to valper også. Med en valp så putta jeg den bare i sekken. Men dette er den største problemet en måned eller to. Jeg vet også at en ny utfordring er når de da kommer i puberteten og begge skal finne sin rang. Jeg er da redd de to valpene skal bonde seg sammen mot de voksne hundene og at de da blir sterkere sammen. Eller er ikke dette ett problem ? Men finner ikke noe annet negativt enn det dere allerede har nevnt her. Virker som om dere er samstemte som ikke anbefaler to valper fra samme kull. Jeg har da veldig lyst til å prøve dette.
    • Ingen som er aktive på forumet nå, såvidt jeg vet. De få jeg kjenner som har gjort det sier "aldri igjen". Joda, det er krevende med flere hunder uansett, men to fra samme kull har allerede et bånd, og ikke minst nærmere i (u)modenhet. Det vil ta lengre tid å lære dem alt av hverdagslydighet. Selv om du har mye tid, så hvis du har to hunder fra før så har du kanskje allerede litt logistikk for å få til aleneturer og trening med dem? I starten kan ikke valpene være mye alene heller, så med mindre du bor sammen med andre så er jo det også en utfordring. Det hjelper nok på sitt vis å ha voksne, veloppdragne hunder, også med to valper, men hvis jeg var oppdretter ville jeg som sagt hørt de konkrete tankene bak det.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...