Jump to content
Hundesonen.no

norsk sort elghund


Bergen

Recommended Posts

hei.. var lenge siden jeg var her..

så lurte jeg på om noe har norsk sort elghund`? av renrase eller blanding??

jeg har en blandingshund på 5 mnd, er blandet av norsk sort elghund og buhund.. og det er helt sort..

heter beffi.. :icon_fun:

Link to comment
Share on other sites

Niks, men har buhund.

Det eneste jeg vet om den sorte varianten av elghunden er at den er mindre enn den grå (Jeg tok en for å være sort buhund en gang..) og sies å være mer sta og vanskelig.

Med en slik blanding vil du få det interesant fremover tipper jeg! :) Et tips..begge disse rasene har jaktinstinktet i behold, så å trene innkalling og å være løs lønner seg enormt. (Så får vi håpe du slipper å endre navnet til "Bjeffi" med tiden..:))

Har du bilde forresten?

Ble litt OT dette :)

Link to comment
Share on other sites

Niks, men har buhund.

Det eneste jeg vet om den sorte varianten av elghunden er at den er mindre enn den grå (Jeg tok en for å være sort buhund en gang..) og sies å være mer sta og vanskelig.

Med en slik blanding vil du få det interesant fremover tipper jeg! :D Et tips..begge disse rasene har jaktinstinktet i behold, så å trene innkalling og å være løs lønner seg enormt. (Så får vi håpe du slipper å endre navnet til "Bjeffi" med tiden..:P)

Har du bilde forresten?

Ble litt OT dette :)

beffi lyder på navnet sin. og kommer når jeg roper det...

det er mindre enn grå elghund. sort elghund er like stor som en jack russel, bichon f.

er veldig sta ja.. men det er bare valp ennå.. vi slet med det i begynnelsen, pga fikk han da han var 5 uker gammel.. for ung å skilles fra mor. holder på å trene med det for tiden, siden jeg er hjemmeværende for tiden. så det passer helt fint.. men kan ikke slippe det løs før vi har fått sikkelig gjerde i hagen.

men biter fortsatt.. så det holder jeg på å få det til å slutte med.. men bjeffing er det værste fortsatt.. får håpe at det går over med tiden og..

bilde har jeg.. men er ikke sikker på hvordn jeg får bilde opp her..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det ER vanvittig slitsomt med valp. Fire år etter første hund var jeg fortsatt ikke klar for valp igjen, vi fikk det likevel, og nå blir det garantert omplassering om vi skal ha hund igjen. Du vil lære deg å se tegnene og tidene der hunden må gjøre fra seg. Pass på å gå ut ofte nok. Jeg pleier å gå ut minimum annenhver time med valp, kanskje oftere hvis de drikker mye rett etter å ha kommer inn osv. La ham undersøke i eget tempo ute, det er ikke viktig å gå tur i denne alderen. Lek og belønn med godbiter ute, all kontakt og interesse, for deg eller andre ting. Det er viktig å ikke gi hunden oppmerksomhet hele tiden også, så den greier å legge seg ned og slappe av. Han kan godt ligge sammen med deg på fanget, i sofaen, sengen eller hvor det nå er, men pass på at det ikke skjer noe hele tiden. Det blir bedre, og det blir verre. Han vil lære å gjøre fra seg ute, og trenger ikke å følges med hele tiden. Men med alderen kommer nye utfordringer, hormoner, bjeffing, passeringer, innlæring av hverdagslydighet, og alt de finner på. Det tar noen år før du har en formet voksen hund og kan lene deg tilbake. Og jeg kan garantere deg at du vil lære mye på veien. Anbefaler at dere kommer dere på valpekurs så snart som mulig, der kan du også stille spørsmål og få hjelp og støtte til det som er vanskeligst. Lykke til!
  • Hei alle hundefolk. Har fått i hus en liten Dvergpuddel gutt på 9 uker, vært her i 4 dager nå. Kjenner at dette er veldig utfordrende og noe jeg ikke vet om jeg får til/ er ett sånt liv jeg vil ha.    Har lest, snakket med andre hundeeiere og lest mere om valp og hund, og puddel ofc. Men har aldri fått ett inntrykk om at det var så slitsomt og så hardt og utfordrende som jeg syns det er. Han er ikke vandt med å være ute, gjemmer seg i huset når han vil bæsje og tisser på kladd. Helt greit, all hans våkentid er jeg med han, og jeg er blitt ufattelig glad i han. Er bare mitt ansvar, min hund og det er min tid som skal gå til dette. Får litt hjelp av mamma, at hun ser til han når jeg er feks på do, steller meg eller trenger å sove en times tid.  Men dette er gått sykt inn på meg, jeg vet ikke om jeg klarer og om jeg mestrer det. Å vet ikke om denne følelsen blir å gå bort, han er en valp, og jeg vet at man ikke skal forvente noe av han, han biter, sutrer og er rolig som alle andre valper. Men det er meg, ikke han- haha. Trenger bare noen hjelpende ord, eventuelt noen råd, eventuelt at noen sier rett ut «lever han tilbake, det blir være senere»  Åh, håper at noen forstå mvh. Førstegangshundeeier  
  • Planen var jo egentlig lage et nytt flokktilskudd selv nå rundt nyttår, men det ble jo ikke noe av mår vi plutselig mistet Fern. Det ble litt tomt uten en svenskjävel i hus, så si hei til Ild, Ferns tantebarn! Hun er nå 12 uker (bilder fra 9-10 uker) og lever opp til navnet sitt 🔥
  • Hentet Aiko i helga, og er blitt så glad i han. Er mange tanker og ting jeg tenker på nå. Førstegangs hundeeier og er veldig spent på denne valpetiden. Liten Dvergpuddel gutt på 9 uker💙
  • Vri opp en vaskefille eller tyggeknute i vann og legg den i fryseren. Kulden lindrer kløen i tennene.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...