Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvorfor man har hund og ikke katt


Guest Gråtass

Recommended Posts

Guest Gråtass

(Til Moderatorer: Jeg har lagt den inn på katteprat, men der er det aldri noen)

Katteregler

Skal du som katt kunne leve sammen med menneskene, må du følge visse "lover" og regler.

Baderom

Følg alltid gjester på badet. Det er ikke nødvendig å gjøre noe. Bare sitt og glo.

Dører

Lukkede dører tillates ikke i noen rom. For å få åpnet ei dør, still deg på bakbena og dask eller skrap med forbena. Når døren så blir åpnet, er det ikke nødvendig å bruke den. Etter åpning av utgansdør, stiller du deg i døråpningen, halvt inne, halvt ute, og tenker på mye rart. Dette er spesielt viktig hvis det er veldig kaldt, regn, snø eller mye mygg.

Stoler og tepper

Hvis du må kaste opp, må du straks komme deg opp i en stol. Hvis du ikke greier det tidsnok, kan du bruke et orientalsk teppe. Hvis det ikke finnes noe orientalsk teppe, går også vanlige langhårstepper fint. Mens du kaster opp på teppet, må du passe på å rygge like langt som en naken menneskefot.

Forstyrring

Hvis noen mennesker gjør noe, mens andre ikke gjør noe, skal du holde deg til de som gjør noe. Delle kalles "å hjelpe til" eller "forstyrre". Her er reglene for "forstyrring":

Når du følger med på matlaging skal du sitte rett bak kokkens venstre hæl. Du blir ikke sett, dermed er det større sjanse for å bli tråkket på, for så å bli tatt opp og trøstet.

Når noen leser ei bok, må du komme deg inn tett under haka, mellom øynene og boka, hvis du da ikke kan legge deg tvers over selve boka.

For annet papirarbeid: Legg deg på papirene på en mest mulig hensiktsmessig måte, slik at så mye som mulig av papirene blir skjult. Lat som om du dormer, men fra tid til annen strekker du deg og klasker til blyanten eller pennen.

For folk som betaler regninger eller jobber med selvangivelsen eller julekortene, må du alltid ha målet klart; Å forstyrre! Først setter du deg på papiret det jobbes med. Etter å ha blitt jaget vekk, setter du deg ved siden av og ser trist ut. Når du har blitt fjernet for andre gang, dytter du penner, blyanter og viskelær ned fra bordet, en ting av gangen.

Når et menneske holder en avis opp foran seg, må du hoppe opp på baksiden av avisen. Mennesker elsker å bli hoppet på.

Når et menneske arbeider ved en PC, hopper du opp på pulten, spaserer over tastaturet og prøver å fange markøren på skjermen. Så legger du deg i fanget til mennesket, over begge armene.

Om å gå: Så ofte som mulig skal du sprette fram foran mennesker, så kjapt og nært som du kan. Spesielt viktig i mørket, i trapper når noen bærer på noe, og med en gang de står opp om morgenen.

Sengetid

Du skal alltid sove oppå menneskene slik at de ikke kan snu seg.

Sandkasse

Når du bruker sandkassa, må du sparke ut så mye sand som mulig fra kassa. Menneskene elsker følelsen av kattesand mellom tærne.

Gjemsel

En gang i blant skal du gjemme deg et sted menneskene ikke kan finne deg. Du skal ikke, under noen omstendighet, vise deg før etter tre eller fire timer. Dette gjør at menneskene får panikk (en positiv opplevelse), fordi de tror du har stukket av eller gått deg vill. Med en gang du kommer fram vil menneskene overøse deg med klapp og andre kjærtegn. Sannsynligvis vil du få noe godt også.

En siste tanke

Bruk alle muligheter til å komme innpå et menneske, helst ansiktet. Snu deg og vis dem rompa di. Menneskene synes det er kjempe fint, så gjør det ofte

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Får slenge inn en "hvorfor man har hund og ikke mann" jeg da :)

•Det tar stort sett ikke lenger enn 2 år å trene de opp til å bli brukbare

•De rydder riktignok ikke opp etter seg (da er de veldig godt trent), men så legger de heller ikke fra seg tingene sine overalt

•De forlanger ikke å få ha fjernkontrollen

•De blir IKKE grinete selv om du vil se reprisen av Akutten, bare fordi at George Clooney er søt

•De klager aldri over maten din (enten så spiser de den, eller så spiser de den ikke, men de føler ikke at de er nødt til å fortelle deg at ”moren min lager denne retten MYE bedre enn deg”)

•De bruker ikke av din baderomstid

•De klager aldri over at du heller vil kose enn noe annet

•De er klare til å gå ut når du er klar til å gå ut

•De sier aldri noe om hvordan du kjører

•De klager aldri over pengeprioriteringene dine

•Har du en dårlig dag, trøster de deg i stedet for å ta det personlig og bli grinete

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehehe, bra de der! Synes denne også er bra:

Øyensykdommer hos hundefolk

Denne artikkelen er hentet fra det amerikanske tidsskriftet ”Dog World”. Den tar opp problemet med øyesykdommer hos hundefolk og gir noen gode tips for å bli kvitt lidelsene.

Nærsynthet

Nærsynthet er et vanlig problem blant hundefolk. Fenomenet kalles ”kennelblindhet”, eller på godt norsk: En tilstand velkjent blant eiere og/eller oppdrettere av rasehunder. Dette er en tilstand hvor den ”syke” ser alle hunder i eget eie eller av eget oppdrett som førsteklasses eksemplarer av rasen og så like standarden som overhodet mulig. Alle hunder tilhørende hans konkurrenter er selvfølgelig andreklasses individer som har lite til felles med standarden.

Dette er en alvorlig svekkelse av synsnerven og forkommer bare hos andre eiere/oppdrettere. Øyesykdommer hos hundefolk er mange og varierte. Den nærsynte er ikke i stand til å se lenger enn sin egen hundegård. Han kan ikke, eller vil ikke, se svakheter hos sine egne hunder. Dette gjør han ute av stand til å forbedre sitt avlsmateriale. Dersom ”for lange rygger” er hyppig forekommende i hans oppdrett, vil han gå til angrep på alle som har hunder med kortere rygger. Det er jo så mye enklere å forklare alle som vil høre på (og en del av disse vil også tro hva de hører) at den andre oppdretterens hunder er alt for kort. Den nærsynte vrir og vrenger på standarden til den passer på hans egne hunder, og følgelig slipper han å sette opp et komplisert avlsprogram for å korrigere de lange ryggene. Suverent bortforklarer han som bagateller de ”mindre skjønnhetsfeil” som selv ikke han kan unngå å se.

Fargeblindhet

Fargeblindhet er en annen øyensykdom som rammer hundefolk.

• Hvilke hvite flekker på min dachshund?

• Hvilke blå øyne på min samojed?

• Hvilken tofarget puddel?

Dobbeltsyn

Dobbeltsyn er en tredje form for øyelidelsen kan ha. ”Min Trofast er som snytt ut av nesen på Int Nord Uch Passopp – han som ble BIS 32 ganger, vet du!!”

Nærsynthet igjen..

Tilbake til nærsynte. Et annet fenomen er hans utrolige evne til å finne en enkelt feil hos en vinner eller avlshund av topp klasse – Du har vel hørt ham?

”Hvordan kan dommeren dømme fram den hunden. Se på de dårlige viklene.” eller ”Bruk aldri ham i avl, ikke med de hasene.” eller ”Hold deg unna valper etter den tispen. Hun er jo altfor dårlig i fonten.” Det har alltid forundret at det å avle på gode, sunne rasehunder så lett fører til strid oppdrettere imellom. Det disse samme oppdrettere hevder er at valpekjøpere er ute etter 100% perfekte eksemplarer, - hunder som er ”skreddersydde” etter standarden. Og standarden – ja den tolkes jo av ”forståsegpåere”.

Ta et overblikk, - et langt, seriøst overblikk, på din eller dine hunder. Hva kunne vært annerledes? Bedre pels? Bedre Hode? Hva med vinklene, pigmenteringen, størrelsen? Forsøk å vurdere dine hunder objektivt, selv om det er vanskelig. I spesielt vanskelige tilfeller hjelper det å sette opp en liste over hundene. Bedøm hvert individ for seg, og ta for deg detaljer som er viktige for rasen. Skriv ned feil og svakheter for hver hund, og vurder hvilken partner akkurat den hunden trenger for å redusere svakheter i kommende generasjoner. Sett opp en liste over alle hannhunder du kjenner til som kan utfylle det tispematerialet du har, eller hannhunder som du kunne tenke deg å kjøpe valper etter. Sett deg inn i hver hannhunds bakgrunn. Vurdere nøye om blodslinjene passer, eller om det er bedre å gå til utavl for å få fram det ønskede resultat.

Følg overforstående enten du har en eller flere hunder. Snakk med andre oppdrettere, - gjerne også med erfarne oppdrettere av andre raser. Sett deg inn i genetikkens hemmeligheter gjennom bøker eller kurs. Til slutt – ikke tenk på hvem som eier den avlshunden du har bruk for. Om din linje trenger å bli sterkere, og du vet om en hannhund som gir deg det du trenger, så anvend ham, selv om det skulle vise seg at han eies av din erkefiende nr. 1. Det ville jo være dumt å stryke hunden av din liste, bare på grunn av personlige motsetninger. Det eneste du oppnår da, er å bremse din utvikling som oppdretter, og ditt eventuelle bidrag til å fremme rasen du elsker. Du sender din egen suksess langt i framtiden, og du bidrar ikke på noen måte til en positiv utvikling av rasen. Når alt kommer til alt, er jo rasens utvikling det gjelder, - ikke sant!

Gi deg selv et nytt perspektiv. Aksepter at du er nærsynt.

Gå så ut i verden og gjør noe med det!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe, mye av dette Snorre gjør :)

Bla er han fæl med å ligge seg oppå julekort og andre papir som jeg holder på med, fæl med å gå på tastauret, og tar av og til musen på skjermen.

Han skal ligge seg oppå meg når jeg sover.

Han ligger på badegolvet, men han spiller helst dø.

Han åpner dørene selv, går ofte inn og ut av huset på få minutter/sekunder.

Katteregler eller innstinkt :) ??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:) HAHAHAHaHaHa!!! Katter er igrunnen ganske like hverandre. Min Bajas er særlig tilhenger av disse reglene!! Særlig å gå over tastaturet og det å gå rett forann bena mine HELE tiden! Katter er nå søte da.

Bilde av Bajas i døra!

post-1797-1176203330_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tips til deg som skal skaffe deg valp!

  • Hell ut dammer av kald eplejuice på gulvet og mattene og gå så rundt barføtt med lyset slukket.
  • Gå på arbeid i ett par sokker der du har strimlet tådelen i en mikser.
  • Gå ut i regnet direkte etter at du har våknet og si "dyktig valp, skynd deg nå, tiss og drite nå, slutt å lek med bandet, kom igjen nå."
  • Dekk alle dine finklær med hundehår, lyst hår til mørke klær og mørkt til lyse.
  • Legg også i noen hundehårstrå i kaffekannen din med morgenkaffe og i den nyåpnede smørpakken.
  • Lek apport med en våt tennisball.
  • Spring ut i snøen barføtt for å stenge porten ut mot vegen.
  • Velt en korg med rene klær utover gulvet.
  • Legg det skitne undertøy ditt på gulvet i stuen når du skal ha gjester.
  • Hopp ut av favorittstolen din akkurat når favorittserien nærmer seg slutten og skrik: "Nei, nei, ikke der, det der skal du gjøre ute!". Gå glipp av slutten av programmet.
  • Legg sjokoladepudding på det fineste teppet, og forsøk å ikke ta det opp før du kommer hjem fra arbeid på ettermiddagen.
  • Hakk på bordbeinet flere ganger med ett skrujern.
  • Slå i stykker fjernkontrollen til TVen med en hammer.
  • Ta en myk og god filt direkte fra tørketrommelen og legg den rundt deg en mørk og kald høstkveld. Da får du en liten forsmak på hvordan det kjennes når valpen din sovner på fanget ditt.

Hvordan man fotograferer en valp

Når man endelig har fått valpen i hus, er det mange som har lyst å forevige den lille hårdotten. (Det er en kjent sak at hunder er søtest når de er små..) Følger man tipsene under her, kommer man helskinnet i mål!

  • Ta ut filmrullen fra forpakningen og sett filmen i kameraet.
  • Ta forpakningen fra valpen og kast forpakningen i søpla.
  • Løft forsiktig valpen opp fra søppelbøtta og børst bort all skitten fra pelsen dens.
  • Velg ut en pen bakgrunn for fotograferingen.
  • Skru kameraet fast på stativet og sjekk at blitzen er OK. Justér skarpheten mot bakgrunnen.
  • Let opp valpen og ta fra den den gamle, skitne sokken.
  • Sett valpen foran den utvalgte bakgrunnen og still deg bak kameraet.
  • Glem den utvalgte bakgrunnen og krabb på alle fire etter valpen.
  • Hent et lommetørkle for å tørke av valpens snute-avtrykk på kameralinsen.
  • Sleng ut katten og hent samtidig litt tørkepapir for å tørke bort blodet fra valpens snute.
  • Forsøk å få valpens oppmerksomhet ved å holde dens favorittleke over hodet.
  • Ta på deg brillene (dersom du bruker briller), og sjekk om kameraet gikk i stykker.
  • Skjenn på valpen og si strengt: "Nei, nei - FY! Slikt gjør vi ikke inne i huset!"
  • Finn frem et glass og en flaske whisky.

  • Sett deg ned i lenestolen, legg føttene på bordet og bestem deg for at det første du i morgen skal lære valpen, er kommandoen "SITT".

Ordbok for hunder

Bad

Dette er en prosess der mennesket bløter ned golv, vegger og seg selv. Du kan hjelpe dem med dette ved å riste deg selv kraftig og ofte.

Døvhet

Dette er en akutt sykdom hos hunder hvis eiere plutselig vil ha dem inn i hus. En vanlig hendelse i så måte er å stirre meningsløst på personen for så å springe av gårde i motsatt retning.

Hundeseng

En hvilken som helst hvit overflate duger fint. Eksempelvis de hvite sengeklærne i gjesterommet eller den nyopptrukne hvite stoff-sofaen.

Lenke

En liten kjetting, eller en reim av lær, som festes i ditt halsbånd, og som gjør det mulig for deg å styre eieren din akkurat dit du vil.

Papirkurv

Dette er en hundeleke fylt med papir, konvolutter og gammelt godteri-papir som du fritt kan distribuere ut over hele huset inntil din eier kommer hjem.

Sniffe

En sosial hendelse som du utfører når du møter på andre hunder. Plasser snuten så nær opp i den andre hundens bakdel som overhodet mulig, og snus inn duftene vel og lenge. Gjør dette flere ganger inntil din eier får deg til å slutte.

Sofa

En sofa er for hunder det servietter er for mennesket.

Sykler

Mosjonsmaskiner med to hjul, oppfunnet for at vi hunder skal kunne kontrollere vår evne til å skremme. For maksimal effekt, gjem deg bak en busk og vent til du ser en syklist komme mot deg. Spring frem og gjø høylydt, spring gjerne noen meter bortover sammen med syklisten. Etter noen ganske få meter bruker syklisten å miste kontrollen og skjære ut i nærmeste busk. Innta på nytt din opprinnelige posisjon og vent på neste syklist.

Søppelbøtte

En beholder som naboen setter ut en gang i uken for å teste deg. Du må stå på bakbeina og forsøke å få av lokket ved hjelp av snuten. Om du lykkes, belønnes du gjerne med et gammelt kjøttbein eller mugne brødbiter som du kan grave ned ved rosehekken.

Torden

Dette er et sikkert tegn på at verden er i ferd med å gå under. Mennesket beholder underlig nok roen i tordenvær, så det er av største betydning av du varsler dem om den forestående katastrofen ved å skjelve, rulle med øynene og fremføre redde klynk.

Hva en hund tenker når den er sammen med deg

  • Han skulle bare visst hva jeg har gjort i sofaen!
  • Ok, jeg lar ham leke med meg i fem minutter til... Det er så morsomt å se ham glad!
  • Hvorfor går han aldri ut på verandaen for å pisse og drite og markere reviret?
  • Hva fanken kaster han ballen dit bort for?
  • Jeg lurer på om ankelen hennes smaker godt...
  • Blir hun kjent med noen når hun aldri snuser dem i ræva?
  • Jeg tror jeg skulle gjemt liket av naboens katt bak treet i hagen i stedet for under kjøkkenbordet...
  • Hvilket teppe skal jeg harke opp beinrester på i dag?

Hundens Regler

Aviser: Hvis du trenger å gjøre ditt fornødne når du er ute å leker i hagen, bruk alltid avisen som avisbudet har kastet inn i hagen.

Gjester: Finn med en gang ut hvem av gjestene som er redd for hunder. Spring fort over rommet, bjeff høyt og hopp lekende opp på denne personen. Hvis personen detter i gulvet, slikk denne i ansiktet og knurr stille for å vise din omtanke.

Bjeffing: Fordi du er en hund, forventes det at du bjeffer. Så bjeff mye! Dine eiere blir glade når når de hører at du passer på huset. Spesielt sent på kvelden når de sover. Det er ikke noe som får menneskene til å føle seg mer sikker enn å høre din beskyttende bjeffing... vov, vov, vov...

Slikking: Drikk alltid mye vann fra din skål før du slikker din eier. Mennesker foretrekker rene tunger. Vær forberedt på å hente et håndkle til din eier.

Hull: Istedenfor å grave ett stort hull midt i hagen, slik at din eier blir opprørt, graver du mange små hull over hele hagen slik at de ikke merker det. Hvis du lar det ligge en liten haug med jord ved siden av hvert hull, tror de kanskje at det er en muldvarp. Det er aldri tilstrekkelig mange hull i jorden. Anstreng deg daglig for å hjelpe til med å korrigere dette problemet.

Dører: Området rett foran døren er alltid beregnet for husets hund å sove på.

Kunsten å snuse: Mennesker liker å bli luktet på. Overalt. Det er din plikt som familiens hund å tilfredsstille dette behovet.

Vett og etikk ved bespisningen: Sitt alltid under bordet når det spises middag, spesiellt hvis det er gjester der. På den måten kan du ta opp all maten som faller på gulvet. Det er også et fint tilfelle å trene på snusingen sin.

Spaserturer: Regler på veien: Når du går tur med din eier skal du aldri utrette dine behov på din egen gressplen.

Sofa: Det er tillatt å ligge på den nye sofaen når dine eiere har gått og lagt seg.

Leking: Hvis du mister ballansen når du springer etter en pinne eller en ball, bruk blomsterbedet for å dempe på fallet, slik at du ikke skader deg.

Å jage katter: Når du jager katter, skal du ikke fange dem, for det ødelegger det morsomme.

Tygging: Gi ditt bidrag til moteindustrien: Tygg på en sko.

Hund vs menneske

HVORFOR FÅR DU DET BEDRE MED EN HUND ENN MED EN MANN?

  • Hunder har ikke problemer med å vise sine følelser offentlig.
  • Hunder savner deg når du er ute.
  • Hunder har dårlig samvittighet når de har gjort noe galt.
  • Hunder snakker ikke nedsettende om dine venner.
  • Hunder innrømmer at de er sjalu.
  • Hunder lar det ikke være noen som helst tvil om de gjerne vil gå ut.
  • Hunder gjør deg ikke til latter.
  • Hunder ler ikke av måten du kaster pinner på.
  • Hunder føler seg ikke truet av flinke og intelligente jenter.
  • Du kan oppdra en hund.
  • Det er lett å kjøpe gaver til hunder.
  • Hunders drømmer gjør deg ikke mistenksom.
  • Det verste hunder kan gjøre mot deg er å gi deg lopper.
  • Hunder respekterer et nei.
  • Middelaldrende hunder føler ikke behov for å forlate deg til fordel for en yngre eier.
  • Hunder innrømmer det når de ikke vet hvor de er.
  • Hunder er fargeblinde.
  • Hunder føler seg ikke truet av at du tjener mer enn dem.
  • Hunder mener det alltid når de kysser deg.
  • Hunder sier aldri: Hva! skal vi ha DET til middag nå IGJEN!?
  • Hunder går ikke med de samme sure sokkene i ukevis.
  • Hunder sier aldri: sleng over bilnøklene søta, det er nok best jeg kjører.
  • Hunder klemmer aldri midt på tannpastatuben
  • Hunder gjemmer seg ikke bak avisen, men viser deg veldig mye oppmerksomhet når du spiser.
  • Hunder vil aldri foreslå å utsette eller avlyse kveldsturen.
  • Hunder viser alltid entusiasme når du kommer med forslag til middag.
  • Hunder viser ekte glede over at du inviterer dine venninner over på syklubb.
  • Hunder har aldri sagt (og kommer heller aldri til å si) at "mors kjøttkaker er bedre.

HVORFOR ER HUNDER BEDRE ENN DAMER?

  • Hunder gråter aldri
  • Hunder liker at dine venner kommer på besøk
  • Hunder bryr seg ikke om at du bruker deres sjampo
  • Hunder syns at du synger fantastisk
  • Hunder bruker ikke lang tid på badet
  • Hunder forventer ikke at du ringer hvis du kommer for sent
  • Hunder blir gladere for å se deg jo senere du kommer hjem
  • Hunder tilgir deg når du leker med andre hunder
  • Hunder vil ikke legge merke til det hvis du kaller dem med andre hunders navn
  • Hunder bryr seg ikke om du selger avkommet
  • Enhver kan få en pen hund
  • Hunder handler ikke
  • Hunder liker det når du slenger fra deg klær på gulvet
  • En hunds gemytt er det samme hele måneden
  • Hundens foreldre kommer aldri på besøk
  • Hunder elsker lange bilturer (noen i hvert fall)
  • Hunder forstår at instinktet er bedre enn å spørre etter veien
  • Hunder liker øl
  • Hunder har ikke noe problem med kroppen sin
  • Hunder vokser ikke 50 kg etter at de er blitt voksne
  • Hunder kritiserer ikke
  • Hunder aksepterer at du skriker når du vil ha viljen din
  • Hunder forventer ingen gaver
  • Hunder er ikke redd bakterier
  • Hunder er ikke interessert i hvor mange hunder du har hatt før
  • Hunder lar ikke ukeblader bestemme sin livs stil
  • Hunder lar deg ikke vente, de er klare 24 timer hver dag
  • Hunder har ikke bruk for klær, blomster, smykker..
  • Hunder låner ikke din favoritt t-skjorte
  • Hunder trenger ingen fotmassasje
  • Hunder liker offentlig kos
  • Hunder kan ikke snakke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...