Gå til innhold
Hundesonen.no

QuestiBa

Medlemmer
  • Innholdsteller

    42
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av QuestiBa

  1. Just now, simira said:

    Det er ikke noe problem med fôr som inneholder hvete, ELLER poteter, bønner, mais osv. Men noen fôr bruker dette som "billig fyllmasse", og det er problematisk. Om det er noen få prosenter av innholdet er det ikke noe problem, så lenge det er mye kjøtt og animalske proteiner i det.

    Har hørt blant annet Linser er et problem. Ser det er en del fòr som har begynt med dette inholdet. 

  2. Staffen er jeg faktisk veldig svak for! Og samboer liker disse relativt han også. Eneste der er vel muligheten for samkjønnsaggresjon? Og så har vel rasen noen sykdommer føler jeg, jeg har hørt. Noen som har peiling på hva jeg eventuelt burde være obs på der?

    Syns DS er relativt søte, men kan ikke disse være litt nervøse? Type bjeffe noe voldsomt når de føler seg truet? Kan godt være jeg er helt på bærtur :P Ellers trenger jeg å møte litt hyggeligere hunder av rasen kjenner jeg, hadde en salt pepper i nabolaget en gang som var gammel og gneldrete. Har hørt mye bra om dem fra andre da :) Og hvor mye krever egentlig pelsen deres? Si hvis man skal holde den i noenlunde utstillingskondisjon? (Kommer ikke til å reise langt for å stille så blir ikke såååå ofte den trenger å være i perfekt kondisjon, men er jo noen utstillinger på sørvestlandet :P)

    Det jeg vet mest om staff er at det er endel samkjønnsaggresjon, men jeg har egentlig bare opplevd det med hannene og ikke tispene, tispene virker som har en lenger lunte. det jeg vet om sykdom er demodex (hudsykdom) ellers så vet jeg ikke om så mange sykdommer på de, men noen som har rasen kan svare bedre på dette en meg :)

    Ellers så har du jo franskbulldogg det kunne vært noe kanskje?......

  3. Hei! Vi er et ungt par på 20år som vurderer hund for fremtiden.

    Pr nå har vi en drivende jakthund, noe som ikke er helt "my cup of tea". Ikke misforstå jeg er kjempeglad i hunden, men vi passer ikke helt sammen.

    Jeg er mest glad i relativt korthårede hunder, gjerne av den litt kraftige typen ala bulle, rottis osv. Samtidig er jeg også svak for en del mynder og urhunder.

    Samboer derimot er ikke helt enig, han kan ikke fordra mynder, pudler og lignende. Han liker hunder med en litt mer fluffy look ala lapphund, shiba, akita, eurasier osv. Utenom det har han ikke særlige preferanser utenom at hunden må være relativt lydig, ha lite lyd og ikke være pinglete.

    Jeg har litt allergi, men holder denne godt i sjakk med medisiner. Så det er ingen hindring pr nå. Jeg har sett meg litt lei på røyting så kunne egentlig tenkt meg en røytefri rase, men da følger det jo en del pelstell med. Noe jeg ikke er heeeelt sikker på om jeg ønsker. Så litt i tvil der hva jeg ønsker. Vil ikke ha labrador røyting i det minste da :P

    Av hunden ønsker jeg/vi:

    - Lite til middels aktivitetsnivå

    - Omjengelig snill type

    - Barnevennlig

    - Relativt førerorientert.

    - Lite jakt / mulig å ha løs.

    - Hendig størrelse hadde vært praktisk, men ikke et must. (Ikke av de største gigantene og ikke de minste minatyrene)

    - Realtivt lettstelt pels som ikke drar med seg hele skogen hjem.

    - En frisk rase er også et pluss, men ikke et must. Har god tid til å orientere meg i jungelen.

    - En stødig hund/ikke nervøs.

    Hva vi/jeg kan tilby en hund:

    - ca 1 times tur til dagen (vil variere litt, noen dager mer noen dager mindre)

    - Trening i ny og ne, et kurs og to. (Vet ikke hvor mye trening det blir, syns i grunn det er veldig gøy, men har mistet litt motivasjon da hunden jeg har nå er kjempeflink så lenge du har godbit, men gir fullstendig f*** ellers)

    - Forhåpentligvis mulighet til å bli med i stall, når og om jeg starter opp meg hest igjen. (Har fryktelig lyst)

    - Forhåpentligvis en hage å boltre seg i.

    Har lyst å konkurrere eller delta i noe, men vet ikke hva. Utstilling er vell det mest sannsynlige tror jeg.

    Vi bor litt trangt for øyeblikket så ny hund vil ikke komme før vi har leilighet eller hus og bo i.

    Så hva tror dere? Er det noen raser dere automatisk tenker på?

    Tenkte på en rase som tror kan være noe å se nærmere på for dere er Staffordshire Bullterrier?

    Men da utgår kanskje Lite til middels aktivitetsnivå

  4. Har vært hos vet og skal tilbake i kveld :) ville bare sjekke om flere vat kjent med dette, da jeg aldri har sett det før. Den er steine hard og det går ikke å røre den omentrent. Også ømmer hun, noe som er forståelig :/ Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

    Bra du dro til veterinær, da finner dere nok ut av det :) Lykke til :)

  5. Lita har fått seg en smell da grand danoisen løp på hun og etter det fikk hun seg en kul på ryggen. Var hos vet med den og fikk beskjed om at det var en blodansamling under huden. Den ble mindre og var nesten borte men så kom den tilbake og er like stor igjen, 10 dager etterpå. Noen som har opplevd dette før? Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

    Har bare hatt det sånn en gang på den enne hunden min, men det ble borte og kom ikke tilbake, Det jeg tenker det kan være er at det kanskje er blitt en betendelse av noe slag? Men for å være ærlig jeg vet ikke hva det er..

    Hvis den ikke forsvinner i løpet av 2-3 dager ville jeg oppsøkt vet. igjen...

  6. Jeg prøver ikke å hjelpe folk til å skrive rett, jeg legger merke til skrivefeilene, gremmer meg i stillhet og orker ikke engasjere meg mer enn det, for det er da virkelig ikke mitt ansvar, mandat eller problem overhodet. :P Dette var ment som en dårlig spøk og et lite tilslørt hint.

    Merka at det var et lite tilslørt hint, og ja det var en j**** dårlig spøk.... :P men samma det det er ikke dette tråden handler om så legger denne død fra min side...

    • Like 1
  7. Kan du da samtidig ta tak i alle som konsekvent skriver "dems" i stedet for "deres"...? *Sukk*

    Det er fint dere prøver å hjelpe folk til å skrive rett, men syntes dere kan gjøre det litt mer diskre? sende det på PM eller noe kan hende det er en grunn til at folk skriver feil, jeg skriver nå ikke "riktig" selv heller alltid......

  8. Jeg kan skrive min erfaring med Aussie men kan ikke si så mye om toller ettersom jeg ikke har så mye erfaring med den rasen. Jeg tar utgangspunkt i mine hunder. Når det gjelder Aussie har jeg det inntrykket at jo mer Show avlet de blir jo mindre impulskontroll har de og mer stress, jeg med min Aussie er nødt til å ta pauser ofte når jeg trener for ellers blir hann stressa og syter/piper. i daglige situasjoner har jeg opplevd at hann er en rolig omsorgsfull hund som gjerne deler på maten hann blir glad av å hilse på folk å skal hilse på alle, hann er lett lært og ganske lydig men han vokter når hann sitter i bilen og hann vokter huset, men Bordeauxene mine har mer vokt en hann i det daglige.... Jeg har den opplevelsen at grundig undersøkelse av oppdrettere og linjer er nødvendig for å finne den typen Aussie man vil ha siden variasjonene er ganske store. Så lykke til med det videre valget håper dette hjalp deg litt på vei :)

  9. Så bra. Husker jo du var bekymret pga mistanke om Spondylose.

    Ja, men det var før og etter som "Knekken" ble borte og hann definitivt ikke har vondt i ryggen eller kroppen i det hele tatt, Når hann er med på sykkel tur så har jeg heller ikke merket noe ikke med kløv heller, så da tviler jeg sterkt på at hann har noe sånt.... Hann er frisk som bare det hann :) ...

×
×
  • Opprett ny...