-
Innholdsteller
1,744 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
Profile Information
-
Kjønn
Mann
-
Hunderase
labrador
Nylige profilbesøk
9,895 profilvisninger
Mailin's Achievements
-
angående kulde har vi en kuldegrense på -30 på huskyene. Vi har på dekken med buk-klaff på hannhundene og litt tynnpelsede tisper så de ikke får forfrysninger på forhud (hannene) eller i svangen (alle). Dekken kommer på hvis jeg tror det er -25 på løypa eller er litt varmere, men vind. Bedre å forebygge forfrysning enn å fikse i ettertid. Vi trener ikke fort-fort i kulda, men ligger nok på 13-17km/t. Redigert: Det er samme kuldegrense på innehunden også, men da må hun ha fjellduk i sleden så det ikke blir kaldt å ligge i ro der når hun ikke løper ved/etter/foran spannet.
-
Nei dessverre, men nesten... Hadde jeg fått aussie-mentaliteten fra min tispe inn i en god huskykropp og med trekklysta til en husky -DA hadde det vært perfekt! Har en aussiefrøken som jeg elsker, hun løper med spannet og sitter (motvillig) i sleden. Tusler rundt på tunet og har hjulpet meg opp og fram i lydighet og bruks -hun har en helt fantastisk arbeidsmentalitet for lydighet og bruks. Som Snusmumrikk trener jeg ikke lydighet/bruks aktivt for tiden (de siste årene), hadde jeg gjort det ville jeg helt klart hatt en til som henne, men nå blir det ikke flere etter denne frøkna. I hvertfall ikke i denne omgang. Alaska huskyene (10 på tunet/i huset) synes jeg er fantastiske. Enkle sjeler med store personligheter og en helt fantastisk arbeidsmentalitet for trekk. Skulle de hatt noe mer skulle de vært like førerorienterte som aussien, og enklere å ha løs "over alt". Det er varierende med jakt i de vi har, men det er nå der.
-
Mailin endret profilbilde
-
Det med kjøre/hviletid er ganske interessant og stadig oppe til diskusjon i miljøet. Det viser seg av og til at for mye obligatorisk hvile på sjekkpunkt gjør at det kjøres for hardt og fort mellom sjekkpunkt slik at hunder kan/får skader på grunn av fart og hard kjøring. I iditarod baserer mange seg på å hvile underveis på sporet. Fordelen med det er mange, som mer ro på spannet -> bedre hvile. I motsetning til i Norge kan lokale gå på sjekkpunktområdet og mellom spann noe som kan gi lite hvile på hundene. I Norge er det mest sirkus (TV, publikum, arrangementer/konserter) som kan gi dårlig hvile for spann på sjekkpunkt. Det er fordeler og ulemper med alt, dessverre er det ikke slik at mer "tvungen" hvile på sjekkpunkt automatisk gir mer fornuftig kjøring.
-
Om hunden graver bør du vurdere å legge netting ned i bakken rundt hele, evt bare ved port om hunden graver der du går ut. Ikke bruk duk, den blir bare gravd/revet opp og kommer opp i biter etter hvert.
-
Et bevist valg, eller ble det bare sånn? I fjor (sesongen 15/16) hadde vi 3 hannhunder (2 i aktiv trening) og 4 tisper. De var av litt mindre typer. I år har vi 3 av hver, det har bare blitt sånn ettersom vi har hatt en del sesonghunder. Om vi tar inn to sesonghunder til nå så blir det to hannhunder til. Denne 6'er flokken vi har nå er veldig fin
-
Her er fra en morgentur på fredag. Nå er planen min å få fikset pinner/"vinger" på dette linesettet også slik at de drar litt rettere. Jeg har relativt store nå, men de to største (34kg og høye) får ikke gå i wheel med slede. Med ATV kommer draget såpass høyt at det er greit å kunne rotere litt på de også. Mobilkameraet mitt begynner vist å bli sliten nå
-
Denne sesongen som var lånte jeg inn 2 til løp, i tillegg til at 3 av de 6 jeg hadde selv var sesonghunder (1,5åringer) på opptrening. Nå har jeg 6 egene, men det kan se ut til at vi tar inn to 1,5åringer på sesongtrening i år også. Jeg liker å trene opp unghunder, og gjerne til/mot å bli lederhunder. Litt kjedelig å levere de fra seg på slutten av sesongen, spesielt om de er gode, men det er moro å ha vært med å gi de en (forhåpentligvis) fin start på løpslivet. Om disse to blir med på løp, eller om jeg låner to andre får vi se når det nærmer seg. 6hunder i LD er litt lite å starte med, en har ikke så mye å gå på om noe skulle skje, men en håper jo å kunne fullføre med alle uansett.
-
Mine er per nå i dårlig form, de trenes 16km 3-4ganger i uken (litt etter hvor kjølig det har vært), men målet er å snart øke til 20km og trening 5ganger i uken. De har de siste turene dratt på ca 350kg vekt 10km av de 16km. Hundene er 6 alaska huskyer hvor målet er ganske mange mil framover. Planen er langdistanseløp, i alle fall ett (jeg er deltidsstudent ved sidenav jobb i tillegg). Så vi har et mål om å nå godt over 300mil til mars. I begynnelsen av februar, når vi tenker å kjøre 350km på 2døgn, så håper jeg de er i god form Så ja, alt kan defineres! Edit: Slutten ble borte! En gjennomsnittlig hund klarer fint å løpe 4,5kmx2 noen ganger i uken. å trene opp mot 2-3mil er ikke spesielt langt for en ("vanlig")hund i ok/god form. Så kommer det jo litt ann på hvor hardt en ønsker at hunden skal trekke. Å løpe med slakk line er mye mindre slitsomt enn å løpe med stram line og å dra en som hovedsakelig bare står å bremser.
-
Hvordan dobbeltsikrer du strikken? Min røk midt på ryggen av sterke hunder. Jeg bruker som Therese et fast belte, men liker å ha en god glidende hanefot på beltet så det ikke blir vridd. Jeg bruker Zero DC beltet og er svært fornøyd med det. Har også hunder som drar hardt når de får dra.
-
Appropo det med utlandet. Det holder at du står som eier i passet, du trenger ikke å stå som eier i NKK for å ta med hunden. Jeg har hunder med chipper som ikke er registrerte noen steder (chip fra Norsk hundekjørerforbund), to er registrerte kun i DI, også har vi to som er registrerte både i NKK og DI. De to siste står kun på meg, men i følge Mattilsynet holder det at min far, som den ene hunden bor hos, står skrevet i passet.
-
Har byttet gearkasse (manuell), svinghjul, clutch og noe mer på bilen jeg hadde. Det etter kun 109 000km, med fabrikkoverhalt gearkasse kom det på rundt 50 000kr å fikse. Ellers er det en god bil! Jeg vil anbefale å kjøpe en uten vindu på venstre side bak, da slipper du mye av varmen inne i bilen. Mindre vindu = mindre varme inn.
-
stod ved siden av noen unger som ble intervjuet av avisen i dag. "Hva har du lyst på til 17.mai?" var spørsmålet, og svarene som kom var "jeg ønsker meg masse is" og "is og brus"... Det eneste jeg klarte å tenke på var "jeg ønsker meg snø hele året..." Det er vel ikke for tidlig å vente på snø nå folkens? Bildet er av 14spannet jeg kjørte en del i lag med under Bergebyløpet.
-
Han her bør ha en større sele, den der er for liten til ham, muligens rundt halsen, men spesielt i lengden og bak albuene.
-
Det der er vanskelig å svare på. En hund er nok til lydighet og bruks. Så vi har en innehund. Også er vel egt 8-10 nok foran en slede synes jeg, det er lett å manøvrere i skogen for eksempel, og en trenger ikke tenke så mye på hvor en kjører som med storspann. Vi har 7 huskyer per nå, innehunden går ikke i spannet. På sommerturer er det perfekte antallet 2 pluss gjeterhunden, så fremst de to er huskyer som går bak i bånd. I fjor gikk jeg med 4 huskyer pluss gjeterhunden på fjellturer på sommeren, og det var til tider litt mye liner. Jeg er spent på om jeg kommer til å dra med meg alle 7 huskyene på tur i år ;-) Gjeterhunden er med uansett.
-
I halsen og i rygglengden ser den fin ut, den blir ikke helt "rett" i og med at hun står med rumpa ned, hodet opp og sela ikke er helt stram på det nederste bildet, men den ser ut til å ligge fint. Hun er litt smal til sela, men det blir ofte RR-tisper når en kommer opp i de størrelsene. Det har ikke så mye å si da den ikke blir for lav lenger bak. Alle seler slenger litt i trekk, så lenge de ikke er helpolstrede og ganske stive. Er hun gammel? Edit: legger ved et sammenligningsbilde. Lira, aussien som løper løs, har en sele som passer henne ganske godt så lenge hun er i full pels. Det er en helpolstret, ganske stiv sele, så den legger seg "penere" bak på ryggen, men glir fortsatt litt fram og slenger når hun løper løs. Hun har en stor løkke bak (den blå) for at det skal være lettere for meg å koble henne fast i fart