Gå til innhold
Hundesonen.no

Flash

Medlemmer
  • Innholdsteller

    773
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om Flash

  • Bursdag 01/08/1974

Contact Methods

  • MSN
    enlid@hotmail.com

Profile Information

  • Kjønn
    Mann
  • Bosted
    Trondheim
  • Hunderase
    Dalmatiner

Nylige profilbesøk

7,823 profilvisninger

Flash's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Vala

    Grattis grattis med dagen mannen! Stoooor mann idag! ;)

    (..og denne mld ser du når du logger inn om noen mnd :P)

  2. Samme her Tror ikke jeg bruker såpass tid og energi på å lage mat til meg selv engang mer enn en gang eller to i året... :closedeyes: Men for all del, supert tips å ha i bakhodet dersom det skulle bli nødvendig.
  3. Norges klart morsomste mann med sin kanskje morsomste figur til nå: :P
  4. Jeg kjøpte meg widescreen-skjerm til pc-en i går, og er stort sett strålende fornøyd så langt. Men så er det dette med bilder, da... Både når jeg ser på bildene mine i vanlige visningsprogrammer og i Photoshop, strekkes de så mye at de blir påfallende "forvrengte". Såpass mye at de blir håpløse å jobbe med (i.f.t. å endre utsnitt f.eks.). Pent er det jo heller ikke... Må jeg endre noen instillinger på selve skjermen, evt. i Photoshop - eller er det noe man bare må leve med? EDIT: Fant løsningen selv, måtte bare skifte skjermoppløsning til Widescreen-format... Bare slett denne posten...
  5. Hehe.. for et herlig bølleblikk... Catch me if you can!
  6. Lurer på en ting som muligens noen kløppere innen avl kan svare på: Hvorfor er det slik at enkelte raser, som min egen (dalmatiner) og f.eks. labrador har generelt større dragning mot mat av alle slag enn andre? Og tilsvarende at noen raser er kjent for å være kresne i matveien? Joda, det finnes unntak innen disse rasene også, men hovedregelen er at de spiser alt, er gærne etter mat og gjerne stjeler mat som ravner. Det er mer enn en myte, for å si det sånn. Hvorfor er det slik at matlyst er blitt en egenskap mer typisk for enkelte raser enn andre? Det er jo ikke en egenskap det avles bevisst på?
  7. Alle med iPod eller andre mp3-spillere: Dersom dere nå setter på shuffle/miks sanger, hvilke er de ti første som kommer opp? Mine 10 akkurat nå: 1) Morrissey - Late Night, Maudlin Street 2) Siouxie & The Banshees - Slowdive 3) DeLillos - Hva har du tenkt 4) My Morning Jacket - What a Wonderul Man 5) Stevie Wonder - All Night Sucker 6) The Smiths - This Charming Man 7) The Fall - C.R.E.E.P 8) The Streets - War of The Sexes 9)Serena Maneesh - Chorale Lick 10) Martha Reeves & The Vandellas - Love is Like a Heat Wave
  8. Flash

    Om deg og din(e)

    Navn: Vegard Alder: 32 Bor: Trondheim Jobber som: Innen media Litt info: Snill, laidback/lat, sosial, godslig og utpreget diplomatisk. Får energi av hund, god musikk og god fotball. Bilde: Navn på hund(ene): Molly Rase®: Dalmatiner Alder: Drøyt 2 år Bruksomeråde: Lydighet, spor og agility Hjemmeside: mollydalmatian.blogspot.com Litt info: En ræser på godt og vondt. En vennlig sjel med ukuelig livsappetitt. Bilder:
  9. Flash

    Dalmatiner

    Generell info: Dalmatineren regnes som selskapshund og delvis også som vakthund. Den passer best hos relativt aktive mennesker som er innstilt på at hunden skal være et fullverdig familie-medlem. Den elsker å være med på alt det menneskene foretar seg. Den er glad i barn, men er relativt stor og voldsom i lek, så barna bør ikke være for små når man kjøper hunden. Den er svært kjælen, tilpasningsdyktig og intelligent. Generelt er rasen livlig og trenger daglig å få utløp for sin energi, uten at den derved trenger spesielt store mengder mosjon. Men, selvfølgelig har en hanhund på ca 30 kg og med ca 60 cm skulderhøyde eller en tispe på ca 25 kg og med ca 55 cm skulder-høyde større behov for mosjon enn en liten skjødehund. Hunder i vekst skal ikke mosjoneres for mye, og små valper mosjonerer mer enn godt nok seg selv. Som voksen kan dalmatineren med fordel brukes både til trekk og kløv, etter at den er blitt 2 år gammel. Ettersom den er korthåret må man vise litt forsiktighet ved sterk kulde, uten at den på noen måte er en pyse. Den bør imidlertid under slike forhold holdes i bevegelse. Rasen er rask og utholdende og en god turkamerat. I likhet med de fleste hunderaser røyter også dalmatineren. Røytingen er på topp vår og høst da den delvis skifter pels, men noe håravfall må man avfinne seg med hele året igjennom. Med riktig foring og jevnlig børsting av pelsen byr ikke røytingen på de store problemer. En så stor og aktiv hund som dalmatineren har behov for skikkelig oppdragelse. Den er lett å lære ting, men er samtidig lur og benytter enhver anledning til å utnytte eierens svake sider. Den må behandles med tålmodighet og bestemthet, men må aldri taes unødig hardt. Hanhunder trenger ofte mer autoritet enn tisper. De fleste dalmatinere liker å kjøre bil og valpen bør vennes til dette så tidlig som mulig. I tidligere tider fulgte den sigøynernes vogner og senere "fintfolk"s doninger i England, og hadde som oppgave å vokte disse. Dette instinktet er fortsatt til stede og sees når dagens dalmatinere vokter eierens bil. De fleste dalmatinere er også flinke til å varsle når fremmede kommer til huset. Rasen hører med til de aller eldste som er kjent og har gjennom tidene hatt mange forskjellige oppgaver, som jakthund, vakthund, rednings-hund, førerhund, narkotikahund, sirkushund, brannhund og kløvhund. Kilde: Norsk dalmatinerklubb ------ Et bilde av, etter min mening, den flotteste norskfødte dalmisen: Spotnik's Special Selction (Selwyn): Og landets kanskje flotteste tispe; Perdita's Kind Hearted (Petra):
×
×
  • Opprett ny...