Gå til innhold
Hundesonen.no

Kutta-kio

Medlemmer
  • Innholdsteller

    107
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

1 følger

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Hunderase
    Elghund og Gjeterhund
  • Mine dyr
    Mer vettug enn de fleste "to-beinte" !

Kutta-kio's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Spleise på transporten ? Seriøst ? Vil jo tro at dette må kjøper dekke. + betaling for all spermaen som skal sendes !
  2. Da har du ikke lest godt nok hundelovens paragraf 19 Dispensasjon kan gis i forhold til 19a eller 19b Det er forbudt å holde eller innføre hunder som a) er gitt trening i eller for å angripe eller forsvare seg eller hundeholderen mot mennesker, b) er gitt trening i eller for å angripe andre hunder, eller c) enkelthunder som fremstår som spesielt aggressive, kampvillige eller med andre sterkt uønskede egenskaper eller fremtreden, slik at de kan være farlige for mennesker eller dyr. Er det tvil om en hund går inn under tredje ledd bokstav c, kan politiet ta hunden i forvaring og kreve at hundeholderen bekoster og medvirker ved en kyndig undersøkelse av hundens atferd for å avklare om den er vel avbalansert eller har en lav terskel for aggresjon eller andre farlige egenskaper mv. Politiet fastsetter hvem som skal undersøke hunden. Dersom ikke hundeholderen følger opp innen en rimelig frist satt av politiet, regnes hunden for å gå inn under tredje ledd bokstav c. Hunder som blir avlet, innført eller holdt i strid med regler i eller i medhold av denne paragraf, kan avlives eller pålegges utført av riket ved vedtak av politiet. ---------------------------- Ang innførsel av hund som denne tråden diskuterer vil komme inn under paragraf 19 c. Så sier paragraf 20 En hund omfattes ikke av § 19 tredje ledd bokstav a eller b hvis den er trent av politiet eller i særlige tilfelle av andre med politiets tillatelse, eller er innført i riket med politiets tillatelse. En hund omfattes ikke av § 19 tredje ledd bokstav a hvis den er lovlig trent av en hundeorganisasjon før lovens ikrafttreden, eller etter lovens ikrafttreden av en hundeorganisasjon med tillatelse fra politiet. Hunden kan ikke selges eller omplasseres uten politiets tillatelse. Blir vilkårene overtrådt eller hunden angriper et menneske, skal den avlives etter vedtak av politiet, hvis ikke nødverge eller nødrett berettiget angrepet. Dette gjelder ikke hunder etter paragraf 19 c Dette gjelder hunder som er tjenestehunder - eller hunder i forhold til konkurranser etc. Synes nok kanskje du burde lest forarbeidene litt bedre
  3. For det første - en veterinær har meldeplikt når det skjer kriminelle ting. Å innføre eller avle på ulovlige hunderaser i Norge ER kriminelt. Da skal de aldeles ikke være lojale ovenfor oppdragsgiver som jeg antar du mener er hunde-eier. For det andre - Det som ulovlig blir forsøkt innført i Norge er smugling ! Det kan være smugling ved å forfalske ett pass - gjemme x antall valper under setet på en bil etc - på lik linje med å smugle narkotika. Det er ikke få valper som har blitt avlivet på fergeleiet i Kristiansand etter at polakker har dopet dem og gjemt dem under setene. Og til slutt - Det finnes aldeles ikke noe som heter sertifikat til å få med noe som helt ulovlig inn i Norge. For å komme lovlig inn i Norge må du ha et hundepass. Sertifikater var noe man brukte i "gamle" dager (veterinær sertifikat) Nå skal alle hunder ha pass - inkludert fra spania. Og som jeg tidligere har sagt... kommer denne hunden inn i Norge - skjer det ikke på lovlig vis.
  4. Fordi det er en rase som er helt ulovlig for innførsel i Norge. Så hvis ikke rasenavnet i passet er endret til noe som er lovlig å innføre - så skal den ikke kunne komme inn.
  5. "damen" vil antagelig få hunden avlivet i tollen på flyplassen av mattilsynet og tollmyndigheter - og første veterinær hun eventuelt trenger til hunden hvis hun er så heldig å klare å få den inn - vil melde fra. Noen burde si dette til "damen".
×
×
  • Opprett ny...