Gå til innhold
Hundesonen.no

ElinT

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1,504
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ElinT

  1. Her blir det nok valp i april hvis ikke tispa går tom og forutsatt at det blir født en fin tispe. 

    Jeg hadde egentlig slått fra meg valpeplanene fordi det er vanskelig å gjennomføre i praksis å ha valp pga jobb situasjon. Men så fikk jeg tilbud av ei god venninne som bor i nærheten å være forvert, og hun hadde løsning på mine utfordringer.  Ikke den rasen  jeg egentlig hadde tenkt, men en rase jeg alltid har hatt lyst på men som jeg hadde slått fra meg fordi min eksmann ikke liker de. 

    Så da kommer det forhåpentligvis ei lita border collie tispe hit ?

    Hun skal brukes til agility, kløv og gjeting, samt litt bruks for variasjon. 

    • Like 2
  2. Jeg har en hund på 5,5år som pga 3 kraftige anfall i løpet av noen uker og ingenting galt ved undersøkelser, er satt på 100mg (hun er 22kg) Fenemal om dagen. 

    Hun har gått på disse i litt over 2 mnd. Siste ukene har hun begynt å bli mer og mer gretten. Er det noen som har samme erfaring med Fenemal? Jeg lurer på om det kan være medisinene som gjør henne gretten. Vurderer å forsøke å trappe ned på medisinene, for jeg vil heller risikere anfall enn å ha en skikkelig gretten hund... 

    Hun har alltid vært blid og happy, så jeg merker tydelig forskjell... 

  3. På 31.10.2018 at 2:40 PM, Raksha skrev:

    Huff, stakkars lille vennen <3 Hottie var og ganske påvirka etter de store anfallene, og ble veldig krypende og "spak".  Men vi testa aldri medisin siden hun kun hadde de to store. Håper virkelig hun føler seg bedre snart og dere får mer svar på ting ! 

    Fikk svar på blodprøvene som ble sendt til Tyskland og der var alle verdier normale og greie, så da er det visst ikke hjertefeil likevel. Så da er vi tilbake på start. Veterinær heller mot at dette er epilepsi, men jeg forstår ikke at det skal gi høyt blodtrykk og dårlig utholdenhet utenom anfallene... 

  4. 19 timer siden, Raksha skrev:

    Fikk du noe mer svar? Akutt hjertestans var for oss helt ******, pardon my french, men for hundens del så var nok det en helt super måte å forlate oss på. Ene øyeblikket hoppet og løp hun løs rundt oss og i neste var hun bare borte. Tar meg i å "håpe" at de andre går på samme måte, bare i en mye høyere alder.

    Åh! Hottie hadde noen små der hun sjangla med bakparten, og den liksom ikke hang med. De to store var mer klassisk med å falle om og kramper, lyder og hele pakka. 

    Ingen svar enda nei, de finner ikke ut hva som er galt. Nå er hun satt  på Fenemal (epilepsi medisin) for å forsøke å unngå flere anfall. Hun har også fått litt panikk for å være alene etter anfallene begynte, hun blir veldig redd etter anfallene bortimot panisk. Hun har alltid vært veldig stødig og trygg, ikke redd for noenting. Håper dette roer seg når hun får Fenemal. Så kanskje det blir litt bedre for henne frem til vi får flere svar... 

     

  5. En voksen helsesjekket og grunntrent hund kunne jeg personlig gjerne betalt mer  en valpepris for. Og en frisk og godt skrudd sammen unghund er absolutt ikke mindre verdt enn en valp mener jeg. Det er tvert i mot enklere å vite hva man får i en unghund enn i en 8 uker valp.

    og 3-4 tusen synes jeg er helt fint selv om det er en blandingshund og den har diverse «diller».

    Men å ta 7-8 tusen for en hund som eier ikke rår med, som utagerer, som har separasjonsangst, voksen men ikke renslig osv som helt klart krever mye jobbing helst fra noen med erfaring, da synes jeg det er rart at penger har noe som helst å si. Det virker som at mange tror at prisen siler ut useriøse, men det er nok ikke nødvendigvis sånn. Å være ærlig i annonsen og fortelle om alt hunden sliter med og at den trenger trening og noen med erfaring + en lavere sum, det tror jeg siler bedre bort useriøse. 

    For om jeg skulle hatt en hund til selv, så har jeg ingen problemer med å betale for en hund. Men jeg kan ikke se for meg å betale så mye for en hund som har store problemer i hverdagen. Det kan hende andre er det og det får man jo håpe for disse hundene sin del. At de får gode hjem hos folk som kan trene de riktig, men med så mange hunder på omplasseringsmarkedet så velger man kanskje da heller en som ikke har de største problemene.

    • Like 1
  6. Jeg driver og hjelper en som vil ha en voksen omplasseringshund. Derfor har jeg lest veldig mange annonser på finn og kontaktet endel eiere.

    Jeg er litt overrasket over prisen mange forventer å få for en voksen hund med diverse problemer. Veldig mange skal ha 7-8000kr og det også for blandingshunder og hunder med separasjonsangst, og fullstendig utrente og hunder med forskjellige problemer.

    Jeg mener ikke at hunder bør være gratis, men når en hund omplasseres fordi den er ett problem for eieren, eller de ikke har mulighet til å ha den lenger, så vil jeg tro det er vanskelig å få folk til å betale 7-8 tusen? Det går jo an å være nøye på hvem man omplasserer til uten å ta mange tusen for hunden. 

     

    Hva tenker du er grei pris på en voksen omplasseringshund?

  7. 7 timer siden, Taz skrev:

    Jeg koker kraft til hundene, og det har vært et vidundermiddel for revmatikerhunden min!

    Pga revmatismen hennes så slet hun med stivhet, var støl, virket gammel, lite energisk etc. Vond kropp.
    Huden og pelsen var også så pass dårlig at jeg barberte henne ned. 
    Så for litt over 6 mnd siden begynte jeg å koke kraft som jeg gir til hundene hver eneste dag, og hun har blitt en annen hund. 
    Fått livsgnisten tilbake, har gått ned i dose på medrol, pelsen som vokser ut igjen er tykkere enn den noen gang har vært, huden er bedre, og det beste! Hun har ikke like vondt lenger, hun er ikke like støl! 
    Hun leker, og er teit, hun sliter ikke med trapper eller å komme seg opp i senga. 
    Hun har strengt tatt ikke hatt et akutt tilfelle av betennelse i ledd siden vi startet med kraft, og det som var kronisk (i noen tær) har blitt mye mindre eller forsvunnet.

    Det er også mye billigere å gi kraft en glucosamin, og man får mye mer igjen av å gi det. 
    Litt informasjon om kraft:
    Glysin har vist seg å ha betennelsedempende effekt ved å virke som en antiinflammatorisk signalmolekyl. Aminosyren kan også dempe aktiviteten av såkalte cytokiner, molekyler som dannes under betennelsesprosessen. Glysin kan også hemme programmert celledød, og dermed muligens påvirke autoimmune sykdommer.
    Kraft er rikt på aminosyren glysin. Dette er den enkleste aminosyren og kan derfor enkelt brukes som byggekloss for aminosyrer som kroppen trenger. Glysin fungerer som en antioksidant og deltar i gluthation, en av de viktigste antioksidantene i kroppen.

    Flere studier har vist at næringsstoffer i kraft kan bedre leddsmerter, særlig hos pasienter som lider av artritt.
     Tilskudd av kollagen fra kylling viste seg å redusere smerter hos artrosepasienter med inntil 60%. Noe av effekten tilskrives glykosaminoglykaner (GAG’s), en spesiell type karbohydrat som finnes i bein og bindevev. En av disse, hyaluronsyre, har vist å kunne redusere leddsmerter hos artrosepasienter. Kondroitin er et annet glykosaminoglykan som har vist å gi effekt. Den mest kjente glykosaminoglykanet, glukosamin, brukes allerede som behandling av artritt. En studie fant likevel at tilskudd av helt kollagen fungerte bedre enn isolerte tilskudd av glukosamin og kondroitin, noe som støtter teorien om at hele matkilder er mer effektive enn kosttilskudd.

    Det hjelper også på tarm og fordøyelse. :)

    Ikke minst, hundene ELSKER det! :P

    Tusen takk for tips, det skal jeg prøve ?

     

    hvor mye gir du om gangen ca ?

  8. 2 timer siden, Mai Gundersen skrev:

    Hei på deg. 

    Skjønner at dette ikke er greit for hverken deg eller hunden. Men det første du bør gjøre er å gå til dyrlegen å ta røntgen. Hunden din har mest sannsynlig forkalkninger i ryggrad/hofter,  noe som gjør at hunden blir stiv og som regel begynner å halte. Vegrer hun seg for å gå i trapper, hoppe inn i bil, eller gå ned trapper. 

    Jeg behandler gamle hunder❤️❤️ Som har disse plagene med laser, og hunden responderer kjempebra. De får "liv" i øya igjen, og blir generelt i mye bedre form. 

    Ønsker dere lykke til. 

    Hilsen Mai

    Hun vegrer seg ikke for noen ting, hun er full av fart og leken. Hopper ut og inn av bilen uten problem. Men hun blir stiv når hun har vært i ro. Det går seg til når hun kommer i bevegelse igjen. 

    Jeg tenker at det er ganske naturlig for en hund son begynner å bli gammel, men lurte som sagt på om noen har tips, feks tilskudd eller øvelser som kan bedre det. 

    Jeg har begynt å bruke dekken mye mer på henne nå for at hun ihvertfall ikke skal bli kald.

  9. Jeg har ei tispe på 11 år. I det siste har hun blitt endel stiv etter tur når hun har lagt litt i ro, og også når hun reiser seg om morgenen. Hun er veldig energisk og sprek på tur. Etter en litt lang tur på lørdag så var hun så halt og stiv at hun ikke klarte å gå. Jeg ga henne rimadyl ett par dager og holdt henne helt i ro. Hun var fin igjen i går , men etter å ha løpt litt og lekt i hagen så var hun dønn stiv igjen. Er det noen som har noen tips til noe jeg kan gjøre for å bedre stivheten? Annet enn å holde henne helt i ro...

    • Like 1
  10. 6 timer siden, Argyr skrev:

    Grosseren kan absolutt passe beskrivelsen, men en berner kan også være et alternativ. Minuset med grosseren er vokting, eller skal man si vakt.. Det er aller mest lyd, men det er en hel del av den til tider. Jeg har ei bråkebøtte av dimensjoner med veldig store reaksjoner (men god avreaksjon), hun slår full alarm og sjekker etterpå. Nå er hun nok litt i den voldsomme enden av skalaen, men grosserne er litt sånn. På berneren er det vel større bredde siden de er så mange, så der kunne man nok funnet noe som ikke er sånn. Det går sikkert på grosser også, men jeg synes det er vanskeligere å navigere i utenlandske hunder, og det er lite avl i Norge.

    Men ellers er de kjempefine og tålmodige familiehunder som tåler å gå hele dagen, men krever veldig lite utover at de gjerne vil være sammen med familien sin. Katla dilter gjerne etter meg og legger seg i nærheten av der jeg er, enten det er i dusjen eller ute i fjøset. Min går løs med alt av dyr uten problemer, andre kan ha noe mer jakt, men absolutt styrbart. Vi slet litt med separasjonsangst da hun var yngre, men har ikke inntrykk av at det er utbredt i rasen.

    Skal være mulig å få truffet noen nedover på dine kanter, så får du fort et inntrykk selv. :) 

    Takk for svar ? 

    Det høres ut som flotte hunder, men akkurat det med vakt kan jo bli ett problem til vårt bruk. Når vi bor i telt/lavvo på tur så er det jo ikke noe problem, men de gangene vi finner på å overnatte på DNT hytter så er det litt verre. Noen steder må man da sette fra seg hunden i vedbod, sikringsbu eller lignende, og da er det ikke så greit at hunden har ett høyt vakt instinkt... 

    Hunden jeg har nå er helt perfekt sånn sett, hun kan jeg legge fra meg hvor som helst og hun ligger der rolig til jeg er tilbake. Selv om det kommer andre folk. Det er selvfølgelig endel trening også, men hun har lite behov for å varsle eller vokte, hun bare venter på meg.

  11. Alt over ca55cm skulderhøyde og ca25kg er av interesse. Er de mindre enn det så kan de ikke bære nok.

    Riesensnauzer er i utgangspunktet uaktuell for jeg har ikke likt noen av individene jeg har møtt. Litt sånn bulldoser og ikke klar over egen størrelse, det liker jeg ikke. Mulig de har trent lite på selvbeherskelse, men det er inntrykket jeg sitter med.

  12. En stor hund som skal brukes som kløvhund på  lange og korte turer, være en tålmodig og god familiehund, ikke ha for mye viltinteresse og må kunne gå løs (altså ikke polarhund/jakthund). Erfaren hundeeier som har hatt hund i over 20 år og trent både LP, bruks og agility. Hvilken rase ville du anbefalt?

  13. 30 minutter siden, Stella skrev:

    Det er et par faktorer i den blandingen som kan gi påvirkning på kamutvikling. Wyandotte og brahma har avvikende kamform, som er dominant, og denne kamformen viser seg senere enn vanlig enkeltkam (som de andre rasene har). Så om noen kyllinger har arvet denne kamtypen kan de se ut som høner lenger, selv om de er haner.

    Men kyllinger med rød kam ved 5 uker er haner, rimelig sikkert. Mye lettere å kjønnsbestemme sikre haner enn sikre høner ved den alderen. Har de kamutvikling er de haner, uten unntak.

    Takk for svar! 

    Ingen av de har rød kam egentlig, mer oransje?

     

    IMG_0886.JPG

    IMG_0887.JPG

  14. Lurer jammen på om flokken min på 6 kyllinger består av 5 haner og ei høne... Muligens litt tidlig å se enda, de er bare ca 5 uker, men 5 av de har tydelig kam og begynner å få hakelapper og siste har ikke antydning ? 

    De er mix av div store raser (brahma, faverolle, rir, wyandott, maran) og alle er ikke miks av alt, så da kan de kanskje utvikle seg veldig forskjellig eller?

  15. 4 timer siden, mokken skrev:

    Jeg prøvde iharmoni på tispen vår som slitet med å håndtere stress like før og i begynnelsen av løpetiden. Begynte ca 1 mnd før forventet løpetid. Gav full dose (2 kapsler for hennes kroppsvekt) i 2-3 uker, deretter fikk hun halv dose til pakken var tom. 60 kapsler i en pakke. 

    Vi synes hun var betraktelig mindre hysterisk på denne løpetiden enn hun har vært tidligere, så vi kommer til å gi iharmoni på neste løpetid og. Hun er snart 4 år.

    Takk for tips!  jeg skal lese litt om iharmoni :-)

×
×
  • Opprett ny...