Gå til innhold
Hundesonen.no

E.L

Medlemmer
  • Innholdsteller

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

E.L's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • One Month Later
  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei! Noen som vil dere erfaringer med å skaffe valp med et barn på 6 år og et på 2,5-3år? Ville dere eventuelt ventet til minste barnet er enda litt eldre? Ser for meg at vi voksne må vokte hunden og spesielt minste barnet som en hauk? Da mener jeg ikke bare at de selvsagt ikke skal være alene sammen, men at man må være fysisk helt nede på samme nivå? Vi har katt og dette barnet er nå i underkant av 2 år. Hun er stort sett flink med katten, men dersom hun for eksempel er litt hyperaktiv kan hun finne på å gå fort/løpe etter katten, prøve å dra i halen eller gi en hardhendt kos. Vi passer alltid på og får stoppet dette, men frykter jo da at en eventuell hund/valp skal få varige mén dersom det er tilfeller hvor barnet lugger, drar i halen, eller jager. Jeg har hatt hund tidligere, men ikke med barn, så kom gjerne med tips og råd dere som har erfaring:-)
  2. Takk for svar. Så gøy at du også har sheltie. Takler hunden godt å være hjemme alene nå som den har blitt eldre? Vil du dele hvilken oppdretter hunden er fra også? Eventuelt om du har tips til gode sheltieoppdrettere?:)
  3. Takk for svar! Innser at jeg har søkt litt feil og derfor ikke fått opp så gode resultater. Ny her i forumet. Takk for at du tar deg tid til å svare likevel Krelsie! Angående ha med hund i bil: det kan jo være et alternativ, men da avhengig av at det ikke er for varmt eller for kaldt da. Ellers har jeg også som nevnt, i hvertfall i ytterligere noen uker, mulighet til at et familiemedlem kommer og er med hundene for eksempel en times tid og lufter den. Men det vil jo da fortsatt bli noen timer alene før/etter dette. Det samme vil det jo bli i bil, men har inntrykk av at en del roer seg lettere i bilen enn hjemme?
  4. Hei! hvordan har dere gjort det med tanke på hjemme alene trening ved anskaffelse av ny valp? jeg vet selvsagt at det er store individuelle forskjeller, men jeg er i full jobb og det må planlegges i forhold til fri etc. De første ukene kan jeg ta helt fri, etter det kan jeg ha hjemmekontor 1-2 dager i uken, pluss at jeg har noen som kan lufte og aktivisere hunden litt på dagen mens jeg er på jobb. Jeg er dog usikker på om dette er nok, og leser stadig om hunder som ikke kunne være alene en arbeidsdag før 8-12 mnd alder. Usikker på om dette er veldig vanlig, eller om det er fordi det er disse man hører om. Hva er deres erfaringer? Det er snakk om en sheltie, så om noen har spesifikke erfaringer der settes det pris på. NB; det er ikke bestemt kjøp av hund, da det ikke er noe jeg gjør før jeg vet at jeg har mulighet til å ta den godt nok i mot den første tiden.
  5. Hei! Vi har planer om å kjøpe oss en sheltie valp. Det blir ikke før tidligst til høsten, men vi ønsker å bruke tid på å finne gode oppdrettere. Er det noen som har oppdrettere å anbefale? Oppdretter må gjerne holde til på Østlandet, da jeg gjerne vil kunne hilse på før valpekjøp og anser det som praktisk dersom det er noe i etterkant. Dette vil først og fremst være en familiehund, og gemytt og helse er førsteprioritet for oss. jeg har lest på oppdretterlisten, vært på hjemmesider, facebookgrupper etc., men sliter med å finne faktiske anbefalinger fra andre, om dere skjønner? Jeg leser mye om reserverte sheltier, samtidig som jeg ser de fleste (?) skriver at deres sheltie ikke er spesielt reservert. Hva er deres erfaring med rasen? For vår del går det ok med en litt reservert hund, men da vi har barn og mye besøk osv., kan jo dette oppleves stressende for en hund som er veldig reservert, og det ønsker vi jo ikke.
×
×
  • Opprett ny...