Gå til innhold
Hundesonen.no

nyhundeeier

Medlemmer
  • Innholdsteller

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av nyhundeeier

  1. På 7/1/2022 at 2:58 PM, Ninja skrev:

    Jeg er desperat og trenger gode råd, kanskje noen har link til en artikkel eller video?

     

    Valpen min på 3 mnd er stort sett veldig grei, hun er en myk tispe både rundt voksne, barn og andre hunder. En god del valpebiting såklart, men kan som regel avledes med sine egne leker. Inne altså.

     

    Problemet er når jeg er ute med henne, da får hun iblant noen skikkelig ekstreme biteraptuser hvor hun både har revet opp klærne mine og huden min til blods. Vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre. Helt umulig å avlede. Jeg løfter henne opp og holder henne fast til hun roer seg, så setter jeg henne ned, men da fortsetter hun ofte. Et par ganger har jeg lagt henne forsiktig ned og holdt henne nede for å roe seg, men da ble hun enda mer febrilsk og knurret også. Har prøvd å riste med et glass med mynter, hjalp litt fordi hun ble distrahert et øyeblikk, men ikke nevneverdig. Er det et tre i nærheten har jeg prøvd å sette henne fast og gå litt unna, som en time-out, men dette blir hun bare stresset av og trekker fælt for å komme seg vekk, så føles ikke som en god løsning.

     

    Det kan skje både når vi har vært ute en stund eller når vi nettopp har kommet ut, så er ikke en veldig klar trend på når det skjer.

    Pliz hjelp meg...

    Hei! Hvordan gikk dette i tiden fremover? Jeg er i akkurat samme situasjon, bare at angripene og knurringen også er inne - og veldig ofte. Når ble det bedre?

  2. På 7/7/2022 at 12:01 AM, Marteadj skrev:

    Hei! Eg har ei 4 mnd gammel Pinscher tispe med mykje energi. Utfordringa mi er at ho av og til går til angrep på meg (og då meina ikkje eg valpebiting i sokken/buksebeinet). Dette skjer gjerne i situasjoner der eg skal stoppe ho fysisk frå å bite i tepper/sofaer o.l eller når vi er ute og ho springer løst og er overivrig. Grunnen til eg seier «angriper» er fordi ho bjeffer og knurrer mot meg samtidig som ho biter meg ganske hardt der ho får tak. Er full i blåmerker og blitt bitt til blods fleire ganger. 
     

    eg merker forskjell på dei dagene ho har vore inne ein del kontra ute og herjet med andre hunder. Min teori er at det kjem av understimuli. 
     

    spørsmålet mitt er om eg bør vere bekymra? Andre blir skremt av måten ho går til angrep på meg på

    Hei! Hvordan har dette gått? Jeg er i samme situasjon nå og føler meg helt hjelpesløs når valpen min angriper meg og knurrer og biter. Føler jeg har prøvd alt. Når ble det bedre? 

  3. På 11/9/2022 at 9:11 PM, Gjest O skrev:

    Hei! Vi har en nydelig valp på 12 uker i hus, en flott bulldog mix som vi er veldig fornøyd med. Veldig glad i kos og nærhet, og som regel veldig grei å ha med å gjøre. Likevel har jeg et spørsmål angående valpebiting, som muligens er på sitt verste nå. Han kan få noen perioder i løpet av dagen hvor han angriper bein og armer, og biter da veldig hardt. Dersom vi da løfter han opp og setter han i senga si, reagerer han med å bli verre. Glefser og kommer etter på nytt. Dersom vi setter oss i sofaen så han ikke når tak i oss, setter han i gang med ei voldsom til bjeffing og ser nesten litt aggressiv ut. Ikke den vanlige "sytingen" som han ellers har dersom han ikke får det som han vil. Vi prøver å ignorere dette, og det resulterer som regel i en skikkelig raptus rundt på stua, og alt vi gjør ser ut til å forverre denne tendensen. Den "aggressive" bjeffingen er noe som først har startet nå den siste uken, og er det som muligens bekymrer meg litt. Er dette kun normal velpeoppførsel, eller hva tenker dere? Tips og råd tas imot med en stor takk, vi er veldig konsekvent med å sette han på plassen sin dersom han biter.  
     

    Føler at vi har en ganske fin balanse på aktivisering og hvile også. Går enda ikke særlig med tur, da han er vanskelig å få med. Setter seg ofte ned og piper og vil hjem igjen, men vi er ellers mye ute på steder hvor han kan gå fritt å snuse, trener på hverdagslydighet, hjernetrim m.m. Har også noen dager i uken hvor vi har korte møter med andre hunder i familien mtp sosialisering. 
     

    Hei! Dette er en stund siden - men hvordan har det gått? Jeg er i en lignende situasjon med min valp på 4 måneder, som hele tiden «angriper» meg og knurrer og biter. Sliter også med å få henne til å gå frivillig på tur (i hvert fall når samboer og jeg prøver å gå alene). Gikk det over? I så fall når?

  4. På 1/4/2023 at 11:07 PM, Gjest O skrev:

    Hei! 
    Vi har en valp på 5 mnd, hvor dette med tur har vært litt vanskelig ei stund. Han elsker å være ute, men helst kun på eiendommen, eller hvis vi kjører et stykke og går i skogen. Så snart vi prøver å ta han med oss ut for å gå en snuserunde setter han seg ned og nekter å bli med videre. Da han var litt mindre prøvde jeg å bære han et lite stykke, for å se om det hjalp å komme seg litt unna hjemmet, og da kunne vi gå et lite stykke før han snudde og ville gå hjem. Det å kjøre et stykke hver gang vi skal ut lar seg nok heller ikke gjøre dessverre.
     

    Vi har egentlig tenkt at det er noe som vil gå seg til med alderen, og at han enda er veldig liten. Nå blir han gjerne med hvis både jeg og samboeren går sammen, men ikke hver for oss. Og nå tenker vi ikke på tur som i ren mosjon, men for at hunden skal få snuse litt rundt og få brukt litt av energien sin på det, da vi ser at det er noe som faktisk funker når vi først får gjort det. jeg jobber turnus, og det gjør det vanskelig at begge er hjemme samtidig, og han bør vel kunne gå med bare en av oss også ?

    Vi ser til tider tendenser på at han er understimulert, han har blant annet begynt å bjeffe en del, dog kun på oss, og vi har enda ikke greid å finne en annen årsak og er litt usikre på hvordan vi skal håndtere akkurat den biten(gjerne kom med råd her og hvis noen har noe innspill). Han reagerer feks ikke på lyder og diverse ute. Vi er mye ute på plenen, men nå har det vært utrolig dårlig vær ei stund, og det er ikke særlig populært selv med klær. Vi bruker også slikkematter, kong, og har flere korte treningssesjoner hver dag hvor vi bytter på hva vi gjør. 

    Noen som har noen tips? 

    Hei, dette er en stund siden - men hvordan har dette gått seg til med tiden? Vi er i en lignende situasjon med valpen vår som helst vil være i hagen, og ikke vil gå på tur i nabolaget med mindre samboer og jeg går sammen…

  5. På 7/30/2017 at 10:37 AM, Titten skrev:

    Etter hunden vår døde for et år siden var vi klare for ny valp. Har hatt hun i rett over en mnd. Det er en staffordshire bull terrier, tispe.

    Hun er så og si stueren og sover aleine i buret hele natten. Problemet er at hun biter meg noe voldsomt. Hun har mye mer respekt for min samboer. Når han er hjemme så er hun ikke så gale mot meg. Men med engang vi er aleine hjemme, så bare angriper hun meg. Dette gjør meg veldig lei meg og frustrert. Hun er snart 12 uker og har vanvittig skarpe tenner alt så det gjør veldig vondt. Igår skulle jeg være aleine hjemme. Jeg og valpen gikk ut for hun skulle bæsje. Vi brukte nesten 30 min på det, hun bare bet meg på skoene og knurret og angrep meg. Ser ut som det er lek rellatert for hun, halen logrer. Jeg tar hun vekk og prøver avlede, men tar jeg et steg for å gå vekk, da hopper hun på meg og tar tak i skoen/leggen og biter og knurrer. Nekter å slippe.

    Etter hun endelig bæsjet gikk vi inn. Hun bare hoppet på meg og bet. Over alt. Det er legger, armer, øre, håret. Jeg tar hun vekk og overser. Sier bestemt nei.. prøvd litt forskjellige ting. Fått tips om å ta hun i nakkeskinnet og legge hun ned, det har hjulpet til en viss grad når samboeren er hjemme, men føler hun blir mer aggressiv av det. Vet man ikke skal kjefte på en valp men når jeg står der og blør av bitt, eller hun bare angriper meg og nekter slippe foten så blir det veldig frustrerende å jeg hever stemmen. Samboeren min sier det er kroppsspråket mitt. Men jeg føler jeg gjør alt riktig der. Hun er ikke slik mot han. Nå gruer jeg meg bare til å være aleine med hun:( Jeg elsker hun SÅ mye og er Døds forelsket i hun, jeg bare er sliten av den oppførselen. 

    Jeg øver med hun hver dag, med leke og slipp. Klikktrener og har god effekt av det, hun lyer meg på innkalling. Når jeg roper "kom hit" så kommer hun. Hun gir meg high five og sitter når jeg sier sitt. Men bitingen!!! Arg. Hva skal jeg gjøre? Hvordan få hun til å ha respekt for meg og?

    Jeg legger hun i buret når hun er slik vill, da sovner hun. Hun er overtrøtt da. Men når hun våknet etter en time igår så var det på an igjen. Vi gikk en liten tur igår så hun fikk gå litt og andre inntrykk, oppfordre seg som en Gud på turen, var så snill og blir: med engang vi kom tilbake så hoppet hun på meg. Hun er kun slik mot meg, ikke samboeren. 

    Dette er det jeg har prøvd: 

    * hver gang hun bet så puttet jeg hun i buret og tok hun ut når hun ble stille. Men var en som sa jeg ikke måtte gjøre det for da kunne hun forbinne buret meg straff.

    * jeg avleder hun og gir hun tyggeleke og går vekk. Så løper hun etter og biter meg i foten og nekter å slippe. Slik holder vi på lenge. 

    * jeg sier bestemt nei og ser bestemt ut på hun i øynene.

    * jeg roser når hun gir seg

    * tar hun i nakkeskinnet og legger hun ned og sier nei.

    * sier au og piper. Hun stopper bite og ser rart på meg med hodet på skakke. Men ettet et og to sekunder så fortsetter hun hoppe på meg.

    Hei! Dette er noen år siden, men hvordan løste dette seg? Ga angripene seg, og hvor gammel var valpen da? Jeg sitter i samme situasjon med en fire måneder gammel valp, det er skikkelig slitsomt og ubehagelig med knurringen og de konstante angripene… Riktig nok en annen rase. 

×
×
  • Opprett ny...