-
Innholdsteller
796 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
Innholdstype
Profiler
Forum
Blogger
Articles
Alt skrevet av Gronnis
-
Viser seg å være litt lettere sagt en gjort dette her. Zana er som forventet ganske så uenig i denne måten å "trene" på og prøver å løpe vekk når jeg skal få henne til å legge seg. Hun vil heller ikke "høre" når jeg ber henne om å legge seg. Det funker dårlig å ha på henne bånd, for frustrasjonen går veldig utover dette båndet og hun ender opp med å bli enda mer opphisset. Å ta henne i halsbåndet og geleide henne til plassen sin fungerer også dårlig, da prøver hun å bite. Ikke noe hardt, men det er ikke noe jeg ønsker å fremprovosere. Vil ikke at hun skal negative assosiasjoner til det å bli tatt på ved halsen/i halsbåndet. Hun er med andre ord ikke enkel å ha med å gjøre. Noen gode tips til hvordan jeg kan håndtere dette, eller har andre metoder? Og når skal hunden få lov til å gå litt fritt igjen? Bruker dere ett friord?
-
Kom på et badested som er ganske skjermet, de gangene jeg har gått der har det ikke vært andre mennesker der Det er i Kjerreidviken, ikke så langt fra Varden. Man kjører inn ved DHL-bygget, hvis du vet hvor det er. Man ser rett over til Håkonsvern fra "stranden". Tok noen bilder da jeg var på tur der for mange år siden med Raja, min forrige hund https://picasaweb.google.com/108971710261748052781/Badetur#
-
Så flott han er Gratulerer med cert!
-
Så søt, gratulerer! Jeg skulle gjerne hatt en valp med av-knapp
-
Linje 17 går helt opp til Tennebekk/Kanadaskogen
-
Ser ut som om jeg har mye de samme tankene som dere. 3 frislipp var nok ganske mye ja, det var ofte det første vi gjorde da vi begynte timene, og noe av det siste. Var dessverre ikke så bevisst på akkurat denne biten før jeg begynte på valpekurset. Jeg prøvde å se forskjellen på Zana da hun lekte på valpekurset og da hun lekte med nabovalpen. På valpekurset var det så og si konstant løping i hytt og pine, med nabovalpen kunne de to kanskje løpe litt raptus innimellom, men for det meste stod de i ro og lekte på stedet og tok av og til noen pauser. Synes den form for lek virker mye bedre enn frislippet vi hadde på valpekurset.
-
Har et spørsmål som jeg har lurt litt på etter at jeg var på valpekurs med Zana. På valpekurset var det vanlig at valpene fikk leke sammen ca. 3 ganger (frislipp) i løpet av kurstiden (ca 1 time). Instruktørene sa selv at slike frislipp var veldig viktig for sosialiserings-biten, men i ettertid har jeg lurt på om denne måten å la valpene leke på, virkelig har vært så god. Det var vel ca 10 valper på kurset, og når valpene løp løs så synes jeg det så ganske kaotisk og stressende ut. Valpene løp i hytt og pine til den ene og den andre. Det så ikke ut som 'kvalitetslek' hvor de fikk tid til å lese hverandres kroppsspråk. Etter kurset synes jeg selv at Zana har blitt mer intens i måten å leke på, og ikke alltid så flink til å ta det rolig, selv om andre hunder gir signaler om det. Er slike frislipp på valpekurs hvor valpene leker og herjer god sosialisering, eller er det egentlig noe man bør unngå? Hadde det vært bedre å gjøre det på en annen måte? Jeg vet ikke helt hva jeg skal synes selv, ønsker gjerne noen innspill Hvilke tanker og erfaringer har dere?
-
Sååå herlig
-
Tusen takk Hagen er ikke så dum nei, hehe.
-
Synes begge navn var stilige men hvordan uttaler dere Khal? Med lang/kort a? Lykke til i morgen, blir nok veldig kos å få en liten valp i hus! (selv om han sikkert kommer til å være en liten "tervorist" av og til)
-
I kullet til Zana var det en til groenendael-tispe, men dersom Zana hadde vært tervueren hadde jeg nok uansett valgt henne ettersom hun var den valpen jeg fikk et best forhold til og likte best personlighetsmessig, selv om de to tispene var nokså like. Jeg har nok derimot en liten forkjærlighet for de sorte, ellers hadde jeg vel vært like interessert i å sjekke ut eventuelle tervueren-kull på samme tid. Zana sin helsøster har litt hvitt på brystet, det har ikke Zana, men for meg har det ikke noe særlig betydning Når det gjelder tervueren synes jeg denne fargen er den fineste (det er forøvrig også en av de nydeligste tervene jeg har sett ), men jeg hadde nok ikke valgt en valp bare på bakgrunn av det.
-
Zana er nå 8 måneder og begynner å ligne mer og mer på en voksen "gronnis". Personlighetsmessig er hun derimot fremdeles en unghund Tok noen bilder av henne må mandag ute i hagen. På slutten var det ikke så kjekt å bli tatt bilde av, så da var det mer gøy å leke litt med løvetann.
-
Uff, så trist å lese Håper at valpene ikke har fått noe "overført". Krysser fingrene for at alt går etter planen og at du får Khal(Capo?) på fredag Har gjerne lyst til å treffe dere en dag
-
Så nydelig han er! gratulerer med overstått til Mini
-
Fine Meesha! lenge siden jeg har sett han nå, da var han vel bare 4 måneder
-
@Trixi Jeg mente ikke å forsvare det han gjorde/sa og si at det er greit å oppføre seg slik, eller at det var hensiktsfullt måte å si noe på. Jeg tenker bare at det er mulig han tolket situasjonen slik at TS på en eller annen måte "tok" hunden sin, og at han da ville formidle at han ikke synes at det var greit. Jeg sier ikke at det er slik, men det kan være en mulighet. Om det er greit å blande seg inn i hvordan noen behandler/korrigerer hunden sin er en annen sak. Personlig skal det mye til før jeg blander meg inn i andres måte å behandle hunden sin på, og jeg synes ikke det er greit å skrike ut noe på den måten, spesielt når man ikke vet hvorfor eieren gjør som han/hun gjør. Han som kjeftet og skrek til meg kan også ha "ment det godt". Det er mulig at han tolket situasjonen slik at jeg ikke lot valpen min hilse på noen andre hunder, og at hun derfor ikke ble sosialisert, ikke vet jeg. Det er derimot ikke greit å oppføre seg slik selv om man på sin måte "mener godt".
-
Kan godt forstå at det var en ubehagelig situasjon, har selv opplevd å bli rimelig kraftig kjeftet på. Da Zana var liten (2-3 mnd) var hun redd for store hunder. En gang da vi gikk i en park kom det en mann med en svær ulvelignende hund. Mannen kom rett mot oss med hunden sin, uten å spørre om det var greit å hilse. Jeg så med en gang at Zana ble skeptisk og trakk seg unna. Jeg foretrekker også at andre spør meg før de kommer bort for å hilse, så jeg spurte ham om han kunne først spørre meg om å få komme bort, for han kom ganske kjapt mot meg. Da ble han tydeligvis veldig fornærmet og begynte å kjefte i hytt og i pine, han sa blant annet "Hvorfor er du så ****** frekk? Ser du ikke hvilken hund jeg har, tror du ikke jeg kan noe om hunder?" og "Du må jo sosialisere hunden din!". Han sa også til en dame som gikk forbi og hadde 2 hunder med seg at hun ikke måtte gå bort til meg for jeg var visst "helt mongo". Og da han kom løpende forbi oss senere sa han at jeg måtte se til å gå på valpekurs før valpen ble helt ødelagt. Jeg ble så sjokkert over at han var så voldsom at jeg visste ikke helt hva jeg skulle si, men i ettertid kjente jeg at jeg ble rimelig provosert av oppførselen hans. Dessverre er det nok bare slik noen folk er. Mange har sine meninger og tolker situasjoner på sin måte rimelig kjapt. Han som snakket til deg mente det nok godt, men det er ikke alltid det kommer tydelig frem i måten man kommuniserer på.
-
Godt å høre at jeg ikke er den eneste med en litt problematisk unghund Jeg gleder meg til min blir litt eldre. Zana (snart 8 mnd) tar gjerne det som ikke er hennes, det som ikke er hennes er faktisk det kuleste hun kan ta. Puter, sokker, tøfler, paraplyer... akk ja. Hun har derimot ikke klart å ødelegge mye, jeg har prøvd å være så flink som mulig til å rydde vekk ting og få ting tilbake dersom hun har tatt noe. Hun har til nå ødelagt en mobillader, bank-ID brikke (eller hva det nå heter) og gnaget på noen lister. Zana er heller ikke så flink til å roe seg ned inne, så det har også vært litt stressende. Og når hun er løs ute og ikke har langline på (hun vet veldig godt forskjellen) blir hun også "døv" noen ganger, men det vil nok bedre seg etter hvert som hun blir eldre og vi trener mer på inkalling I tillegg vil hun veldig gjerne løpe etter mamma sin katt når vi er på besøk der. Raja (min forrige groenendael) var faktisk veldig flink til å ikke ødelegge ting. Inne var hun kjempegrei. Hun var litt etter ledningene da hun var valp (2-3 mnd) og gnagde litt på en stol, men det er det eneste jeg kan huske. Hun tok sjeldent andre ting, holdt seg til sine egne leker. Husker at jeg var så sjokkert over at hun var så flink, for min venninnes flat tok alt han kunne ta (sokker, fjernkontroller, en gang så spiste han et helt brød som lå på benken..). Hun var derimot vanskelig på andre områder, var litt mer av den nervøse typen og stresset en del ute. Dette var derimot ikke bare i unghundperioden. Edit: Nå kom jeg på en ting til som Zana har ødelagt. Kjærestens ganske så nye Playstation spill, som han hadde glemt å legge inn igjen i coveret... men det var ikke så dumt egentlig
-
Takk for svar alle sammen! Kjekt med gode tips Skal prøve å få henne til å legge seg ved bruk av kommando og være konsekvent på det. Hun har ingen leker inne, få kun ting å tygge på. Ku-klover, tyggebein osv, men hun bryr seg ikke alltid så mye om de da Og når vi trener på ting så prøver jeg å trene ute. Når vi er på tur er det ikke slik at vi nødvendigvis går så langt. Trener på båndtrening og div, så det kan bli en del stopp. Og når jeg har henne i langlinen kan det hende at vi bare tusler litt rundt om kring på marken utenfor. Det varierer litt Men jeg kan godt prøve å erstatte litt turtid med treningstid. Akkurat nå ligger hun slik bak meg her, så jeg vet at hun kan
-
Ok, takk for svar skal prøve å trene litt med henne hver dag og se om jeg ser en forskjell da. Hun er tydeligvis mer krevende (når det gjelder hva hun trenger av stimuli) enn min forrige belger Hun snuser masse når hun er ute og jeg pleier også å la henne søke etter godbiter i skogen Nye miljø pleier vi også å oppsøke, hun er vant til å ta buss/bybanen til forskjellige steder
-
Helt siden jeg fikk Zana (7 mnd) så har hun hatt litt vanskelig for å roe seg inne, føler faktisk at hun er litt enklere å ha med å gjøre når hun er ute. Da hun var mindre (2-3 mnd) kunne hun faktisk sovne ute når hun ikke fikk det til inne. For å roe henne har jeg måttet stenge henne inne i en valpegrind, hatt henne på et rom eller i bur. Hvis hun har stor plass å boltre seg på og det skjer ting rundt henne så klarer ikke hun å legge seg ned, selv om hun er trøtt. Hun trakker/stresser rundt om kring, biter på/stjeler ting osv. Har prøvd å ha henne i bånd når jeg sitter i sofaen, men da girer hun seg mer opp, biter og drar i båndet. Tenkte at det kanskje ville bli bedre etter hvert som hun ble eldre, men foreløpig ser jeg ikke noen endring. Virker som om hun faktisk må lære seg å være rolig inne, men det har ikke hjulpet å f.eks. ha henne i valpegrind. Når det gjelder aktivitet pleier hun å få 3-4 turer om dagen. Morgentur på 10-15 min. Tur på ca 30 min på formiddagen dersom jeg er hjemme, 'hovedtur' på 45min-1t og en liten kveldstur. På minst en av disse turene får hun løpe i langline slik at hun får rast litt fra seg :-) I tillegg pleier vi å trene litt på diverse triks/øvelser slik at hun får litt mental stimuli, men ikke hver dag. Tror ikke problemet har med hvor mye aktivitet hun får, for hvis hun får et begrenset område å boltre seg på hvor det ikke skjer noe, så roer hun seg. Jeg synes derimot at det er litt slitsomt at hun må 'tvinges' til å være rolig. Jeg ønsker å ha en hund som er rolig inne og klarer å legge seg ned og slappe av/sove. Uten 'hjelp'. Vil også at hun kan ligge/sove selv om det skjer ting rundt henne og vi som bor her går litt rundt omkring. Noen som har noen gode tips til hva jeg kan gjøre?
-
Går man på VGS kan man jo gå på en hundelinje. Jeg gikk på hundelinjen på Stend VGS og avsluttet med en tredelt eksamen Veldig kjekt og lærerikt! HiNT har også et studieprogram på 15 sp som heter "Innføring i hundefag" http://www.hint.no/studietilbud/?S_OBJECTID=ABAAAAAMXPGH
-
Fkk 17 av 19